لیست اختراعات با مالکیت
مهدی محمودی
28 عدد
در بالن هاي مقيد به زمين يكي از موارد ايمني بسيار مهم و چالش هاي پيشرو در اين صنعت، فرود اضطراري اتاقك سرنشينان و سيم بكسل بازگشت به صورت ايمن بر روي زمين است.موارد اضطراري كه نياز به فرود براي اتاقك سرنشينان ميباشد: پارگي سيم بكسل بازگشت، نرخ كاهش شديد نيروي شناوري، عمليات تروريستي و مواردي كه منجر به آسيب جدي به سرنشينان بالن مي شود. علاوه بر اين، در صورت پارگي سيم بكسل بازگشت از نقطه اتصال به اتاقك بالن سيم بكسل بازگشت كه وزني بين200تا400 كيلوگرم دارد به سرعت به زمين سقوط ميكند و احتمال آسيب شديد به افراد بر روي زمين بسيار بالاست. در اين اختراع با استفاده از دو چتر نجات با مساحت و شكل متفاوت در دو قسمت اتصال سيم بكسل بازگشت به اتاقك و همچنين اتصال اتاقك سرنشينان به بالن فرود اضطراري براي اتاقك و سيم بكسل بازگشت فراهم شده است. عملكرد سيستم اضطراري چتر نجات سيم بكسل بازگشت به صورت كاملا مكانيكي و عملكرد سيستم اضطراري چتر نجات اتاقك مكانيكي، الكتريكي مي باشد.چتر هاي نجات در هر دو سيستم اضطراري به طناب هاي بازكننده آنها وصل شده و درون يك جعبه پارچه اي در محل مناسب خود جمع شده اند.
بخش ح:برق تا كنون گوشي هاي پزشكي بسياري جهت استفاده ساخته شده كه به دو دسته كلي ساده و الكترونيكي تقسيم ميشوند.گوشي هاي الكترونيكي از امكانات بسياري برخوردارند كه ميتوان به شنود صداي قلب بصورت ديجيتالي شمارش تعداد ضربان قلب و... اشاره كرد. تمامي گوشي هاي پزشكي موجود در بازار علي رقم داشتن امكانات فراوان تنها قابل استفاده قشر سالم مردم بوده و جامعه ناشنوايان كه تعداد زيادي از جمعيت دنيا را بخود اختصاص داده اند در استفاده از اين گوشي ها همواره با مشكل روبرو هستند. جهت استفاده از پيشرفت هايي كه در اين زمينه صورت گرفته داشتن حس شنوايي و بينايي كاملا ضروري است. گوشي پزشكي ناشنوايان با هدف استفاده ناشنوايان از تجهيزات پزشكي طراحي شده در اين روش فرد ناشنوا براي شنيدن صداي قلب نيازي به حس شنوايي ندارد بلكه جهت شنود صداي قلب از حس لامسه كمك گرفته شده به اين صورت كه مچ بند دستگاه بر روي دست فرد ناشنوا بسته شده و سيگنال هاي صوتي كه از طريق ميكرفون به الكتريكي تبديل شده و در چند مرحله تقويت شده اند توسط ويبره موبايل قرار گرفته داخل مچ بند به انرژي مكانيكي تبديل شده و با توجه به صداي دريافتي از قلب شروع به لرزش ميكند كه ميتواند به اين روش صداي قلب را شبيه سازي كند. دستگاه بصورت خودكار پس از قرارگيري بر روي قلب روشن شده و به اين ترتيب در مصرف انرژي صرفه جويي شده و استفاده از دستگاه براي سالمندان براحتي امكان پذير خواهد بود.
