لیست اختراعات با مالکیت
پژوهشگاه فناوري هاي نوين علوم زيستي جهاددانشگاهي ابن سينا
4 عدد
نقاط كوانتومي دسته ويژه اي از نيمه هادي ها هستند. اين گروه از نيمه هادي ها بسيار كوچك بوده و معمولا از ۱۰ تا ۵۰ اتم تشكيل شده و داراي قطر nm ۱۰- ۲ مي باشند. نقاط كوانتومي نانو ذرات نيمه هادي هستند كه بسيار درخشان تر و از لحاظ نوري بسيا پايدارتر از رنگدانه هاي الي هستند، قابل حل در آب بوده و قابليت اتصال با مولكولهاي زيستي را دارند. براي تصوير برداري طولاني مي توان از آنها بهره گرفت و با استفاده از آنها تومورها و سلولهاي سرطاني در مراحل ابتدايي قابل تشخيص مي باشند. نانو ذرات ساخته شده در اين اختراع از قسمت هاي زير تشكيل شده است - هسته (Core): مرحله اول در سنتز نانو كريستالهاي نقاط كوانتومي تهيه يك هسته از CdSe - پوشش (Shell): از جنس Zns هسته هاي بدون پوشش داراي دو مشكل هستند كه عبارتند از: الف) ايرادهاي كريستالي كه لزوما در سطح هسته ها وجود دارند ب) اين سطوح فعال به آساني به وسيله مولكول هاي حلال، مولكولهاي هوا و ناخالصي ها آلوده مي شوند. تركيب لايه ها طوري انتخاب مي شود كه غير فعال بوده و تقريبا به طور كامل از هسته جدا شوند گروه هاي عامل ( Functional group ) گروه هاي عامل لايه اي از ليگاندهاي آلي هستند كه از طريق پيوند كووالانسي به سطح لايه ZnS متصل شده و مانند چسبي براي لايه بيروني عمل مي كنند. در نقاط كوانتومي لايه خارجي مخلوطي از مشتقات كربوكسيليك اسيد پليمرهاي آب گريز و آب دوست است كه قسمت آب گريز پليمر با پوشش داخلي و قسمت آب دوست آن با حلال خارجي برهمكنش دارد. اين پوشش يك سطح كربوكسيلات انعطاف پذير كه قابليت اتصال به بخش هاي بيولوژيكي و غير بيولوژيكي را داراست، فراهم مي كند، سطح حاصل قابليت اتصال به آنتي بادي ها، استرپتو آويدين، لكتين هاي نوكلئيك اسيد و مواد بيولوژيكي مورد نظر را دارا است
در اين مطالعه، توليد كلاژن نوع I از منابع پوستي پستانداران (شامل نمونه¬ي پوستي انسان، گاو و گوسفند) مورد بررسي قرار گرفته است. كلاژن نوع I فراوان ترين پروتئين موجود در پستانداران و تشكيل دهنده اصلي بافت همبند مي¬باشد. اين پليمر طبيعي زيست تخريب پذير و زيست سازگار است و نفوذ سلولي و ترميم بافت را سرعت مي¬بخشد و در مهندسي بافت و پزشكي بازساختي و صنايع دارويي، آرايشي و بهداشتي كاربرد فراوان دارد. استخراج اين پروتئين با محدوديت¬هايي همراه است از جمله زمان¬بر و پر هزينه بودن روش¬هاي متداول تخليص پروتئين كه شامل رسوب¬گيري با نمك، سپس فيلتراسيون مي¬باشد. در همين راستا، امكان ارائه روشي ساده و كوتاه براي استخراج پروتئين كلاژن از منابع پوستي متفاوت بررسي شد. با هدف فراهم ساختن امكان ارائه جايگرين¬هاي بافتي آلوگرافت يا اتوگرافت بر پايه كلاژن، استخراج از پوست انسان نيز مورد بررسي قرار گرفت. در اين مطالعه از وسايل آزمايشگاهي متداول استفاده شده است و تضمين خلوص پروتئين با بالا بردن دفعات مراحل شستشوي پوست قبل از استخراج و اعمال سرعت مناسب شستشو انجام گرفته است. پس از دياليز محلول پروتئيني حاصل به منظور خارج كردن نمك موجود و فريزدراي آن، محصول نهايي به صورت پودر با قابليت فراوري به اشكال مختلف به دست آمد.
