لیست اختراعات با مالکیت
مهدي شمسائي مهرجان
6 عدد
خلاصه اختراع مكمل تقويت و پاكسازي كبد، اختراعي متشكل از جلبك هماتوكوكوس پولووياليس( پنج درصد )، ميوه عناب( هفتاد درصد )، گل خارمريم( بيست درصد ) و برگ گياه آلوئه¬ورا( پنج درصد ) است كه با يكديگر مخلوط شده و هر يك ضمن انجام فرآيند اختصاصي خود، عملكرد ساير اجزاء را تقويت مي¬نمايد. زمينه اين اختراع، مكمل¬هاي گياهي-دريايي خوراكي بوده و هدف از ايجاد آن كمك به افرادي است كه به دلايل مختلف تغذيه¬اي، رفتاري يا در اثر بيماري¬ها به نوعي دچار تنبلي كبد شده¬اند و يا در معرض گرفتاري به اين عارضه قرار گرفته¬اند، ضمن اينكه افراد عادي نيز مي¬توانند بدون محدوديت سني آن را مصرف نمايند چرا كه از هيچ ماده شيميايي، عصاره گياهي و يا ماده نگهدارنده¬اي در آن استفاده نشده و برعكس، اجزاي غذايي موجود در تركيبات اين اختراع، سرشار از ويتامين¬ها، رنگدانه¬ها و موا معدني مغذي براي انسان مي¬باشند كه مصرف آنها براي بدن بسيار مفيد نيز مي¬باشد. تركيبات به كار رفته در اين اختراع، واجد قوي¬ترين آنتي اكسيدان¬هاي طبيعي هستند كه تندرستي را به ارمغان مي¬آورند. براي توليد اين اختراع، اصل گياهان فوق¬الاشاره مورد استفاده قرار مي¬گيرند و از اسانس¬ها و عصار¬هاي آنها به هيچ وجه استفاده نمي¬گردد چرا كه در اين صورت مصرف اسانس و عصاره محدوديت خواهد داشت. در تهيه اين اختراع، اجزاء به صورت خشك و پس از آسياب شدن، در دماي حدود سي درجه سانتي گراد با يكديگر مخلوط شده و پس از تبديل به قرص يا كپسول، به سرعت به دماي صفر درجه سانتي گراد منتقل مي¬گردند تا قوام يافته و شكل فيزيكي محصول حفظ گردد. اين محصول در هنگام استفاده مي¬تواند در دماي محيط يا در يخچال نگهداري گردد .
شرح خلاصه اختراع: «جدا كننده آب شيرين از جامدات محلول در پساب و آب شور»، ابزاري است كه با استفاده از انرژي حرارتي امواج مايكروويو، پساب¬ها و آب¬هاي شور را در يك محفظه تبخير كرده و بخار آب حاصله را طي تقطير در يك مبدل حرارتي، به آب پاك تبديل و در يك مخزن جداگانه ذخيره مي¬نمايد. اين سيستم، بدون توليد پساب و پسماند بوده و دوستار محيط زيست است.
اين اختراع بر اساس توليد گياه دريايي نانوكلرپسيس اكلاتا در محيط بسته و قابل كنترل بنا شده است كه در آن عوامل محيطي و مواد غذايي مورد نياز گياه به گونه¬اي تنطيم مي¬گردند كه ساختار فتوسنتز گياه، به سمت حداكثر توليد چربي¬هاي غير اشباع جهت گيري نمايد. جلبك نانو كلرپسيس يك گياه دريايي است كه ميزان چربي¬هاي مفيد آن براساس دستكاري در شرايط محيط پرورش و مواد مغذي محيط، تا 50 درصد خواهد بود (Chiu et al 2009; Converti et al 2009). اين گياه علاوه بر مقادير سرشار امگا 3 كه به راحتي مي¬تواند جايگزين انواع مكمل¬هاي امگا 3 گردد، واجد انواع مينرال¬ها و بسياري از ويتامين¬ها است كه ضمن سودمندي براي انسان، فاقد هر گونه طعم و بوي نامطبوع همچون روغن ماهي است. استفاده از مكمل ¬هاي خوراكي جلبكي ضمن تامين اسيدهاي چرب ضروري بدن همچون EPA و DHA، بخش بزرگي از نيازهاي بدن به آهن و روي و نيز عناصري همچون مس، كبالت و سلنيم را تامين مي¬نمايد كه همگي در عملكرد رشد بدن و توسعه سيستم ايمني آن نقش بسزايي دارند. همانگونه كه پيشتر نيز اشاره شد، ميزان امگا 3 در اين گياه دريايي، مي¬تواند تاپنجاه درصد پيكره سلول¬هاي آن را تشكيل دهد در حالي كه ميزان اسيدهاي چرب غير اشباع در بهترين كپسول¬ها و قرص¬هاي امگا 3 ، بسيار كمتر از اين مقدار است ضمن اينكه هزينه توليد اين محصول دريايي بسيار كمتر از انواع مكمل¬هاي انساني امگا 3 موجود مي¬باشد. از اين رو با توجه به بي بو و طعم بودن پودر جلبك مورد اشاره، مي¬توان از آن مكمل خوراكي انساني تهيه نمود ضمن اينكه محصول خام توليدي قابليت كاربرد در تهيه انواع لوازم آرايشي و بهداشتي كه براي زيبايي، جواني، طراوت وشادابي پوست و بدن ساخته مي¬شوند را نيز داشته كه اين موضوع به همراه توليد مكمل خوراكي مستقيم انساني جلبك مذكور، از جمله اهداف كاربردي توليد جلبك نانوكلرپسيس توسط مخترع را محسوب مي گردند.
خلاصه اختراع در پرونده مربوطه يافت نشد به شرح و توصيف پرونده رجوع شود
موارد یافت شده: 6