دسته چك بانكي زن كارآييش از آنجايي است كه چون دسته چك هاي بانكي بصورت دفترچه ايي و خام به شعب بانك ها تحويل داده مي شوند و از نظر امنيتي نبايد اوراق از هم جدا شوند.لذا شعب بانك براي آماده كردن دسته چك جهت تحويل آن به مشتري بايد كارمند بانك دو نوبت دسته چك را از اول تا آخر ورق زده و در يك نوبت مهر بانك و در نوبت بعد مهر شخص متقاضي دسته چك را روي تمام اوراق دسته چك بزند.اين كار بسيار وقت گير و سنتي است.حال ما بر آن شديم تا با طراحي دستگاهي كه تمام اين مراحل را بصورت اتوماتيك و با دقت و كارايي بهتر و بيشتري در مدت زمان كمتري انجام مي دهد اين مشكل را برطرف كنيم و تنها با قراردادن دسته چك خام در اين دستگاه تمام اوراق ورق خورده و متن هاي مورد نظر(نام بانك ،نام مشتري و ...) روي تمامي اوراق دسته چك پرينت گرفته مي شود. اين اختراع جزئ ماشين هاي اداري محسوب مي شود و همانند دستگاه پول شمار كه تمامي اسكناس ها را از هم جدا مي كند و فقط ميشمارد اين دستگاه تمامي اوراق دسته چك(كه بصورت دفترچه مي باشد) را ورق مي زند و بجاي شمردن روي آنها متن مورد نظر را چاپ مي كند.
روش هاي بسياري مانند استفاده از خورشيد و ساعت درختان و ستارگان و... براي جهت يابي وجود دارد كه هر كدام داراي معايبي ميباشند و هميشه در دسترس نيستند. در بعضي مواقع مانند جنگ هر ثانيه براي رزمنده بسيار مهم ميباشد و كوچكترين غفلت و حواس پرتي خطرات بسياري را براي شخص ايجاد ميكند. هر گونه از روش هاي جهت يابي علاوه بر صرف وقت مستلزم بكار گيري حواس بينايي و... و همچنين اندكي تفكر و صرف وقت ميباشد.در واقع در اين لحظه روش هاي سنتي و همچنين استفاده از قطب نما بدليل صرف وقت و مشاهده چندان قابل استفاده نخواهد بود و نيازمند پيدا كردن راهي بدون صرف وقت و غفلت خواهد بود. كمربند هوشمند جهت يابي به كمك 4ويبره قرار گرفته شده در كمربند در 4جهت اصلي و همچنين استفاده از ماژول با دقت بالا قادر است تا جهت هاي جغرافيايي(شمال)را به كمك ويبره هاي قرار گرفته شده به رزمنده نشان دهد به اين صورت كه با لرزش ويبره مربوطه جهت شمال را به كمك حس لامسه بدون اتلاف وقت و غفلت و بدون نياز به مشاهده بصورت خودكار نشان داده خواهد شد.
" اختراع ورق پوشش سقف شيبدار با مكانيزم تحمل تنش هاي خمشي در سه راستا " در زمينه فني ، بخش ه : ساختمان ها و بناهاي ثابت - زير بخش: ساختمان براي برپا داشتن يك سقف شيب دار جهت مقابله با نيروي وزن سقف (w) و بارهاي وارده بر آن(F) لازم است در دو مرحله مجموع نيرو ها (w+ F) به ستون ها انتقال يابند در مرحله اول نيرو ها (w+ F) از طريق تير ها به پل ها منتقل شده و در مرحله دوم نيروها (w+ F+f1) از طريق پل ها به ستون ها انتقال مي يابد . (f1 وزن تيرهاي فرعي مي باشد )است و در واقع پس از بر پاي داشتن ستون ها سه مرحله كار انجام مي شود. الف ) انجام تير ريزي اصلي ب )انجام تيرريزي فرعي ج ) پوشش در اين سيستم ثابت بودن ابعاد ورقهاي پوشش سقف و عدم تحمل بار در دو راستا , موجب نيازمندي به تير ريزي فرعي مي گردد . و در پي آن باعث تعدد مراحل انجام كار مي شود كه مشكلاتي از جمله ، افزايش وزن سازه، افزايش مراحل انجام كار، افزايش هزينه خريد تير هاي فرعي و پل ها ، افزايش هزينه جوشكاري و برق مصرفي و... را به دنبال دارد . اساس اين اختراع ، حذف تير فرعي ( مرحله ب ) از سازه از طريق طراحي ورق هاي پوشش مركب مي باشد بگونه اي كه در انتهاي ورق ، ناحيه اي Z شكل عمود بر آن طراحي شده است . اين قسمت كه به مانند پايه بر روي پل ها قرار ميگيرد، باعث تحمل تنشهاي خمشي سقف مي شود . از طرفي در سطح عمودي ناحيه اضافه شده فرورفتگي هايي (نك) ايجاد گرديده كه اين امر همانند استفنر عمل مي نمايد و باعث استقامت بيشتر ورق در راستاي عمودي ميگردد وتنش هاي خمشي را بهتر تحمل مي نمايد همچنين نك هاي ايجاد شده در لبه خم ورق كه به شكل تيغه هستند از تغيير شكل جلوگيري مينمايد . اين اختراع در طراحي و اجراي سقف هاي شيب دار در صنعت ساختمان مانند : آلاچيق ، ويلايي و ... كاربرد دارد .
