لیست اختراعات احسان نيك زينت مطلق
رنگ پوستر پايه آب با رزين طبيعي، رنگي است كه در آن از رزيني طبيعي به نام صمغ عربي و آب به عنوان حلال آن استفاده شده است. استفاده از آب به عنوان يك حلال رنگ هميشه به علت هزينه پايين و عدم خطر آتش سوزي و مسموميت زايي جالب بوده است و احتمالا آب اولين حلالي بوده كه توسط بشر در رنگ هاي ابتدايي در نزد نقاشان در طول قرن ها استفاده مي شده است .اين رنگ از جمله رنگهاي پر مصرف تحريري-هنري مورد استفاده در ميان كودكان و نوجوانان و حتي بزرگسالان مي باشد. رنگ هاي پوستر معمولي، از رزين هاي امولسيوني استفاده مي كنند كه از شاخه مواد شيميايي بوده و مضرات خاص خود را دارد. در اين كار سعي شده است تا با استفاده از مواد طبيعي همچون صمغ عربي كه درصد بالايي از رنگ توليدي را تشكيل مي دهد به عنوان جايگزين مناسبي براي رزين هاي امولسيوني، كمترين اثرات جانبي بر روي پوست در دراز مدت داشته باشد و در عين حال موجب يكنواختي فيلم رنگ بر هر سطحي، ويسكوزيته بالاي رنگ، انحلال سريع و راحت رنگدانه، افزايش قوام فيلم مي شود.
اختراع حاضر، ارائهي روشي براي جايگزينكردن كمككاتاليستهاي ارگانوهالوآلومينيومي با هالوكربنها در فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا با پايههاي منيزيمآلكوكسيدي است. در فرآيند ساخت مذكور و هنگامي كه از نسبتهاي بسيار پايين گونهي فلزي به پايه استفاده ميگردد، كاتاليستهاي مذكور بدون پيشفعالسازي با كمككاتاليستهاي ارگانوهالوآلومينيومي فعال نميشوند. در اين اختراع از روشي مبتني بر تزريق با تاخير (نسبت به كاتاليست) يك هالوكربن به راكتور پليمريزاسيون جهت فعالسازي كاتاليست، بدون استفاده از كمككاتاليستهاي ارگانوهالوآلومينيومي استفاده گرديده است. پليمرهاي ساخته شده با اين روش، داراي پاسخ به هيدروژن بسيار بالاتر و توزيع جرم مولكولي باريكتري نسبت به ساير همتايان خود هستند.
يكي از محدوديتهاي كاتاليستهاي زيگلرناتا، گزينش پذيري نامناسب كومونومر در زنجيره و خواص فيزيكي-مكانيكي نامطلوب در اثر گزينش پذيري ضعيف اين كاتاليستهاست. اختراع حاضر، ارائه يك روش تزريق كومونومر به راكتور در فرايند (كوپليمريزاسيون) آلفااولفينها با استفاده از كاتاليستهاي زيگلرناتا با درصد عنصر مركزي پايين بوده است. با استفاده از اين روش، ميتوان ادعا نمود كه علاوه بر نوع، مقدار و نسبت تركيب كومنومرها، نحوه ي تزريق كومونومر،ترتيب و زمان مراحل تزريق مي تواند عوامل مهم و موثري در جهت تعيين رفتار كاتاليست و خواص پليمر نهايي باشد.
اختراع حاضر، ارائهي روشي براي توليد (كو)پليمرهاي (آلفا)اولفيني با فرآيندپذيري بالا و خواص مكانيكي بهبود يافته است. روش ادعايي در اين اختراع، بهينهسازي همزمان فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا و فرآيند پليمريزاسيون آنهاست كه نهايتا منجر به توليد محصولات پليمري با خواص مكانيكي و رئولوژيكي بهبود يافته ميگردد. روش مذكور مبتني بر يك فرآيند ساخت كاتاليست سهمرحلهاي شامل زيرمراحل ژلكردن پايه، نشاندن مراكز فلزي و هالوژناسيون پايه (با استفاده از مخلوطي از هالوفلزات و هالوآلكيلفلزات) و شستشو است. در ادامه از كاتاليستهاي حاضر در يك فرآيند كوپليمريزاسيون چند مرحلهاي استفاده ميگردد تا رزينهايي توليد شود كه نسبت به همتايان همردهي خود داراي خواص مكانيكي و فرآيندپذيري بهمراتب بهتري باشند.
اين اختراع مربوط به توليد پودر پلياتيلن سبك خطي در فرايند فاز گازي ميباشد. چسبيدن پودر به ديواره راكتورها و خطوط انتقال يكي از مشكلات اصلي اين فرايندهاست. ساييده شدن پودرها به ديواره فولادي خطوط حين حركت، با ايجاد اصطكاك و گرما، منجر به نرم شدن و ذوب پودرها و چسبيدن آنها به ديواره ها ميشود. ذرات پودر كرويتر، راحتتر منتقل شده و ذرات با شكل بيريخت تمايل بيشتري به كشيده شدن روي ديواره خطوط و ايجاد اصطكاك و گرما دارند. با تشكيل لايه نازك از پلياتيلن بر روي ديواره، به مرور ضخامت لايه تشكيل شده بيشتر شده و در نهايت منجر به توقف توليد ميشود. در اختراع حاضر سعي شده است با تنظيم بهينه دو عامل مهم ميزان مونومر واكنشدهنده در مرحله پيشپليمر كردن و دماي پليمريزاسيون در راكتورهاي فاز گازي، شرايط واكنش به گونهاي تنظيم شود تا شكل ظاهري پودر پلياتيلن بصورت كروي محفوظ مانده و انتقال آنها در خطوط براحتي انجام شده و از چسبيدن پودرها به ديواره خطوط و توقف توليد ممانعت شود.
