لیست اختراعات با مالکیت
علي فاتحي
4 عدد
در حال حاضر تمامي شهرهاي كشور درحال اجرا و يا بهره برداري تصفيه خانه هاي فاضلاب مي باشند. با توجه به اهميت كنترل لجن هاي توليدي در اين تصفيه خانه ها و معضلات ناشي از دفع لجن هاي توليدي از اين تاسيساتبهره برداري از واحدهاي تصفيه و تثبيت لجن از اهميت بالايي برخوردار مي باشد، كه اين مهم بدون پايش ميزان گاز و انجام مطالعات آزمايشگاهي مقدور نمي باشد. اين دستگاه امكاني را فراهم مي آورد تا اپراتور تصفيه خانه مجبور به انجام امور تحقيقاتي بر روي تجهيزات بسيار گرانقيمت با هزينه ها بالغ بر چندده ميليارد نباشد. عدم وجود اين تجهيز باعث گرديده كه ريسك موجود رغبت تحقيق بر روي اين تاسيسات را از كابران گرفته و كمتر از انگشتان يك دست سيستم هاي لجن بصورت اصولي و با راندمان در كل كشور فعاليت نمايند. اين گازمتر شرايطي را فراهم مي آورد تا كمترين بيوگاز توليدي توسط باكترها كه با تجهيزات موجود قابل اندازه گيري نمي باشد، ثبت و مورد پايش قرار گيرد. چرا كه در اين تجهيز ميزان بيوگازي كه در مقادير بسيار پايين و درطول زمان توليد ميشود، در بخشي از آن تجمع مي يابد و بصورت ناپيوسته مجاور سيستم ثبات قرار گرفته و اندازه گيري مي شود.
در سراسر دنيا حلقه هاي جرياني چند فازي مختلفي از طول چند متر تا طول چند كيلومتر طراحي و ساخته شده اند كه هركدام براي كاربردهاي خاصي ايجاد شده اند. اما به طور كلي تا كنون در ايران حتي يك سيستم دوفازي گاز-مايع كه قادر به توليد الگوهاي جرياني دوفازي گاز-مايع هم در خطوط لوله افقي و هم در خطوط لوله عمودي، همراه با ابزار دقيق اندازه گيري پارامتر هاي جريان هاي مايع و گاز به صورت مجزا و هم به صورت تركيبي باشد، وجود ندارد. براي مطالعات جريان دوفازي آب-هوا كه راحت ترين و پركاربردترين نوع جريان دو فازي است، بيشتر از فانتوم هاي مختلف استفاده مي شود كه اين فانتوم ها به علت عدم حركت و ايستا بودن با حالت واقعي كه جريان آب و هوا در حال حركت مي باشند، بسيار تفاوت دارد.معايب استفاده از فانتوم در شرايط استاتيك بر كسي پوشيده نيست و توانايي ايجاد حالت واقعي به صورت ديناميك بسيار حايز اهميت است بدين منظور يك سيستم جريان دو فازي با قابليت تشكيل رژيم¬هاي جرياني متعدد مورد طراحي قرار گرفت.
امروزه در صنعت دريايي براي انتقال اجسام از تجهيزات اماتور استفاده شده و براي انتقال يك جسم به بستر دريا چندين بار از وزنه هاي سنگين كننده و نگهدارنده هاي مختلف استفاده مي شود. كه كنترل وزنه و نگهدارنده با روش آزمون و خطا سنجيده مي شود كه اين امر مستلزم صرف نيروي ماهيچه اي زياد و اتلاف زياد زمان مي باشد. همچنين در حين پايين بردن جسم مورد نظر همواره دو يا سه غواص زبده بايد به همراه جسم پايين رفته و مسير پايين رفتن را كنترل نمايند. و براي بالا آوردن تجهيزات نيز مشكلات زيادي وجود دارد كه از جمله آن جدا كردن نگهدارنده ها و اتصال آن به بالا آورنده ها مي باشد كه تمام اين مراحل همانگونه كه در بالا گفته شد نيازمند صرف زمان طولاني، كار ماهيچه اي و تعداد زيادي غواص زبده مي باشد. در صورتي كه دستگاه اتوماتيك انتقال ابزار و تجهيزات به اعماق دريا در كمترين زمان ممكن و بدون نياز به غواص راهنما، مسئوليت انتقال تجهيزات از سطح دريا به اعماق گوناگون (حتي اعماق بالاي 100 متر) و بازگشت آنها به سطح آب را انجام مي دهد.
موارد یافت شده: 4