لیست اختراعات كبري طاهرمنش
در حين عمل هاي باز و بسته يكي از مشكلاتي كه ممكن است پيش روي جراحان قرار گيرد آن است كه قطعات فلزي قابل استفاده در جراحي ها مانند سوزن بخيه، تيغ جراحي، پيچ هاي ابزار، و يا تكه هايي از ابزار فلزي در بافت بدن و يا فيلد جراحي شكسته و يا رها شده كه بعضاً زمان بسيار طولاني صرف يافتن و يا خروج آن در طول عمل جراحي مي شود. گاهي به منظور خارج ساختن ابزار مورد نظر جهت تعيين موقعيت آن شيإ از راديولوژي پرتابل استفاده مي گردد كه غير از زمان صرف شده مسآله تماس با اشعه هاي خطرناك پرتو ايكس يكي از مشكلات آن مي باشد. حال با توجه به اين معضل، ابزاري بر پايه ميدان مغناطيسي بدون جريان الكتريكي جهت القاي مغناطيس قابل استفاده در عمل هاي بسته و باز طراحي و ساخته شده است. اين ابزار داراي قابليت استريل نمودن و استفاده مكرر مي باشد و در جراحي هاي بسته (لاپاراسكوپي) قابليت عبور از پورت 5 ميليمتر به فيلد جراحي را دارا مي باشد. اين ابزار در دو نوع قابل انعطاف و صلب طراحي گرديده است كه هركدام داراي ويژگي هاي خاصي در جراحي هاي مختلف مي باشد. در نوع قابل انعطاف بدنه در عين مقاومت در برابر عبور جريان الكتريكي داراي خاصيت انعطاف پذيري در جهت گيري به جهات مختلف مي باشد و در برابر حرارت نيز مقاوم است. استفاده از اين ابزار ها بسيار كارآمد، آسان، ايمن و كم قيمت بوده و گامي در جهت بهبود زمان جراحي در مشكلات ذكر شده حين عمل مي باشد.
با استفاده از عناصر آلياژي روي و كلسيم به ترتيب به ميزان 2 و 1% وزني مي توان آلياژي مستحكم با خواص مكانيكي و مقاومت به خوردگي ويژه پس از انجام عمليات حرارتي توليد نمود. در اثر تشكيل رسوبات كلسيم در ريزساختار، ريز دانگي بسيار مناسبي در آلياژ منيزيم-روي رخ مي دهد كه موجب دستيابي به ريزدانگي همگن و هم محور مي شود. با اضافه نمودن 1% وزني كلسيم به ساختار منيزيم-2% روي، مي توان به خواص مورد نظر دست يافت و از اين آلياژ در كاربردهاي مهم صنعتي مانند حمل و نقل، هوافضا، خودرو سازي و الكترونيك بهره گرفت. با استفاده از عنصر فراوان و ارزان كلسيم كه داراي قدرت ريز كنندگي دانه نسبتا يكساني با فلزات نادر خاكي دارد، مي توان در هزينه توليد آلياژهاي منيزيم با خواص مكانيكي و مقاومت به خوردگي خوب صرفه جويي نمود. استفاده از آلياژ منيزيم-2% روي-1% كلسيم باعث كاهش وزن ماده و در تبع آن كاهش مصرف انرژي شد و از آن در صنايع مختلف بهره گرفت.
