لیست اختراعات احسان عبداللهي
با افزايش سن نوسانات پاسچرال افزايش مي يابد و كاهش حس لامسه و حس عمقي نتيجه طبيعي افزايش سن است كه معمولا افراد مسن با اختلال در كنترل تعادل و افتادن مرتبط است. امروزه اقدامات زيادي براي كاهش خطر افتادن و به عبارتي كاهش نوسانات پاسچرال انجام شده است. يكي از اقدامات استفاده از وسايل كمكي، كفي و يا كفش طبي مناسب مي باشد. اين اختراع شامل كفش طبي با اصول استاندارد مكانيكي به همراه مكانيسم ارتعاش مي باشد كه در آن نويز تصادفي يا ارتعاش زير آستانه اي در درون كفش اعمال شده است. مطالعات گذشته نشان دادند كه ارتعاش مي تواند سبب بهبود تعادل از طريق افزايش حس لامسه، حس عمقي و افزايش بازخورد حسي پيكري به سيستم اعصاب مركزي شود. بدين منظرو كفش ارتعاشي داراي 8 ميكروموتور ارتعاشي (در هر پا 4 تا) مي باشد. ارتعاش به صورت زير آستانه اي با فركانس متغير 40 - 80 هرتز ايجاد مي شود و بورد كنترل، نويز را به صورت غيرخطي و تصادفي توليد مي كند. به اين صورت با گام گذاشتن فرد ارتعاش بكار مي افتد. مكانيسم مكانيكي به همراه مكانيسم افزاينده حسي پيكري با هم جهت برقراي ثبات پاسچرال در افراد سالمند فعال مي باشند.
سامانه ديناميكي سنجش و ارزيابي تعادل، با هدف سنجش و ارزيابي تعادل افراد طراحي و ساخته شده است. سيستم تعادل بدن انسان از طريق داده هاي ارسال شده از سيستم بينايي، سيستم وستيبولار واقع در گوش مياني و سيستم حس عمقي عمل ميكند. بيماريهاي متعددي با تخريب هر كدام از اين مسيرهاي عصبي منجر به اختلال درحفظ تعادل فرد ميشوند. اين سامانه كه در گروه تجهيزات پزشكي و توانبخشي قرار ميگيرد، بگونهاي طراحي و ساخته شده است كه افراد گوناگون با سطوح مختلف بيماري بتوانند از آن استفاده كنند. استفاده از اين سامانه جهت امادگي براي شركت در مسابقات ورزشي با هدف كاهش آسيبهاي اندام تحتاني و همچنين كاهش آسيبهاي حين ورزش در افراد سالم نيز توصيه ميشود. اين سامانه شامل يك بخش سختافزاري و يك بخش نرمافزاري است. بخش سختافزاري خود شامل يك صفحه تخت است كه محل قرارگيري پاي افراد است (نقشه شماره 1). در زير اين صفحه، يك جزء نيمكره مانند قرار ميگيرد كه پروفيل سطح آن به گونهاي طراحي شده است كه امكان دوران 20 درجه را براي صفحه فراهم مينمايد (نقشه شماره 2). در اطراف جزء نيمكره مانند، هشت عدد قطعه استوانهاي نصب ميگردد كه با تغيير ارتفاع اين قطعات، زاويه دوران صفحه به مقادير 5، 10 و 15 درجه محدود ميگردد (نقشه شماره 3). استفاده از اين قطعات به شدت بيماري فرد استفاده كننده بستگي دارد. همچنين در وسط اين صفحه، يك ژيروسكوپ طراحي و ساخته شده است كه با دوران صفحه تخت در دو راستا، زاويه دوران را اندازهگيري مينمايد. بخش نرمافزاري، شامل برنامههايي براي تست و اندازهگيري وضعيت تعادل و همچنين برنامههايي تمريني به منظور بهبود وضعيت تعادل افراد ميباشد.
يكي از مهمترين اقدامات براي بيماران در بخش اورژانس، گرفتن رگ مناسب و برقراري جريان مايعات وريدي بصورت سرم و دارو ميباشد كه با توجه به عدم همكاري مناسب بيماران با علائم تحريكي عصبي، بر افراشتگي شديد و اختلالات رواني - عصبي مانع از انجام آن ميشود كه پيامد آن عدم دريافت مايعات وريدي (سرم ، خون، داروهاي وريدي) ميگردد كه مهمترين بخش آن، قسمت درماني آن ميباشد كه به دنبال آن دچار شكست درماني خواهند شد. از طرف ديگر برخي از بيماران دچار بيماريهاي عفوني واگير دار و خطرناك(از جمله هپاتيت، ايدز و ...) ميباشند كه ممكن است به دنبال كشيدن دست خود، منجر به فرورفتن سرنگ در دست پرستاران گردند. هدف از طراحي اين وسيله، ثابت كردن دست بيمار و تسهيل در روند درماني و همچنين تسهيل در رگ گرفتن بيمار توسط پرسنل محترم بيمارستان (پرستاران) و افزايش ايمني آنان و كاهش نگراني در برخورد با اينگونه بيماران مي باشد
يكي از مهمترين اقدامات براي بيماران در بخشهاي درماني، اورژانس و بخشهاي مراقبتهاي ويژه، ثابت نگه داشتن كاتتر وريد مركزي است. در حال حاضر كاتتر وريد مركزي با تكنيك خاص در محل آن كه اكثراً در ناحيه گردن و كشاله ران ميباشد، قرار ميگيرد كه به علت ثابت نبودن آن و نياز داشتن به بخيه براي بيمار بسيار دردناك بوده و حركات طبيعي را كاهش ميدهد و همچنين باعث ايجاد عفونت به علت عدم امكان پانسمان مناسب ميشود و اين درحالي است كه ثابت ماندن كاتتر وريد مركزي در محل از موارد مهم در بخشهاي درماني است. از مشكلات و عوارض روشهاي موجود ثابت كردن كاتتر وريد مركزي ميتوان به مواردي همچون جابجايي، خارج شدن كاتتر و عفونت در مسير تعبيري كاتتر اشاره كرد. هدف از اين اختراع، طراحي وسيلهاي است كه كاتتر وريد مركزي را بدون نياز به بخيه زدن در محل خود ثابت نگهداشته و خطر عفونت را براي بيمار كاهش دهد.
نوآوري حاضر، ارتز والگوس زانو با مفصل جديد داراي دو درجه آزادي حركت در صفحات ساژيتال و ترنسورس مي¬باشد. به اينصورت كه با انجام حركات فلكشن و اكستنشن زانو بر اساس ميزان چرخش فمور روي تيبيا در زنجيره حركتي بسته، و يا چرخش تيبيا روي فمور در زنجيره حركتي باز، محدوديت ايجاد نمي كند و مانع از حركت چرخشي طبيعي مفصل نمي گردد. با استفاده از اين ارتز توسط بيماران، حركات زانو به شكل روان و بدون گير افتادگي مفصل آناتوميكي زانو و به شكل كاملاً هموار متناسب با حركات مفصل آناتوميكي دنبال مي شود. طراحي اين مفصل به گونه¬اي است كه علاوه بر داشتن حركت مجزا در دو صفحه ساژيتال و ترنسورس داراي حجم و اندازه و وزن نسبتاً كمي بوده و در عين حال از مقاومت قابل قبولي در برابر نيروهاي اعمال شده از سوي عضلات و عناصر بافت نرم برخوردار است.
موارد یافت شده: 5