لیست اختراعات با مالکیت
مهدي صالحي
21 عدد
طراحي و ساخت يك سرعت سنج كه قابليت ترسيم منحني سرعت بر روي ال سي دي و همزمان ارسال ديتاي سرعت به تلفن همراه جهت نمونه برداري و بررسي سرعت ميباشد و همچنين به علت ايزوله بودن پورت متصل به انكودر قابليت كار با انكودرهاي صنعتي و ازمايشگاهي را دارا ميباشد و مي توانيد براي انكودرهاي با ولتاژهاي متفاوت استفاده كنيد قيمت ارزان -قابليت جابجايي اسان-قابليت نمونه برداري و ارسال ديتاي سرعت به تلفن همراه از طريق درگاه بلوتوث تا فاصله 8 متر -كار با انكودرهاي صنعتي و ازمايشگاهي بدون نياز به دست كاري در پورت متصل به انكودر سرعت سنج بحث ايزولاسيون در سيستم تريگ
اين اختراع در حوزه علوم كشاورزي اختصاصا تكثيرو ازدياد گل اركيده كاربرد دارد. گل اركيده در حال حاضر داراي محبوب و گرانترين گل جهان است. عموما روش تكثير و ازدياد آن بسيار مشكل و در محيط غير آزمايشگاهي غير ممكن و داراي هزينه هاي زيادي است از قبيل تجهيزات و كادر متخصص . بنده براي اولين بار در ايران روش جديد غير آزمايشگاهي كه عملا در محيط منزل نيز مي توان بدون امكانات خاصي و با روش ساده و ارزان و تنها با حداقل دانش نحوه نگهداري گل، اين گل را تكثير نمود توليد كرده ام. اين ماده در حال حاضر در كشورهاي زيادي به غير از ايران توليد مي شود و واردات آن هم هزينه هاي زيادي دارد. با نظر به اينكه روش هاي آزمايشگاهي توليد و تكثير گل اركيده پرهزينه و تخصصي بوده و در منزل يا گلخانه كوچك امكان پذير نيست و تنها روش جايگزين استفاده از اين ژل مي باشد. اين ماده بر روي گره هاي ساقه گل اركيده زده و باعث رشد جوانه و تبديل جوانه به يك گل اركيده جديد مي شود. در حالت طبيعي بالاي 90 درصد جوانه ها بدون اين ماده اصلا رشد نكرده و از بين مي روند .
كوئل تركيبي بهينه ساز انرژي مي تواند گرماي ناشي از رادياتور را جذب نموده و به آب گرم كن انتقال دهد در اين فرآيند از آنجا كه خنك كنندگي آب نسبت به هوا در يك فضاي محدود بيشتر است لذا رادياتوري كه با سيستم فعلي كار مي كند كاهش دماي بيشتري در رادياتور داشته و به همين ميزان عمر كمپرسور افزايش مي يابد و در نتيجه مصرف برق كم مي شود و چون از گرماي رادياتور جهت پيش گرم شدن آب گرمكن استفاده نموده ايم مصرف گاز نيز كاهش پيدا مي كند
در اين اختراع فرايند كروم سخت كه از نقطه نظر آثار زيانبار زيست محيطي در حال ممنوع شدن است، توسط فرايند نوين پاشش پلاسمايي پودر موليبدن جايگزين شده است. امروزه فرايند ايجاد پوشش هاي كروم سخت به دليل آزاد نمودن يون كروم شش ظرفيتي كه مسموميت فوق العاده اي داشته و موجب تخريب محيط زيست مي شوند در حال ممنوع شدن هستند. از اينرو ابداع پوشش هاي نوين براي جايگزيني آن ها و حتي گرفتن خواص بهتر مي تواند دستاوردي عظيم به شمار آيد كه موجب تحولات چشمگير خواهد شد. در اين اختراع پوشش پايه موليبدن بوسيله فرايند نوين پاشش پلاسمايي بر روي رينگ خودرو ايجاد شده است و خواص بدست آمده نشان دهنده امكان جايگزيني كامل پوشش كروم سخت به اين روش مي باشد.
