لیست اختراعات عليرضا باستاني
دستگاه تنظيم قطر لوله هاي آبياري با دقت 5/0 ميلي متر امروزه با توجه به محدوديت هاي اعمالي عليه ايران در خصوص واردات برخي محصولات و همچنين كيفيت بسيار پايين محصولات چيني و هزينه هاي هنگفت صرف شده در اين مورد و نظر به توانايي هاي بومي تصميم بر آن گرفته شد كه يكي از محدوديت هاي اعمالي بر خصوص دستگاه هاي تنظيم قطر لوله هاي نوارهاي آبياري در ايران حل گردد. به همين منظور دستگاهي طراحي و ساخته شد كه در آن با كمك پردازش تصوير قطر لوله توليدي محاسبه شده و با قطر مطلوب مقايسه مي گردد. در صورتي كه اين قطر با مقدار مطلوب تفاوت داشته باشد والوهاي دستگاه عمل كرده و با تغيير فشار هيدرواستاتيك داخل آن قطر تنظيم مي گردد. ويژگي ديگر اين دستگاه حساسيت بسيار بالاي آن مي باشد. همچنين به كارگيري دو آژير مجزا نيز اپراتور را از مشكلات احتمالي مطلع مي كند.
خلاصه: با وجود گسترش روز افزون روشهاي آبياري مكانيزه قطره اي و باراني، واقعيت اين است كه هنوز شش تا شش ونيم ميليون هكتار از اراضي كشور به روش سطحي (رديفي) آبياري مي گردند. يكي از معضلات در بخش بهره وري آب، عدم استفاده از روشهاي نوين آبياري سطحي مي باشد.امروزه در دنيا با استفاده از روشهاي موجي ، لوله هاي دريچه دار و جويچه اي ، قدمهاي زيادي در روش ها مي توان به راحتي راندمان فعلي حدود سي و پنج درصدي آبياري سطحي در كشور را به بيش از هفتاد درصد افزايش داد. با توجه به كمبود نزولات جوي و وضعيت بحراني منابع آب زيرزميني و سطحي، امروزه براي انتقال آب از جويبارها ومزارع كشاورزي از نوعي لوله هاي پلي اتيلن بنام لوله هاي دريچه دار استفاده مي كنند لذا براي ارتقاي سطح توليد اين محصول و كمك به صنعت كشاورزي ما را بر آن داشت تا با ساخت دستگاهي براي بهبود كيفيت آن تلاش كنيم كه حاصل اين مطالعه و تحقيق توليد دستگاه تنظيم قطر لوله هاي دريچه دار مي باشد. در حال حاضر اين سيستم ساده آبياري ، ارزان و كار آمد با موفقيت در دهها هكتار از اراضي و باغات سراسر كشور در حال اجرا و بهره برداري مي باشد
ماشينكاري شيميايي فرايند براده برداري فلزات است كه در آ« با استفاده از نور و ماسك حساس به نور مناطق مورد نظر انتخاب شده و ماشينكاري مي شود . براي ساختن ترانزيستورها و مدارهاي مجتمع IC و قطعاتي در ابعاد ميكرو و نانو از تكنولوژي ماشينكاري شيميايي دقيق استفاده مي شود. در روش ماشينكاري شيميايي از شابلون و در روش فتوشيميايي از فيلم نكاتيو براي تصوير كردن تصوير طرح بر روي سطح قطعه كار استفاده مي شود. در اين دو روش به ازاي تغيير قطعه كار مي بايت شابلون و يا فيلم نگاتيو مخصوص همان قطعه كار نيز ساخته شود بنابراين نيازمند صرف هزينه بالا براي ساخت شابلون براي هر قطعه كار مي باشد. براي برطرف كردن اين مشكلات و براي كاهش قيمت يك روش جديدي در اين اختراع ارائه شده است كه در آ« تصوير بر روي سطح كار بدون استفاده از شابلون ويا فيلم نگاتيو نقش مي بندد. در اين سيستم اپتيكي نور ماورابنفش UV توليد شده و بعد از گذشتن از لنزهاي موازي كننده از صفحه پردازش تصوير گذر مي كند. سپس تصوير مورد نظر بعد از گذشتن از لنزهاي اپتيكي ويژه بر روي سطح قطعه كار مي افتد. اني سيستم اپتيكي مستقيما از رايانه فرمان مي گيرد به نحوي كه تصوير نشان داده شده بر روي مانيتور رايانه عينا به سيستم اپتيكي منتقل يافته و توسط آن به تصوير كشيده مي شود. در انتها دقتي حدود 4 ميكروكتر به وسيله استفاده از اين سيستم اپتيكي به دست آمد.
اين دستگاه متشكل از يك مكانيزم خاص است، به اين منظور كه در حين چرخش كل ابزار اينسرت ها حول محور خود چرخش داشته باشد. دليل ايجاد چنين حركتي اين است كه، نياز براي توقف خط توليد و تعويض اينسرت ها يا چرخاندن دستي آنها از بين رفته و سرعت توليد افزايش يابد. دليل ديگر اين است كه با ايجاد چنين چرخشي مكانيزم براده برداري به جاي كندن ماده (مانند بولدوزر) چرخش برش شده، يعني در حقيقت ماده را مي برد ( به جاي كندن)، در نتيجه مي توان سرعت تغذيه بيشتري انتخاب كرد و سرعت توليد بيشتر مي شود، همچنين با ساخت اين دستگاه امكان ماشينكاري آهن CGI با هر زاويه نسبت به سطح فراهم مي شود.
