لیست اختراعات با مالکیت
شرکت توليدي
175 عدد
خلاصه اختراع: در اتصالات آب و فاضلاب توليد شده از جنس UPVC اتصالاتي كه از روش چسبي براي اتصال نري به مادگي اتصالات استفاده مي كنند با اتصالاتي كه از واشر آب بند استفاده مي كنند از نظر طراحي و شكل سطح داخلي مادگي اتصال متفاوت هستند و اتصالات با واشر كه تا قبل از اين استفاده شده اند از قالب هاي با هسته انعطاف پذير(Collapsible core) استفاده مي كنند كه از قالب هاي معمولي پر هزينه تر و پيچيده تر هستند. در اين اختراع به معرفي اتصالات جديدي پرداخته مي شود كه در آنها، بدنه اصلي اتصال براي هر دو روش اتصال با چسب يا با واشر يكسان است و نيازي به قالبهاي با هسته انعطاف پذير براي ايجاد محل قرار گيري واشر ندارند. در اين اتصالات با افزوده شدن يك رينگ نگهدارنده پليمري و واشر لاستيكي به لبه مادگي اتصال امكان متصل شدن به روش واشر آب بند در اتصالات به وجود مي آيد. از مزاياي ديگر اين اختراع مي توان به سهولت در نصب (سهولت جا زدن لوله در مادگي) و انعطاف پذيري در انتخاب روش نصب و تحمل فشار مناسب توسط اتصالات اشاره كرد.
در اين روش نوآورانه جديد، بدون نياز به تهيه نمك پلي فسفات، در يك روش يك مرحله اي و با يك فرمولاسيون جديدي اقدام به توليد سنگ پلي فسفات ميشود. در گام نخست هيدروكسيدهاي قليايي سديم، كلسيم و پتاسيم به همراه اكسيد منيزيم با مجموع درصد تقريبي %40 در حداقل مقدار آب حل شدند. سپس آرام آرام اسيدفسفريك خالص با درصد تقريبي 60% به مخلوط مورد ذكر اضافه ميگرديد. محلول تا تشكيل محصولي خميري شكل تحت حرارت قرار گرفت. در گام انتهايي مايع خميري شكل حاصل از مرحله قبل به بوته چيني منتقل گرديد و با دماي تقريبي 1200 درجه سانتيگراد به مدت دو ساعت تحت حرارت مستقيم جهت تشكيل محصول قرار گرفت. بعد از اتمام زمان پخت، محصول (سنگ پلي فسفات) بر روي صفحات آهني تخليه و در هواي آزاد خنك گرديد. نهايتا" سنگ پلي فسفات جهت ارائه به بازار در ابعاد دلخواه برش مي گردد.
كارخانه آجرماشيني فدك گلوگاه تنها توليدكننده جدول سفالي با استفاده از خاك رس در ابعاد 40×30×10 و ديگر سايزهاي مختلف است. اين جدول سفالي با سوراخ هاي افقي مشابه پنل هاي رسي سوراخ دار متشكل از خاك رس ميباشد و به صورت پرس و فشرده از طريق دستگاه اكسترودر با قالبهاي مخصوص به خود در سايزهاي مختلف ( متغير در طول و ارتفاع ) توليد و به خشك كن منتقل ميشود. پس از خروج از خشك كن و انتقال به كوره با چيدمان مخصوص در دماي حدود 1100 درجه سانتيگراد پخت ميشود. برخي ويژگيهاي ممتاز اين جدول به شرح ذيل ميباشد : مقاومت بسيار بالا در برابر خوردگي و فرسايش مقاوم در برابر سيكلهاي ذوب و انجماد ( دوره هاي يخبندان ) بويژه تركهاي ناشي از آن نفوذپذيري بسيار پايين جدول سفالي نسبت به بتني مقاوم در برابر حملات شيميايي بويژه سولفاتها مقاوم در برابر نفوذ نمكهاي زيانآور و باران هاي اسيدي داراي وزن سبك و حمل و نقل آسان به دليل سوراخ دار بودن داراي رنگ ثابت و بي نياز به رنگ آميزي بر خلاف جداول بتني عاري از مواد آزبست ( سرطانزا ) و سازگار با محيط زيست اين محصول همانطور كه ذكر شد به جهت داشتن جنس آجري و سوراخ دار بودن داراي مزاياي وافري نسبت به جدول بتني بوده و بسياري از مشكلات فني را حل نموده است.
