لیست اختراعات شهرام جواديان
يكي از راه هاي مناسب براي جلوگيري از ضايعات خرما و استفاده از خرماهاي درجه ۳ و ۴ كه سالانه سبب ضايع شدن حدود نيمي از خرماي توليدي كشور مي شود، توسعه صنايع تبديلي اين محصول و توليد فراورده هاي با ارزش افزوده بالا نظير شربت غني از فروكتوز است. اين محصول بدليل شيريني حدود ۱ / ۷ برابر ساكاروز مي تواند به عنوان يك فراورده ي با ارزش و جايگزين ساكاروز مورد استفاده قرار گرفته و سبب كاهش در مصرف قند شود. توليد شربت غني از فروكتوز با استفاده از شيره خرما در دو فاز اصلي انجام مي شود. فاز اول شامل جداسازي دو قند اصلي خرما (گلوكز و فروكتوز) با استفاده از تكنولوژي كروماتوگرافي از شربت آماده سازي شده كه مراحل رنگبري، كاني زدايي، تغليظ را طي كرده است و فاز دوم شامل تبديل فاز غني از گلوكز به شربت فروكتوز با استفاده از فرآيند تبديل آنزيمي (شامل مراحل آماده سازي خوراك، تبديل آنزيمي در بيوراكتور ، رنگبري، كاني زدايي و تغليظ). در اين طرح تبديل آنزيمي گلوكز به فروكتوز مد نظر بوده است كه مراحل ذيل در مقياس پايلوت جهت انجام اين طرح بطور مجزا انجام پذيرفته است • طراحي فرايندي واحدهاي مختلف • تهيه نقشه هاي ساخت • ساخت دستگاه ها و تجهيزات • انجام آزمايشهاي لازم • تحليل نتايج • ارزيابي هاي فني و اقتصادي جهت احداث واحد صنعتي
به منظور افزايش ميزان آمادگي دفاعي و جلوگيري از آسيب هاي جسمي و روحي ناشي از قرار گرفتن نيروها در شرايط بحراني در دست داشتن جيره هايي كه در اين شرايط بتوانند نيروها را از مرگ حتمي نجات بخشند لازم و ضروري مي باشد. در اين روش ابداعي با استفاده از مواد غذايي متناسب با ذائقه و سليقه ي سربازان ايراني اقدام به توليد جيرهخ ي حيات گرديده است اين جيره ها را عمدتا كربوهيدرات ها تشكيل مي دهند هدف اصلي از مصرف جيره ها تامين حداقلي از انرژي است كه نيرو را تا رسيدن نيروههاي كمكي زنده نگه دارد. اين جيره ها ماندگاري حداقل 10 ساله دارند كه اين مهم با تنظيم شرايط فرايندي توليد و استفاده از خواص كاربردي مواد اوليه اصلي و استفاده از افزودنيهاي مناسب تامين شده است مواد به كار رفته در فرمول علاوه بر تامين انرژي حداقلي از ماكروو ميكرونوترينت ها را در اختيار نيرو قرار مي دهد.
با توجه به احتمال بروز بلاياي طبيعي مانند سيل زلزله خشكسالي و جنگ در هر زماني نياز به وجود جيره هاي اضطراري و امدادي از ديرباز حس مي شده است كشورهاي پيشرفته كه مستعد وقوع بلاياي طبيعي مي باشند با توجه به اقليم ويژه خود داراي غذاهاي فرموله شده خاص اين شرايط مي باشند هدف از اين كار تهيه غذاهايي متناسب با شرايط اقليمي گسترده كشور ايران و همچنين با ذائقه ايراني مي باشد لازم و ضروري مي نمايد در اين روش ابداعي با استفاده زا مواد غذايي اوليه كه اغلب مورد پسند ذائقه ايرانيان است اقدام به تهيه دو نوع فرمولاسيون جيره اضطراري با مشخصات خاص براي مناطق سرد و گرم گرديد. اولين هدف از طراحي اين فرمولها تامين انرژي و مواد مغذي مورد نياز افراد قرار گرفته در شرايط مذكور مي باشد به گونه اي كه فرد تنها بااستفاده از اين جيره ها بتواند حداقل 10 روز زنده بماند هدف ديگر نيز توليد غذايي بود كه از مدت ماندگاري حداقل 8 ساله برخوردار باشد اين دو هدف عمده از طريق كاربرد انواع كربوهيدراتها افزودنيهاي مجاز و مصرف مقادير ناچيز آب تامين گرديد. علاوه بر اين نسبت مواد به كار رفته در هر دو فرمولاسيون به گونه اي بود كه جيره هاي توليد شده از پايداري و حفظ خواص خوبي در مناطق سرد و گرم برخوردار بودند.
روش گازدهي خرما توسط گاز ازن جهت از بين رفتن آفت شب پره هندي و شپشه دندانه دار در روش مورد ادعا از گاز ازن جهت حذف و كاهش جمعيت حشرات در ميوه خرما استفاده شده است. خرماي آفت زده حاوي تخم، لارو و حشره كامل، در معرض غلظت هايي مختلف ازن از 650 تا 4000 پي پي ام (ppm) قرار داده شده اند. نتايج اين روش حاكي از اين است كه غلظت هاي بالاي 2000 پي پي ام (ppm)، در مدت زمان يك تا دو ساعت و در دماي 28 درجه سانتيگراد قادر به نابودي كامل حشرات در دوران مختلف زندگي مي باشد. جهت از بين بردن بيش از 80 درصد تخم حشرات، غلظت 4000 پي پي ام (ppm) از ازن و زمان دو ساعت لازم است. ازن هيچ تاثير معني داري بر روي قند كل، قند احيا كننده، درصد رطوبت و خرما در اين روش ندارد.
موارد یافت شده: 4