لیست اختراعات با مالکیت
گاز
254 عدد
در حال حاضر مشكلات بسياري اعم از انسداد سريع فيلتر هاي موجود و همچنين سوراخ شدن انها بر اثر وجود ذرات فلزي( منظور از فلز تركيبات آهن است) در جريان گاز طبيعي وجود دارد براي رفع اين عوامل فيلتر مغناطيسي بعنوان فيلتر كمكي براي فيلتر هاي موجود استفاده گردد. وجود همين ذرات در فيلترهاي معمولي به نحوي خطرساز مي باشند چون به سرعت در هنگام مواجه با هوا مشتعل شده و خطراتي براي تعويض كننده فيلتر در پي دارند. در كارهايي كه در حال حاضر صورت مي گيرد از فيلترهاي معمولي براي جذب اين آلاينده ها استفاده مي كنند و همچنين با وجود بعضي سيستم هاي پالايشگاه اقدام به جذب و جداسازي اين ذرات و آلاينده ها مي باشند كه تقريبا توان جذب كل آنها را نداند و اكثر آن در خطوط لوله به حركت ادامه داده و در فيلترهاي موجود در ايستگاه هاي انتقال جذب مي شود كه باز هم خطرآفرين و نيز از جذب كل آن ناتوان است . با آهنرباي دايمي توان جذب آلاينده ها را دارد در اين سيستم با تغيير آهنربا با قدرت هاي بيشتر جذب براده هايي را كه توسط باد با فشار به داخل لوله هاي گاز فرستاده مي شود جذب گرديده و با افزايش تعداد آهنربا ها در مسير لوله به افزايش جذب آنها كمك مي شود و اكثر براده هاي فرستاده شده در همان نقطه متوقف مي گردد.
دستگاه نوارپيچ اتوماتيك خط لوله به منظور كاهش خطاهاي انساني مرتبط با نوارپيچي و افزايش سرعت و دقت نوارپيچي خطوط لوله ساخته شده است. اين روش جايگزين روش هاي نوارپيچي دستي مي باشد. از مهمترين مشكلات ايجاد شده در حين نوارپيچي خط لوله با كمك نيروي انساني و به شكل دستي، عدم دقت در اعمال همپوشاني يكسان نوارها، اعمال كشش كم در نوار و در نتيجه چروك خوردن نوار و سرعت كم و خستگي شديد نفرات درگير در حين نوارپيچي مي باشد. در مقابل، در روش اتوماتيك، دستگاه نوارپيچي روي خط لوله قرار داده شده و دستگاه به شكل اتوماتيك شروع به نوارپيچي لوله مي كند. در اين روش حلقه نوار در محل هاي مورد نظر روي دستگاه قرار مي گيرند، سپس تنظيمات دستگاه براي ايجاد درصد هم پوشاني دلخواه و سرعت پيشروي و كشش نوار مناسب انجام مي شود. همچنين براي تنظيم ميزان كشش نوار با استفاده از ترمز هاي ديسكي شكل در هر نوارپيچ استفاده مي شود تا ميزان كشش نوار تنظيم گردد. پس از انجام تنظيمات دستگاه روشن شده و بطور كاملا اتوماتيك و بدون دخالت اپراتور عمليات نوار پيچي را انجام مي دهد.
شير تنظيم كننده فشار خروجي با استفاده از روش پيستون شناور با نام خلاصه BPR براي اولين بار در ايران طراحي و ساخته شده است .وظيفه اصلي اين شير تثبيت فشار مخزن در حالت ديناميك مي باشد بطوري كه با افزايش دبي ورودي به مخزن با توجه به فشار مبنا ي تنظيم شده روي اين دستگاه ,خروجي با دقت باز و بسته شده و در نهايت فشار سيستم را ثابت نگاه ميدارد. مكانيزم عملكرد در ساير مدلهاي متداول بدين صورت است كه با استفاده از فشار قابل تنظيم يك سيال واسط مثل آب يا هوا روي يك ديافراگم مسير خروجي مخزن بسته ميگردد تا زماني كه فشار داخل مخزن كمتر از فشار اعمال شده بروي ديافراگم باشد خروجي بستهميماند ولي به محض غلبه فشار مخزن بر فشار اعمال شده بر ديافراگم ديافراگم بالا رفته و مسير جريان خروجي را باز مينمايد.مشكل اصلي اين روش تغيير شكل ديافراگم با دماو عدم كارايي در دماي بالاست. اين مشكل در دستگاه حاضر با جايگزيني يك پيستون شناور بين دو سيال مرتفع شده بدين صورت كه با افزايش فشار داخلي پيستون به عقب رانده شده و سوزن حساس متصل به پيستون مسير خروجي را باز مينمايد مزيت اين دستگاه قابليت علاوه بر دقت بالا كاركرد آن در دماي بالا و به تبع آن استهلاك پايين آن ميباشد.
