لیست اختراعات با مالکیت خانم مریم عزیزی لعل آبادی
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ ثبت: 1400/03/25
خلاصه اختراع:

كبد چرب غيرالكلي شايع ترين بيماري مزمن كبدي در سراسر دنيا است. اين بيماري شامل طيفِ وسيعي از آسيب به سلول هاي كبدي از استئاتوزيس ساده تا استئاتوهپاتيت است كه در 2/46 درصد موارد به فيبروز كبدي پيشرفت مي نمايد. تا به امروز دارويي ويژهِ درمان كبد چرب غيرالكلي مورد تائيد قرار نگرفته است و توصيه هاي درماني براي اين بيماران هنوز به اصلاح سبك زندگي شامل رژيم غذايي مناسب و فعاليت هاي بدني محدود است. پروپوليس منبع غني از تركيبات پلي فنولي است كه اثرات آنتي اكسيداني، ضدالتهابي و محافظت كنندگي كبدي از آن گزارش شده است. وضعيت استئاتوزِ كبد در 55 درصد از بيمارانِ دريافت كننده پروپوليس يافت و فيبروز كبدي به ميزان 82/0 كيلو پاسكال در دريافت كنندگان مكمل پروپوليس كاهش داشت. نتايج كار آزمايي باليني نشان داد كه دريافت 900 ميلي گرم مكمل پروپوليس در روز به مدت 4 ماه مي تواند سبب بهبود وضعيت استئاتوز و فيبروز كبدي در افراد مبتلا به كبد چرب غيرالكلي گردد.

تاریخ ثبت: 1401/07/12
خلاصه اختراع:

به منظور كاهش اثرات نامطلوب زيست محيطي بسته بندي هاي غير قابل تجزيه در دو دهه اخير در كشورهاي پيشرفته توجه خاصي به بسته بندي هاي زيست تجزيه پذير شده است. فيلم¬ها و پوشش¬هاي خوراكي به صورت لايه¬هاي نازكي از مواد خوراكي بر روي سطح مواد غذايي يا ميان تركيبات آن¬ها قرار مي¬گيرند. مهمترين مشكلات بسته بندي هاي زيست تخريب پذير و خوراكي :حلاليت و نفوذپذيري بالا، مقاومت حرارتي كم ،ميزان عبور نور بالا و قدرت كششي كم مي باشد كه اين دلايل باعث شده است كاربرد اين نوع بسته بندي ها محدود شود. در اين اختراع ابتدا 3 گرم ژلاتين را در آب حل كرده بااستفاده از همزن مغناطيسي تهيه شد , و سپس 5/1گرم كربوكسي متيل سلولز را در آب حل كرده بااستفاده از همزن مغناطيسي تهيه شد سپس محلول ژلاتين _ كربوكسي متيل سلولز به نسبت 4:1 تهيه شد . سپس پلاستي سايزر (گليسرول)،امولسيون اسانس رزماري و دارچين در مقادير مختلف 5%-1%-2% برحسب ماده خشك به محلول ژلاتين _ كربوكسي متيل سلولز اضافه شد گرديد و به مدت 30 دقيقه تركيب شدند. نتايج نشان داد كه فيلم خوراكي توليد شده داراي خواص مكانيكي و ضد ميكروبي بالا مي باشد و همچنين نفوذپذيري برخي نمونه ها نسبت به نمونه هاي شاهد كاهش يافت.افزودن اسانس به فيلم ژلاتين _ كربوكسي متيل سلولز سب افزايش چشمگير خاصيت آنتي اكسيداني فيلم هاي توليد شده نسبت به نمونه شاهد شد . و نيز در بررسي ميزان عبور نور از فيلم خوراكي نتايج نشان داد كه در ناحيه UV ( nm250) هيچ گونه عبور نوري از بسته بندي مورد نظر مشاهده نشد. هر چه فيلم خاصيت سدكنندگي بيشتري در برابر UV داشته باشد مناسب تر است و مي تواند سبب جلوگيري از فساد اكسيداسيوني در مواد غذايي بسته بندي شده گردد

تاریخ ثبت: 1402/02/06
خلاصه اختراع:

