لیست اختراعات اسماعيل دره زرشكي
آماده سازي نانوذراتا اكسيد روي (ZnO) بر مبناي تبديل پيش ماده نوين به وسيله حرارت دهي انجام مي شود. اين روش توليد نوين بدين صورت است كه: ماده اوليه سولفات روي در آب مقطر براي تشكيل محلولي با غلظت 0/5M حل شد. محلول(0/4M) كربنات سديم به اين محلول به دست آمده اضافه گرديده تا پيش ماده Zn4(SO4)(OH)30.5 H2O به دست آورده شود. رسوب سفيد به دست آمده با فيلتراسيون جمع آوري گرديد. سپس با آب مقطر و اتانول چندين بار شستشو داده شد و در دماي 70 درجه سانتي گراد خشك گرديد. در نهايت، پيش ماده به دست آمده در كوره و در مجاورت هوا با دماي 825 درجه سانتيگراد به مدت 1ساعت خشك گرديد.
روش توليد نانو ذرات تنوريت ازمحلولهاي غلظت پايين سولفات مس
به اين ترتيب كه ابتدا محلول كلريدي آهن II را با غلظت 2 مولار و كلريد آهن III را با غلظت 1 مولار با نسبت مشخص با اسيد كلريديگ غليظ مخلوط كرده سپس محلول هيدروكسيد آمونيوم رابه صورت قطره اي با دور بالاي همزدن به آن اضافه تا محلول قهوه اي رنگ توليد شود سپس محلول را جمع آوري نموده و با اتانول و آب مقطر شستشو مي دهيم و در دماي 70 درجه سانتي گراد خشك مي كنيم.
در اين اختراع يك جاذب مغناطيسي ساخته شده كه نانو ذرات مغناطيسي اكسيد آهن به صورت يكنواخت روي كربن فعال بارگذاري شده است. اين كامپوزيت داراي خواص سوپرپارامغناطيس مي باشد كه مختص ساختار نانو اكسيدآهن مي باشد زيرا اين ماده در ساختار عادي خود خواص فرومغناطيس دارد. در اين روش برخلاف بسياري از روش هاي قبل نانوذرات همزمان در هنگام توليد روي كربن تثبيت شده و كامپوزيت تشكيل مي شود. لازم به ذكر است كه در اين روش مدت زمان انجام پروسه سنتز كمتر از يك ساعت است در حالي كه در روش هاي رايج سنتز نانوذرات اين زمان بين 6 الي 96 ساعت مي باشد. علاوه براين در اين روش، سنتز در دماي اتاق انجام شده با وجود اينكه بسياري از روش هاي پيشين براي تامين دماي مورد نياز خود تا 600 درجه سانتيگراد مجبور به صرف انرژي بودند. همچنين در اين روش برخلاف روشهاي قبل كه از آهن(II) و آهن(III) بعنوان پيش ماده استفاده مي شد تنها از آهن(II) استفاده شده و اهن(III) در طي فرايند بوجود مي آيد.علاوه براين در طي عمليات سنتز از هيچ حلال آلي استفاده نمي شود.
مرحله اول يعغني نانوذرات مگ همايت به اين ترتيب است كه ابتدا محلول كلريدي آهن (II) را با غلظت 2 مولار و كلريد آهن (III) را با غلظت 1 مولار با نسبت مشخص با اسيد كلردريك يك غليظ مخلوط كرده سپس محلول هيدروكسيد آمونيوم را به صورت قطره اي با دور بالاي همزدن به آن اضافه تا محلول قهوه اي رنگ توليد شود سپس محلول را جمع آوري نموده و با اتانول و آب مقطر شستشو مي دهيم و درماي 70 درجه سانتي گراد خشك مي كنيم. در مرحله دوم، نانوذرات مگ همايت توليد شده در دماي 500 درجه سانتي گراد در هوا كلسينه مي شود و نانوذرات تك فار هماتيت (α-Fe2O3) به دست مي آيد.
فرايند پيشنهادي موسوم به هم رسوبي به عنوان يك نوآوري در فرايند ترسيب و با استفاده از مواد افزودني سولفات آهن هفت آبه به عنوان عامل احيا كننده كروم شش ظرفيتي به كروم سه ظرفيتي و سولفات كلسيم به عنوان رسوب دهنده نهايي، كه شيوه اختلاط آنها در دو مقياس آزمايشگاهي و صنعتي در همين سند توضيح داده شد، نه تنها عملكردي موثر در حذف كروم شش ظرفيتي دارد بلكه ميتواند محتواي كروم سه ظرفيتي محلول را نيز تا مقدار قابل توجهي كاهش دهد و اين فرايند با سهولت و سرعت نسبتا بالا انجام ميشود. نكتهي ديگر اينكه دوز كم مواد استفاده شونده علاوه بر ارزان بودن، راندمان بالايي در حذف و كاهش مقادير بالاي كروم شش ظرفيتي در حدود 1200 ميلي گرم بر ليتر را دارد كه در مقايسه با مواد ديگر يك امتياز قابل توجه است و به معناي كاهش بيشتر هزينهها و كاهش مواد پسماند ميباشد. همچنين نكته حائز اهميت ايجاد تركيباتي پايدار است كه حضور اسيد سولفوريك در طولاني مدت نيز نميتواند موجب آزادسازي مجدد كروم شش ظرفيتي و برگشت عمليات خنثي سازي شود و با انحلال مجدد غبار خنثي شده در آب هم هيچ گونه كروم شش ظرفيتي آزاد نميشود.
موارد یافت شده: 6