از اين دستگاه براي آزمايشات شبيه سازي مخازن نفت و گاز استفاده ميشود و آزمايشاتي مثل تعيين تخلخل و تراوايي سنگ مخزن ,اندازه گيري راندمان جاروبي و روشهاي ازدياد برداشت از آن جمله اند. با توجه به حجم بالاي مغزه هاي نفتي در صف انتظار انجام چنين آزمايشاتي كه گاه بعلت حجم بالاي درخواست تا يك سال در نوبت ميماند لزوم طراحي مغزه نگهداري كه انجام آزمايشات را تسريع بخشد ضروري مينمايد.دستگاههاي مغزه نگهدار متداول بعلت نياز به باز و بسته كردن كامل دستگاه براي جايگزيني مغزه جديد (گاه تا چندين روز) و همينطور به جهت رفع نشتي براي كار در فشار بالا(10000psi) ,جايگزيني مغزه جديد و خارج كردن مغزه زمان ميبرد. در دستگاه حاضر با استفاده از طراحي جديد ديگر نيازي به بازو بسته كردن دربها و تخليه سيال واسط اعمال كننده فشار پوش(Confining pressure) نبوده و زمان تعويض مغزه تا چند ده برابر كاهش و به كمتر از 30 ثانيه رسيده است.بدين منظور غلاف وايتوني اعمال كننده فشار از داخل مغزه نگهدار در جاي خود ثابت شده و مغزه از طريق يك پيستون شناور و متحرك در جاي خود قرار گرفته و تنها بافشار دست و بدون هيچ ابزاري تا فشار بالاي 10000 psi آب بندي ميگردد.فشار اعمال شده در پشت غلاف علاوه بر اعمال فشار پوش بطور غير مستقيم وظيفه آب بندي سيستم را برعهده داشته و وروديهاي سيستم را كنترل مينمايد. دستگاه پس از طراحي توسط cnc از استيل 316 تراش و آماده گرديده و درحال حاضر در چندين مركز در حال بهره برداري ميباشد.
شير تنظيم كننده فشار خروجي با استفاده از روش پيستون شناور با نام خلاصه BPR براي اولين بار در ايران توسط تعدادي از همكاران گروه حاضر طراحي و ساخته شده كه بطور مجزا در حال ثبت ميباشد,وظيفه اصلي اين شير تثبيت فشار مخزن در حالت ديناميك مي باشد بطوري كه با افزايش دبي ورودي به مخزن با توجه به فشار مبنا ي تنظيم شده خروجي را با دقت باز و بسته نموده و در نهايت فشار سيستم را ثابت نگاه ميدارد.مزيت اين روش (نوع پيستوني) نسبت به مدلهاي ديافراگمي استهلاك پايين و قابليت كاربرد در دماي بالا ميباشد. دو نمونه از مشكلات اصلي انواع BPR اعم از ديافراگمي يا پيستوني تنظيم دقيق فشار مورد نظر و عملكرد نامناسب با توجه به انتخاب سيال تنظيم گر( آب يا گاز) ميباشد كه با استفاده از آب تنظيم دقيق فشار ميسر شده و استفاده از گاز روان بودن عمليات و كاهش محدوده باز و بسته بودن دستگاه را به همراه دارد. در سيستم كامل ارائه شده در پكيج حاضر براي اولين بار در جهان با استفاده از تلفيق دو روش (آب و گاز) رسيدن به هر دو مقصود فوق ميسر گرديده است به نحوي كه پكيج ارائه شده در محدوده فشاري 0 تا 10000 psi و دماي0 تا 200 درجه سانتيگراد ازعملكرد بسيار دقيق و منحصر بفردي برخوردار گرديده است.
شيرهاي خود قطع شو، براي كار در فشار پايين، در محدوده 23-10 ميلي بار طراحي شده است. از جمله كاربردهاي اين شيرها در مناطق روستايي ايران مي باشد، چراكه وسايل گازسوز مورد استفاده در اين مناطق ايمني كمي داشته و ممكن است به سادگي دچار نشتي شوند. همچنين امكان برخورد ادوات كشاورزي و شكست لوله گاز در آنها وجود دارد. لذا بايد از شير قطع شو در اين موارد استفاده نمود تا در صورت نشتي و كاهش فشار، جريان گاز قطع شود. در مناطق شهري نيز فشار بالاي گاز پشت رگولاتور ممكن است در صورت آسيب خط لوله موجب بروز حوادثي شود، در حالي كه در شير خود قطع شو، فشار كاري كم بوده و ايمني در اين شيرها به مراتب بيشتر از استفاده از رگولاتور مي باشد.
