لیست اختراعات با مالکیت
اشرف السادات حاتميان زارمي
3 عدد
فرآيند خالصسازي بيوسورفكتانت با استفاده از نانوذرات مغناطيسي عملگرا شده يك فرآيند جديد در حوزهي نانوبيوتكنولوژي، با هدف افزايش خلوص بيوسورفكتانتها ميباشد و با توجه به اهميت و كاربرد وسيع بيوسورفكتانتها در صنايع مختلف بخصوص صنعت نفت، تلاش براي يافتن روشي بهينه و اقتصادي براي خالصسازي اين مواد ارزشمند، امري بسيار ضروري ميباشد. امروزه بيوسورفكتانتها به دليل دارا بودن مزايايي از قبيل سازگاري زيستمحيطي، سميت كمتر، توانايي بالاي توليد كف، فعاليت بيشتر در شرايط سخت دمايي و سطوح مختلف شوري و pH، غلظت بحراني تشكيل مايسل پايينتر، تنوع ساختاري، قابليت تجزيه زيستي توسط ريزسازوارهها و توانايي سنتز آنها از منابع غذايي ارزان قيمت و تجديدپذير، به همتاهاي شيميايي خود ترجيح داده ميشوند. با وجود افزايش درخواست براي بيوسورفكتانتها، اين تركيبات از لحاظ اقتصادي با سورفكتانتهاي سنتزي قابل رقابت نميباشند. علت اين امر هزينههاي بالاي توليد آنها ميباشد كه حدود ` كل اين هزينهها را عمليات پاييندستي به خود اختصاص ميدهد. در نتيجه كاهش هزينههاي ناشي از عمليات پاييندستي توليد بيوسورفكتانتها، قابليت رقابت آنها را با سورفكتانتهاي شيميايي و استفاده از آنها را در صنايع مختلف افزايش ميدهد كه همين امر لزوم يافتن روشي مناسب و بهينه براي خالصسازي بيوسورفكتانتها را دو چندان ميكند. بسياري از بيوسورفكتانتها را به خاطر نسبت بالاي خاصيت آبگريزي آنها به خاصيت آبدوستيشان، به راحتي ميتوان با تلفيق روشهاي قديمي مانند سانتريفيوژ، كريستاليزاسيون، ته نشينسازي و استخراج، از محيط كشت جدا كرد. يكي از مهمترين معايب اين روشهاي قديمي، زمان بر بودن آنها است. به علاوه حلالهاي فرار آلي و مواد شيميايي استفاده شده در روش استخراج بسيار پرهزينه، آلودهكنندهي هوا و سمي هستند. همچنين، عواملي مانند غلظت پايين محصول توليدي، طبيعت آمفيفيليك و كفزائي بيوسورفكتانت مانع از بازده بالاي اين فرآيندهاي خالصسازي ميشود. از اين رو در روش مورد ادعا با بهرهگيري از ظرفيت جذب بالاي نانوذرات مغناطيسي عملگرا شده، ناخالصيهاي موجود در محيط كشت بيوسورفكتانت جدا شده و به اين ترتيب روشي آسان، سريع، بهينه و با بازده بالا براي خالصسازي بيوسورفكتانتها ارائه شده است.
: واژه بيوتكنولوژي نخستين بار در سال 1919 توسط Karl Ereky به مفهوم كاربرد علوم زيستي و اثر متقابل آن در تكنولوژي ساخت بشر به كار برده شد. به طور كلي هرگونه فعاليت هوشمندانه بشر در خلق، بهبود و عرضه محصولات گوناگون با استفاده از موجودات زنده در حيطه اين مهم ترين، پاك ترين و اقتصادي ترين فناوري قرن حاضر، بيوتكنولوژي، قرار مي گيرد. در اين پژوهش با استفاده از روشهاي آماري متابوليتي با بالاترين ميزان خاصيت آنتياكسيداني از قارچ دارويي گانودرمالوسيدوم توليد گرديد. بدليل افزايش آمار ابتلا به سرطان در كشور توجه به تركيبات آنتي اكسيدان و توليد داروهاي ضدسرطان جديد امري ضروري است. كه از اين ميان متابوليتهاي با منشا طبيعي به دليل عوارض جانبي كمتر بيشتر مورد توجه قرار گرفتهاند. قارچ گانودرما منبع غني از تركيبات آنتياكسيدان مي باشد كه در كشور ما چندان مورد توجه قرار نگرفته است. در پژوهش انجام شده متابوليتي توليد گرديد كه با توجه به تستهاي آنتياكسيدان انجام شده بيشترين خاصيت آنتياكسيداني را از خود نشان داده وهم چنين قادر به مهار ردهاي از سلولهاي سرطان سينه مي باشد. با توجه به نتايج بدست آمده وخواص آنتي اكسيداني متابوليت مورد نظر ميتوان از اين تركيب در صنايع دارويي و غذايي استفاده كرد.
ترميم زيستي روشي براي از بين بردن يا كاهش آلودگيهاي مضر با استفاده از فعاليتهاي بيولوژيك طبيعي ميباشد. هزينه كم و انجام فرآيند در محل از جمله مزاياي ترميم زيستي نسبت به ساير روشهاست. مهمترين عوامل دخيل در فرآيند ترميم زيستي موفق حضور جمعيت ميكروبي قادر به تجزيه آلودگي و در دسترس بودن آلودگي براي ميكروبها ميباشد. در اين تحقيق دستكاريهايي در نفوذپذيري سطح سلولي باكتري صورت گرفته است تا در نهايت مواد آلوده راحتتر در دسترس باكتري قرار گيرند. جهت ايجاد نفوذپذيري در سطح باكتري از بيوسورفاكتانتها استفاده شد. زيرا بيوسورفاكتانتها زيستتخريبپذيرند و منشا زيستي دارند در نتيجه فاقد هر گونه عوارض نامطلوب بر روي اكوسيستم طبيعي هستند. در اين طرح اثر دو نوع بيوسورفاكتانت به نامهاي رامنوليپيد و سورفكتين بر روي سطح سويه باكتريايي Pseudomonas aeruginosa MM1011 و Pseudomonas aeruginosa TMU56 مورد بررسي قرار گرفت. هيدروفوبيسيتي سطح سويه باكتري Pseudomonas aeruginosa TMU56 تحت تاثير بيوسورفاكتانتها قرار ميگيرد كه اين تغيير اصولا با از دست دادن اجزاي سطح باكتري، به ويژه اجزاي غشاي خارجي(پروتئينهاي غشاي خارجي) همراه است. اين امر به عبور تركيبات هيدروفوب از مناطق مشخص كمك ميكند. بنابراين سويه ذكر شده تحت تاثير بيوسورفاكتانتها، جهت حذف آلودگيهاي هيدروكربني و ارتقا سطح پاكسازي محيطي مناسب ميباشد.
موارد یافت شده: 3