لیست اختراعات با مالکیت
فاطمه نبي پور
3 عدد
ديابت بيماري مزمن متابوليكي ويك اختلال شايع اندوكرين است كه درآن بدن قادر به ساخت ويااستفاده ازانسولين نيست و با افزايش قند خون واختلال درمتابوليسم كربوهيدرات ، چربي و پروتئين همراه است . امروزه ديابت يكي از مهمترين مشكلات بهداشتي-درماني واقتصادي –اجتماعي جهان محسوب ميشودزيرا موجب هزينههاي مستقيم به ميزان 5/2 تا 15%كل بودجههاي بهداشتي و هزينههاي غيرمستقيم تا چندبرابرميشود. اگرپيشگيري و درمان نشود بسياري ازعوارض ديابت كشنده بوده وياحداقل سبب كاهش كيفيت زندگي فردمبتلا به ديابت وخانواده وي ميشود. اين اختراع يك داروي گياهي است متشكلازAmygdalus Arabica(باناممحليوائم)وAmygdalus Lycioides (تنگز)كه به علت دارابودنساپونينها كه باعث تحريك آزادسازي انسولين وكاهشگلوكزدرجريان خون ميشوند و همچنين فيتواسترولهاكهويژگي پايين آوردن كلسترولخون رادارندو فلاونوئيدها كه علاوه برخواص آنتياكسيداني قوي،سطح كلسترول پلاسما وتريگليسريدراكاهش و فعاليت گلوكوكينازكبدي رابوسيله افزايش آزادسازي انسولين ازپانكراس افزايشميدهد ،داراي خواص هيپوليپيدميك ،هيپوگليسميك ،ضدالتهابي آنتياكسيداني بوده وباعث كاهش قندخون افراد ديابتي ونيزكاهش كلسترول پلاسما و تريگليسريد در اين افراد ميشود و برخلاف داروهاي گياهي ديگرباعث بهبود اختلالات متابوليسمي وهمچنين درمان ديابتدرزمانكوتاهتروهزينههايدرمانيكمتر ميشود ونيزيكروش پايدارودائمي برايدرمانديابتبودهكه موقتي وزودگذرنميباشدوبهآسانيدردسترس بيماران نيزميباشد. اينتركيبگياهيمتشكلاز50درصدازبخشهواييگياه Amygdalus Arabica و همچنين10درصدازريشهگياه Amygdalus Arabica و30درصدازبخشهواييگياه Lycioides Amygdalusو10درصدازريشهLycioides Amygdalusميباشدكه عصاره به دست آمده ازاين تركيب گياهي بعدازتغليظ شدن آن براي درمان ديابت درزمان كوتاهتراستفاده ميشود
واژينيت يك بيماري ناحيه ژنيتال ميباشد كه هرساله بيش از ده ميليون از مراجعات پزشكي را به خود اختصاص ميدهد. شايعترين عوامل ايجاد كننده واژينيتها ، باكتريها بوده و كانديدا آلبيكنس به عنوان دومين عامل ايجادكننده اين عفونت محسوب ميشود. امروزه شكستهاي زيادي در درمان مبتلايان به اشكال باليني كانديديازيس گزارش شده است. داروهاي ضدقارچي با فرمولاسيون هاي متفاوت براي درمان در دسترس است اما در بسياري از موارد به دليل بي پاسخي نسبت به درمان، بيماري به اشكال مزمن يا حاد تبديل شده و گاهي عودهاي مكرر ديده مي شود. همچنين نياز به مصرف طولاني مدت داروهاي ضد قارچي كه خود منجر به بروز عوارض جانبي ناشي از مصرف آنها ميشود، محدوديتهايي را در استفاده از اين قبيل تركيبات ضد قارجي به وجود آورده است. اين اختراع يك تركيب گياهي است متشكل از گياه Onosma microcarpum و Onosma chlorotricum Boiss و صمغ درخت Pistacia atlantica و روغن حيواني ميباشد، كه به علت وجود