لیست اختراعات افشین امامی خواه
با توجه به پيشرفت هاي اخير جوشكاري FSW در مورد تمامي فلزات از جمله جوشكاري هاي هم جنس سس به مس) و غير همجنس (مس به آلومينيوم نياز به پيشرفت هاي داخلي به منظور سرمايه گذاري در اين مورد اهميت دارد. پيشرفت هايي كه دانشگاه هاي آلمان، ژاپن و آمريكا در اين زمينه انجام داده اند شامل جوشكاري سفينه ها در سازمان ناسا، جوشكاري بدنه اتومبيل در كارخانه هاي معتبر، پل سازي، كشتي سازي صنايع الكتريكي و صنايع عمراني مي شود. علت استفاده از اين روش ايجاد جوش هايي با كيفيت بالا، قابليت خمش زياد، استحكام كششي و سختي زياد و عدم نياز به الكترود، گاز يا پر كننده مي باشد. از اينرو هر نوع پيشرفتي در اين زمينه بسيار حائز اهميت است، طراحي ابزار هم از جمله نوآوري هاي انجام شده در اين زمينه و موضوع اين اختراع مي باشد و مي تواند در صنايع كشور به منظور جوشكاري فلزات مورد نظر مورد استفاده قرار گيرد. ابزار شش گوش به دليل شكل ظاهري ابزار موجب تلاطم بهتر و اصطكاك بيشتر شده و بنابراين عمل تلاطم مواد را به خوبي انجام مي دهد. نتيجه استفاده از چنين ابزاري توليد جوش هاي بدون عيب و مستحكم مي باشد. استفاده از ابزار شش گوش با شانه ساده موجب ايجاد اصطكاك خيلي زياد شده و مواد را به خوبي با هم مخلوط مي كند. بنابراين مي توان فلزاتي از قبيل آلومينيوم، مس، برنج و منيزيم را به خوبي به هم جوش داد.. جوشكاري برنج كه كاربردهاي زيادي در صنايع الكتريكي و انتقال حرارت داشته و علت آن به خاطر ضريب هدايت الكتريكي و حرارتي مس و آلياژهاي آن مي باشد. از آنجايي كه جوشكاري مس و آلياژهاي آن به كمك ديگر روش هاي جوشكاري به خاطر هدايت حرارتي بالا و وجود روي در فلز برنج بسيار دشوار است و سرعت جوشكاري را بطور زيادي كاهش مي دهد، همواره نياز به روشها و طرح هاي جديدتر احساس مي شود. جوشكاري اصطكاكي اغتشاشي با توجه به قابليت هايي كه از خود نشان داده است، براي جوشكاري مس و آلياژهاي آن بسيار سودمند است. علاوه بر اين طراحي ابزار مناسب هم كه جزء اصلي ترين موارد جوشكاري هستند، منجر به ايجاد جوش هاي بدون عيب مي گردند، كه اين مورد از طريق تست هاي مكانيكي و متالورژيكي صورت مي پذيرد. در اختراع حاضر جوشكاري به روي ورق برنج صورت پذيرفته است و نتايج مطلوبي حاصل گرديده است، همچنين جوشكاري فلز برنج به دليل مقدار روي Zn) ) موجود در آن با روش هاي جوشكاري دوبي به خوبي امكان پذير نيست، ولي با كمك ابزار شش گوش و روش FSW اين مهم ميسر گرديد.
