لیست اختراعات همايون احمدپناهي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ ثبت: 1392/07/13
خلاصه اختراع:

اكسيدهاي نيتروژن (NOx) يكي از 6 آلاينده اصلي هوا و محيط آزاد مي باشد. در بين اكسيد هاي نيتروژن، گاز دي اكسيد نيتروژن (2 NO) از همه زيان بارتر است. اين گاز عامل اصلي پديده هاي مخرب زيست محيطي از جمله باران هاي اسيدي، شكل گيري دود و مه فتوشيميايي و گرمايش جهاني مي باشد. اين گاز نه تنها به عنوان يك پديده مخرب براي محيط زيست بحساب مي آيد، بلكه سلامت بشر را نيز هم در محيط هاي باز وهم در محيط هاي بسته و كار نيز تهديد مي كند. تماس در غلظت هاي بالاتر از حد مجاز با گاز دي اكسيد نيتروژن باعث آسيب شديد به ريه، توليد بيماري هاي مزمن ريه (مانند آسم و انسداد ريه مزمن) و بيماري هاي تنفسي خصوصاً در هنگامي كه شخص در محيط بسته در معرض تماس بلند مدت با اين گاز قرار مي گيرد، مي شود. در نتيجه حذف و كنترل اين گاز داراي اهميت قابل ملاحظه اي است. از طرفي امروزه جاذب هاي سطحي نقش بسيار مهمي را در پالايش و تصفيه آلاينده هاي گازي محيط زيست ايفا مي كنند. در كشور ما غالباً از كربن فعال بعنوان يك جاذب رايج براي حذف گازهاي آلوده از جريان هوا استفاده مي شود، اما مشكل اين است كه، اين ماده عمدتاً از خارج وارد مي شود و گران مي باشد، نمونه هاي ساخت داخل نيز هنوز مرغوبيت كافي را دارا نيستند و همچنين بعلت محدوديتهاي ذاتي، توان متوسطي در حذف گاز دي اكسيد نيتروژن را دارد. در حالي كه زئوليت كلينوپتيلوليت طبيعي بسياري از پتانسيل هاي كربن فعال را دارا مي باشد و نيز بعلت فراواني (خصوصاً در كشورمان)، ارزان بودن، پايداري حرارتي بالا، غيرقابل اشتعال بودن و ساختار كريستالي سه بعدي و همگون، قابليت مناسبي را بعنوان استفاده از يك جاذب سطحي دارا مي باشد. اما نياز است جهت تبديل آن به يك جاذب قدرتمند اصلاح شود. هدف اين اختراع توليد يك زئوليت كلينوپتيلوليت اصلاح شده، بعنوان يك جاذب سطحي قدرتمند در حذف گاز آلاينده دي اكسيد نيتروژن از جريان هواي آلوده بوده است. اين اختراع كمك نموده تا با اصلاح شيميايي زئوليت كلينوپتيلوليت، آن را تبديل به يك جاذب قدرتمند جهت حذف گاز آلاينده دي اكسيد نيتروژن نمايد و بدين وسيله بتوان يك جاذب سطحي جديد براي حذف اين گاز آلاينده ساخت كه قابليت كاربرد در ماسكهاي حفاظت فردي و همچنين كنترل خروجي صنايع متفاوت را داشته باشد. لازم به ذكر است متدلوژي بكار رفته در اين تحقيق اين امكان را به ما مي دهد تا با اصلاح مناسب زئوليت كلينوپتيلوليت، از آن براي حذف هر گازي بهره بگيريم.

تاریخ اظهارنامه: 1393/08/04
تاریخ ثبت: 1393/08/04
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر تحت عنوان" ساخت و اصلاح سطح نانولوله هاي كربني به منظور استفاده در آناليز مواد با استفاده از تكنيك جذب"، جاذب ساخته شده با استفاده از نانو لوله هاي كربني مي باشد كه پس از چند مرحله اصلاح سطح بر روي نانو لوله هاي كربني به ساختاري ( جاذبي ) كه بصورت اختصاصي بر روي برخي از مواد اثر گذار بوده و توانايي جذب را داراست ساخته شده است و از اين جاذب براي جذب ماده هايي با غلظتهاي بسيار پايين در محيط هاي مايع ( بخصوص پلاسماي خون ) و گاز مي باشند مورد استفاده قرار مي گيرد.

تاریخ اظهارنامه: 1395/06/26
تاریخ ثبت: 1395/12/16
خلاصه اختراع:

توليد قارچكش بيولوژيك با استفاده از تركيبات گياهي نانو كپسوله شده در راستاي توليد قارچ كش بيولوژيك براي قارچ Cylindrocladium pseudonaviculatum عامل بيماري بلايت شمشاد است. از آن جا كه به كارگيري وسيع قارچ كش هاي شيميايي عليه بيماري هاي گياهي ناشي از قارچ ها منجر به ظهور جمعيت هاي مقاوم به بيمارگر، آلودگي محيط زيست ما و بروز بيماري هاي جديد در انسان شده است همچنين اثر 13 قارچ كش به روي قارچ عامل بيماري بلايت شمشاد ، هر چند باعث مهار برخي جوانه زني اسپور و رشد ميسيليوم شده اما قارچ را از بين نبرده است. اسانس هاي گياهي سازگار با محيط زيست و كم خطر و داراي خاصيت ضد باكتريايي، ضدقارچي، ضداكسايشي و ضد سرطاني بوده همچنين قادر هستند رشد پاتوژن ها را كنترل كنند. كپسوله كردن اسانس ها به فرم نانو و ميكرو كپسول باعث ايجاد توانايي رهايش كنترل شده و حفظ مواد مؤثره، افزايش تأثير و فعاليت بيولوژيكي طولاني تر آن مي شود. در اين اختراع از نانوژل كيتوسان (سنتز نانوكيتوسان به روش كاملا جديد) و همچنين اسانس دارچين و زنيان كپسوله شده در نانوژل كيتوسان استفاده شد. اسانس ها از روش تقطير با بخار آب تهيه شد و براي تهيه اسانس هاي كپسوله شده غلظت هاي مختلف اسانس به نانوژل كيتوسان اضافه و در داخل دستگاه سوني كيت (5 دقيقه) قرارگرفت. نانوذرات سنتز شده با استفاده از ميكروسكوپ الكتروني روبشي (SEM) و طيف مادون قرمز (FTIR) مورد بررسي قرارگرفت. نتايج حاصل از اين تحقيق نشان داد كه نانوژل كيتوسان و اسانس دارچين و زنيان كپسوله شده در نانوژل كيتوسان به عنوان قارچ كش بيولوژيك براي قارچ Cy. pseudonaviculatum عامل بيماري بلايت شمشاد اثرات مثبتي در كنترل اين بيماري از خود نشان داده است. نتايج در سطح 5 درصد بررسي شد و نشان داد كه مي تواند در مقايسه با قارچكش صنعتي بنوميل، عملكرد خوبي داشته و باعث از بين رفتن كامل قارچ شده است.

موارد یافت شده: 3