كاهش غلظت آفلاتوكسين ها در فرآورده هاي غذائي و حيواني بسيار مهم است، زيرا اين سموم سرطانزا و براي سلامتي مضر مي باشد. آفلاتوكسين ها بويژه يك معضل در كشورهاي مرطوب و گرمسيري بشمار مي آيند، زيرا اين توكسين ها اصولا" فقط تحت شرايط آب و هواي خاص ساخته ميشوند. در خيلي از كشورها حضور اين سموم منوط به واردات فرآورده هائي مانند غلات است. در چنين كشورهائي ناچارا" استانداردهائي مانند ارقام حد مجاز تعريف كرده اند و در عين حال بدنبال راه حل هاي اساسي براي از بين بردن كامل اين سموم هستند زيرا با توجه به پيشرفت دانش و بويژه در زمينه سلامتي ارقام حد مجاز نيز ميتوانند خطرناك باشند. كشور ايران هم از اين قاعده مستثني نيست. و از آنجائيكه ايران در زمينه غلات بنا به شرايط اقليمي بويژه در سالهاي اخير و بعضا" در شرايط سياسي وابسته به واردات است و همانطور كه اشاره شد مناطق تخليه غلات در كشور شرايط ايده آلي را براي ترخيص و انبار داري مهيا نمي كند گاها" ناخواسته با غلات آلوده روبرو شده و از نظر اقتصادي امحاء آنها توجيه پذير نيست وقتي مطالعاتي با روش منحصر به فرد تعريف شده پيش رو امكانپذير است. در اين روش با كمك فرايند شيميائي با محلول شيميائي خاص و با شاخص هاي تعريف شده ميتوان غلات آلوده را عاري از هرگونه سموم قارچي كرد و قابل استفاده در صنعت الكل از غلات باشد.
اختراع « ماشين تميز كن – خردكن چغندر علوفه اي » كه با توجه به كمبود علوفه در كشور و توليد علوفه هاي جديد مانند چغندر علوفه اي در كشور، سازمان تحقيقات آموزش و ترويج كشاورزي طرح هاي پايلوت در چند استان براي امكان سنجي و توسعه كشت چغندر علوفه اي برگزار كرده است. موضوع اساسي در توسعه كشت اين محصول بحث مكانيزاسيون و تامين ماشين هاي مورد نياز براي برداشت اندام هوائي، ريشه و خردكردن چغندرعلوفه اي است. در خصوص ماشين هاي برداشت مي توان ماشين هاي مورد نياز را تامين و از موجودي ها استفاده كرد ولي ماشين تميزكن - خردكن چغندر علوفه اي در كشور وجود نداشت. لذا طراحي ماشين در موسسه تحقيقات فني و مهندسي كشاورزي انجام شده و ساخت نمونه آن با مشاركت بخش خصوصي به انجام رسيد. ماشين حاضر با ظرفيت 40-35 تن در روز (روزانه 10 -8 ساعت) مناسب اراضي كوچك با متوسط عملكرد 75-70 تن در هكتار بوده و براي مساحت هاي بيشتر و عملكردهاي بالا، ماشين در مقياس صنعتي و با ظرفيت 10 تن در ساعت در حال ساخت است.
محور فرمان مجهز به سنسور سنجش زاويه قابليت اندازه گيري ميزان چرخش فرمان را در هر لحظه دارا مي باشد كه داشتن اين زاويه در سامانه هاي كنترلي خودرو از جمله سامانه كنترل پايداري ، كه در بالا بردين ايمني خودرو بسيار پر اهميت است ، ضروريست. اين محور با قابليت فوق جهت نصب در خودروهاي پرايد ، تيبا ، ساينا و ساير خودروهاي با پلتفرم مشترك طراحي شده است.
