لیست اختراعات احمدرضا تقي پور جهرمي
كنسانتره پروتئين ماهي (FPC) محصولي فرآوري شده از ماهي است كه ارزش غذايي بالايي دارد. اين محصول از نظر ظاهري سفيد رنگ، بدون عطر و مزه بوده و حاوي 80 تا 90 درصد پروتئين مي باشد كه از آن مي توان در صنايع مختلف غذايي، دارويي و صنعت غذاي دام و طيور استفاده نمود. در طي فرآيند توليد از 3 مرحله تغليظ به كمك حلال هاي الكلي، و تحت حرارت و فشار استفاده مي شود. بدين ترتيب در درجه اول پروتئين ماهي به خوبي تغليظ مي شود و درثاني تمامي عناصر مؤثر در عطر و طعم نامطلوب اين محصول جداسازي مي شوند. به منظور كاهش هزينه هاي فرآيند توليد از برج تقطير مناسب براي بازيافت حلال هاي به كار گرفته شده، استفاده مي شود. در اين سيستم هم مي توان از ماهي تازه به منظور توليد FPC استفاده نمود و هم مي توان پودر ماهي را به عنوان ماده خام انتخاب نمود. اين سيستم نياز به تجهيزات گران قيمت نداشته و قابليت طراحي و ساخت تمامي خط توليد در داخل كشور به خوبي امكان پذير است.
خلاصه اختراع در اين كار براي بهبود كارايي، طول عمر و شارژ اوليه ي باطري هاي سربي اسيدي از مايعات يوني به عنوان ماده ي افزوذني به الكتروليت وخمير اوليه استفاده شده كه در ابتدا آيونيك ليكوندهاي هگريل آمونيوم هيدروژن سولفات ( HAHS ) منوسيكلي هگزيل آمونيوم هيدروژن سولفات ( MHAHS ) وبي سيكوهگزيل آمونيوم هيدروژن سولفاتBCHAHS) ) و تترا هگزيل آمونيوم هيدروژن سولفات ( THAHS ) در آزمايشگاه تحقيقاتي تجزيه تهيه شد وبا طيف گيري مادون قرمز تشكيل آنها تاييد شد وبااستفاده از تكنيك هاي ولتامتري چرخه اي و خطي تاثير آنها بر روي باطري هاي سربي اسيدي مورد مطالعه قرار گرفت. نتايج حاصله نشان دادند كه اين تركيبات تاثير بسيار خوبي بر واكنش هاي الكتروشيميايي باطري هاي سربي اسيدي داشته ونيز از لحاظ اقتصادي نيز كاملا مقرون به صرفه مي باشند
با توجه به توسعه صنايع گوناگون در كشور و باتوجه به مشكلات زيست محيطي (آلودگي منابع زير زميني،سطحي وخاك) حاصل از فعاليت صنايع مختلف و كارايي ناقص برخي سيستم¬هاي موجود، از سوي ديگر مطالعه و بررسي روش¬هاي جديد با كارايي بالا به گونه¬اي كه در تمامي صنايع كاربرد داشته باشد يك ضرورت مي¬باشد. اين طرح باتوجه به ضرورت وخلاء احساس شده در اين زمينه به منظور تصفيه پساب¬هاي صنعتي باCOD هاي بالا، جلوگيري روز افسون از آلودگي منابع آب و كسب استاندارد¬هاي پساب خروجي از واحد¬هاي صنعتي ودر نهايت به منظور راه اندازي روش¬هاي جديد و تكميلي تصفيه با استفاده از روش الكتروشيميايي ارائه گرديده است. از جمله مزاياي اين روش ميتوان به كم هزينه بودن آن نسبت به ساير روشهاي موجود و عمومي بودن آند(كاربد در تمامي صنايع) اشاره كرد.
موارد یافت شده: 3