جوشكاري اصطكاكي اغتشاشي (FSW) از جمله جديدترين فرايندهاي جوشكاري محسوب مي شود كه در سال 1991 براي اولين بار جهت جوشكاري آلياژهاي سبك وزن در موسسه جوشكاري دانشگاه كمبريج (TWI) ابداع و اختراع گرديد اين موسسه همواره ابداعات جديد مربوط به اين فرايند را ثبت مي كند. بخش اصلي اين فرايند را ابزار آن تشكيل مي دهد، كه بايستي در برابر حرارت و اصطكاك مقاومت لازم را داشته باشد. معمولا براي جوشكاري آلومينيوم از ابزارهايي با جنس فولاد گرم كار استفاده مي كنند، اما براي فلزاتي چون آهن و فولاد كه استحكام بالاتري دارند اين جنس جوابگو نمي باشد و مرتبا پين ابزار ذوب مي گردد. در اختراع حاضر به دليل مشكلاتي كه در جوشكاري آهن وجود داشت، ابزاري با طراحي كاملا متفاوت بصورت پين جايگزين و سيستم خنك كننده ساخته شد. در طرح جديد علاوه بر اينكه ابزار از جنس سراميك نسوز ساخته شد اين قابليت بوجود آمد كه پس از هر بار ذوب شدن پين ابزار بتوان پين ديگري را جايگزين نمود و مشكلات مربوط به جوشكاري را كاهش داد، همچنان سيستم خنك كننده اطراف ابزار احتمال ذوب شدن ابزار و شكست آن را كاملا كاهش داد. نهايتا كيفيت جوش هاي ايجاد شده با اين ابزار علاوه بر استحكام و سختي زياد، قابليت كشش و خمش قابل قبولي را از خود نشان دادند.
چلانگر (اسكوئيزر) وسيلهاي براي قطع موقت جريان سيال (بيشتر گاز) درون لولههاي پلياتيلني است كه به امدادگر گاز اجازه ميدهد با اطمينان كامل از عدم نشتي سيال به انجام امور تعميراتي بپردازد. چلانگر برقي دستگاهي است كه به وسيلهي يك موتور الكتريكي و سپس انتقال قدرت از طريق يك جعبه دنده به جك، لوله را كاملا فشرده ميكند. جعبه دنده علاوه بر آنكه سرعت دوران انتقال يافته از موتور را كم ميكند، موجب افزايش نيروي خطي جك براي فشردن لوله بين ميلههاي ثابت و متحرك چلانگر يا سطوح نشيمنگاه لوله ميشود. پس از اتمام عمليات، با تغيير جهت چرخش موتور، به آساني لوله آزاد شده و مسير جريان سيال باز ميشود. اين چلانگر علاوه بر آنكه هيچگونه خطري ندارد، به دليل سهولت در باز و بسته شدن، به عنوان يك وسيله پركاربرد در صنعت گاز ميتواند مورد استفاده قرار گيرد.
جهت حداقل نمودن فضاي ممكن در منازل ساختماني اداره ها و كليه اماكني كه نياز به اتصالات برقي دارند همواره پريز برق به عنوان اولين رابط الكتريسيته جهت به كار اندازي وسايل الكتريكي كاربرد دارد. استفاده از وسيله اي كه با كاهش فضاي ممكن و راحتي عملكرد بتواند به نحوي جايگزين پريزهاي معمول شود و علاوه بر آن قابليت استفاده از چندين رابط ديگر را به طور همزمان فراهم كند بسيار مفيد مي باشد. در كاناله آنتي باكتريال (اختراع فوق) زماني كه وسيله در حالت خارج نشده وجود دارد همانند پريزهاي معمولي است و زماني كه با عمل فشردن بيرون مي آيد به دليل اينكه روي سطح آن رابط هاي برقراري جريان الكتريسيته قرار دارد به راحتي امكان اتصال دو شاخه لوازم برقي به اطراف آن وجود دارد. از جمله مهمترين قابليت هاي اين كاناله ها جداي از كارايي ، ساخت آنها با قيمت تمام شده پايين خواهد بود، زيرا تنها با طراحي قالب پلاستيك اوليه آن امكان توليد در تيراژ بالاوجود دارد. به همين نحو به خاطر كاربرد عمومي قيمت فروش آنها در بازار نيز كاهش خواهد يافت. در نوع مواد مورد استفاده در ساخت اين كاناله ها مي توان از پلاستيك هاي ضد باكتري استفاده كرد كه اكثر شركت هاي معتبر صنايع پلاستيك مثل نيوپايپ (صنايع گيتي پسند) از آن استفاده مي كنند. اين پلاستيك ها علاوه بر كاهش آلودگي و مضرات تماس با دست براي انسان، قابليت بازيافت خوبي هم دارند و امكان استفاده مجدد ازآنها طي دفعات متوالي وجود دارد.
