لیست اختراعات محمد شجاع
آتل تراكشن ديناميك(Dynamic Traction Splint) كه در زمينه تجهيزات پزشكي – پرستاري كاربرد دارد براي حل اين مشكل كه در پين گذاري و اعمال كشش و بي حركتي موقت شكستگي اندام تحتاني جهت حصول بهترين نتيجه نيازمند تنظيم ارتفاع و زاويه اندام هستيم و حل مشكل زخم فشاري پاشنه و ترومبوز وريد عمقي و امكان پانسمان زخم روي آتل ساخته شده است. با اين راه حل كه محورهاي افقي و عمودي آتل متناسب با اندازه دلخواه قابليت تنظيم دارند و كفي هاي زير ساق و ران به اندازه مطلوب و زاويه مطلوب قرار مي گيرند و درصورت نياز به پانسمان، ناودانكها امكان حركت دارند و نيز پد پاشنه و ساق پا در جلوگيري از زخم فشاري پاشنه و ترومبوز كمك كننده است. ساختار ناوداني كفي ها مانع افتادن اندام مي شود آتل به هر نوع تخت قابل تثبيت است و حداقل فضا را اشغال مي كند. كفي مخصوص فوت دراپ بصورت ديناميك و استاتيك در جلوگيري از كنتراكچر نسج نرم فوت بويژه موارد آسيب عصب پرونئال كمك كننده است.
استفاده از سيستمهاي فولتاييك براي استفاده از نور خورشيد به عنوان منبع انرژي ، رواج يافته و در كشورهاي پيشرفته به سرعت روبه گسترش است. راندمان سلول هاي فتوولتائيك در حدود 7 الي 15 درصد مي باشد و اين يكي از مشكلات پنل هاي خورشيدي است كه بايد در راستاي راه حلي براي افزايش توان توليدي آن ها بود. راه حلي كه در اين اختراع بدان پرداخته شده است , استفاده از ردياب خورشيدي دوجهته است. اين ردياب داراي ويژگي هاي منحصر به فردي نظير رديابي بسيار دقيق با استفاده از سنسور نوري، رديابي با استفاده از موقعيت جغرافيايي بدون نياز يك سنسور، رديابي دستي از راه دور و سرعت اجراي فرمان بالا مي باشد هدف اين رديابي آن است كه پرتوهاي خورشيد در هر لحظه بر صفحه پنل عمود بتابد. ردياب خورشيدي ساخته شده مطابق با الزامات كاربر و بازار طراحي شده است و چهار فاكتور هزينه , قابليت اطمينان (مواد و طرح ساخت) , كارآيي (مكانيزم طرح) و دقت در طراحي و ساخت آن لحاظ شده است.
عنوان اختراع: استخراج حلالهاي الكتروليت باتريهاي ليتيوم-يون Solvents extraction of lithium-ion batteries electrolyte زمينه فني اختراع: اين اختراع در حوزهي انرژي و در صنايع باتريسازي كاربرد دارد. مشكل فني و راه حل: الكتروليتها جزء با ارزشترين تركيبات باتريهاي ليتوم-يون هستند. بنابراين جداسازي الكتروليت و استفاده مجدد از اين مواد گران قيمت بسيار حائز اهميت است. از طرف ديگر نمك LiPF6 كه در باتريهاي ليتيوم-يون وجود دارد، زماني كه در معرض آب و يا رطوبت هوا قرار ميگيرد به سرعت هيدروليز ميشود و توليد گاز سمي هيدروژن فلورايد ميكند. بنابراين جداسازي الكتروليت باتريهاي ليتيومي قبل از دور ريختن براي جلوگيري از مشكلات زيست محيطي ضروري است برجستگي هاي اختراع: به منظور جداسازي الكتروليت و استفاده مجدد از اين مواد، دستگاهي در مقياس آزمايشگاهي مطابق (نقشه ضميمه شده دستگاه) تهيه شد. هدف اصلي جداسازي حلالهاي موجود در الكتروليت باتريهاي ليتيم-يون از طريق بهكارگيري روش تقطير جزء به جزء است. با استفاده از اين روش ميتوان با بازده مناسب حلالها را از يكديگر جدا كرد و مجدداً در باتريها استفاده كرد. اين اولين بار است كه براي جداسازي حلالهاي موجود در الكتروليت باتريهاي ليتيم-يون از روش تقطير جزء به جزء استفاده ميشود. همچنين اين طرح قابليت تبديل به پايلوت صنعتي را دارد.