با توجه به مشكلاتي كه ايمپلنت هاي زيست خنثي مانند Stainless steel 316L و Ti6Al4V مانند آزاد شدن يون هاي سمي و انجام جراحي ثانويه جهت خارج ساختن آنها براي استفاده در حوزه پزشكي دارند، در اين اختراع آلياژي فلزي از جنس منيزيم-روي-كلسيم طراحي و ساخته شده است كه با توجه به زيست سازگاري بسيار عالي و زيست تخريب پذيري، كانديد مناسبي جهت استفاده در كاربردهاي پزشكي جهت ساخت ايمپلنت و تجهيزات دارا مي باشد. با استفاده از عناصر آلياژي روي و كلسيم به ترتيب به ميزان 2 و 1% وزني مي توان آلياژي مستحكم با خواص مكانيكي، مقاومت به خوردگي ويژه، زيست سازگاري و زيست تخريب پذيري متعادل پس از انجام عمليات حرارتي توليد نمود. حضور روي و كلسيم در كنار منيزيم موجب تقويت متابوليسم سلول ها و تكثير آنها مي شود و هيچگونه سميتي براي بافت سلولي كه اصلي ترين مولفه تشكيل دهنده ارگان هاي مختلف بدن مي باشد ندارد. از اين آلياژ مي توان در كاربردهاي متنوع پزشكي از قبيل جراحي هاي اورتوپدي، لاپاروسكوپي، استنت هاي قلبي و... استفاده نمود. با بكارگيري آلياژ منيزيم-روي-كلسيم مي توان از انجام جراحي ثانويه كه موجب افزايش هزينه درمان و همچنين آسيب بافت در جراحي ثانويه مي گردد جلوگيري نمود.
اختراع ابزار كنترل كننده رحم در جراحي هاي بسته و باز با سيستم محرك الكتريكي بر پايه نياز بالاي پزشكان حوزه جراحي زنان به منظور كنترل بافت رحم در جراحي باز و بسته جهت جراحي هاي كف لگن مي باشد. ابزار هاي موجود همگي از يك سيستم قديمي و دستي ساخته شده اند كه براي استفاده ازآنها بايستي انرژي و توان زيادي جهت حركت دادن رحم صرف مي شود و كاهش زمان در آن مهمترين عامل مي باشد. در اين اختراع با ساخت يك ابزار خودكار و موتوري با كنترل تنها يك شاسي كوچك مي توان اكثر حركت هاي مورد نياز رحم، تخمدان ها و لوله ها در جراحي هاي لاپاروسكوپي و لاپاراتومي را بوجود آورد بدون آنكه انرژي زيادي براي اين كار توسط كمك جراح صرف گردد. اين ابزار با توجه به قابليت جداسازي، شستشو و همچنين استريل نمودن به عنوان يكي از ساده ترين و همچنين پركاربرد در اين حوزه به شمار مي آيد و مي تواند به عنوان يكي از بهترين ابزار هاي باز و بسته براي جراحي رحم از آن استفاده نمود. اين ابزار ميزان موفقيت در انجام جراحي هاي مختلف زنان را افزايش مي دهد و نحوه انجام جراحي در آن آسان مي گردد.
اختراع ابزار معلق كننده تخمدان ها در جراحي هاي لاپاروسكوپي زنان ابداع و ساخته شده است. تخمدان ها از اعضاء اصلي تناسلي جنس مونث مي باشند. در لاپاروسكوپي لگن به دليل وجود كيست تخمدان ضرورت وسيله اي كه بتوان با آن تخمدان را از كف لگن به حوزه ديد بالا كشيده و نيز به طور نسبي و بدون ايجاد آسيب به عروق آن را نسبتاً ثابت نگه داشت و همچنين در موارد جراحي هاي آندومتريوز كف لگن بتوان تخمدان ها را بدون آسيب از حوزه عمل دور نموده، هميشه حس مي شده است. حلقه مورد نظر بر دو نوع آزاد و متصل به دسته تعبيه شده است. حلقه مورد نظر با استفاده از يك لوله پلاستيكي منعطف از جنس پلي پروپيلن با طول هاي 6، 8 و 10 سانتيمتر كه از درون آن يك نخ نايلون مونو فيلامان غير قابل جذب با قطر 500 ميكرون از درون آن رد شده و حمايت مي شود. حلقه همانند يك قلاب يا ننو زير تخمدان را گرفته و از روي شكم با كم و زياد كردن ميزان كشش نايلون مي توان ميزان تعليق تخمدان را بر حسب تشخيص جراح تنظيم نمود. از مزيت هاي اين وسيله ميزان حركت، پيچ خوردگي و تعداد ضربات وارده توسط گرسپر كمتر شده و در نتيجه ميزان تروما و آسيب و در نهايت مدت زمان لازم جهت انجام جراحي كمتر مي شود. اين وسيله بسيار كارآمد ساده، يكبار مصرف و ارزان مي باشد.
موارد یافت شده: 5