لیست اختراعات نگهدار حسين پور


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ ثبت: 1396/12/07
خلاصه اختراع:

دستگاه تست تضمين جريان سيال براي اندازه‌گيري و محاسبه پتانسيل توليد رسوبات آلي حين توليد و انتقال سيالات هيدروكربني طراحي و ساخته شده است. اين دستگاه شامل دو استوانه هم‌مركز است كه سيال در فضاي ما بين ديواره داخلي استوانه خارجي و ديواره بيروني استوانه داخلي قرار مي‌گيرد. استوانه‌ي داخلي دوار و استوانه‌ي خارجي ثابت است، بنابراين با چرخش استوانه داخلي، به سيال تنش برشي اعمال مي‌شود. در اين دستگاه دماي سيال نيز قابل كنترل است. اين دستگاه شرايط جريان در چاه، نواحي نزديك به چاه و لوله هاي خطوط توليد را از قبيل دما، درصد تركيب، تنش برشي، نوع سطح و زبري آن شبيه‌سازي مي‌كند. اين پارامتر‌ها مي‌توانند با دقت و مستقلاً كنترل شده تا بازه‌ي وسيعي از شرايط تاثير گذار بر رسوب گذاري را پوشش دهد. هدف از طراحي اين دستگاه كارگاهي، بررسي مقدار، ساختار و همچنين درصد تركيب رسوب تشكيل شده و شناخت سينتيك رسوب به عنوان تابعي از دما، تنش برشي، نوع سطح و زبري سطح و زمان مي‌باشد. بررسي اثرات تنش برشي بر رسوبات نفتي در نواحي كه سيال مخزن با سرعت بالا جريان دارد و بنابراين تحت تنش برشي بالا قرار مي‌گيرد بسيار حائز اهميت است. اين نواحي شامل حفره چاه و نواحي اطراف چاه مي‌شود. در نواحي دور از چاه كه هنوز سيال مخزن افت فشار بالايي تجربه نكرده است، سيال با سرعت پايين در حركت است و بنابراين اندازه نواحي تحت تاثير اثرات سطح بيش از اندازه حفرات سازند است و نتيجتاً سيال تنش بالايي را در اين نواحي تجربه نمي‌كند و بالطبع تشكيل رسوبات آلي نيز در اين نواحي به دليل تنش برشي نيست. هندسه‌ي اين دستگاه با هندسه لوله كاملاً متفاوت بوده اما شباهت‌هايي هم مي‌توان بين جريان سيال در اين سيستم و جريان سيال در لوله متصور بود. براي مثال، استوانه‌ي دوار در اين دستگاه نقش افت فشار را در جريان لوله بازي مي‌كند و ديواره‌ استوانه‌ي ثابت هم در نقش ديواره‌ي لوله است.

تاریخ ثبت: 1388/10/08
خلاصه اختراع:

اين اختراع با عنوان «كاتاليزور زئوليت Y فوق پايدار و فرآيند تهيه آن» براي اولين بار در ايران انجام شده است. كاتاليزور زئوليت Y فوق پايدار جزء اصلي و فعال كاتاليزور واحد كراكينگ كاتاليزوري بستر سيال (FCC)، كه اصلي ترين واحد توليد بنزين به شمار مي رود، براي توليد بنزين و اولفين از گازوئيل خلأ مي باشد كه شرايط هيدروترمال شديدي در اين فرآيند بر كاتاليزور اعمال مي شود. در اين اختراع با استفاده از روش اختراعي بخارزني برنامه ريزي شده دمايي، نسبت سيليكا به آلوميناي موجود در چارچوب زئوليت Y سنتز شده ي فرآوري شده به روش بهينه اي افزايش داده مي شود. در اثر بهبود ساختاري صورت گرفته پايداري هيدروترمال اين كاتاليزور و فعاليت كاتاليستي به ميزان قابل توجهي بهبود يافته و سرعت غيرفعال شدن كاتاليزور در اثر توليد كك به ميزان زيادي كاهش مي يابد. همچنين عدد اكتان بنزين بدست آمده در اثر اين فرآوري در مقايسه با كاتاليزور فرآوري نشده به طور قابل توجهي افزايش مي يابد.

تاریخ ثبت: 1388/10/07
خلاصه اختراع:

اين اختراع با عنوان «كاتاليزور كراكينگ كاتاليزوري بستر سيال رزيد (RFCC) و فرآيند تهيه آن» براي اولين بار در ايران انجام شده است. واحد FCC اصلي ترين واحد پالايشگاهي توليد بنزين به شمار مي رود. در اين اختراع اجزاي فعال كاتاليزور RFCC شامل ريز ذرات زئوليت USY با سايز ذرات كوچكتر از 500 نانومتر و سيليكا آلوميناي آمورف نانو اندازه سنتز شده و پس از تعويض يوني و اسيدي (فعال) كردن با استفاده از پركننده و موادد چسباننده به صورت ذرات كروي، شكل دهي مي شود. كاتاليزور اختراعي به دليل سايز درشت تر حفرات اجزاي تشكيل دهنده ي آن نسبت به كاتاليزورهاي معمول FCC كراكينگ خوراك سنگين RFCC را راحت تر از كاتاليزورهاي مرسوم انجام داده در نتيجه بازده توليد محصولات مطلوب از جمله بنزين را نسبت به كاتاليزورهاي معمول افزايش مي دهد.

تاریخ ثبت: 1388/10/07
خلاصه اختراع:

اين اختراع با عنوان «كاتاليزور واحد كراكينگ كاتاليزوري بستر سيال (FCC) و روش توليد آن» براي اولين بار در ايران انجام شده است. واحد FCC اصلي ترين واحد پالايشگاهي توليد بنزين به شمار مي رود. در اين اختراع اجزاي فعال كاتاليزور FCC شامل زئوليت USY ميكرو سايز (درشت تر از 1 ميكرون) و سيليكا آلوميناي آمورف سنتز شده و پس از خشك كردن، كلسيناسيون، تعويض يوني و اسيدي (فعال) كردن با استفاده از پركننده و مواد چسباننده به صورت ذرات كروي شكل دهي مي شود. كاتاليزور اختراعي مناسبترين كاتاليزور براي توليد بنزين و اولفين با ارزش افزوده بالا از گازوئيل خلأ كم ارزش به شمار مي رود.

موارد یافت شده: 4