سامانه طراحي شده در آدرس http://foodcomposition.ir/ قرار دارد. (شكل 1) محيط سامانه طوري طراحي شده است كه سوپر ادمين ميتواند اجازه دسترسي به مجريان طرحهاي تحقيقاتي جهت استخراج داده هاي وارد شده را بدهد. براي اين منظور ابتدا كاربر با ثبت نام در سامانه اطلاعات خود و طرح تحقيقاتي مربوطه را وارد كرده و سوپرادمين پس از بررسي اجازه دسترسي استخراج داده هاي وارد شده طرح مربوطه را براي وي فعال خواهد كرد. (شكل 2) در سامانه حاضر جهت هر دو پرسشنامه يادآمد غذايي و FFQ آيكون مربوطه در نظر گرفته شده است. (شكل 4) با كليك بر روي تكميل هر كدام از پرسشنامه ها كاربر با وارد كردن كد ملي و كد طرح ميتواند مواد غذايي مصرفي خود را وارد كند. پرسشنامه FFQ جهت تكميل اين پرسشنامه پس از وارد كردن كد ملي و كد طرح گروههاي غذايي نمايش داده ميشود (شكل 5) و كاربر با انتخاب هر گروه غذايي ليست موادغذايي مربوط به آن گروه را مشاهده مينمايد. (شكل 6) در اين مرحله كاربر با انتخاب هر ماده غذايي نحوه مصرف (روزانه، هفتگي، ماهانه و سالانه) و سهم مصرفي آن ماده غذايي را مشخص ميكند. (شكل 7) در نهايت با انتخاب تمام موادغذايي مصرفي در طول سال گذشته و ثبت يك به يك آنها سوپرادمين و مجري طرح مربوطه با وارد كردن نام كاربري و رمز عبور خود، ميتوانند ليست افراد شركت كننده در هر طرح تحقيقاتي را مشاهده نمايند (شكل 8- الف) و خروجي پرسشنامه را بصورت فراواني مصرف يا ميزان كالري و مواد مغذي مصرفي در قالب فايل اكسل از سامانه استخراج كنند. (شكل 8- ب) با انتخاب گزينه خروجي براساس ريزمغذي و درشت مغذي، خروجي بصورت فايل اكسل به تفكيك مواد غذايي و مجموع كلي آنها براساس كالري و مواد مغذي حاصل مي آيد. همچنين با انتخاب گزينه دريافت پرسشنامه خروجي بصورت فايل اكسل براساس فراواني وگرم هر يك از مواد غذايي ارائه ميشود. همچنين سامانه اين قابليت را دارد كه خروجي فايل اكسل را به دو زبان فارسي و انگليسي ارائه دهد. (شكل 9) يادآمد مواد غذايي همانطور كه قبلا گفته شد با انتخاب گزينه يادآمد ميتوان هر تعداد كه لازم است يادآمد 24 ساعته براي هر كاربر به تفكيك تاريخ تكميل كرد. براي اين منظور ابتدا كد ملي و كد طرح مربوطه را وارد كرده، آنگاه تاريخ مورد نظر را انتخاب نموده و سپس نام ماده غذايي را در كادر جستجو بايستي وارد شود. (شكل 10)

تاریخ ثبت: 1402/11/14
خلاصه اختراع:

نوشيدني قهوه كه يكي از محبوب ترين نوشيدني ها در سراسر دنيا محسوب مي‌گردد از برشت، پودركردن و دم‌آوري دانه قهوه به دست مي‌آيد. مهمترين تركيبات قهوه؛ كافئين و تركيبات فعال زيستي يعني فنلها وآلكالوئيدها هستند كه با ايفاي نقش محافظتي و آنتي اكسيداني منجر به پيشگيري و يا كمك به درمان بسياري از بيماري‌ها مي‌شوند. اين نوشيدني طي سال ها به دومين تجارت جهاني تبديل شده است. مجموع صادرات قهوه در سراسر جهان از ژوئن 2020 تا مه 2021 به 7/7 ميليون تن رسيد كه توليد تخميني آن بيش از 10 ميليون تن بود و در سال 2020/2021، حدود 63/166 ميليون كيسه 60 كيلوگرمي قهوه در سراسر جهان مصرف شد. صنعت قهوه مرتبا روش‌هاي خلاقانه‌اي براي دم آوري آن ارائه مي‌كند كه از جمله‌ي جديدترين آن‌ها، توليد قهوه‌ي سرد دم مي‌باشد كه در دماهاي پايين و زمان‌ طولاني دم‌آوري تهيه شده و منجر به بروز ويژگي‌هاي حسي و فيزيكوشيميايي خاصي مي‌شود. بر اساس مطالعات علمي، قهوه‌اي كه به صورت گرم دم مي‌شود بسيار اسيدي‌تر از قهوه سرد است و برخي مي‌گويند قهوه سرد حتي داراي طعم شيرين تر به دليل اسيديته كمتر آن است. از طرفي،كافئين از مهمترين تركيبات قهوه است كه محتواي آن به دماي آب دم، زمان، فشار استخراج و آسياب بستگي دارد. اندازه دانه، روش برشته شدن دانه قهوه و گونه قهوه نيز همگي بر محتواي كافئين اثرگذارند. يك عامل مهم در افزايش حلاليت تركيبات قهوه استفاده از آب داغ است كه در مورد قهوه‌ي سرد دم اين مورد با افزايش زمان خيساندن دانه در آب ولرم تا سرد جايگزين مي‌شود پس به لحاظ محتواي كافئين در اين نوع خاص نوشيدني به مشكلي بر نمي‌خوريم هرچند كه مقدار آن در قهوه‌ي گرم دم بالاتر خواهد بود .قهوه سرد دم، صنعت قهوه را به ويژه در ماه هاي گرم تابستان نشاط بخشيده است. اين نوع قهوه معمولاً بلافاصله پس از آماده سازي يا پس از نگهداري كوتاه مدت در شرايط يخچال مصرف مي گردد كه اصلي ترين مشكل آن تغييرات ميكروبي در نگهداري طولاني مدت است. دانه قهوه مي تواند به وسيله مايكوتوكسيني به نام اكراتوكسينA كه متابوليت ثانويه‌ي كپك هايي مانند آسپرژيلوس و پني سيليوم است، آلوده شود. از جديدترين روش هاي حذف اين مايكوتوكسين مي‌توان روش هاي حذف زيستي توسط گونه هاي پروبيوتيك را نام برد كه علاوه بر به حداقل رساندن ميزان اكراتوكسين مي‌توانند به اين قهوه خاصيت فراسود Producing of functional coffee in order to reduce ochratoxin A in coffee beans

موارد یافت شده: 5