لیست اختراعات عادل رنجي
يكي از روشهاي كنترل افات به ويژه كرم ساقه خوار برنج (در مرحله پروانه اي) استفاده از تله هاي نوري در مزارع مي باشد. مكانيزم اين تله ها به گونه اي مي باشد كه در داخل آن لامپي تعبيه شده است كه نور تابيده شده توسط لامپ آفات (پروانه) را به سوي خود جذب نموده و در دام مي اندازد. با توجه به اينكه اين روش تا حد مطلوبي مي تواند در كنترل آفات و حشرات به عنوان روش مناسبي براي توليد محصول سالم (كشت ارگانيك) موثر باشد اما استفاده از آن در مزارع برنج كشور كمتر به چشم مي خورد. شايد دلايل اصلي عدم استفاده از تله هاي نوري در مزارع برنج هزينه زياد تامين انرژي روشنايي لامپ و نياز به كابل برق و موتور برق و ... باشد. از طرفي نيز استفاده از روشهاي ديگر مبارزه و كنترل آفات مثل روشهاي شيميايي با توجه به عملكرد مناسب و قابل قبول سبب ايجاد آلودگي هاي زيست محيطي مي گردد كه در دراز مدت اثرات منفي آن نمايان مي گردد. بدين منظور و در راستاي حل مشكلات موجود اقدام به طراحي و ساخت تله نوري نموديم كه با استفاده از انرژي خورشيدي انرژي مورد نياز روشنايي لامپ را تامين نموده و باعث كاهش هزينه ها و حل مشكلات و مسائل موجود گردد. اين اين سيستم با جايگزيني انرژي الكتريكي حاصل از انرژي فسيلي با انرژي تجديدپذير (خورشيدي) براي روشنايي مورد نياز مسائلي از قبيل هزينه هاي ناشي از استفاده انرژي الكتريكي استفاده از موتور برق و كابل برق جهت روشنايي و ... تا حد بسيار زيادي حل گرديده و مي توان با يك مديريت مناسب و ترويج همگاني به كنترل آفات (در مرحله پروانه اي) به روش سالم بدون مصرف سموم شيميايي در راستاي توليد غداي سالم پرداخت.اين تله نوري در طول روز انرژي مورد نياز خود را با استفاده از پانل خورشيدي تعبيه شده در سيستم تامين نموده و قابليت ذخيره انرژي توليد شده را نيز دارا مي باشد. عملكرد اين سيستم به گونه اي مي باشد كه آفات (در مرحله پروانه اي) پس از جذب به سمت منبع نور با جريان برق برخورد كرده مي سوزند و يا بر اثر پرواز زياد خسته و گيج شده و در مخزن حاوي محلول سم كه در زير منبع نوري (لامپ) تعبيه شده سقوط مي كند و در اثر تماس با سم از بين مي روند. مي توان در مخزن سم از محلول با قدرت ماندگاري بالا و بوي تند دور كننده آمبوش و سايتر مترين استفاده كرد. همچنين CC ديازنيون 200 براي جذب بهتر آفات (در مرحله پروانه ي) مي توان از مواد جذب كننده و يا از مواد شيميايي علامت دهنده استفاده كرد.
