لیست اختراعات فاطمه فخرعالي زاده
تانسيلكتومى يا برداشتن لوزه يكى از شايعترين اعمال جراحى، در فيلد گوش و حلق و بينى مىباشد. به طورى كه سالانه اين عمل بر روي بيش از 530 هزار كودك كمتر از 15 سال انجام مى شود. علي رغم تلاش زياد جراحان جهت جلوگيرى، خونريزى شايع ترين عارضه تانسيلكتومى است به طوري كه ميزان مرگ و مير ناشي از خونريزي در اعمال تانسيلكتومي 1 نفر در هر 15000 نفر مي باشد. مقدار خونريزي از 5/0 تا 10% متفاوت است و ميزان بروزش در تكنيك هاي مختلف جراحي متفاوت گزارش شده است. خونريزي ممكن است حين عمل يا 24 ساعت بعد از عمل (خونريزي زودرس) و يا بعد از 24 ساعت (خونريزي ديررس) اتفاق بيفتد. روش پيشنهادي ما براي انجام تانسيلكتومي دستگاه جديد "رزكشن بايپولار تانسيلكتومي" مي باشد؛ ابزاري كه علاوه بر كاهش مدت زمان بسترى و درد و هزينه بيمار، در عرض كمتر از 3 دقيقه هم لوزه ها را بر مي دارد و هم عمل هموستاز را انجام مي دهد. اين وسيله علاوه بر برداشتن لوزه، در جراحي هايي كه امكان بخيهزدن در نقاط غيرقابل دسترس وجود ندارد نيز بهكار برده ميشود.
در عمل TURP(برداشتن پروستات از طريق پيشابراه) براي شستشو مثانه از مخزن حاوي سرم شستشو كه در بالاي سر بيمار قرار مي گيرد استفاده مي شود. فرد سركولر تمام طول عمل موظف است كه حجم سرم را در مقدار مشخصي حفظ كند تا از اتمام آن در سير عمل جلوگيري كند. براي اين كار فرد سركولر براي جلوگيري از اتمام مايع بايد مرتبا ظرف مورد نظر را از مايع شستشو پركند اين امر بسيار وقت گير بوده و اگر به طور صحيح صورت نگيرد موجب افزايش احتمال عفونت در بيمار مي شود. به همين علت پمپي مكعبي شكل در ابعاد 30×60×50 طراحي كرده ايم كه حدود 100 ليتر مايع را در خود نگه مي دارد. اين پمپ روي زمين قرار مي گيرد و مايع را به سمت موضع جراحي هدايت مي كند بدين ترتيب نه نيازي به آويزان كردن مخزن بالاي سر بيمار داريم و نه فرد سركولري كه مرتبا مراقب حجم مايع شستشو باشد بدين ترتيب احتمال عفونت هم ازبين مي رود.
از آنجايي كه پين كاتر در اعمال جراحي مربوط به پيچ و پلاك گذاري ارتوپدي استفاده مي شود و اين عمل يكي از حساسترين جراحي ها مي باشد بنابراين صرفه جويي در زمان براي كاهش عفونت بسيار حائز اهميت مي باشد.هدف از طراحي ميني پين كاتر استفاده آسان تر حين جراحي در نتيجه كوتاه تر شدن زمان عمل مي باشد.از آنجايي كه پين كاترهاي فعلي ارتوپدي بسيار بزرگ و سنگين مي باشد همچنين امكان اصابت پين جدا شده به بيمار و تيم جراحي وجود دارد بر آن شديم تا وسيله اي طراحي كنيم كه كوچكتر ،سبكتر ،پك و استريل كردن راحت و هم ايمن تر باشد.ابزار به گونه اي طراحي شده كه روي ميز جراحي قرار مي گيرد و با فشار دادن اهرم تيغه به سمت پايين حركت كرده و پين را قطع مي كند(پين در مجاورت خط كش قرار مي گيرد) خط كشي براي اندازه گيري و تعيين ميزان پين قطع شده مي باشد(قطعه زردرنگ). قسمت استوانه اي موجود در شكل نيز براي جمع كردن پين جدا شده مي باشد.
موارد یافت شده: 3