اسمبلي ويژه جهت توليد يك اتصال پيچدار روش ساخت و توليد اتصال مزبور و استفاده از اتصال مزبور در يك بالا بر
اتصال پيچدار
رگلاتورها در ايستگاه هاي تقليل فشار گاز وظيفه تامين فشار را بر عهده دارند مثلا زماني كه مصرف گاز مصرفي افزايش يابد فشار گاز موجود در لوله بعد از رگلاتور كاهش مي يابد در اين حالت دهانه رگلاتور پس از انجام عمل اندازه گيري و مقايسه باز شده و فشار افزايش مي يابد، مجددا به ازاي افزايش فشار، رگلاتور به صورت بسته عمل كرده و فشار افت مي كند. اين عمل چندين بار صورت گرفته و دهانه رگلاتور چند بار باز و بسته مي شود تا فشار در خروجي رگلاتور به حد مطلوب برسد همانطور كه گفته شد در ايستگاه هاي تقليل فشار گاز، رگلاتور وظيفه تنظيم فشار و تامين حجم گاز مطلوب را دارا مي باشد ساختمان رگلاتور هاي كنترل فشار گاز به دو نوع فنري وپايلوت دار ساخته ميشونددر ايستگاههاي تقليل فشار از رگلاتور هاي پايلوت دار استفاده ميشود. ميزان بازوبسته شدن دهانه عمل كننده رگلاتور هاي پيلوت دار متناسب با فرمان خروجي پايلوت آنها صورت ميگيرد . \\دستگاه ساخته شده بگونه اي عمل ميكند كه در تمام دامنه تغييرات فشار ورودي ايستگاه جريان عبوري از رگلاتور هرخط در حد ظرفيت اعمال شده به سيستم كنترل دستگاه محدود مي گردد. \\بدين ترتيب كه اگردر رگلاتور هاي UNLOUDED در مسيرگاز خروجي از پايلوت كنترلر ديگري ازنوع كنترلر جريان بصورت سري با پايلوترگلاتور قرار گيرد ميتوان با كنترل جريان خروجي از پايلوت علاوه بر فشارخروجي رگلاتور ، حداكثر ظرفيت آنرا نيز تغيير داد. در اين روش پيشنهادي از زمانيكه جريان گازعبوري از رگلاتور از حداكثر ظرفيت مورد نظر افزايش يابد كنترلر جريان فعال شده و اثر فعاليت پايلوت را كه به صورت باز شدن دهانه اريفيس آن است را خنثي نموده ودر نتيجه موجب كاهش فشارخروجي رگلاتور ميگردد.در صورتيكه افزايش مصرف ادامه يابد افت فشار خروجي نيز ادامه مي يابد.بعبارتي ظرفيت رگلاتور درمحدوده مورد نظر تثبيت مي شود.\\اين دستگاه در ايستگاههاي تقليل فشار كه فشار ورودي طراحي آنها كمتر از فشار موجود بوده ودر نتيجه قادر به عبور گاز بيشتري از ظرفيت طراحي خط بوده قابل استفاده است .وبا نصب شير كنترل روي رگلاتور هر سه خط ،امكان توزيع جريان عبوري را بين آنها فراهم ميسازد.\\در ساير ايستگاهها نيز ميتوان از آن بعنوان جلوگيري كننده مصرف بيش از قرار داد مشترك از آن استفاده نمود. \\
سيستم تسهيل كننده ماساژ قلبي در احياي قلبي ريوي به صورت دستكشي طراحي شده است كه در زمان CPR امدادگر آن را پوشيده و ماساژ خواهد داد در زير دستكش، سنسور نيرويي وجود دارد كه از طريق آن و مدارات انالوگ و پردازنده سيستم مقدار نيروي اعمالي را بر روي نمايشگر نشان مي دهد. اين سيستم قابليت نمايش ميزان نيرو به همراه هشدار صوتي حد مجاز نيرو وهمچنين نمايش زمان احيا و تعداد ماساژها و ضربه هاي وارد شده را دارد. با ساخت اين اختراع مي توان از آن به عنوان يكي از ابزارهاي ماساژ قلبي حين CPR در ترالي هاي اورژانس استفاده نمود. بر اين ساس با توجه به نمايش ميزان نيرو و تعداد ماساژ توسط دستگاه، ماساژ قلبي با دقت و عملكرد مطلوبتري توسط تيم پرستاري انجام خواهد شد.
موارد یافت شده: 254