لیست اختراعات حامد رجبي
غشاء ماتريس مخلوط پلي سولفون - سيليكا با استفاده از هيدروليز تترانوكسي سيلان و ساخت سل ژل شفاف و سپس اضافه كردن به محلول پليمري و در نهايت خشك كردن در آون ساخته شده است غشاهاي ساخته شده توسط سيستم حجم ثابت تست غشا پليمري براي گازهاي خالص اكسيژن نيتروژن و دي اكسيد كربن تست شد نتايج بهبود در انتخاب پذيري دي اكسيد كربن نسبت به نيتروژن را داشت. نفوذپذيري گازها كاهش پيدا كرد كه به علت پيچيده شدن مسير نفوذ در اثر حضور سيليكا بود. مشكل فني جداسازي گازها در حال حاضر هزينه بر بودن و گسترده بودن عمليات موجود است با استفاده زا فرايندهاي غشايي هزينه هاي سرمايه گذاري و عملياتي تا 75 درصد كاهش پيدا مي كند همچنين از حجم تاسيسات به ميزان قابل توجهي كاسته مي شود البته اين غشا نسبت به غشاهاي خالص پليمري مزيت هاي قابل توجهي دارد كه در توصيف اختراع به تفصيل آورده شده است.
خلاصه اختراع ´´ساخت غشاء ماتريس مخلوط پلي سولفون-سيليكا براي جداسازي گازها زمينه فني اين اختراع در رابطه با صنعت جداسازي گازها مي باشد. غشا ماتريس مخلوط پلي سولفون سيليكا با استفاده از هيدروليز تترااتوكسي سيلان و ساخت سل ژل شفاف و سپس اضافه كردن به محلول پليمري و در نهايت خشك كردن در آون ساخته شده است. غشاهاي ساخته شده توسط سيستم حجم ثابت تست غشا پليمري براي گازهاي خالص اكسيژن، نيتروژن و دي اكسيدكربن تست شد، نتايج بهبود در انتخاب پذيري دي اكسيدكربن نسبت به نيتروژن را داشت. نفوذپذيري گازها كاهش پيد كرد كه به علت پيچيده شدن مسير نفوذ در اثر حضور سيليكا بود. مشكل فني جداسازي گازها در حال حاضر هزينه بر بودن و گسترده بودن عمليات هاي موجود است، با استفاده از فرآيندهاي غشايي هزينه هاي سرمايه گذاري و عملياتي تا ٧۵ درصد كاهش پيدا مي كند، همچنين از حجم تاسيسات به ميزان قابل توجهي كاسته مي شود البته اين غشا نسبت به غشاهاي خالص پليمري مزيت هاي قابل توجهي هارد كه در توصيف اختراع به تفصيل آورده شده است.
زمينه فني اين اختراع در رابطه با صنعت جداسازي گازها مي باشد. غشاء نانوكامپوزيت استات سلولز - سيليكا با استفاده از هيدروليز تترااتوكسي سيلان و ساخت سل ژل شفاف و سپس اضافه كردن به محلول پليمري با درصدهاي مختلف و سپس خشك كردن ور آون ساخته شده است. غشاهاي ساخته شده توسط سيستم حجم ثابت تست غشاء پليمري براي گازهاي خالص اكسيژن، نيتروژن و دي اكسيد كربن تست شد، نتايج بهبود 132 برابري در انتخاب پذيري دي اكسيد كربن نسبت به نيتزوژن را داشت كه انتخاب پذيري از 32 به 80 رسيدم. نفوذپذيري گازهاي غيرقطبي كاهش پيدا كرد كه به علت پيچيده شدن مسير نفوذ در اثر حضور سيليكا بود ولي تراوش پذيري گاز دي اكسيد كربن به علت تأثير متقابل با گروه هاي هيدروكسيل موجود در ساختار سيليكاي اضافه شده به ماتريس پليمري و افزايش انحلال پذيري گاز دي اكسيد كربن خواهد بود. مشكل فني جداسازي گازها در حال حاضر هزينه بر بودن و گسترده بودن عمليات هاي موجود است، با استفاده از فرآيندهاي غشايي هزينه هاي سرمايه گذاري و عملياتي تا 75 درصد كاهش پيدا مي كند. همچنين از حجم تأسيسات به ميزان قابل توجهي كاسته مي شود. البته اين غشا نسبت به غشاهاي خالص پليمري مزيت هاي قابل توجهي دارد كه در توصيف اختراع به تفصيل آورده شده است. در ادامه فورمولاسيون مواد آورده شده است.
استفاده از تكنولوژي هاي نوين در آنها از اهميت ويژه اي برخوردار است. در اين طرح بدون نياز به استفاده از هيچگونه خرج انفجاري و با توجه به تئوري هاي بنيادي فيزيك الكتريسيته به طراحي نوعي پرتابه پرداخته شده است كه با استفاده از ميدان الكترومغناطيسي و جريان عبور كننده از آن به جلو پرتاب مي شود به اين صورت كه پرتابه بين دو ريل قرار گرفته و يك ريل به قطب مثبت منبع تغذيه و ديگري به قطب منفي منبع تغذيه متصل مي گردد در اين حالت جريان از سر مثبت وارد شده و با عبور از پرتابه از سر منفي خارج مي گردد. با توجه به حضور ميدان مغناطيسي و جهت جريانات عبوري از پرتابه نيرويي با توجه به قانون دست راست به سمت جلو به آن وارد مي شود كه سبب مي گردد پرتابه به جلو هدايت شده و با شتاب پرتاب گردد.
موارد یافت شده: 4