Naphthoquinones موجود در گياه كه alkannin/shikonin يا مشتقات آنها هستند داراي خواص ضد التهابي ، ضدميكروبي ، ضدقارچي ، ضدويروسي، آنتياكسيداني و همچنين صمغ درخت Pistacia atlantica كه داراي خاصيت ضدميكروبي و ميباشد، بر اين معايب غلبه ميكند و ضمن كوتاهتر كردن زمان بهبود داراي خاصيت ضدميكروبي و ضدقارچي قوي ميباشد و همچنين يك تركيب كاملاً گياهي و طبيعي ، با عوارض جانبي و سميت كمتر ، هزينههاي درمان كمتر ميباشد. اين اختراع مربوط به حوزه داروسازي وپزشكي درعلم ميباشد . پس از جمعآوري گياه ، درسايه خشك شده و بعد از گرفتن عصاره آبي گياهان ، عصاره مورد نظر با دستگاه روتاري به منظور حذف حلال و سپس آون كاملاً تغليظ و خشك بدست آمد ، سپس اين عصاره تغليظ شده همراه با صمغ درخت Pistacia atlantica و روغن حيواني مخلوط شده و در دماي 70 درجه حرارت داده ، سپس مايع بدستآمده را از يك صافي عبور داده تا ناخالصي آن گرفته شود و به شكل پماد درآيد . بعد از انجام تست عدم آلودگي ميكروبي و اطمينان از عدم آلودگي ميكروبي ، و تست عدم سميت ، پماد گياهي براي افرادي كه فرم رضايت آگاهانه شركت در طرح تحقيقاتي را پر كرده بودند ، استفاده شد .
خلاصه: بهبود زخم فرايندي است كه پس از آسيب پوست و بافت هاي نرم صورت مي گيرد و به طور كلي درسه مرحله صورت مي گيرد: التهاب ، تكثير و بازسازي بهبود كمي و كيفي هر كدام از مراحل ترميم مي تواند منجر به تسريع ترميم زخم و كاهش عوارض ناشي از آن شود . لذا هر ماده اي كه بتواند اين فازها را كوتاه تر كند منجر به تسريع روند ترميم مي شود. اين تركيب گياهي به علت وجود ريشه گياه Echium italicum كه داراي خواص ضد التهابي ، ضد ميكروبي، ضد قارچي، آنتي اكسيدان و ترميم كننده زخم و نيزصمغ درخت بنه كه داراي خواص ضد ميكروبي و ترميم كننده زخم وهمچنين روغن حيواني، به طور همزمان داراي خاصيت آنتي اكسيدان ، ترميم كننده و ضد ميكروبي قوي بوده و پماد مفيدي براي درمان زخم ها، سوختگي ها و زخم هاي مزمن مثل زخم پاي ديابتي ، زخم بستر، سينوس پيلونيدال در زمان كوتاه تر بدون نياز به آنتي بيوتيك مي باشد. اين اختراع مربوط به حوزه داروسازي و پزشكي در علم مي باشد. اين اختراع بر خلاف تركيب هاي شيميايي ترميم كننده زخم بلافاصله به التهاب پاسخ مي دهد و با افزايش تعداد فيبرو پلاستها زمينه را براي ترشح بيشتر كلاژن و تشكيل بافت گرانوله و درنتيجه ترميم سريع زخم فراهم مي نمايد. اين اختراع تركيب گياهي است كه پس از جمع آوري ريشه گياه Echium italicum L ، درسايه خشك شده و سپس مقدار7 گرم از ريشه گياه با 6 گرم از صمغ درخت بنه و 5 گرم روغن حيواني را مخلوط كرده و دردماي 70 درجه حرارت داده، مايع قرمز رنگ بدست آمده را از يك صافي عبور داده تا ناخالصي آن گرفته شود و اين مخلوط را به مدت 3 تا 4 ساعت در يخچال گذاشته تا حالت جامد به خود گرفته و به شكل پماد در آيد.
موارد یافت شده: 3