لیست اختراعات بهنام غلامرضازاده فاميلي
در آزمونهاي عملكردي سيستم حفاظت از راه دور بر اساس استاندارد IEC60834-1، علاوه بر تجهيزات آزمايشگاهي متداول، نياز به يكسري مدارات تست نيز ميباشد كه به صورت تجاري يا صنعتي در بازار وجود ندارند. لذا به منظور تكميل امكانات مورد نياز جهت انجام آزمونها، نياز به ساخت دستگاهي با قابليتهاي مورد نياز استاندارد فوق ميباشد. محصول اين اختراع به منظور انجام آزمونهاي عملكردي دستگاههاي حفاظت از راه دور (TPS) ديجيتال براي نخستين بار در كشور در گروه پژوهشي مخابرات پژوهشگاه نيرو طراحي و ساخته شده است. با استفاده از اين دستگاه ميتوان كليه آزمونهاي عملكردي مشخص شده در استاندارد IEC60834-1 را بر روي تجهيز TPS ديجيتال انجام داد. اين آزمونها در قالب استاندارد IEC60834-1 به پنج آزمون زير تقسيم مي¬شوند: - اندازهگيري زمان انتقال - اندازهگيري ميزان امنيت - اندازهگيري ميزان قابليت اطمينان - اندازهگيري ميزان امنيت در برابر قطع و وصل ناگهاني كانال مخابراتي - اندازهگيري زمان بازيابي سيستم در اين طرح، كليه آزمونهاي فوقالذكر براي سيستمهاي TPS ديجيتال با واسطهاي مخابراتي E1 و 64kbps مطابق استاندارد ITU-T G.703 پيادهسازي شده است.
اين اختراع يك دستگاه فرستنده- گيرنده باند پايه براي مودم راديويي با باند فركانسي UHF ميباشد كه براي تبادل ديتا با نرخ 9600 بيت بر ثانيه در پهناي باند 12.5kHz استفاده ميشود. امروزه لينكهاي راديويي به دليل مزايايي از قبيل قيمت پايين، سهولت نصب و راهاندازي، سهولت گسترش شبكه ارتباطي و ... براي تبادل ديتا به طور گستردهاي استفاده ميشوند. مودم راديويي باند فركانسي UHF در صنايع و به خصوص در صنعت برق در مانيتورينگ و كنترل پستهاي برق و شبكه اسكادا كاربرد فراوان دارد. اين نوع مودم راديويي از دو بخش مودم باند پايه و فرستنده-گيرنده راديويي تشكيل شده است؛ كليه وظايف پردازشي ديتا و ايجاد سيگنال audio مناسب در مودم باند پايه انجام مي شود و انتقال سيگنال audio به باند فركانسي UHF و بالعكس توسط راديو انجام ميشود. اين مودم باند پايه ميتواند در كنار هر فرستنده-گيرنده راديويي UHF كه در آن از VCXO براي ايجاد سيگنال با مدولاسيون FM و آشكارساز FM با روش discriminator استفاده شده باشد قرار داده و به كار گرفته شود. مودم باند پايه مدل BM-UR125 براي مودم راديويي باند فركانسي UHF با پهناي باند 12.5KHz و نرخ بيت 9600bps در گروه پژوهشي مخابرات پژوهشگاه نيرو و با مشاركت شركت سازگان ارتباط براي اولين بار در كشور، طراحي و ساخته شده است. اكثر قابليتهاي اين سيستم از قبيل فركانس كاري، توان خروجي، جدول مسيريابي و ... به صورت نرمافزاري و بدون نياز به تغيير سختافزاري به صورت محلي و همچنين از راه دور قابل تنظيم ميباشد.