مشخصات فرآورده: حيوان ميزبان: گوسفند ايمونوژن : زنجيره سنگين IgG مولكول IgG با استفاده از سرم كروماتوگرافي جذبي (Affinity chromatography) از سرم تصفيه شد و زنجيره سنگين آن، بعد از احياء lgG با استفاده از روش الكتروالوشن بدست آمد. تخليص آنتي بادي :Sheep Anti-Human IgG از طريق كروماتوگرافي جذبي با استفاده از IgG انسان متصل به Sepharose-4B تخليص گرديد. كونژوگاسيون: كونژوگاسيون آنتي بادي با Horseradish Peroxidase) HRP ) از طريق روش پريودات( ١٩٧٨ Wilson, Nakane ) با قدري تغييرات انجام گرفت. غلظت آنتي بادي: mg/ml 59/0 حلال: PBS (PH :7/2 0/15 M) واجد BSA 1% و تايمروسال 01/0% واكنش متقاطع: ١ - واكنش متقاطع با ساير ايزوتيپ هاي انسان: واكنش متقاطع آن قبل از كونژوگاسيون با --- و با lgM/K و IgA/K كمتر از 1% بوده است. ٢ - واكنش متقاطع با سرم حيوانات: ميزان واكنش متقاطع قبل از كونژوگاسيون با سرم ميمون: ١٠٠ %، سگ: 50% خوكچه هندي بيش از5/12 % اسب، رت، موش، گربه:5/12%، خرگوش كمتر از3% و با سرم مرغ واكنش متقاطع نداشته است. موارد استفاده ايمونوسيتوشيمي Immunocytochemistry ايمونوبلاتينگ Immunoblottting الايزا Enzyme – Linked Immunosorbent رقت مورد استفاده در الايزا: 1:750 رقت مورد استفاده در الايزا با استفاده از پليت پوشيده شده با lgG تصفيه شده يه ميزان µg/ml ١٠ در آزمون الايزاي مستقيم بدست آمد. مبناي انتخاب رقت كونژوگه ايجاد OD حداقل 5/1 بعد از توقف واكنش و قرائت نتاج با فيلتر ۴٩٢ نانومتر بوده است. نحوه نگهداري: آنتي بادي را در ويالهاي كوچك در ºc • ٢ - نگهداري كرده و از منجمد كردن و ذوب كردن آن به طور متوالي خودداري كنيد. كيفيت اين فرآورده به تاييد آزمايشگاه رفرانس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي رسيده است.
خلاصه آنتي بادي گوسفندي ضد ايمونوگلوبين IgG انسان آنتي بادي هاي پلي كلونال، محصول كلون هاي متفاوتي از لنفوسيت هاي B هستند كه در پاسخ به آنتي ژن توليد مي شوند و به اپي توپ هاي گوناگون ايمونوژن متصل مي گردند. اين آنتي بادي ها به دنبال ايمونيزاسيون يك حيوان كه معمولا خرگوش، گوسفند و يا بز است، توليد مي گردند. مزيت مهم آنتي بادي پلي كلونال در خصوصيت آنها براي تشكيل كمپلكس هاي ايمني نامحلول بزرگ با آنتي ژن يا آگلوتينه كردن سلول ها مي باشد. اين آنتي بادي ها از ايزوتيپ هاي متفاوتي تشكيل شده و ناهمگن مي باشند و از نظر ميل پيوندي در طيف وسيعي قرار گرفته و اتصال آنها به آنتي ويژه شان، تحت طيف وسيعي از ph (9 – 4) و غلظت (1- 0مولار) نمك طعام پايدار است. با توجه به اينكه در اكثر تست هاي تشخيصي و تحقيقاتي، آنتي بادي هاي پلي كلونال از ابزارهاي اصلي بوده و كاربرد وسيعي در زمينه تحقيق و تشخيص دارند، لذا ساخت و توليد اين مواد با توجه به نيازهاي مختلف بسيار حايز اهميت است. اين آنتي بادي ها در الايزا، ايمونوديفوزيون، هماگلوتيناسيون و آنتي بادي هاي نشاندار شده با ماده فلورسانس در زمينه هاي ايمونوهيستوشيمي، ايمونوفلورسانس و آنتي بادي هاي نشان دار شده با آنزيم در ايمونوبلات، الايزا و ايمونوسيتوشيمي كاربرد دارند. به همين دليل بسياري از اين آنتي بادي ها در كيت هاي تشخيص طبي استفاده مي گردند. 1. با توجه به اينكه بررسي ميزان IgG انساني در سرم و مايعات بدني برخي بيماران بسيار اهميت دارد، نياز وسيعي به آنتي بادي پلي كلونال گوسفندي ضد ايمونوگلوبولين IgG انسان احساس مي شد. توليد آنتي بادي گوسفندي ضد ايمونوگلوبولين IgG انسان موسوم به sheep anti human IgG توسط پژهشگاه فن آوريهاي نوين علوم زيستي جهاد دانشگاهي ابن سينا انجام شده است.
موارد یافت شده: 4