زمينه فني اختراع مورد نظر مهندسي آب و فاضلاب مي باشد كه در اين اختراع به كمك لوله هايي آب كولر ها و آب باران را از ارتفاعات ساختمان به روي زمين انتقال داده و وارد يك فيلتر كرده و به كمك يك تصفيه خانه فيزيكي وارد يك مخزن كرده كه شريان اصلي شهري هم به آن متصل است كه در زماني كه فصل زمستان است شير آب شريان اصلي باز مي شود و اگر آب كولر ها باشد در همين جا دستگاه به كمك پمپ آب را به مخزن بالاي ساختمان انتقال داده و اگر آب باران باشد آب را قبل از پمپاژ وارد يك تصفيه خانه شيميايي كرده و ميكروب زدايي كرده و به بالاي ساختمان انتقال داد.
علف كش ها جزو مواد شيميايي هستند كه براي افزايش توليد محصولات كشاورزي به وفور استفاده مي شوند. با بهره گيري از اين اختراع ضمن كاهش ميزان مصرف علف كش ها، كارايي و دوام آنها افزايش و اثرات مخرب اين مواد شيميايي در طبيعت به حداقل مي رسد. در اين بررسي هالوكسي فوپ به عنوان يك آفت كش چربي دوست در حضور مونومر متيل متاآكريلات از طريق فرايند پليمريزاسيون ميني امولوسيوني به صورت نانوكپسولها فرموله گرديد. ميزان رهايش آفت كش از نانو كپسولها و تاثير عواملي مانند غلظت آفت كش، نوع سورفكتانت و مقدار عامل شبكه اي كننده بر راندمان لود نانوكپسول ها مورد بررسي قرارگرفت. براي بررسي اثرات فيزيولوژيك از گياه مدل عدسك آبي استفاده گرديد، كه به عنوان گياه مدل در بررسي هاي سم شناسي مورد توجه مي باشد. براي اين منظور و براي بررسي اثرات فيزيولوژيك آفت كش كپسوله شده و فرم كپسوله نشده آن، برخي پاسخ هاي فيزيولوژيك مانند ميزان رشد، كميت رنگدانه هاي فتوسنتزي و فعاليت برخي از آنزيم هاي آنتي اكسيدان مانند سوپراكسيد ديسموتاز (SOD) و پراكسيداز (POD) در گياه عدسك آبي مطالعه گرديد.
زمينه فني اين اختراع مهندسي عمران مي ياشد كه به صورت يك مستطيل در ارتفاع 2.20 متر است كه 20 سانتي متر در كف فرو ميرود و در عمق 80 سانتي متر كه دو انسان بالغ به راحتي در آن بنشينند و بلند شوند و در عرض 1.30 متر است (ابعاد خالص) و بدنه ي اين جانپناه از ورق 10 ميلي متري فولاد ساخته شده است كه تمامي كنج ها داخلي جانپناه با قوطي 8×8 سانتي مصلح مي شوند و تمامي گوشه هاي آن با نبشي به هم وصل شوند و تمامي وجه هاي آن بادبند زده شده و تمامي اضلاع وجه ها را با قوطي 8×8 مصلح مي كنيم و به باد بند ها وصل مي كنيم و در تمامي كنج هاي بين قوطي ها را نبشي بزنيم در داخل جانپناه از يك لوله به عنوان آويز براي آويزان كردن لباس در طول سال استفاده مي شود و حتي زمان زلزله براي نگه داشتن خود انسان استفاده مي شود. و در آن مقداري غذا و جعبه كمك هاي اوليه و يك كپسول اتش نشاني وآب و موارد لازم براي زنده ماندن قرار ميگيرد.