اختراع حاضر با استفاده از روشي متفاوت نسبت به ساير دستگاه¬هاي دبي¬سنج گاز، براي نخستين بار دبي گاز داخل لوله را از روي لوله و به صورت غير تماسي و بدون نياز به توقف جريان گاز اندازه گيري مي نمايد. اين اختراع توانايي اندازه¬گيري گاز داخل لوله¬هايي را كه حداقل فشار آنها 1bar و حداقل سرعت گاز داخل آنها 0.2m/s باشد را داراست و از اين جهت بر روي بسياري از لوله¬هاي سراسري انتقال گاز، ايستگاه¬هاي تقليل و تقويت فشار گاز، پالايشگاه¬ها، نيروگاه¬هاي گازي و ... قابل استفاده مي¬باشد. اين اختراع براي اولين بار، دستگاه دبي¬سنج غير تماسي را مبتني بر روش «همبستگي تقاطعي» ارائه مي¬نمايد. استفاده از روش «همبستگي تقاطعي» سبب مي¬شود تا سرعت صوت در محاسبات وارد نشود و در نتيجه نيازي به اطلاع از مشخصات لوله نمي¬باشد. همچنين اين روش سبب مي¬شود تا در فرآيند نصب، زاويه قرارگيري مبدل¬ها نسبت به يكديگر مهم نباشد و تنها نياز است تا مبدلها بر لوله عمود باشند. به علاوه در اين روش از ارسال سيگنال¬هاي پيوسته به جاي ارسال پالس استفاده مي¬شود و در نتيجه سيگنال¬هاي دريافتي در گيرنده پس از آشكارسازي از دامنه بيشتري برخوردار هستند كه سبب مي¬شود تا دستگاه در فشارهاي پايينتر گاز نيز قادر به اندازه¬گيري باشد. دستگاه داراي دو بخش سخت¬افزار و نرم¬افزار مي¬¬باشد كه شرح هر يك در بخش توصيف اختراع آمده¬است. دو جفت ترانسديسور بر روي لوله و به صورت مقابل به مقابل نصب مي شوند كه هر جفت شامل يك فرستنده و گيرنده مي¬باشد. سخت¬افزار دستگاه، سيگنال¬هاي دريافتي از ترانسديوسرهاي گيرنده را تقويت كرده و پردازش سيگنال آنالوگ بر روي آنها انجام داده و سپس آنها را به نرم¬افزار منتقل مي¬كند. در نرم¬افزار پردازش¬هاي لازم بر روي اطلاعات دريافتي انجام مي¬شود و سرانجام مقدار دبي استخراج مي¬گردد.
تامين برق مطمئن و بدون وقفه تنها با استفاده گسترده از تجهيزات كنترلي و حفاظتي امكانپذير ميباشد و تجهيزات حفاظتي نقش مهمي در جلوگيري از صدمات ناشي از قطع برق و خاموشيهاي سراسري دارند. سيستم حفاظت از راه دور در پستهاي انتقال و فوق توزيع جهت ارسال فرامين حفاظتي از طريق محيط مخابراتي مابين دو پست مورد استفاده قرار ميگيرد؛ و بصورت واسطهاي بين سيستم حفاظت و تجهيزات مخابراتي عمل مينمايد. بنابراين سيستمهاي مخابراتي نقش اساسي در دستيابي به قابليت اطمينان و امنيت مورد نياز سيستمهاي حفاظت دارند. در حال حاضر از سيستم حفاظت از راه دور آنالوگ كه عموماً امكان ارسال حداكثر چهار فرمان و قابليت اتصال به محيطهاي مخابراتي آنالوگ از جمله PLC آنالوگ را دارد، در پستهاي فشار قوي استفاده ميشود. همچنين با توجه به فراگير شدن استفاده از زير ساخت مخابراتي فيبر نوري در صنعت برق كشور، و سيستمهاي داراي انواع واسط ديجيتال، سيستم حفاظت از راه دور با قابليت اتصال به اين محيطها نيز مورد نياز ميباشد. هدف از اين اختراع، طراحي و ساخت سيستم حفاظت از راه دور با قابليت اتصال به محيطهاي مخابراتي ديجيتال بوده است؛ كه براي نخستين بار در كشور در گروه پژوهشي مخابرات پژوهشگاه نيرو طراحي و ساخته شده و كليه آزمونهاي نوعي (Type Test) مطابق استانداردهاي مربوطه را با موفقيت پشت سر گذاشته است. اين محصول قابليت اتصال به شبكه مخابرات ديجيتال از طريق واسط استاندارد G.703 در نرخهاي 64kb/s و 2Mb/s و يا اتصال مستقيم به فيبر نوري و امكان ارسال و دريافت حداكثر هشت فرمان حفاظتي مستقل مطابق نيازهاي حفاظتي صنعت برق كشور را دارد. همچنين پارامترهاي اين محصول قابل تنظيم است؛ بنابراين در انواع مختلف روشهاي حفاظتي (direct، permissive و blocking) در پستهاي400، 230 و 63 كيلوولت قابل استفاده ميباشد.
موارد یافت شده: 4