اختراع حاضر، ارائهي روشي غيرحساس به نوسانات ناخواستهي متغيرهاي فرآيندي در ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا است. كاتاليستهاي مذكور در (كو)پليمريزاسيون (آلفا)اولفينها مورد استفاده قرار ميگيرند. يكي از مشكلاتي كه در ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا (بهخصوص در مجتمعهاي پتروشيمي) خود را نشان ميدهد، نوسانات ناخواسته در متغييرهاي درگير در فرآيند ساخت كاتاليستهاي مذكور است. در اين اختراع، روشي مبتني بر اعمال يك فرآيند گرمادهي ارائه شده است، كه با بهكارگيري آن، نوسانات يا خطاهاي ناخواسته در طي فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا با پايههاي منيزيمآلكوكسيدي، كمترين تاثير را روي خواص كاتاليستها و پليمرهاي نهايي خواهد گذاشت. بهبيان ديگر، با بهكارگيري روش پيشنهادي در اين اختراع، حساسيت خواص كاتاليست و پليمرهاي نهايي به تغييرات متغييرهاي فرآيند ساخت كاتاليست به حداقل خواهد رسيد. در نهايت از كاتاليستهاي ساخته شده، براي توليد پودرهاي (كو)پليمري (آلفا)اولفينياي با خواص اصلي مشابه استفاده ميگردد.
اختراع حاضر، ارائهي روشي براي افزايش بازده تبديل منيزيمآلكوكسيدها به منيزيمهاليدهاست. تبديل مذكور يكي از مهمترين مراحل در فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا است كه اكنون بهطور گسترده براي (كو)پليمريزاسيون (آلفا)اولفينها مورد استفاده قرار ميگيرد. با بكارگيري روش مورد ادعا در اين اختراع، تبديل فوقالذكر تقريبا تكميل ميگردد. روش ادعايي اختراع حاضر مبتني بر خردايش پايه، انجام دو مرحلهي عمليات حرارتي متوالي روي پايهي خردايش شده و واكنش هالوژناسيون پايهي مذكور با بكارگيري مخلوطي از هالوفلزهاي مورد استفاده در فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا است. كاتاليستهاي ساختهشده با اين روش، داراي پاسخ به هيدروژن بالاتر، كومنومرپذيري بالاتر و فعاليت (كو)پليمريزاسيون بالاتري هستند و استفاده از آنها در توليد پليمرها منجر به توليد پليمرهايي با خواص مكانيكي بهبود يافته و محصولات جانبي كمتر ميگردد.
اختراع حاضر، ارائهي فرآيندي به جهت توليد پليمرهاي اولفيني با خواص مناسب براي توليد لوله و مخازن پلي اتيلني ميباشد. روش ادعايي در اين اختراع، فرايند پليمريزاسيون سه مرحله اي به منظور توليد پلي اتيلن با دانسيته در محدوده 0/948 تا 0/955 gr/cm3 و مقدار MFI در محدوده 0/2 تا 0/4 gr/10min ميباشد . محصول توليدي داراي فرايند پذيري عالي و مقاومت به رشد آهسته ترك قابل قبولي ميباشد. مقدار مقاومت به رشد آهسته ترك در نمونه توليد شده با استفاده از تست مدول سختگرداني كرنشي تعيين شده و نتاج حاكي از بهبود مقاومت به رشد آهسته ترك در نمونه توليد شده با روش چند مرحله اي نسبت به نمونه توليد شده با روش دومرحله اي ميباشد. همچنين محصول توليد شده از نظر دانسيته توده و مقدار ذرات ريز (كمتر از 63 ميكرون) در محدوده قابل قبولي قرار دارد. روش مذكور مبتني بر يك يا چند مرحله هموپليمريزاسيون ويك يا چند مرحله كوپليمريزاسيون در حضور كومونومر آلفا الفيني 1-بوتن ميباشد .
پلي اتيلن با چگالي سنگين و شاخص جريان مذاب بالا براي كاربرد ظروف جداره نازك و قطعات تزريقي با طول جريان بالا كه با توجه به مصرف قابل توجه مواد پلي الفيني و بالاخص پلي پروپيلن براي توليد ظروف جداره نازك و نيز قطعات با طول جريان بالا و نيز محدود بودن گريدهاي داخلي و خارجي براي استفاده در اين حوزه، در اين اختراع، دستورالعمل توليد محصولي از جنس پلي اتيلن سنگين داراي بالانس مناسب بين فرايند پذيري و خواص مكانيكي و بالاخص طول جريان مناسب مخصوص توليد ظروف جداره نازك و قطعات با طول جريان بالا، شامل شرايط عملياتي بسپارش از جمله دما، تركيب درصد گازي پليمريزاسيون، ميزان تزريق كومونومر، نسبت كوكاتاليست به كاتاليست، محدوده شاخص مذاب و چگالي بهينه با استفاده از كاتاليست هاي زيگلرناتا به طور خاص براي فرايند اسفريلن متشكل از دو راكتور پيش بسپارش حلقوي و دو راكتورهاي بستر سيال فاز گازي سري ارائه شده است.
موارد یافت شده: 9