رديف كارها معمولا براي محصولاتي مانند ذرت دانه اي ، ذرت خوشه اي، سويا ، پنبه و چغندر قند و حتي سبزيجات استفاده مي شوند. اين محصولات نياز به فواصل معين بين خطوط كشت و فواصل يكساني بين بوته ها بر روي خطوط رديف كشت دارند. رديفكارها بذرها را بر روي رديفهايي كه به اندازه كافي از يكديگر فاصله دارند ، قرار مي دهند تا عمليات داشت به اساني در بين رديفهاي كشت انجام گيرد. اين دستگاه جهت آزمون و ارزيابي رديفكارها براي اندازه گيري دقت كاشت،نگاشت،چند كاشتي بذر طراحي و ساخته شده است.بدين منظور براي بالا بردن وافزايش دقت در آ زمون فوق يك برنامه نويسي دقيقي ارائه شده است.در داخل لوله هاي سقوط از سنسوراستفاده شده است.دليل استفاده از سنسور به اين علت است كه سرعت و زمان رها شدن بذر از موزع مي بايست اندازه گيري و تجزيه و تحليل شود.زماني كه بذر از موزع رديفكار به داخل لوله سقوط هدايت مي شود پس از هر بار برخورد بذرها با امواج حاصله از سنسور كه به صورت مستقيم ارسال مي گردد،اين امواج شكسته شده و اطلاعات مربوط به بذر يا بذرهاي رها شده به خارج از لوله مقوط را از طريق فرستنده ارسال مي نمايد.در اين قسصت گيرنده تعبيه شده در دستگاه فوق توسط برنامه اي كه براي ان طراحي شده است اطلاعات مربوط به بذر خارج شده از لوله سقوط را تجزيه و تحليل مي نمايد.اين كار با سرعت بسيار بالايي انجام مي پذيرد چون بحث زمان در اندازه گيري دقت پارامتر بسيار مهم و حياتي مي باشد
خلاصه در اراضي شاليزاري كه در آنها عمليات كاشت بصورت مكانيزه صورت مي گيرد، اجراي عمليات خاك ورزي با شدت زياد امري ضروري واجتناب ناپذير است. بديهي است كه با افزايش شدت خاكورزي، احتمال خروج هوا از داخل خاك و در نهايت خفه شدن گياه در اثر گازهاي سمي (حاصل از پوسيده شدن يا تجزيه بقاياي گياهي دفن شده در دل خاك) افزايش خواهد يافت. در اين صورت با اقدام به موقع وجينكاري با استفاده از اين ماشين، ضمن دفع علفهاي هرز عمل هوادهي به خاك و خروج گازهاي سمي به خوبي صورت خواهد پذيرفت. در نتيجه زمينه رشد بهتر گياه فراهم خواهد شد. امكان دفع به موقع علفهاي هرزي كه همواره در بدست آوردن مواد غذايي ونور با گياه برنج در رقابت مي باشند، مي تواند نقش مهمي در رشد گياه و همچنين جلوگيري از هدر رفتن نهاده هاي كشاورزي همچون كود، آب و غيره داشته باشد. موتور آن به صورت كوله پشتي با استفاده از بندهايي بر پشت اپراتور نصب مي گردد و نيروي توليدي موتور توسط يك كابل سيمي ضمن عبور از ميان دسته به قسمت وجين كن منتقل مي گردد. قسمت دسته نيز همانند دسته جاروبرقي توسط كارگر هداست و كنترل مي گردد. موتور مورد استفاده از نوع بنزيني، دو زمانه با قدرت كمتر از 1 اسب بخار و ظرفيت مزرعه اي آن حدودا 5/0 هكتار در روز مي باشد.
