لیست اختراعات رضا شكراني
در اختراع حاضر، براي اولين بار از نانوكاتاليست MgO/Ca2Mn3O8 سنتز شده به روش احتراقي در فرآيند تبادل استري در توليد سوخت بيوديزل از روغن گياهي استفاده شده و اثر منابع حرارتي مختلف از جمله كوره معمولي و ميكروويو و سوختهاي مختلف از جمله اوره، گلايسين و اتيلنگلايكول در سنتز اكسيد كلسيم-منگنز(Ca2Mn3O8) به عنوان پايه بررسي شد. سپس فاز فعال MgO به روش تلقيح بر روي پايه تمامي نمونه ها توزيع شد. خصوصيات نانوكاتاليستهاي سنتز شده با آناليزهاي مختلف از قبيل XRD، FESEM، AFM، HR-TEM، EDX، BET، و FTIR تعيين شدند و كاتاليست توليد شده با استفاده از روش احتراقي به كمك امواج ميكروويو و سوخت اوره بهترين عملكرد را به دست آورد. اين نانوكاتاليست داراي بالاترين سطح مخصوص (46/39 متر مربع به ازاي گرم)، توزيع اندازه حفرات بالا و مورفولوژي با ساختار لايهاي بوده و زبري مناسب اين نمونه 5/1 نانومتر در محدوده 2 ميكرومتر گزارش شد كه 96/7%روغن آفتابگردان به متيل استرهاي چرب آزاد (FAME) تبديل شدند. اين نانوكاتاليست در شرايط يكسان در تست پايداراي تكرار پذيري بهتري را نسبت به نمونه سنتز شده مشابه با كوره احتراق معمولي در پنج اجرا از خود نشان داد كه مناسب بودن ميكروويو را در مقابل كوره معمولي توجيه ميكند.
ساكاروز بيشترين و معمولي ترين شيرين كننده اي است كه در انواع نوشيدني ها استفاده مي شود. اين ماده كريستالي سفيد رنگ كه به عنوان شكر مي شناسيم، اغلب از نيشكر و يا چغندر قند بدست مي آيد. ساكاروز به دليل ارتباط با برخي مشكلات سلامتي نظير فشار خون، بيماريهاي قلبي عروقي، فساد دندان، چاقي، عدم تعادل هرمون بدن، آسيب به غدد فوق كليوي و لوزالمعده، افزايش اضطراب و افزايش سطح گلوكز و انسولين خون كه به ويژه براي ديابتي ها مضر است، از طرفي به دليل مسائل تكنولوژيكي و اقتصادي پژوهش هاي روز افزوني جهت جايگزيني اين نوع شيرين كننده با ساير شيرين كننده ها در حال انجام است. خرما يكي از محصولات مهم مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري مي باشد و به دليل تركيبات و خواص ويژه، ميوه اي منحصر به فرد محسوب مي شود. ايران با توليد ۹۶۵ هزار تن خرما در سال، يكي از بزرگترين توليد كنندگان اين محصول به شمار مي رود. متاسفانه بيش از ۲۵ درصد از اين مقدار به عنوان خرماي دور ريز، به مصرف خوراك دام مي رسد، كه مي توان در صنعت از آن استفاده كرد. بر اساس اطلاعات و تحقيقات انجام شده از هر ۱۰۰ كيلوگرم خرما نزديك به ۶۰ كيلوگرم شهد خرما توليد مي شود. نظر به اين كه خرما محصولي با ارزش غذايي بالا مي باشد و از طرفي قيمت ناچيزي دارد، مي تواند به عنوان يك ماده اوليه در صنايع تبديلي مواد غذايي مورد توجه قرار گيرد.
