لیست اختراعات با مالکیت
مهدی میرزائی
23 عدد
دستگاه ويبره زن اتوماتيك بتن
اين دستگاه (روبات) كه اولين بار براي كمك به بالا بردن دقت و همچنين سرعت در عمليات نقشه برداري در ساختمان سازي و به خصوص راه ساخته ايم. از ويژگي هاي ديگر اين طرح كه مي تواند در پياده كردن نقشه ي ساختمان بطوري كه قابليت اجراي برنامه ي اتوكد را داراست و با اجراي اين برنامه و سيستمي كه در كنار روبات متصل شده است اقدام به پياده كردن نقشه با پاشيدن رنگ مي كند. قابليت ديگر اين طرح كه با حمل شاخص و اجراي پروفيل هاي طولي در نقاط مشخص كه هم مي تواند به صورت خودكار و هم به صورت كنترل از راه دو توسط اپراتور مي تواند كار كند و خطاهاي موجود در نقشه برداري به حداقل رساند.
هم اكنون براي جراحي بدون پيش زمينه عمل صورت ميگيرد كه با توجه به بروز شدن دنيا در تمامي كارها كه از شبيهساز و يا .... به صورت آماتور ابتدا صورت گرفته و سپس در كارهاي واقعي مورد آزمايش قرار ميگيرند. اين دستگاه شبيهساز را در خلاصهاي ميتوان گفت كه فرد را (دانشجوي رشتهي دندانپزشكي) در محيط عمل قرار داده و فك مصنوعي را در مراحل اول خود دستگاه عمل را انجام داده كه در اين مرحله دستهاي دانشجو نيز همراه دستگاه حركت ميكند كه اين امر موجب ميشود كه دانشجوياني كه براي اولين بار اين اعمال جراحي را ميخواهند انجام دهند، دستهايشان عادت كنند. در واقع بعد از كمي تكرار دانشجويان با كمي دقت ميتوان بدون كمك دستگاه اين كار را خودشان انجام دهند البته اين دستگاه اين قابليت را نيز دارد كه استاد دستهاي دانشجوي خود را كنترل كند.
خلاصه طرح عنوان اختراع :سازه در كمترين زمان وبيشتراستحكام اين كه طرح آن طور است كه بتوانيم با حدقل امكانات طرحي بسازيم كه در شرايطي كه نياز به سازه اي بااستحكام بالانياز باشد نظيرسيل زلزله و..باشد اين طرح بگونه اي است كه همانند گچ هاي شكسته بندي عمل ميكند ولي با اين تفاوت كه جنس ونوع عملكرد بگونه است كه ما اين طرح را بصورت چادر بتني ساختيم كه به راحتي حمل مي شود ودر محل مورد نظرقرار گرفته و سپس مقداري آب روي آن مي ريزيم و با دمده اي آنرا همانند يك توپ بازي باد شده و بعد از چند ساعت مي توانيم سازه اي داشته باشيم كه حداقل 10برابر وزن خود را تحمل ميكند و در مقابل گرما وسرماعايق مناسبي نيز هست
عنوان اختراع : فرآيند بكارگيري ضايعات آلومينيوم در تهيه آلكواكسيدهاي آلومينيوم و بكارگيري برخي از آن¬ها در تهيه بستر معدني كاتاليستي نانو بوهميت افزايش نگراني هاي زيست محيطي، پيشرفت فرآيندهاي شيمي سبز و گاهي عدم انجام واكنش بدون كاتاليزگر، از ديدگاه صنعتي، و همچنين قيمت بالاي مواد اوليه و محدود بودن منابع آن¬ها، از ديدگاه اقتصادي، بكارگيري كاتاليزگرها را