لیست اختراعات ابوالفضل شيري
آلياژهاي برنج زرد مصرفي در كارخانجات شير آلات خانگي و مصرفي داراي مقادير مختلف سرب مي باشد؛ نقش سرب در آلياژهاي برنج زرد، بهبود خواص ماشين كاري و تراشكاري مي باشد و خصوصيات ديگري مثل سياليت ، مذاب و..... را در مي گيرد.سرب موجود در شير آلات ، هنگاميكه در معرض آب قرار مي گيرند، انحلال پيدا مي كنند كه اين انحلال راهي است براي ورود به داخل بدن و يا برخورد با پوست بدن، كه بيماري هاي گوارشي و پوستي را ايجاد مي كند، بنابراين جايگزين عنصري كه بتواند ويژگي هاي ماشين كاري و تراشكاري را به آلياژ بدهد و سميت آلياژ را از بين ببرد، سوالي است كه هدف اختراع آلياژ نوين گرديده است . عنصر بيسموت را به صورت يك آميژن بيسموت- قلع وارد مذاب كرديم ، سپس تمام تست هاي كنترل كيفيت يك شير خانگي را بر روي آن انجام داديم و تمام نتايج از جايگزيني عنصر بيسموت به جاي سرب را تصديق مي كند؛ قلع افزوده شده ، مقاومت به خوردگي را در قطعه افزايش داده و آلومينيوم نيز نقش ايجاد فاز B را ايفا مي كند. بنابراين آلياژ نوين يك آلياژ مناسب با تمام خصوصيات لازم مي باشد كه عنصر سمي سرب در آن حذف گرديده است.
آلياژهاي مس - روي با بيش از 55% مس ، برنج ناميده مي شوند. اگر به آلياژ دو تايي مس و فلز روي ساير عناصر اضافه شوند، به طور كلي خواص مكانيكي برنج بالا مي رود . اين نوع آلياژها را برنج مخصوص مي نامند. يكي از اين عناصر كه به برنج زرد اضافه مي شود. عنصر بور مي باشد. عنصر بور يك جوانه زا است كه به روش هاي مختلف به مذاب برنج اضافه مي شود. مواد جوانه زا را به دو گروه ريز كننده ها (grain refiners) و بهسازها (modifiers) تقسيم مي شود. كه عنصر بور عضو گروه ريزكننده ها مي باشد. برنج مورد استفاده در صنعت شيرآلات خانگي از نوع برنج زرد مي باشد كه براساس استاندارد GK Ms 60 بايد داراي يك سري عنصرها با درصدهاي مشخص باشد تا از نظر خواص متالورژيكي و حتي خواص بهداشتي در حد استاندارد قرار گيرد. عنصر بور نيز بايد داراي مقدار مشخصي در اين الياژ باشد. براساس استاندارد GK Ms 60 مقدار بور موجود در برنج بين 12ppm- و 8 بايد باشد تا خواص متالورژيكي لازم براساس اندازه دانه را ايجاد كند. امروزه تحقيقات نشان مي دهد كه بور را نمي توان بصورت خالص وارد مذاب كرد. بدين منظورآلياژهاي مناسب مثل آلياژ مس - بور يا تركيبات بوردار به مذاب افزوده مي شود. مشكل فني در استفاده از شيوه هاي متداول FKM2000 و DESOFIN و آميژن CU2%B ايجاد عيوب متالورژيكي در قطعه ريخته گري مي باشد. اين عيب شامل دانه سخت هاي ايجاد شده بر روي قطعه است كه به خاطر كمپلكس هايي مي باشد كه به محض ورود بور به مذاب ايجاد مي شود. در اين روش نوين ساختار اين كمپلكس ها متفاوت با ساختار كمپلكس هاي روش هاي متداول مي باشد. اگر پس از افزودن كپيسول ها در روش جديد مذاب را در دماي 950C به مدت 1 ساعت نگه داريم. اين كمپلكس ها از بين مي رود و قطعه بدون عيب ماكروسكوپي و ميكروسكوپي كرد. كاربرد اصلي اين اختراع در بهينه سازي مذاب و ايجاد ساختاري ريز دانه در قطعات برنجي ، مخصوصا شيرآلات صنعتي و ساختماني مي باشد.
در اين روش آب به وسيله هواي فشرده كه توسط تلمبه دستي و يا پمپ الكتريكي توليد مي شود از مجاري و لوله هاي تعبيه شده حركت نموده و بعد از خروج از شير خروجي از نازلهاي ساخته شده روي دسته بر روي بدنه اتومبيل مي ريزد و همزمان توسط قطعه شستشو كننده و با استفاده از آب خروجي از نازلها بدنه اتومبيل تميز مي گردد. و ضمنا در اين روش ميزان آب مصرفي نسبت به روشهاي موجود خيلي كمتر است و در واقع اين اختراع باعث صرفه جويي زيادي در مصرف انرژي برق و همچنين مصرف آب مي باشد. مشكل فني: مشكل فني اين دستگاه تلمبه زدن با دست مي باشد. ارايه راه حل براي مشكل موجود: جهت حل مشكل ذكر شده در فوق مي توان از حالت ور روش الكتريكي AC,DC استفاده كرد به ويژه از حالت فندك اتومبيل و باطري يك بار مصرف و يا باطري قابل شارژ
موارد یافت شده: 6