در ساخت و طراحي اين دستگاه دقت شده است با توجه به اصل بسيار مهم الگوي پاشش در سم پاش ها و امكان تست و ارزيابي انواع نازل سمپاش ها ، تعيين الگوي ميزان و الگوي پاشش سم و همجنين سنجش تراكم و اندازه قطرات سم به كمك روشهاي پيشرفته پردازش تصوير را انجام داد همچنين سنجش هاي لازم را بر روي قطرات پاشيده شده مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار داد. براي آزمايش يا تست نازل سمپاش بايد نازل هاي مورد نظر را در محل قرار گيري آن در داخل دستگاه قرار داده سم موجود در مخزن سم توسط پمپ به داخل لوله هاي انتقال سم كشيده شده و از آنجا وارد نازل ها ميگردد. سم تحت فشار از نازل خارج شده و بر روي سيني مشبك ( صورت شيبدار قرار گرفته است) و كاغذ هاي حساس به آب كه در زير دستگاه تست نازل سمپاش ها تعبيه شده است پاشيده ميشود. سيني فوق به اين دليل مشبك انتخاب گرديده است كه بتواند ميزان پاشش سم از نازل را در هر يك از شبكه ها به صورت مجزا از هم تعيين نمايد. همچنين كاغذ هاي حساس به آب نيز معمولا در حدود 4-5 عدد انتخال ميشود كه بعد از پاشش سم بر روي هر كدام از صفحات كاغذ صفحه ديگر به صورت اتوماتيك جايگزين صفحه آغشته به سم ميگردد. اينكار توسط برنامه نويسي كامپيوتري صورت ميگردد كه بايد با حفظ سرعت و دقت در تعويض كاغذ هاي جديد صورت بگيرد. قطرات پاشيده شده بر روي صفحه مدرج به داخل لوله هاي آزمايش تعبيه شده در زير سيني انتقال پيدا ميكند، سم پاشيده شده از نازل مورد نظر ، در لوله هاي آزمايش تعبيه شده در دستگاه جمع آوري شده و با توجه به يكنواختگي و عدم يكنواختگي پاشش سم در تمامي لوله هاي آزمايش توسط استرينگيج به مدار ميكرو كنترولور و از آنجا به نرم افزار كه وظيفه تجزيه و تحليل داده ها را بر عهده دارد منتقل ميشود و سپس توسط مانيتور (كامپيوتر) با توجه به الگوي پاشش سم توسط نازل مورد آزمايش، نقشه يا منحني پاشش سم ترسيم ميگردد. اين دستگاه قابليت تنظيم همپوشاني نازلها و سم خروجي از آنها را نيز دارد. اين قابليت به اين منظور در دستگاه فوق طراحي گرديده است كه بتواند توانايي نازل ها را در تنظيم همپوشاني سم خروجي تعيين نمايد كه ميتوان بهترين نازل را با توجه به مناسبترين الگوي پاشش و تعيين بهترين همپوشاني انتخاب و به خريدار معرفي نمود.
با توجه به اينكه بهترين راه براي خشك كردن بلوك تر ايجاد يك منبع باد گرم مي باشد، با استفاده از يك مشعل سوخت گازوئيل گرماي مورد نياز توليد شده است . گرماي توليد شده توسط يك فن مقاوم به گرما كه در بالاي مشعل تعبيه شده است به كل قسمت هاي بلوك انتقال مي يابد، براي جلوگيري از توليد گرماي بيش از حد يك عدد ترموستات در داخل دستگاه تعبيه شده است كه در صورت افزايش گرما دستور خاموش شدن ودر صورت كاهش گرما دستور روشن شدن را مي دهد. اين مكانيزم كنترلي را با استفاده از يك تايمر زمانبندي نموده ، بدين صورت كه هر چند دقيقه يكبار دمنده براي مدت معيني روشن شده وبا انتقال گرما به بلوك سيماني فرايند خشك شدن را انجام داده وسرانجام به صورت اتوماتيك خاموش مي شود و اين كار دائما تكرار خواهد شد. براي به هدر رفتن گرماي توليد شده يك مكنده در دستگاه طراحي شده است كه در زمان هايي كه قالب دستگاه بر روي بلوك هاي تر بعدي قرار مي گيرد به كار مي افتد و گرماي توليدي را از لوله هايي تعبيه شده از يك سوي دستگاه به بيرون هدايت كرده و از سوي ديگر به داخل دستگاه و به زير فن هدايت مي نمايد.
