لیست اختراعات بهروز شهرياري
سيستم تامين هواي وسايل شناور زير دريا با هدف ارائه ي يك سيستم كاربردي استحصال اكسيژن محلول در آب براي استفاده در زير دريايي ها ابداع گرديده است. زمينه فني اين اختراع مهندسي مكانيك و مهندسي دريا مي باشد. اجزا اصلي اين سيستم؛ ايرسپريتور (جدا كننده هوا) و شيرهاي كنترلي و مخزن ذخيره هواي توليدي مي باشند. نحوه عملكرد سيستم استحصال هوا از آب دريا به اين صورت است كه در ابتدا آب دريا وارد ايرسپريتور (جدا كننده هوا) مي شود پس از آن كه هواي محلول در آب در ايرسپريتور در اثر تلفيقي از نيروي گريز از مركز و كاهش سرعت جدا شد؛ هواي جدا شده براي مصرف وارد مخزن ذخيره هوا مي گردد؛ باقيمانده آب دريا توسط پمپ از خروجي به دريا بازگردانده مي شود.
اختراع حاضر در خصوص سيستم توليد برق و حرارت خورشيدي منحصر بفردي است كه مي تواند با استفاده از انرژي خورشيدي و براساس فيلتراسيون طيف مادون قرمز خورشيد؛ به صورت همزمان، برق و حرارت توليد نمايد. در اين سيستم با استفاده از يك سيال جاذب طيف مادون قرمز خورشيد نظير آب؛ انرژي گرمايي خورشيد را جذب نموده و همزمان نور خورشيد فيلتر شده پس از عبور از فيلتر مادون قرمز به پنل خورشيدي برخورد نموده و برق توليد مي نمايد. در اين اختراع با فيلتر نمودن نور خورشيد و جذب طيف گرما زاي آن ضمن اينكه از اتلاف انرژي و كاهش بازده سلول فتوولتاييك جلوگيري مي شود؛ از گرماي جذب شده توسط آب به عنوان فيلتر مادون قرمز ، براي گرمايش استفاده مي شود.
اختراع حاضر در خصوص سيستم ديش شلجمي خورشيدي منحصر به فردي است كه با تركيب چند تكنولوژي نوين در يك مجموعه واحد بتواند بطور پيوسته در طول شبانه روز برق توليد نمايد. در اين سيستم ابداعي سه تكنولوژي 1- فتوولتاييك 2-ترموفتولتاييك يا ترموالكتريك 3- ركتنا (Rectenna) در يك سيستم واحد بكارگرفته شده اند. طيف انرژي خورشيدي داراي دو بخش اصلي ماورابنفش و مادون قرمز است. پنل هاي فتوولتاييك تنها قادر به استفاده از طيف ماورابنفش هستند و سيستم هاي خورشيدي برپايه ترموالكتريك و ترموفتوولتاييك قادر به استفاده از طيف مادون قرمز مي باشند. با تركيب اين دو سيستم فتوولتاييك و ترموفتوولتاييك يا ترموالكتريك قادر به استفاده از تمام طيف خورشيد خواهيم بود. بعلاوه با تركيب ركتنا (Rectenna) مي توان از امواج راديويي و تلويزيوني استفاده كرد. با استفاده از يك جدا كننده امواج در كانون ديش شلجمي مي توان طيف هاي مختلف نور و همچنين امواج راديويي را جدا نموده و به قسمت مربوط به توليد الكتريسيته از آن بخش هدايت كرد.
اختراع حاضر در خصوص سيستم مولد برق و حرارت ترموفتوولتاييك منحصر بفردي است كه مي تواند با استفاده از انرژي خورشيدي برق و حرارت توليد نمايد. در اين سيستم با استفاده از يك آينه سهموي خطي، نور خورشيد پس از برخورد با سطح آينه اي در كانون كه مكانيزم دريافت كننده در آن قرار گرفته متمركز مي شود. مكانيزم دريافت كننده (رسيور) شامل فيلتر مادون قرمز و سلول فتوولتاييك و بخش خنك كننده مي باشد. در اين اختراع با فيلتر نمودن نور خورشيد و جذب طيف گرما زاي آن ضمن اينكه از اتلاف انرژي و كاهش بازده سلول فتوولتاييك مي شود؛ از گرماي جذب شده توسط آب به عنوان فيلتر مادون قرمز ، براي گرمايش استفاده مي شود.