در اين طرح براي ساده تر سازي و رفع بعضي مشكلات و پيچيدگي هاي دستگاه اسپري دراير ، دستگاهي ساخته شد كه در آن با ايجاد شرايطي مناسب، امكان گرانوله كردن پودرها و آماده سازي مواد اوليه با فرايندي ساده تر ايجاد گرديد. اين فرايند با رفع تعدادي از مشكلات دستگاه اسپري دراير ، و بهره گيري از ويژگي هاي خاص خود قادر است پودرهاي گرانوله با اندازه دانه مناسب و قابل تغيير و رطوبت مورد نياز را ايجاد كند كه به خصوص در فرايندهاي پژوهشي كاربرد زيادي دارد. خلاصه با وجود خواص بسيار خوب و مناسب اسپينل آلومينا - منيزيا قيمت بسيار كم و كاربرد وسيع آن در ديرگدازها اين ماده در پوشش دهي كمتر به كار رفته است و دليل آن مي تواند خواص مكانيكي ضعيف در دماي اتاق باشد. يك روش براي افزايش خواص مكانيكي، پاشيدن ذرات ZrO2 ميكروني به عنوان فاز ثانويه در ساختار اسپينل مي باشد كه البته در پوشش دهي از اين ايده استفاده نشده است. در بين روش هاي پوشش دهي بهترين گزينه براي استفاده در اين مورد، روش پاشش حرارتي از جمله روش APS مي باشد.
خلاصه توصيف اخترا ع اختراع كاتاليست براي واكنش احياي اكسيژن جهت استفاده در سلول هاي سوختي، در جهت بهبود واكنش كاهش اكسيژن مي باشد. اين واكنش از اين جهت مورد توجه است كه فرايند حياتي در مورد سل هاي سوختي است. سل سوختي يك وسيله الكتروشيميايي است كه بطور مستقيم انرژي شيميايي تامين شده را به انرژي الكتريكي تبديل مي كند. محصول اين تبديل اب مي باشد. پس مي توان اين گونه بيان كرد كه سل سوختي يك مبدل پاك است كه در آن انرژي شيميايي به الكتريكي تبديل مي شود. در حال حاضر از سل هاي سوختي در فضاپيماها، ماشين ها و بسياري از لوازم الكتريكي استفاده مي شود. در ابن مبدل واكنشي ORR از واكنش هاي اصلي مي باشد كه راندمان كلي سل را ميتواند كنترل كند. اين واكنش در سطح كاند سل سوختي انجام مي شود. مشكل موجود مشكل اصلي براي سل هاي سوختي نرخ پايين واكنش ORR مي باشد. بنابراين سعي مي شود تا در قسمت كاتد از كاتاليست استفاده شود تا بتوان نرخ انجام واكنش را بالا برد. پلاتين كاتاليستي است كه براي اين منظور استفاده مي شود. پلاتين باعث بالا رفتن قيمت سل سوختي مي شود كه در حال حاضر مهم ترين عامل بالا بودن قيمت سل هاي سوختي مي باشد. يافتن جايگزيني ارزانتر براي پلاتين يا كم كردن مقدار مصرف ان در سل سوختي مي تواند باعث كاهش قيمت آن شود. همچنين اين مواد جايگزين بايد داراي خاصيت كاتاليستي بالاتر و يا معادل با پلامين باشند تا راندمان سل سوختي افت نكند. راه حل راه حل ارائه شده براي اين مشكل استفاده از فناوري نانو براي توليد پلاتين بصورت نانو ذره در كنار مس مي باشد. استفاده از اين روش كمك مي كند تا سطح موثر پلاتين افزايش يابد و بنابراين باعث كاهش مقدر مورد نياز پلاتين شود. آلياژ كردن پلاتين با ديگر فلزات واسطه نيز به عنوان روش ديگر براي كم كردن هر چه بيشتر استفاده از پلاتين مي تواند مطرح شود. به طور كلي هدف از اين اختراع رسيدن به خاصيت كاتاليستي بالاتر از پلاتين و نيز كاهش هر چه بيشتر مقدار پلاتين در توليد كاتاليست مي باشد.
لوله هاي انتقال مذاب به صورت مداوم در معرض فرايند هاي تخريبي سايش و خوردگي مي باشند. براي كم كردن خسارات وارده به لوله ها بايد لوله ها از جنسي ساخته شوند كه مقاومت به سايش و خوردگي در دماهاي بالا داشته باشند. يكي از بهترين گزينه ها اسپينل و مخصوصا MgAl,Of مي باشد زيرا از ويژگي هاي اسپينل مقاومت در برابر اين دو عامل تخريبي است. اما اين كار داراي نقص بزرگي است و آن ترد بودن ساختار لوله است. براي داشتن هر دو ويژگي (مقاومت به سايش و خو.دگي همزمان با مقاومت به ضربه) در كنار هم، مي توان لايه اي از سراميك را بر روي سطحي از فولاد ضد زنگ پوشش داد. فولاد داراي مقاومت به ضربه مناسبي است كه مشكل ترد بودن لوله از بين مي رود. لايه اسپينل نيز در معرض مذاب قرار دارد كه باعث كاهش شديد باشد. در اين طرح بر روي سطوح داخلي لوله هايي از جنس فولاد زنگ نزن، اسپينل MgAl,Of با روش APS پوشش دهي شد تا لوله هايي مناسب براي انتقال مذاب فراهم شود.