اين ماشين براي وجين كردن مزارع برنجكاري كه بصورت غير مكانيزه شده باشند مورد استفاده قرار ميگيرد شكل ظاهري آن بصورت جاروهاي برقي دستي مي باشد كه با حركت دادن عامل وجين كن آن بين بوته هاي برنج علف هاي هرز مزرعه را از بين مي برد علاوه بر آن از اين ماشين مي توان جهت وجين نمودن مزارعي كه بصورت مكانيزه نشاكاري شده اند استفاده نمود تاكنون ماشين وجين كني كه قادر به وجينكاري برنج در اراضي كه بصورت غير مكانيزه يا بدون الگوي خاصي كاشته شده باشند در دنيا ساخته نشد و عمل وجينكاري در اينگونه مزارع عمدتا بصورت دستي يا بصورت تلفيقي صورت ميگيرد در وجينكاري دستي كارگر بطور تمام وقتبايد بصورت خم شده كار كند كه اين طرز كار كردن در دراز مدت باعث بروز بيماريهاي زيادي همچون درد كمر روماتيسم و غيره مي گردد علاوه بر آن به خاطر استفاده از علف كش ها و كودهاي شيميايي هم آب و هم خاك مزارع شاليزاري آلوده بوده در نتيجه كار كردن با دست بدون دست كش و راه رفتن با پاي برهنه در داخل شاليزار عوارض خطرناك زيادي همچون آسيب ديدگي پوست و بنا به اعتقاد برخي متخصصات پزشكي باعث بروز برخي سرطانها مي گردد. اين ماشين در جهت رفع معضل كاهش مشقت كار و سلامت جسمي كارگران و كشاورزان و همچنين كاهش هزينه توليد برنج طراحي و ساخته شده است اين ماشين داراي موتور احتراقي تك سيلندر با قدرت حدود 1 اسب بخار به عنوان نيروي محركه مي باشد عامل وجين كن آن به دو صورت دندانه ميخي يا به صورت پره همزنهاي برقي است كه در اثر حركت دوراني و برخورد با علف هاي هرز آنها را ضمن كندن و جابجا نمودن با گل و لاي مخلوط مي نمايد داراي يك دسته شبيه به دسته جارو برقي يم باشد كه كارگر با به دست گرفتن آن در داخل مزرعه راه مي رود و آنرا هدايت و كنترل مي نمايد ظرفيت مزرعه اي آن حدود نيم هكتار در روز
اين سيستم به صورت يك مجموعه مي باشد كه براي هر نوع بخاري قابل استفاده مي باشد آب در داخل يك سيستم مدار بسته توسط پمپ به گردش در مي آيد و در حين جريان يافتن از ميان مبدل گرمايي كه اطراف لوله بخاري را احاطه نموده است گرماي اطراف لوله را به خود مي گيرد و گرم مي شود آب گس از جذب گرما از لوله هاي بهم مرتبط مارپيچي كه درون ديوار ساختمان تعبيه گرديده اند عبور مي نمايد و ضمن پس دادن گرما به ديوار ساختمان كمي خنك مي گردد اين آب دوباره در اثر مكيده شدن توسط پمپ دوباره به مبدل گرايي بر مي گردد و همين سيكل را تكرار مي نمايد به منظور جلوگيري از گزم شدن بيش از حد سطح ديوار اتاق يا جلوگيري از كاهش مصرف برق مصرفي توسط الكتروپمپ ترموستاتي در كنار پمپ نصب مي گردد كه در صورت كاهش دماي ديوار اتاق دستور روشن شدن الكترپمپ را صادر مي نمايد اين مكانيزم كنترلي را نيز مي توان با استفاده از تايمر زمانبندي نمود بدين صورت كه هر چند دقيقه يكبار الكتروپمپ براي مدت معيني روشن شده آب را به گردش در مي آورد و سرانجام به صورت اتوماتيك خاموش مي شود و اين كار دائما تكرار خواهد شد.
اين دستكش قابل استفاده براي سم پاشي جهت كنترل علفهاي هرز بوده و جايگزين مناسبي به جاي روشهاي سنتي مبارزه با علف هاي هرز مي باشد. كنترل علف هاي هرز در مكان هاي كوچك مثل گلدان و يا زماني كه محصول در مرحله رشد و نمود يا ميوه دهي مي باشد توسط دستگاه هاي سم پاش امري غير ممكن مي باشد چون سبب از بين رفتن كامل گل، ميوه و ... شده و به گياه آسيب جدي وارد مي نمايد. در اين شرايط كشاورزان براي كنترل علف هاي هرز از روش دستي استفاده مي نمايند. در روش دستي مقداري از سم، علف كش يا آفت كش را توسط دست بر روي علف هاي هرز يا آفت كشيده (لمس نموده) و طي مروز زمان سبب از بين رفتن علف هرز يا آفت مي شود. با توجه به مناسب بودن اين روش در كنترل علف هاي هرز اما مشكلاتي از قبيل بيماري هاي پوستي ، مسموميت، حمل سموم، علف كش ها و آفت كش ها و هدر رفتن زمان را به دنبال دارد كه سبب كاهش راندمان كار مي شود. براي رفع اين معضل و سرعت بخشيدن به مدت زمان سم پاشي (كنترل علف هاي هرز)، اين دستكش سم پاش طراحي گرديد. با استفاده از اين دستكش علاوه بر اينكه مي توان تا حد زيادي خطرات استفاده از سموم براي كنترل علفهاي هرز را پايين آورد سبب كاهش هزينه ها و مقدار سم مصرفي (با استفاده از درجه تنظيم سم) شده و از لحاظ زماني نيز كاملا به صرفه مي باشد.