اختراع حاضر در خصوص سيستم ديش سهموي كسگرين خورشيدي منحصر به فردي است، كه با تركيب چند فناوري نوين در يك مجموعه واحد و با استفاده از ساختار آنتن هاي كسگرين مي تواند بطور پيوسته در طول شبانه روز برق توليد نمايد. در اين سيستم ابداعي سه تكنولوژي 1- فتوولتاييك 2- ترموفتولتاييك يا ترموالكتريك 3- ركتنا (Rectenna) در يك سيستم واحد و در ساختار آينه هاي كسگرين بكارگرفته شده اند. طيف انرژي خورشيدي داراي دو بخش اصلي ماورابنفش و مادون قرمز است. صفحه هاي فتوولتاييك تنها قادر به استفاده از طيف ماورابنفش هستند و سيستم هاي خورشيدي برپايه ترموالكتريك و ترموفتوولتاييك قادر به استفاده از طيف مادون قرمز مي باشند. با تركيب اين دو سيستم فتوولتاييك و ترموفتوولتاييك يا ترموالكتريك قادر به استفاده از تمام طيف خورشيد خواهيم بود. بعلاوه با تركيب ركتنا (Rectenna) مي توان از امواج راديويي و تلويزيوني استفاده كرد. با استفاده از يك جدا كننده امواج در مركز ديش سهموي مي توان طيف هاي مختلف نور و همچنين امواج راديويي را جدا نموده و به قسمت مربوط به توليد الكتريسيته از آن بخش هدايت كرد.
سيستم استحصال هواي محلول در آب؛ با هدف ارائه ي يك سيستم كاربردي استحصال هواي محلول در آب براي استفاده توسط زير دريايي ها و غواصان ابداع گرديده است. زمينه فني اين اختراع مهندسي مكانيك و مهندسي دريا مي باشد. اين سيستم بر پايه ايجاد جريان گردابه اي و اشباع آب از طريق دمش گازهاي احتراق موتور و يا بازدم غواص و همچنين افزايش دماي آب از طريق تبادل حرارت با آب رادياتور موتور، هواي محلول در آن را استحصال مي كند. اجزاي اصلي اين سيستم عبارتند از : ايرسپريتور، پمپ ها، كمپرسور هوا، مصرف كننده اكسيژن توليدي، مبدل حرارتي و شيرهاي كنترلي.
اختراع حاضر در خصوص ابداع مكانيزمي براي توليد آب از رطوبت هوا با استفاده از انرژي¬هاي تجديدپذير است. اين طرح شامل سازوكاري براي جريان هوا (با كمك اختلاف دماي ايجاد شده بوسيله انرژي خورشيد و يا استفاده از باد) و بهره گيري از اين جريان هوا براي توليد برق (انرژي) مورد نياز براي فعاليت پمپ¬ها و ساير قسمت¬هاي سيستم و نيز تماس هوا با سيال جاذب رطوبت و در نتيجه جذب رطوبت موجود در هوا، همچنين ابزاري براي جدا كردن آب محلول در سيال جاذب رطوبت است. پس اين سيستم بر اساس سه مرحله؛ 1- ايجاد جريان هوا در اثر اختلاف دما و يا بهره گيري از جريان طبيعي هوا (باد) با استفاده از انرژيهاي تجديدپذير 2- توليد انرژي از اين جريان و جذب رطوبت موجود در اين جريان هوا با سيال جاذب 3- استفاده از مكانيزم ابداعي براي جدا كردن آب از محلول سيال جاذب؛ عمل مي¬كند.
موارد یافت شده: 7