امروزه در صنعت ماشين كاري قطعات نياز به كاهش زمان توليد به همراه بالا بردن تيراژ توليد و ارتقاء كيفيت توليد در درجه اول اهميت قرار دارند. در اين راستا توآوري مذكور براي استفاده در صنايع مختلف از قبيل هوا فضا خودرو مبدل هاي حرارتي قالبسازي صنايع نيروگاهي صنايع دفاع با سرعت و دقت ماشين كاري بالا مي تواند مورد استفاده قرار گيرد. از آنجايي كه تكنولوژي ساخت اين نوع ابزار تاكنون فقط در دست چند شركت غربي كه موفق به طراحي اين ابزار طي دو سال اخير شده اند با اين ابتكار در طراحي و ساخت مي توان قدم بزرگي در خودكفائي صنعت بومي در جهت از بين بردن فرهنگ مصرف كنندگي برداشت كه اين خود در كنار مزاياي اشاره شده مي تواند الگوئي براي ايجاد تنوع و نوآوري در گام هاي بعدي باشد. اينجانب ابزار را با بالاترين سطح كيفي و مطابق با استانداردهاي روز دنيا كه با نمونه هاي خارجي آن قبل رقابت مي باشد طراحي نموده ام. براي روشن تر شدن كاربرد اين ابزار بايد به پارامترهاي مطرح در صنايع مختلف به طور اجمالي اشاره نمود به طور مثال در صنايع خودرو و قالبسازي سرعت عمل براي رسيدن به توليد انبوه از درجه اول اولويت برخوردار مي باشد. اين نوع ابزار مي تواند با سرعت هاي برشي بهبود يافته نسبت به نمونه هاي قديمي انواع عهمليات كف تراشي ، بغل تراشي، حركتهاي مارپيچي سه محور همزمان كف تراشي با حركت شيب دار شيار زني و غيره را تنها با يك ابزار انجام دهد و نياز براي بكارگيري چند نوع ابزار را در عمليات مختلف براده برداري را كاهش مي دهد. در مثالي ديگر پارامتر تكرار پذيري و دقت و كيفيت سطوح در صنايع نيروگاهي و صنايع دفاع الويت داشته كه مجددا ضريب اطمينان اين ابزار براي دست يابي به اين پارامتر ها به دليل دقت بالاي طراحي با لنگي هاي محوري و شعاعي حداقل بهبود يافته است. در نهايت مي توان اهميت پارامتر دقت ابعادي در صنعت هوا فضا را مثال زد كه ابزار مذكور با دقتهاي مشابه صدم ميلي متر بدون انحرافات شعاعي مي تواند ماشين كاري نمايد. در نتيجه اينجانب نقطه قوت اين ابزار را سرعت بالاي ماشين كاري دقت بالاي ماشين كاري صلبيت بالا در جلوگيري از انحرافات شعاعي، تكرار پذيري در توليد قطعات توان مصرفي كمتر در حين براده برداري و چند منظوره بودن استفاده از اين ابزار در مقايسه با كف تراش هاي قديمي مي دانم كه به تفسير در قسمت شرح و توصيف اختراع در اين موارد بحث خواهد شد.
در اين اختراع از نانو پودر TiO2 جهت ايجاد پوشش نانو ساختار با استفاده از فرايند اسپري شعله استفاده شده است. اندازه متوسط نانو پودر استفاده شده 20 نانومتر بوده و اين پودر داراي دو فاز آناتاز و روتيل با 75 درصد حجمي آناتاز بوده است. پودر مصرف يك پودر گرانوله و آگلومره شده با اندازه متوسط 20 ميكرومتر مي باشد كه اندازه پودر مناسب براي استفاده در سيستم پاشش حرارتي است. در اين اختراع پارامترهاي متفاوت سيستم پاشش حرارتي كه تاثير مستقيمي بر مورفولوژي ساختار كريستالي ، اكتيويته فتوكاتاليستي و ... مي گذارد شناسايي شده و مورد كنترل قرار گرفته است و پس از تهيه پوشش هاي مختلف با تغيير پارامترهايي سيستم و انجام آزمون هاي لازم بر نمونه هاي پوشش، پارامترهاي بهينه سيستم كه منجر به ايجاد پوششي با اكتيويته فتوكاتاليستي بالا مي گردد، به دست آمده است. براساس پارامترهاي بهينه سيستم نمونه هاي بهينه پوشش تهيه گرديده و مورد بررسي قرار گرفته است.
موارد یافت شده: 21