اين سيستم براي منازل مسكوني، سالنها و كليه اماكني كه نياز به سيستم گرمايش دارند، كاربرد دارد. گرم كردن اتاقها با استفاده از بخاري هاي گاز سوز يكي از روش هاي متداول در داخل كشور و حتي ساير كشورها بشمار مي آيد . از معايب عمده اين روش مي توان به تلف شدن بخش عظيمي از گرماي توليد شده توسط بخاري از طريق لوله هاي بخاري (كه بمنظور خروج گازهاي سمي تعبيه مي گردند) و غير يكنواختي دماي اتاق (دماي قسمت پاييني و بالايي اتاق) اشاره نمود. بخاطر سبك بودن هواي گرم نسبت به هواي سرد، همواره هواي سرد در قسمت پايين اتاق و هواي گرم در قسمت بالاي اتاق قرار مي گيرند و قسمت پايين و كف ساختمان كه عمده نشست و برخواست هاي افراد در اين قسمت انجام مي پذيرد، اغلب سردتر است. در حاليكه سوختي كه مصرف ميشود عمده آن صرف گرم كردن بخشي از اتاق مي گردد كه چندان مورد استفاده افراد قرار نمي گيرد. براي رفع اين معضل و جلوگيري از تلف شدن انرژي و گرما اين سيستم طراحي گرديد. با استفاده از اين سيستم ، گرماي توليدي توسط بخاري به پايين ترين قسمت اتاق (كف اتاق) كشيده شده پس از گرم شدن كف اتاق در اثر همرفت، گرما به قسمت هاي فوقاني اتاق نيز منتقل مي گردد. در نتيجه دماي اتاق كاملا يكنواختاو مطبوع خواهد شد. علاوه بر آن مصرف انرژي نيز به مقدار زيادي كاهش خواهد يافت.
گياه گل گاو زبان با نام علمي amoenum Echium از خانواده Boraginaceae ، گياهي دارويي، خودرو، علفي، يك ساله مي باشد. برخي محققان بر اين باورند كه اين گياه بومي منطقه مديترانه و برخي بر اين اعتقادند كه بومي منطقه خاورميانه ميباشد. در حال حاضر، اين گياه در برخي كشورهاي اروپايي، آسيايي و آمريكاي شمالي بصورت وحشي در مناطق كوهستاني و لم يزرع مي رويد. در ايران اين گياه بطور عمده در استان گيلان در ارتفاعات 300 تا 2500 متر از سطح دريا در دامنه هاي جنگلي شهرستانهاي رودسر، املش، رضوانشهر و ... به صورت كاشت دستي و هم به صورت خودرو مي رويد. ساقه هاي آن تو خالي، آبدار و پرزدار بوده طول آن تا 50 سانتي متر نيز ميرسد. برگهاي آن بزرگ به رنگ سبز تيره و داراي چين خوردگي ميباشد كه سطح رويي آن پوشيده از پرزهايي نسبتا بلند است. گل آن به رنگ بنفش روشن و ميوه آن به شكل چهار فندق كوچك و با رنگ قهوه اي مايل به سياه مي باشد. موتور آن بصورت كوله پشتي با استفاده از بندهايي بر پشت اپراتور (كارگر) نصب مي گردد و با ايجاد نيروي مكش گل هاي رسيده گاوزبان را برداشت مي نمايد. براي جلوگيري از برداشت قسمت هاي ديگر گياه سنسوري در دستگاه تعبيه گرديده است كه در زمان برخورد با گلهاي رسيده دستور برداشت آن را مي دهد. محصول برداشت شده از طريق لوله انتقال به داخل كيسه ذخيره محصول برداشت شده كه بر پشت اپراتور قرار دارد مي رود. مكش اين دستگاه كاملا قابل تنظيم مي باشد و قابليت افزايش يا كاهش قدرت آن وجود دارد.
موارد یافت شده: 13