يك پوشش براي سيستم متحرك و در تماس با سيال مي بايست در حالت كلي داراي استحكام مناسب در برابر وزن كم باشد. ضمن آنكه ضريب درگ كه يك پارامتر مهم در طراحي مي باشد كاهش يابد. آنچه در بررسي ها مشخص شده است آن است كه اين خصوصيات توأم با هم در يك پوشش ظهور پيدا نمي كنند و عملا افزايش يكي با افزايش ديگري همراه است. در اختراع با عنوان «پوشش تمام كامپوزيت فيبر كربن فوق سبك با مقاومت بالا و ضريب درگ پايين» سعي بر آن شده است كه اين خصوصيت توأم با هم رعايت گردند. به همين با بهره گيري از تركيب مناسب از كامپوزيت فيبر كربن و ايجاد شكل ساختاري خاص در آن استحكام با وزن بسيار كم براي آن به دست مي ايد. ضمن اينكه طراحي اصلي و انتخاب جنس مناسب، كاهش چشمگير ضريب درگ 0.12 را نيز به دنبال دارد. در بخش توصيف، به بررسي تفصيلي نحوه انتخاب و ساخت اين پوشش پرداخته شده است.
يك سازه مي بايست در حالت كلي داراي استحكام مناسب در بارگذاري هاي عمودي، خمشي و پيچشي باشد. ضمن آنكه وزن آن كه يك پارامتر منفي در طراحي مي باشد كاهش يابد. آنچه در بررسي ها مشخص شده است آن است كه اين خصوصيات توأم با هم در يك سازه ظهور پيدا نمي كنند و عملا افزايش يكي يا افزايش ديگري همراه است. در اختراع با عنوان «سازه يكپارچه فوق سبك مركب از كامپوزيت فيبر كربن و آلومينيوم 7075 با مقاومت بالا در برابر نيروهاي عمودي، خمشي و پيچشي» سعي بر آن شده است كه اين خصوصيت توأم با هم رعايت گردند. به همين دليل با طراحي يكپارچه و فضايي اين سازه قابليت تحمل بار به شدت افزايش يافته با بهره گيري تركيب مناسب از كامپوزيت فيبر كردن و آلومينيوم 7075، استحكام با وزن بسيار كم براي آن به دست مي آيد.
يكي از آسيب هاي بسيار مهم سازه ها و به ويژه ابنيه تاريخي، نشست هاي نامساوي است كه موجب اعمال تنش به اجزاي باربر سازه و نهايتا ايجاد ترك در قسمت هاي گوناگون سازه مي شود. با توجه به نبود روش مناسب و مكانيزه براي مانيتورينگ سازه ها بويژه بناهاي تاريخي بسياري از اين ابنيه در شرف تخريب قرار دارند. اختراع حاضر سيستم ديجيتالي مانيتورينگ ترك هاي سازه اي است كه قادر به سنجش و اندازه گيري ابعاد و راستاي گسترش ترك در دو بعد متعامد مي باشد. همچنين قابليت ارسال بي سيم و ذخيره سازي ديجيتال داده ها را داراست. اين دستگاه مجهز به سيستم هوشمند اعلام خطر براي اطلاع از بحراني شدن نرخ رشد ترك مي باشد.
سيستم انتقال همزمان حركت هاي دوراني با سرعت و گشتاورهاي متفاوت در يك محور واحد يك سيستم ابداعي و نو در ساختار پلات فورم ربات هاي متحرك زميني سات كه با به كارگيري آن مي توان هر تعداد بازوي هم محور با چرخ دوار ربات را مستقل از هم و به طور جداگانه و بدون تاثير در حركت اصلي ربات به حركت در آورد. اين سيستم با بهره گيري از يك قطعه با نام «ناوداني» تنش ها را تعديل مي نمايد و به كمك شافت مركب پياده سازي شده و دو تكيه گاه ياتاقاني خود، امكان حركت دوراني مستقل از حركت انتقالي ربات را فراهم نموده موجب افزايش ضريب ايمني وكارآيي بازو مي گردد. مزيت اصلي استفاده از اين سيستم اشغال حداقل فضاي ممكن در ساختار ربات به دليل انتقال حركت هاي دوراني از يك محور واحد و نحوه قرار گيري موتورها است.
ربات طراحي شده با عنوان ربات زنده ياب چند منظوره با قابليت تغيير كاربري يك ربات با توانايي تشخيص علائم حياتي است كه به واسطه طراحي نوآورانه و خاص آن نه تنها قابليت كاركرد در شرايط محيطي مختلفي همچون آتش سوزي، زلزله، تصادفات، گاز گرفتگي و ... را دارد. بلكه مي توان با نصب تجهيزات مناسب و حداقل تغييرات آن رابه رباتي با كاربري هاي ديگر مانند ربات نقشه بردار ، ربات نظامي، ربات مين ياب و موارد مشابه تبديل كرد. دستگاه هاي زنده يابي كه تاكنون براي جست وجوي مصدومان استفاده مي شد از تكنيك هاي محدودي استفاده مي كردند و امكان خطاي اپراتور نيز در آن ها وجود دارد. در حالي كه اين ربات زنده ياب ، مجهز به كامل ترين مجموعه سنسورهاي تشخيص علائم حياتي است و با توانايي كاركرد در تمامي شرايط حادثه اي مي تواند به صورت خودمختار عمل كرده و با ارائه نقشه كاربردي از محل حادثه ديده و مشخص كردن محل مصدومان و وضعيت جسمي آن ها عمليات امداد را تسريع كرده و ميزان تلفات مصدومان و امدادگران كاهش دهد.
موارد یافت شده: 13