با توجه به خسارتهائي كه انبوه پرندگان به باغها، تأسيسات (همانند ايستگاههاي برق و گاز)، فرودگاهها و منازل مسكوني به دليل توليد فضله و سر و صدا وارد ميكنند، معمولاً نياز است تا با راهحلهائي از آن جلوگيري نمود. براي مثال، كبوترها با نفود به اماكن تاريك، خسارتهاي جبرانناپذيري براي تأسيسات به وجود ميآورند كه ميتوان به مسدود نمودن دريچه هيترها در ايستگاههاي گاز و قطع جريان برق در ايستگاههاي فشار قوي اشاره كرد. در ايستگاههاي گاز كه داراي سايبان هستند، معمولاً پرندگان در زير سايبان تجمع كرده و باعث خوردگي مكانيكال و كثيفي سكوي ايستگاه ميشوند. تا كنون كشاورزان نيز از روشهاي متفاوتي همانند ساخت مترسك، استفاده از ادوات صوتي، چسب، سم، اصل و ماكت پرندگان شكاري و دستگاههاي التراسونيك استفاده نمودهاند، ولي نتايج مطلوبي حاصل نشده است. در دوركننده مكانيكي پرنده (كبوتر پران) به محض ورود پرندگان، سنسور حركتي به موتور فرمان داده و از آنجا با ضربه زدن يك وزنه به صفحه فلزي، باعث ايجاد صداي بسيار شديد شده و پرندگان را فراري ميدهد. اين دستگاه با صرف هزينه بسيار كم ساخته شده و الگوهاي مكانيزمي ساده، اما كارامد در آن به كار رفته است و با نصب آن در ايستگاههاي گاز، پرندگان دور شدهاند.
عمليات اجرايي شبكههاي گاز رساني و يا تعميرات به روي لولههاي گاز بايد بر اساس دستورالعملها و الزامات ايمني و بازرسي فني انجام شود. حين جوشكاري شيرهاي مرتبط را ميبندند و گاز را از خروجيهايي مثل علمك يا ونتها به بيرون تخليه ميكنند. انجام فرايند جوشكاري تنها در صورتي امكانپذير است كه ميزان نشت گاز در محل جوشكاري صفر و يا كمتر از حد اشتعال باشد. از آنجايي كه گاهي به دليل عدم آببندي مناسب شيرهاي گاز، مقداري گاز وارد شبكه ميشود، بايد از طريق روشهايي مقدار آن را اندازهگيري كرد تا ادامه عمليات ميسر شود. دستگاه ميكروترمال تشخيص نشتي گاز از طريق يك ميكروهيتر و دو عدد سنسور حرارتي كه به چيپ الكترونيكي متصل هستند، اين مقدار نشتي را محاسبه ميكند. ميكروهيتر قطعهاي است كه در صورت برخورد جريان گاز به آن خود بخود گرم شده و در دو سنسور مجاور خود اختلاف دما ايجاد ميكند. اين اختلاف دما به صورت اختلاف ولتاژ به چيپ الكترونيكي ارسال شده و در آنجا پردازش شده و به صورت جريان عبوري در صفحه نمايشگر نشان داده ميشود. در صورت وجود هر گونه نشتي، چراغ هشدار نيز روشن ميشود. همچنين، اگر نياز به تخليه گاز از طريق دستگاه باشد، يك شير قفلي و سايلنسر نيز وجود دارد كه گاز را بدون صدا به بيرون منتقل ميكند.
موارد یافت شده: 7