لیست اختراعات مهدي عباپور


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1395/10/05
مالک/مالکان: دانشگاه تبريز
تاریخ ثبت: 1395/10/05
خلاصه اختراع:

شبكه توزيع انرژي برق، به صورت يك شبكه سه فاز مي باشد كه هر يك از مشتركين معمولي از يكي از اين فاز ها تغذيه مي شود. اما با توجه به اينكه مشترك هاي مختلف و در زمان هاي مختلف ميزان مصرف برق متفاوتي دارند، و همچنين اتصال هر يك از مشتركين به يكي از فازها داراي هيچ گونه منطق خاصي نيست، معمولا شبكه هم از نظر دامنه و هم از لحاظ اختلاف فاز نامتعادل مي باشد. كه اين موضوع باعث افت سطح ولتاژ برق مشتركين و همچنين آسيب رساندن يا عدم كاركرد صحيح دستگاه هاي صنعتي مي شود. معمولا براي متعادل ساختن شبكه، جاي فازها را به صورت دستي و در مقياس نسبتا بزرگي از مشتركين عوض مي كنند كه اين عمل علاوه بر تاثير اندك در متعادل سازي شبكه، از لحاظ ايمني، سرعت و ... نيز مناسب نمي باشد. همچنين در صورت قطع شدن يكي از فاز ها، كليه مشتركين متصل به آن فاز از برق محروم خواهند شد. هدف از اين اختراع، ساخت سيستمي است كه با رصد كردن هر يك از سه فاز، بهترين فاز از لحاظ دامنه را انتخاب كرده و برق هر مشترك يا دسته ي كوچكي از مشتركين را از طريق اين فاز تامين كند. تا علاوه بر متعادل شدن شبكه، مشترك بتواند از بهترين كيفيت برق بهره مند شده و شاهد حداقل قطعي در برق باشد. همچنين در مواقع نياز و اضطرار مي تواند با استقاده از پيامك يا بستر اينترنت مراجع مربوطه را مطلع سازد. اصول عملكرد اين اختراع بدين صورت است كه دامنه هر يك از فاز ها توسط يك سيستم ميكروكنترلري اندازه گيري شده و سيستم فاز داراي بيشترين دامنه را مشخص كرده و برق مشترك يا مشتركين را از اين فاز تامين مي كند. اين عمل توسط سه عدد رله حالت جامد كه در خروجي سيستم وجود دارد انجام مي پذيرد، به صورتي كه در هر لحظه از زمان، فقط يكي از رله ها فعال مي باشد. به طور خلاصه اين سيستم يك جعبه سياه با سه ورودي (سه فاز) و يك خروجي (يك فاز) مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/03/10
تاریخ ثبت: 1389/05/04
خلاصه اختراع:

ساختار پيشنهادي متشكل از يك يكسوساز ديودي سه فاز، راكتور DC با استفاده از سلف مسي (Ld) ترانسفورماتور كوپلينگ و كليد قدرت سه فاز مي باشد. در كار عادي سيستم راكتور DC به اندازه پيك جريان شبكه شارژ مي شود و تنها افت ولتاژ روي ديودها موجب دشارژ كوچكي در راكتور DC مي شود. همچنين ولتاژ DC مورد نياز (Vd) در مدار پيشنهادي با استفاده از يك ترانسفورماتور ولتاژ و يك پل ديودي سه فاز از شبكه قدرت تأمين مي شود. به طور خلاصه مجموعه يكسوساز و ترانسفورماتور كاهنده به عنوان منبع ولتاژ (Vd) وظيفه جبران افت ولتاژ بر روي سيم پيچي سلف و ديودهاي محدود كننده نوع راكتور DC را دارد. در زمان اتصال كوتاه راكتور DC به صورت سري با خط قرار گرفته و در برابر افزايش ناگهاني جريان مخالفت مي كند و به اين ترتيب باعث محدود شدن جريان اتصال كوتاه در چند سيكل اول مي شود با سپري شدن چند سيكل، راكتور DC به اندازه جريان اتصال كوتاه شارژ شده و بايد كليدهاي قدرت جهت حذف اتصال كوتاه عمل كنند. تنها تفاوت آن با نمونه هاي ساخته شده قبلي استفاده از سلف مسي و داراي مقاومت اهمي به جاي ابررسانا در ساختار راكتور DC و يك منبع ولتاژ جبران كننده DC مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/11/24
مالک/مالکان: دانشگاه تبريز
تاریخ ثبت: 1396/03/30
خلاصه اختراع:

دستگاه محدودكننده جريان اتصال كوتاه با قابليت ايجاد ارتباط بين شبكه AC و DC و مديريت انرژي از سمت شبكه AC به سمت شبكه DC محدودكنندههاي جريان خطا يكي از روشهاي مهار جريان اتصال كوتاه در حوزه سيستم هاي برق مي باشد. استفاده از محدودكنندههاي جريان خطا، از آسيب رسيدن به تجهيزات سيستم جلوگيري كرده و نياز به تعويض و بهروزرساني آنها را رفع ميكند. همچنين داري هزينه پايين، عملكرد سريع و ابعاد كوچك است و هيچگونه تلفات و افت ولتاژي در حالت كاركرد عادي سيستم نداشته و قابليت اطمينان بيشتري دارند. يكي از مهمترين مشكالت محدودكنندههاي جريان اتصال كوتاه كه تاكنون حلنشده است، انرژي ذخيرهشده در محدودكننده در هنگام وقوع خطاي اتصال كوتاه و چگونگي استفاده از اين انرژي ميباشد. در واقع همه اين ساختارهاي قبلي تا به حال صرفا جهت محدود كردن جريان اتصال كوتاه استفاده شده اند. دستگاه محدودكننده جريان اتصال كوتاه اختراع شده با اضافه كردن و استفاده از كمترين تجهيزات، عالوه بر محدود كردن جريان اتصال كوتاه مشابه تمام ساختارهاي قبلي ارتباط بين دو شبكه ac و dc را فراهم، و امكان تبادل انرژي محدودكننده را با شبكه dc مجاور در هر دو حالت كاركرد عادي سيستم و هنگام وقوع اتصال كوتاه در سيستم امكان پذير مي كند.

موارد یافت شده: 3