آبياري سفالي دوار طرح در زمينه مهنسي كشاورزي و باغباني است كه بمنظور جلوگيري از تبخير سطحي آب و مصرف بيرويه آب در كشاورزي و باغباني مطرح مي شود. اين سيستم از دو قطلاع دايره اي لوله سفالي تشكيل شده كه بواسطه ي لوله هاي خرطومي ارتجاعي به يكديگر متصل شده اند و تقريبا يك لوله ي دايره اي را تشكيل ميدهند كه در درون خاك و دورتا دور درخت قرار مي گيرد . اين لوله هاي سفالي كه اطراف درخت ها واقع شده اند بصورت سري به يكديگر متصل شده و در نهايت به مخزني از آب متصل مي شوند. با ارائه اين طرح كه بطورت عملي هم تست شده است هنگام نياز خاك به آب ،از درون لوله سفالي، آب به خاك انتقال داده مي شود و هنگامي كه آب به انداره كافي در خاك موجود باشد اين انتقال آب قطع مي شود و بدين صورت درخت يا درختچه همواره آب مورد نياز خود را دارا مي باشد و البته از تبخير سطحي و مصرف بيرويه آب جلويري مي كند
خسارت ناشي از حشرات در كشورهاي فاقد فناوريهاي مدرن انبارداري به ميزان 10 تا 40 ٪ كل محصول مي باشد. در ايران سالانه به طور متوسط 10 تا 20 ٪ محصولات كشاورزي در انبارها و به وسيله ي آفات انباري از بين مي روند كه اين مقدار در مناطق روستايي به دليل سنتي بودن انبارداري و شرايط نا مناسب انبارها، 10 تا 80 درصد از كل محصول بوده است. روشهاي متعددي براي كنترل آفات محصولات انباري وجود دارد كه در بين آنها آفتكشها از معمولترين مواد شيميايي هستند كه در جهان مورد استفاده قرار ميگيرند. با اين حال، خطرات زيست محيطي آفتكشها، مانند بروز مقاومت آفات به سموم، سميت آنها براي انسان، پستانداران و حشرات مفيد تمايل به استفاده از سموم كم خطر را افزايش داده است. در راستاي يافتن جايگزين مناسب براي آفتكشهاي شيميايي، اسانسهاي گياهي به دليل دارا بودن سميت تنفسي، تماسي، خاصيت دوركنندگي، ضد تغذيهاي، اثر روي پارامترهاي زيستي حشره و همچنين كمخطر بودن براي انسان و ساير پستانداران از جايگاه ويژهاي برخوردارند. خاصيت فرار بودن ماده موثره اسانسها و اكسيد شدن سريع آنها باعث گرديد كه فناوريهاي جديدي براي بهبود كارايي سميت اسانسها با حفظ ماهيتشان بهكار گرفته شوند. فناوري رهايش تدريجي اخيرا بعنوان روشي به منظور كاهش هدر رفت مقادير مورد استفاده آفتكشها، كمك به اثر بلند مدت اين مواد در طبيعت و همچنين رسيدن اين مواد به محل هدف با استفاده از پليمرهاي مختلف عنوان شده است. در اين اختراع دو نوع اسانس زيره و اسطوخدوس يا استفاده از پلي اترسولفون كپسوله شده و اثرات آن بر روي آفات انباري بررسي شده است. كپسوله كردن عليرغم افزايش ماندگاري و كاهش مقدار مصرف شده، كارايي اين اسانس ها را نيز كاهش نداده است.
موارد یافت شده: 28