به دليل اينكه در هواي گرم و مرطوب نواحي شمالي و جنوبي كشور عزيزمان ايران، امكان استفاده از كولر آبي كه سيستم سرمايش ارزان قيمت مي باشد فراهم نيست لذا يك پكيج سرمايش با تلفيق سيستم تبخيري (مانند كولر آبي و ايرواشر) با سيستم خشك كن (رطوبت گير) مد نظر قرار گرفت. نحوه عملكرد اين سيستم بدينگونه است كه هواي گرم و مرطوب وارد دستگاه شده و رطوبت آن گرفته مي شود و سپس وارد يك عدد مبدل حرارتي غيرمستقيم هوا به هوا گرديده و توسط هواي برگشتي از اتاق تا حدودي سرد مي گردد. در نهايت هوا وارد دستگاه كولر آبي و يا ايرواشر گرديده و با انجام رطوبت زني تا حدود 19 الي 20 درجه سانتي گراد خنك مي شود. با استفاده از اين پكيج علاوه بر امكان استفاده از يك سيستم سرمايش مقرون به صرفه از لحاظ اقتصادي در مصرف انرژي الكتريكي به لحاظ جايگزيني آن با كولر گازي و با چيلرهاي تراكمي در اين قبيل مناطق نيز صرفه جويي قابل ملاحظه اي به دست خواهد آمد.
تركيب غير سمي براي مقاوم سازي درختان پسته به پسيل معمولي پسته، قابل استفاده در باغات پسته است كه باعث افزايش مقاومت درختان پسته اهلي در برابر استقرار و تغذيه آفت پسيل معمولي پسته در روي اندام هاي هوايي مي شود. اجزاي اين تركيب شامل نسبت هاي مشخص از اسيد ساليسيليك و سيليس است. اسيد ساليسيليك داراي اثرات القا كننده بر سامانه هاي دفاعي دروني گياه از جمله فعاليت هاي آنزيمي و غير آنزيمي است. سيليس با نفوذ به لايه هاي سطحي برگ و رسوب در زير اپيدرم باعث تشكيل لايه سخت و مقاومت در برابر نفوذ اندام تغذيه اي آفت مي شود. اين تغييرات، گياه ميزبان را در برابر هجوم آفت مقاوم تر مي كند. در اين تركيب هيچ ماده شيميايي سمي با اثرات كشنده بر موجودات زنده وجود ندارد و از اين جهت در كشت هاي ارگانيك پسته قابل استفاده است.
فيلتر ساكشن با قابليت تعيين درصد اكسيژن وسيله اي است با زمينه فني پزشكي كه جهت استفاده در بيماران نيازمند اكسيژن تراپي مي باشد و مي تواند هواي دمي و بازدمي بيمار را با توجه به وجود فيلترهاي آنتي باكتريال موجود در آن از عوامل پاتوژن تصفيه كرده ضمن اينكه اين قابليت را دارد كه همزمان با دريافت اكسيژن ترشحات موجود در مسير هوايي بيمار ساكشن شود و نيز امكان تجويز داروهاي استنشاقي به كمك اين وسيله بدون جدا كردن بيمار از دستگاه ونتيلاتور و منبع اكسيژن فراهم مي باشد. همچنين براي استفاده جهت تجويز داروهاي نيازمند نبولايزر مفيد بوده و امكان شست و شوي استريل مسير هوايي بيمار را فراهم مي آورد و امكان سنجش كاپنوگرافي با آن مهيا است.
موارد یافت شده: 15