لیست اختراعات شهرام دوستي غچه بيگلو


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ ثبت: 1392/11/06
خلاصه اختراع:

سيستم : استخراج نفت بوسيله تزريق آب در يك چاه به صورت جابه جايي امتزاج ناپذير نفت و آب عمل مي كند. اين روش در مخازني كه فشار مخزن كم بوده و يا فشار در طي توليد متوالي كاسته شده است مورد استفاده قرار مي گردد. معمولا در ابتداي بهره برداري از مخازن نفتي به علت فشار بالاي مخزن و رانش گرهاي طبيعي خود مخزن شامل: 1- رانش طبيعي آب مخزن 2- رانش كلاهك گازي و........ نفت به واسطه انرژي طبيعي مخزن به صورت طبيعي به سطح منتقل مي شود. بعد از توليد متوالي از مخزن با افت فشار مخزن، نفت ديگر قادر به انتقال به سر چاه نمي باشد. در اين مواقع از روش هاي تزريق آب و گاز ، روشهاي حراراتي –شيميايي – ميكروبي يا فرازآوري با گاز و استفاده از پمپ درون چاهي استفاده مي شود. موارد ذكر شده فوق در برخي شرايط مخزن و محدوده زماني خاص قابل استفاده و بهره برداري نمي باشند. سيستم پمپ هيدروليكي نفت به وسيله آب در يك چاه از انرژي پتانسيل آب نسبت به اعماق با بازدهي مناسب سبب جابه جايي نفت به سطح و ثابت نگه داشتن فشار مخزن مي گردد. اين سيستم قابليت اجرا بر روي چاه هاي نفت خشكي و دريايي را دارا مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/04/06
تاریخ ثبت: 1392/11/06
خلاصه اختراع:

با توليد نفت بتدريج از فشار مخازن كاسته ميشود. وناگزير از روش هاي ثانويه توليد استفاده ميشود. روشهاي ثانويه موجود در بعضي شرايط مخزني با مشكلاتي مواجه است. لذا بر اين اساس اين روش براي اولين بار در ستون چاه نفت استفاده ميشود،كه با انتقال حرارت موجب انبساط حجمي تركيبات نفتي و ايجاد و افزايش حجم حبابهاي گاز آزاد شده ميگردد. كه با كاهش چگالي ميانگين ستون هيدروكربني بوسيله حرارت و توليد حبابهاي بيشتر و بزرگتر باعث كارآمد شدن دوباره فشار مخزن نفت در جهت توليد از چاه ميگردد.

تاریخ ثبت: 1392/11/26
خلاصه اختراع:

اين سيستم جهت جابه جايي مايعات اعم از نفت مخزن زير زميني ، چاه هاي آب زير زميني و انواع مايعات در تاسيسات صنعتي از كمپرسور جهت جابه جايي مايعات استفاده مي شود و داراي قطعات بسيار كم درون چاهي مي باشد. بيشتر قطعات حساس سر چاه و در سطح زمين نصب مي گردد. معمولا جهت جابه جايي مايعات از پمپ استفاده مي شود كه به دليل پديده هاي كويتاسيون و جريان هاي گردابي در پروانه پمپ ها بازدهي كاهش مي يابد .ولي درهيچ مورد براي جابجايي مايعات به صورت پيوسته از كمپرسور استفاده نگرديده و در سيستم هاي فراز آوري با گاز،گاز را به صورت محلول در نفت استفاده مي كنند كه پديده هاي كانالي شدن و بازدهي نامطلوب در اواخر بهره برداري از اين روش به وجود مي آيد. اين سيستم براي جابجايي مايعات به وسيله پيستون گاز بر روي سطح مايع عمل ميكند و موجب جا به جايي مايعات مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/10/10
تاریخ ثبت: 1393/04/10
خلاصه اختراع:

با توليد نفت رفته رفته از فشار مخازن كاسته مي شود . و ناگزير از روش هاي ثانويه توليد استفاده ميشود. روشهاي ثانويه و ثالثيه موجود در بعضي شرايط مخزني با مشكلاتي مواجه است و گاهاً تاثير اندكي بر افزايش توليد دارند . لذا بايد روش هايي را به كار برد كه علاوه بر كارايي بالا داراي كمترين عيب باشد. يكي از اين روشها استفاده از فوم به جاي استفاده از گاز مي باشد. جهت اطمينان از عملكرد فوم نياز به انجام آزمايشات ويژه اي با استفاده از دستگاه هاي كه چنين قابليتي را دارند مي باشد. دستگاه مورد نظر در اين اختراع ، براي اولين بار است كه چنين خدمات و امكاني را فراهم مي كند تا محققين صنعت نفت بتوانند آزمايشات بررسي پايداري Foam را در شرايط دما و فشار بالا ضمن مشاهده و كنترل درون سيستم انجام دهند..

موارد یافت شده: 4