ضروري نموده است. از سوي ديگر، كاتاليزگرهاي ناهمگن در مقايسه با نوع همگن خود، سبب كارايي بهتر شده و با صاف كردن، به راحتي مي¬توان كاتاليزگر را از مخلوط واكنش جدا كرده، دوباره مورد استفاده قرار داد. براي تهيه¬ي كاتاليزگرهاي ناهمگن، كاتاليزگر همگن را روي بستر جامد يا تكيه¬گاه قرار مي¬دهند. اين بسترهاي جامد مي¬توانند پليمرهاي آلي يا بسترهاي معدني باشند. پليمرهاي معدني به سبب داشتن عناصر معدني در اسكلت اصلي خود از يكسري برتري-هاي ويژه (مانند پايداري حرارتي بالا و تخريب نشدن در مقابل نور ماوراء بنفش) نسبت به پليمرهاي آلي برخوردارند. بوهميت از جمله بسترهاي معدني پركاربرد در كاتاليزگرهاي بر پايه¬ي آلومينا است كه به سبب دارا بودن گروه¬هاي هيدروكسيل سطحي فراوان و منظم و نيز مساحت سطح بالا و اندازه ذرات ريز يك بستر كاتاليستي بسيار مناسب مي¬باشد. همچنين بوهميت خود، به عنوان كاتاليزگر در واكنش¬هاي بسته شدن حلقه نيز بكار گرفته مي¬شود. براي تهيه¬ي اين بستر معدني كاتاليستي، ابتدا آلكواكسيدهاي آلومينيوم به روشي جديد با استفاده از ضايعات آلومينيوم تهيه گرديد. سپس، از آبكافت آن¬ها به روش ابداعي هيدروترمال-سل-ژل نانو بوهميت تهيه شد.
افزايش نگراني هاي زيست محيطي و پيشرفت فرآيندهاي شيمي سبز، جانشيني كاتاليزگرهاي ناهمگن را با انواع همگن آن ضروري كرده است. به سبب قيمت بالاي كاتاليزگرهاي همگن و عدم امكان بازيابي آنها، بكارگيري اين كاتاليزگرها اقتصادي نمي باشد. مشكل ديگر كاتاليزگرهاي همگن، باقي ماندن مقادير كم كاتاليزگر در محصولات مي باشد كه به ويژه در محصولات دارويي قابل قبول نيست. با ناهمگن شدن كاتاليزگر، مشكلات ذكر شده حل شده و با صاف كردن، بسادگي كاتاليزگر از مخلوط واكنش جدا شده و دوباره بكار گرفته مي شود. براي تهيه ي كاتاليزگرهاي ناهمگن، كاتاليزگر همگن را روي تكيه گاه قرار مي دهند. اين بسترهاي جامد مي توانند پليمرهاي آلي يا بسترهاي معدني باشند. از اينرو در اين اختراع، نانو بوهميت كه يك پليمر معدني است بعنوان بستر كاتاليستي تهيه شد. بوهميت به علت دارا بودن OHهاي فراوان داراي سطح بسيار فعال است. تهيه اين بستر به روش هيدروترمال سل-ژل ذراتي در ابعاد نانو بدست مي دهد. سپس اين بستر با گروه هاي آميني و ايميني عامل دار گرديد. نانوبوهميت عامل دار شده پس از نشاندن كمپلكس هايي از موليبدن و واناديم جهت اپوكسايش آلكنها به كار گرفته شد. نتايج حاصل نشان داد كه نانوكاتاليزگر تهيه شده كارايي بالايي در اين فرآيند داشته و با گزينش پذيري كامل محصول اپوكسيد را بدست مي دهد. اين نانوكاتاليست علاوه بر به كارگيري در اپوكسايش آلكن ها مي تواند در استريفيكاسيون كاتاليستي و تهيه بايوديزل نيز كاربرد داشته باشد.
