لیست اختراعات محبوبه دولتياري اسلامي
الكترولومينسانس يك پديده الكتريكي ونوري است كه در ان نور حاصل شده در اثر پاسخ به عبور جريان الكتريكي ويا يك ميدان الكتريكي شديد است. الكترو لومينسنت در نتيجه بازتركيب تابشي ( بازتركيب الكترون وحفره ها) است كه معمولا در مواد نيمه هادي اتفاق ميفتد والكترونهاي برانگيخته انرژي خود رابصورت فوتون (نور) ازاد مي كنند. الكترولومينسنت ها كاربردهاي صنعتي وتجاري زيادي از قبيل پوشاك شب تاب ( electroluminescent apparel)ونمايشگرهاي الكترولومينسنت (electroluminescent panel)وسيمهاي الكترولومينسنت (electroluminescent wire)ومايع الكترولومينسنت(electroluminescent liquid) را دارند . اكسيد روي يك ماده نيمه¬هادي با گاف انرژي مستقيم و پهن (eV3/3) با انرژي اكسيتوني زيادي حدود meV60 مي¬باشد. در اين پروژه، نانوذرات ZnO دوپه شده با منگنز و جيوه به روش شيميايي سنتز شده است. نانوذرات حاصله به عنوان لايه فسفر خواص نوري واپتيكي خوبي را در ناحيه مرئي از خود نشان مي¬دهند. نانو ذرات دوپه شده با غلظتهاي مختلفي از جيوه ومنگنز, مورفولوژي سطوح و سايز نانو ذرات و خواص لومينسانسي بررسي گرديده است . در ساختEL مورد نظر نانوذرات باروش ساده وقابل كنترل سنتز شده اندو برروي زير لايه ITO لايه نشاني شده است. بااعمال ولتاژ به ساختارهاي مورد نظر شدت نور و بازده خروجي و ويژگيهاي فوتولومينسانس ( PL) ومشخصه جريان ـ ولتاژ وجذب ونشر ساختار و مورفولوژي سطوح توسط AFM و سايز نانوذرات توسط SEM مورد بررسي قرار گرفته است. الكترولومينسنتهاي ساخته شده در اين پروژه، با استفاده از نانومواد وپليمرهاي جديد ميتوانيم معايب ساختارهاي قبلي را از بين ببريم شدت نور وبازده خروجي را افزايش مي دهيم .
اندازه گيري همزمان سيگنالهاي UV/IR براي پردازش اطلاعات در مسير يابي پرتابه¬ها از اهميت فوق¬العاده¬اي برخورداراست. طراحي سنسوري كه بتواند اين دوباند طول موجي به اندازهي كافي دورازهم را همزمان آشكار نمايد از چالشهاي بزرگ علمي وصنعتي روز دنيا به حساب ميآيد. براي اين كار با استفاده از سنتز نانو ذرات باقابليت مديريت جذب آنها براي آشكارسازي UV/IR و ليتوگرافي مناسب در روي يك بستر توانستيم اين دوطيف دوراز هم را باخروجي الكتريكي آشكارسازي نماييم. ابتدا طراحي ومحاسبات لازم صورت گرفت وسپس با ساخت زيرلايه، نانو ذرات، لايه نشاني وسپس غيرفعالسازي اقدام به تست واندازه¬گيري ويژگيهاي R و D و...شد.
بيوسنسورهايي كه بدون برچسب، و با حساسيت بالا باشند، روياي دانشمندان و فناوران زيستي بوده است. بدون نياز به برچسب، تشخيص مولكول مي¬تواند بدون نياز به جابجايي آن و بلادرنگ انجام گيرد و اين در سنسورهاي تشديد كننده¬ي نوري كه با هدف سنجش پيوندهاي بين مولكولي، در حال ظهور هستند، يك مزيت مهم است. بعلاوه اين سنسورها راحت و كاربرپسند بوده و در بهبود فاكتور كيفيت و كشف مواد مؤثر هستند. مي¬دانيم كه اگر زاويه ¬انعكاسي كه در يك پرتو نوري در اثر لبه¬هاي بيروني يك محيط شفاف ايجاد مي¬شود، بيشتر از يك زاويه¬ي خاص باشد، نور مي¬تواند در آن محيط حبس شود. اين زاويه¬ي خاص توسط ضريب شكست محيط شفاف و ضريب شكست بيروني آن توصيف مي¬شود و اين پديده شكست داخلي نام دارد. از آنجايي كه نور از لبه¬هاي محيط شفاف منعكس شده است، يك موج محو شونده در محيط اطراف آن ايجاد مي¬شود كه مماس بر سطح منتشر مي¬شود و تا فاصله¬اي در بيرون ماده¬ي شفاف گسترش دارد. تغيير ضريب شكست در اين ناحيه مي¬تواند با موج محو شونده در اطراف محيط شفاف تعامل كند. اين تعامل باعث تغيير طول مسير موج رونده در موجبر مي¬شود و بنابراين طول موج نور تغيير مي¬كند. اين اساس كاركرد سنسورهاي برپايه¬ي تشديد كننده¬هاي نوري است كه از دقت بالايي برخوردارند. اين دقت اضافه شده نتيجه¬ي تشديد است. تشديد وقتي اتفاق مي¬افتد كه موج حبس شده، در هر چرخش خود را براي چرخش بعدي به گونه¬اي منطقي و منسجم تحريك مي¬كند تا بعد از هر بار چرخش با همان فاز اوليه به مكان اوليه بيايد و بنابراين براي تعداد طول موج¬ها در هر دور چرخشي يك عدد صحيح به دست مي¬آيد. نوري كه به موجبر تحريك كننده¬ي تشديد كننده¬ي حلقوي داده مي¬شود، شرايط تشديد را مانند فرورفتگي¬هايي در طول موج تشديد در طيف عبور خود نشان مي¬دهد. تغيير ضريب شكست طول مسير نوري فوتون چرخنده را افزايش يا كاهش مي¬دهد و حالت تشديد حلقه را بر هم مي¬زند. حلقه براي بازگشت به حالت تشديد احتياج به يك اتفاق جبران كننده¬ي اثر تغيير ضريب شكست دارد. اين جبران در واقع افزايش يا كاهش طول موج نور موجبر تحريك كننده و جابجايي طول موج تشديد است. در اين كار پژوهشي هدف طراحي و ساخت يك سنسور بيولوژي در حوزه مايكروويو در گستره فركانسي 8 تا 10 گيگا هرتز مي¬باشد و از ماده¬ي پليمري پلي متيل متاكريلايت، در طراحي و ساخت تشديد كننده¬ي حلقوي بهره مي جوييم.
اختراع حاضر به سنتز زئوليت HS مربوط است كه بوسيله كلسينه كردن كانولن در دماي 700 درجه سانتيگراد در حضور سديم هيدروكسيد و آب و سديم كلرايد به روش هيدروترمال ، كريستاليزه گرديد.كائولن مورد استفاده در سنتز اين زئوليت از كانيهاي ايران بوده و داراي ناخالصي بسيارذ زياد كوارتز مي باشد.
موارد یافت شده: 6