لیست اختراعات عبدالرضا صميمي
در صنايعي كه درآن ها از دانه هاي پليمر استفاده مي شود توزيع اندازه ذرات اهميت بسزايي دارد فرايند پليمريزاسيون تعليقي يكي از روش هايي است كه براي توليد ذرات پليمري كاربرد فراواني دارد. در اين فرايند علي رغم مصرف زياد انرژي پاره شدن منومرها توسط همزن تيغه اي بگونه اي است كه توزيع اندازه دانه ها غير يكنواخت و نامناسب است. تاكنون روش هاي متعددي براي حل اين مشكل ارائه شده كه در اين ميان استفاده از فرايند پاشش الكتريكي به علت دقت و كنترل اندازه ذرات قابل توجه مي باشد. استفاده از اين روش در توليد دانه هاي پليمري تاكنون معطوف به اسپري كردن محلول پليمر بوده است. در اين مقاله روش جديدي ارائه شده كه با استفاده از دستگاه الكترواسپري و با اعمال ميدان الكتريكي منومر را به قطرات ريز با توزيع اندازه مناسب تبديل نموده وبا پليمريزه كردن آن ها دانه هاي پليمري با كيفيت و اندازه مناسب، بدست مي آيد.
غشاي لايهنازك مركب با ساختار نانوليفي شامل نانولولهكربني براي تصفيهي آب و پساب بهمنظور جداسازي آلايندهها از مايعات و نمكزدايي كاربرد دارد. اين غشا، يك غشاي نانوفيلتر از نوع مركب سهلايهاي نامتقارن بوده كه در هر لايه از آن از نانولولهكربني چندديواره با درصدهاي مختلفي استفاده شده است. لايهي فعال غشا، از جنس پليآميد بوده و با روش پليمري كردن بينسطحي ساخته شده است. لايهي نگهدارنده و لايهي مياني با روش الكتروريسي داراي ساختارهاي نانوليفي بهترتيب از دو پليمر پليسولفون و پليآميد با تخلخلهاي متفاوت ساخته شدهاند. حضور نانولولهها در هر يك از سه لايه، منجر به بهبود خواص هر لايه همچون بهبود خواص آبدوستي، خواص مكانيكي، تخلخل، زبري گرديده و باعث بهبود عملكرد غشا در گزينشپذيري و عبور شار ميگردد. همچنين با توجه به استفاده از فعالكنندهي سطحي در شكلگيري نانوالياف در لايهي مياني و انتخاب درصد معيني از نانولولههاي كربني كه منجر به حضور نانولولههاي كربني بر روي سطح نانوالياف طي فرايند الكتروريسي در اين لايه شده است، اين لايه از قابليت آبدوستي بسياري بالايي برخوردار بوده و ويژگيهاي لايهي فعال غشا را تحت تاثير خود قرار داده است بهطوري كه بهعنوان يك عامل كليدي در طراحي غشاي لايهي نازك در كنترل شار و گزينشپذيري عمل ميكند.
اين اختراع مربوط به ساخت گاما آلوميناي نانو ساختار بر اساس روش تك مرحله اي است. در اين روش گيبسيت كلسينه شده به عنوان ماده معدني اوليه به همراه تركيب هاي آمونيوم كربنات و ممانعت كننده هاي فضايي مختلف از قبيل سيتريك اسيد، دي متيل تري آمونيوم، پلي اتيلن گلايكول و اوره واكنش داده و سپس درون كوره در دماهاي مختلف گاما آلوميناي نانوساختارتشكيل مي شود. محصول توليدي داراي مساحت سطح در محدوده 80 تا m2/g 600، حجم حفره ها در محدوده ي 25/0 تاCm3/g 2 و اندازه حفره ها در محدوده ي 5 تا nm12 مي باشد. در اين اختراع با بكارگيري منابع معدني داخل كشور، گاما آلوميناي نانوساختار با خواص مناسبي از قبيل مساحت سطح، حجم و اندازه حفره ها، پايداري، استحكام و مقاومت مكانيكي مناسب توليد مي شود از كاربردهاي آن در صنايع مختلف به عنوان كاتاليست و پايه كاتاليست، جاذب گازها، مبدل كاتاليستي، پوشش ها، ابزار برش، ساينده ها، كوره حرارتي، ابزار الكترونيكي و تجهيزات مكانيكي استفاده مي شود.
موارد یافت شده: 4