امروزه در زمينه¬هاي گوناگون، استفاده از نانوذرات گسترش يافته است. از جمله¬ي اين ذرات، نانوذرات مغناطيسي Fe3O4 مي باشند. اين ذرات با دارا بودن خاصيت مغناطيسي، قابليت هدايت شدن در محيط¬هاي مختلف را داشته، به راحتي با اعمال ميدان مغناطيسي خارجي از ماتريس محيطي خود جدا مي¬شوند و با محيط زيست سازگارند. علاوه بر آن داراي خاصيت مغناطيسي بالا، سميت كم و سنتز آسان و قابل كنترل مي¬باشند. ما با ايجاد پوششي به روش هيدروليز هيدروترمال بر روي نانو ذرات Fe3O4 ، باعث پايداري بيشتر اين ذرات در محيط¬هاي زيستي و بيولوژيكي شده¬ايم. با اين پوشش تمايل نانوذرات Fe3O4 به كلوخه¬اي شدن كاهش يافته،گروه¬هاي هيدروكسيل سطحي و در نتيجه توانايي نانو ذره براي جذب تركيبات فعال افزايش مي¬يابد. در مرحله¬ي بعدي به عنوان كاربردي براي اين ذرات، كاتاليزگر¬هاي كمپلكس¬هاي فلزات Mo و V را بر روي اين بستر تثبيت و از آن در اپوكسايش سيكلواكتن استفاده كرده¬ايم. اين امر موجب جداسازي آسان و مقرون به صرفه¬ي اين كاتاليزگر¬ها از محيط واكنش شده و كاهش آلودگي محيط زيست با فلزات سنگين V و Mo را به دنبال خواهد داشت. در اين اختراع، نانو ذرات Fe3O4 به روش سولوترمال سنتز و سپس پوشش بوهميت به روش هيدروترمال سل-ژل بر روي اين ذرات، ايجاد شد. اين تركيب به عنوان بستر كاتاليزگر ابتدا با گروه¬هاي آميني عامل دار گرديد و با نشاندن كمپلكس¬هاي موليبدن و واناديم، جهت اپوكسايش سيكلواكتن به -كار گرفته شد. گزينش¬پذيري كامل محصول اپوكسيد و كارايي بالاي نانوكاتاليست از دستاوردهاي اين اختراع است. اين نانوكاتاليست قابليت بكارگيري در استريفيكاسيون كاتاليستي و تهيه بيوديزل را نيز دارا مي باشد.
زندان موش در واقع يك تله موش است به شكل مكعب مستطيل وشامل دو درب است و درقسمت فوقاني ان يك كانال تعبيه شده و طعمه بر روي اين كانال قرار مي گيرد.در ابتدا درب شماره يك باز است و موش پس از عبور از آن و بعد از اينكه به طعمه نزديك شده درب 1 بسته و درب 2 باز مي شود و موش براي خروج از كانال مجبور است كه از درب دوم عبور كند بصورت خودكار درب 2 بسته شده و درب 1 باز مي شود و موش به مخزني كه در پايين تله تعبيه شده است وارد مي شود و در آنجا نگهداري مي شود و اين سيكل ادامه پيدا مي كند تا بقيه موش ها به دام بيافتند.مزاياي آن نسبت به نمونه هايي قبلي يك كم هزينه دوم احتمال گيراندازي موش 100 درصد است
هيدروكسي آپاتيت به عنوان ماده اي با شباهت نسبتا خوب به بافت معدني استخوان اخيرا كاربرد پزشكي خوبي يافته است. چسبندگي بهتر و تسريع رشد استخوان از مزاياي آن به شمار مي رود. اما همين تركيب نيز با تركيب اصلي بافت معدني استخوان هنوز فاصله دارد. نياز به ارتقاء و بهينه سازي تركيب و سنتز تركيبي با شباهت بيشتر با بافت استخوان باعث شد تا تغييراتي در ساختار تركيب فوق داده شده تا خواص بهتر و بهينه تري حاصل شود. هيدروكسي آپاتيت كربناتي با داشتن جزئي به نام كربنات در ساختار خود شباهت بيشتري به بافت استخوان دارد از طرفي همين شباهت عامل ديگري در تسريع چسبندگي و نيز سرعت رشد سلولي در بافت استخواني خواهد شد. وارد كردن كربنات به عنوان يكي از گروه هاي عاملي مهم بافت استخوان به تركيب هيدروكسي آپاتيت و نيز سنتز غير استوكيومتري آن اساس اين اختراع بوده است. هيدروكسي آپاتيت غير استوكيومتري در مقايسه با هيدروكسي آپاتيت استوكيومتري سريع تر در بدن تخريب شده و بيواكتيوتر است. اين امر عملكرد گروه هاي فعال درون بافت استخواني را بهبود مي بخشد.