اختراع فرايند استخراج سديم سولفيت از سديم سولفيد پرك صنعتي با روش ليچينگ با استفاده از محلول آمونياك، مرتبط با حوزه صنايع معدني خصوصاً معادن مس است. در صنايع معدني براي جداسازي فلزات از سديم سولفيد استفاده مي شود. تامين سديم سولفيد خالص در حال حاضر در كشور با مشكلاتي همراه بوده و اكثر سولفيد موجود در بازار ايران از روشي توليد مي شود كه همراه با آن سولفيت نيز وجود دارد كه اين براي جداسازي مناسب نمي باشد. در اين اختراع از روش ليچينگ براي جداسازي استفاده شده است. بخش كليدي اختراع انتخاب حلال مناسب بوده است كه پس از تحقيق و بررسي بسيار، محلول آمونياك 25% بعنوان حلال استخراجي معرفي شد. پس از مخلوط شدن ماده جامد سديم سولفيد پرك صنعتي با محلول آمونياك، سولفيد درون آمونياك حل شده و سولفيت نامحلول باقي مي ماند. پس از تبخير آمونياك سولفيد خالص بدون سولفيت بدست مي آيد. بنابراين در انتها دو جز سولفيد و سولفيت موجود در پرك با راندمان بسيار بالا از يكديگر جدا شده و هر كدام جهت مصارف خاص خود وارد بازار مي شوند.
كوره بازيافت آسفالت دو پوسته اي پيوسته با ظرفيت متغير و تجهيزات جانبي براي بازيافت گرم آسفالت از تراشه آسفالت با نسبت اختلاط قابل تنظيم (حداكثر 70 درصد تراشه آسفالت و 30 درصد مصالح اوليه) و توليد آسفالت باكيفيت طراحي و ساخته شده است. كوره داراي دو پوسته است. از ويژگي هاي مهم كوره اين است كه تراشه آسفالت را بصورت غير مستقيم و با استفاده از حرارت مصالح اوليه بسيار داغ، گرم مي نمايد و مانع از صدمه ديدن قير در تراشه و تغيير خواص آن مي گردد. كاهش رطوبت و افزايش دماي مصالح اوليه در استوانه درام مركزي كوره با استفاده از مشعل دوگانه سوز انجام مي گيرد. در پوسته خارجي كوره با استفاده از آرايش پاروئيهاي روي پوسته استوانه درام مركزي اختلاط اوليه مصالح بسيار داغ و تراشه جهت انتقال حرارت از مصالح داغ به تراشه صورت مي گيرد. به منظور دستيابي به آسفالتي با كيفيت بالا، همگن و دماي يكنواخت، اختلاط ثانويه در ميكسر ثانويه انجام مي پذيرد. كوره مجهز به تجهيزات افزودن مواد افزودني و جوان ساز قير بطور جداگانه و پيوسته با نسبت وزني مشخص در مرحله اختلاط اوليه و قير در مرحله اختلاط ثانويه مي باشد. كوره بازيافت داراي سيستم كنترل كامپيوتري است.
اختراع حاضر شير تخليه از كلاهك محافظ موتور (1) موتور (2) پايه پلاستيكي نگهدارنده موتور (3) استوانه متحرك پلاستيكي (5) پايه ثابت پلاستيكي (7) فنر (4) لاستيك آب بند (6) واشر آب بندي (8) و سر شيلنگي پلاستيكي (9) تشكيل شده است. موتور بوسيله پيچ و مهره و از طريق سوراخ هاي تعبيه شده بر روي پايه موتور (10() بسته مي شود. براي اتصال موتور به استوانه متحرك از حلقه انتهايي سيم متصل به موتور و طراحي خاص بالاي استوانه متحرك (12) استفاده شده است. اتصال پايه موتور (3) به پايه ثابت (5) از طريق دو عدد خار (11) صورت مي گيرد. كلاهك محافظ موتور (1) از طريق دو عدد خار (13) به پايه موتور (3) متصل مي گردد. براي آب بند كردن سيستم تخليه از لاتسكي آب بند (6) كه در انتهاي استوانه متحرك (5) جا مي خورد استفاده شده است. براي اتصال مجموعه شير تخليه به كف تشتك از سر شيلنگي پلاستيكي (9) به همراه واشر آب بندي (8) استفاده مي شود. سر شيلنگي پلاستيكي (9) علاوه بر اينكه متصل كننده مجموعه9 شير تخليه به تشتك مي باشد. بدليل طراحي خاص آن قابليت نصب شيلنگ را نيز دارا مي باشد.
موارد یافت شده: 175