در اين اختراع نانوكاتاليست CuO/ZnO/Al2O3 براي تبديل متانول به سوخت سبز هيدروژن با استفاده از روش هيبريدي التراسوند- احتراق توليد گرديد. جهت مقايسه خواص مختلف فيزيكي- شيميايي اين نوع نانوكاتاليست از آناليزهاي XRD، FESEM، EDX، BET و FTIR جهت مقايسه خواص نانوكاتاليست مورد نظر با انواع مشابه استفاده شد. نتايج آناليز پراش اشعه ايكس نشان ميدهد كه كريستالهاي نانوكاتاليست سنتز شده به روش هيبريدي التراسوند- احتراق با پيش ساز بوهميت كوچكتر و داراي پراكندگي بهتري ميباشند. همچنين تركيبات آلوميناتي مس كه براي احيا نياز به دماي بالاتري نسبت به اكسيد مس هستند، كمتر تشكيل شدهاند. تصاوير FESEM بيان ميدارند كه ذرات تشكيل شده در نانوكاتاليست سنتزي بسيار همگن بوده و ميكروحفراتي مورد انتظار كه به سبب استفاده از روش احتراقي ايجاد شده و موجب سهولت دسترسي متانول به سايتهاي فعال كاتاليست ميشود، به خوبي تشكيل شدهاند. متوسط اندازه ذرات نانوكاتاليست سنتزي در حدود 5/17 نانومتر بوده و همه ذرات تشكيل شده اندازه اي كمتر از 35 نانومتر دارند. آناليز EDX نشان ميدهد تمامي عناصر به كار رفته در سنتز اين نانوكاتاليست در ساختار آن وجود داشته و نسبت اين مواد با مقدار تركيب درصد آنها در ژل اوليه برابري ميكند. همچنين ذرات مس به عنوان فاز فعال به خوبي در سطح كاتاليست پخش شده است. ارزيابي عملكرد نانوكاتاليست سنتز شده به روش هيبريدي التراسوند- احتراق نشان ميدهد كه نمونه توليد شده عملكرد بسيار مناسبي در تبديل متانول به هيدروژن از خود نشان داده و توانسته در دماهاي پايين نيز به 100% تبديل دست يابد. همچنين ميزان بازده هيدروژن توليدي نيز نسبت به نمونه هاي مشابه مقدار نسبتاً بيشتري ميباشد. در حالي كه منواكسيد كربن توليد شده بسيار ناچيز است. در ارزيابي ميزان پايداري نيز فعاليت نانوكاتاليست مورد نظر در مدت 1200 دقيقه تغييرات ناچيزي داشته و به عبارتي پايداري مناسبي براي استفاده به عنوان كاتاليست تبديل متانول به سوخت سبز هيدروژن دارد.
ساكاروز بيشترين و معمولي ترين شيرين كننده اي است كه در انواع نوشيدني ها استفاده مي شود. اين ماده كريستالي سفيد رنگ كه به عنوان شكر مي شناسيم، اغلب از نيشكر و يا چغندر قند بدست مي آيد. ساكاروز به دليل ارتباط با برخي مشكلات سلامتي نظير فشار خون، بيماريهاي قلبي-عروقي، فساد دندان، چاقي، عدم تعادل هرمون بدن، آسيب به غدد فوق كليوي و لوزالمعده، افزايش اضطراب و افزايش سطح گلوكز و انسولين خون كه به ويژه براي ديابتي ها مضر است، از طرفي به دليل مسائل تكنولوژيكي و اقتصادي پژوهش هاي روز افزوني جهت جايگزيني اين نوع شيرين كننده با ساير شيرين كننده ها در حال انجام است. خرما يكي از محصولات مهم مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري مي باشد و به دليل تركيبات و خواص ويژه، ميوه اي منحصر به فرد محسوب مي شود. ايران با توليد ۹۶۵ هزار تن خرما در سال، يكي از بزرگترين توليد كنندگان اين محصول به شمار مي رود. متاسفانه بيش از ۲۵ درصد از اين مقدار به عنوان خرماي دور ريز، به مصرف خوراك دام مي رسد، كه مي توان در صنعت از آن استفاده كرد. بر اساس اطلاعات و تحقيقات انجام شده از هر ۱۰۰ كيلوگرم خرما نزديك به ۶۰ كيلوگرم شهد خرما توليد مي شود. نظر به اين كه خرما محصولي با ارزش غذايي بالا مي باشد و از طرفي قيمت ناچيزي دارد مي تواند به عنوان يك ماده اوليه در صنايع تبديلي مواد غذايي مورد توجه قرار گيرد. خرما داراي قندهاي طبيعي و فيبرهاي رژيمي است و منبع غني از كربوهيدرات ها مي باشد اين ميوه داراي شيريني طبيعي و طعم متمايز مطبوعي است علاوه بر طعم و مزه بسيار خوب به عنوان يك غذاي ساده سهل الهضم مورد توجه مي باشد.
موارد یافت شده: 6