گ از جمله عوامل افزايش شباهت هيدروكسي آپاتيت سنتز شده به هيدروكسي آپاتيت بيولوژيك (بافت استخوان) عبارتند از: 1- درجه بلورينگي و اندازه بلورك هاي هيدروكسي آپاتيت سنتز شده 2- نوع و مقدار عناصري كه با حضور خود در ساخت هيدروكسي آپاتيت تركيب را غير استوكيومتري مي كند. 3- نانو بود ن اندازه ذرات قابليت انحلال و جذب زيستي اين مواد و سرعت رشد استخوان در اطراف آنها متاثر از عوامل ذكر شده مي باشند. سنتز اين تركيب به روش شيمي تر يا رسوبدهي شيميايي صورت گرفته. فرمولاسيون تركيب به صورتXCa10(po4)6(oh)3-2x(co3)x بسته به ميزان منبع كربناتي اضافه شده در پودر مي تواند بين صفر تا 1 متغير باشد. است.
امروزه يكي از مشكلات عمده حوزه سلامت شكستگي هاي استخواني و ضايعات دنداني به دلايل مختلف پوكي استخوان، تصادفات، رفتارهاي بهداشتي غير صحيح و ... مي باشد هيدروكسي آپاتيت استوكيومتري با ساختار كريستالي هگزا گونال در زمره زيست سازگارترين مواد شناخته شده قرار دارد كه به علت شباهت زياد از نظر تركيب به استخوان و زيست سازگاري بالاي آن يكي از مواد جايگزين در كاشتني هاي استخواني مورد توجه قرار گرفته است. هيدروكسي آپاتيت غير استوكيومتري در مقايسه با هيدروكسي آپاتيت استوكيومتري سريع تر در بدن تخريب شده و بيواكتيوتر است اين امر عملكرد گروه هاي فعال درون بافت استخواني را بهبود مي بخشد. از جمله عوامل افزايش شباهت هيدروكسي آپاتيت سنتز شده به هيدروكسي آپاتيت بيولوژيك (بخش معدني بافت استخوان ) عبارتند از: - درجه بلورينگي و اندازه بلورك هاي هيدروكسي آپاتيت سنتز شده - نوع و مقدار عناصري كه با حضور خود در ساختار هيدروكسي آپاتيت تركيب را غير استوكيومتري مي كند. - نانو بودن ذرات - قابليت انحلال و جذب زيستي اين مواد و سرعت رشد استخوان در اطراف آنها متاثر از عوامل ذكر شده مي باشند. با تغيير پارامترهاي فيزيكي مانند دما و زمان سنتز و زمان پيرسازي و استفاده از عناصر موثر مي توان پودري با خصوصيات بسيار شبيه استخوان طبيعي بدن توليد كرد. نانو پودر منيزيم كربنات هيدروكسي آپاتيت با درجه بلورينگي پايين با تركيب بسيار نزديك به تركيب استخوان داراي ويژگي هاي بسياريست. حضور يون منيزيم در بافت استخوان باعث تحريك استخوان سازي و افزايش سرعت رشد و افزايش قدرت اتصال استخوان مي شود. كاهش آن منجر به توقف رشد استخوان كاهش فعاليت هاي استخوان سازي و جذب كلسيم از استخوان و غضروف ، تردي و فقدان استخوان مي گردد. افزودن كربنات علاوه بر افزايش شباهت به استخوان قابليت انحلال و جذب زيستي را نيز افزايش مي دهد.
موارد یافت شده: 23