لیست اختراعات حسن رخشنده
اختراع سكنجبين زرشكي در درمان كلستاز اينتراهپاتيك مزمن اكتسابي كه در زمينه دارويي كاربرد دارد؛ براي حل مشكل كلستاز اينتراهپاتيك مزمن اكتسابي ( كلانژيت اسكلروزان اوليه و كلانژيت صفراوي اوليه) كه اگر درمان نشوند عوارضي مانند سيروز، پيوند كبد و مرگ به دنبال خواهند داشت ضمن اينكه برخي علايم بيماري مانند خستگي و خارش به شدت كيفيت زندگي بيمار را كاهش مي دهد و در طب كلاسيك درمان اين دو بيماري هزينه سنگيني را به بيمار تحميل كرده و تهيه داروي مورد استفاده اين بيماران به طور كامل در ايران صورت نمي گيرد؛ ( دارو يا مواد اوليه تهيه آن وارداتي مي باشد) ضمن اينكه درمان اين بيماران به طور كامل صورت نگرفته و موفق نبوده و بسياري از اين بيماران دچار نارسايي كبد مي گردند؛ با راه حل مصرف سكنجبين زرشكي كه دارويي ارزان قيمت، بومي بدون وابستگي به ساير كشورهاست و در برطرف كردن علايم باليني و آزمايشگاهي اين بيماران تاثير قابل توجهي داشته و تا حد زيادي نياز آنها را به مصرف داروي طب كلاسيك كاهش مي دهد و اگر زود هنگام مصرف شود امكان بهبود كامل بيماري را فراهم خواهد كرد؛ انجام گرديده است.
بيش از 50% از زنان با علائم و نشانه هاي آتروفي واژن در دوره يائسگي خود دست به گريبان هستند. شواهد علمي حاكي از آن است كه اختلالات جنسي در زنان داراي، آتروفي واژن 4 برابر زناني است كه فاقد آن هستند. درمان استاندارد آتروفي واژن استروژن درماني است، اگرچه قسمت اعظم استروژن به صورت موضعي عمل مي¬كند، مقداري از آن به سرعت به داخل گردش خون سيستمي جذب مي¬شود و مي¬تواند رشد اندومتر را تحريك كند. از اينرو به نظر مي¬رسد كه استفاده از فرآورده هاي گياهي ايمن تر، ارزان تر و داراي عوارض كمتر باشد. گياه آب بشقابي از جمله فراورده¬هاي گياهي است كه تاثير آن بر كيفيت سلول¬هاي ديواره¬واژن به تاييد رسيده است. گياه آب بشقابي در منوگراف گياهان داروييWHO قراردارد و از نظر ايمني و فارماكوكنيتيك مورد تاييد WHO مي¬باشد. با توجه به افزايش متوسط طول عمر زنان در بيشتر كشورها به ميزان 80 سال و گذران بيش از يك سوم از زندگي زنان در دوران پست منوپوز و درگير بودن زنان با مشكل آتروفي واژن و ترجيح آنان براي يك درمان غير هورموني، لذا اين محصول مي¬تواند گامي بزرگ براي درمان اين وضعيت باشد.
اختراع حاضر نوع جديدي از شياف واژينال با منشاء گياهي مي باشد كه از عصاره سياه دانه به دليل داشتن اثرات ضد قارچي و ضد ميكروبي استفاده گرديده ات. همچنين شياف اختراعي علاوه بر داشتن خاصيت ضدقارچي به علت داشتن تركيبات فنولي داراي خاصيت ضد ميكروبي نيز مي باشد. جهت ساخت اختراع فوق ابتدا از سياه دانه عصاره گيري شده و سپس عصاره سياه دانه با غلظت w/w% 1 و a- dl نوكوفرول استات با غلظت 0/1% با هم مخلوط مي شوند. در ظرف جداگانه اي PEG 1000و PEG9000 هر يك به ترتيب به ميزان 94/9% و ww4% وزن و با يكديگر ذوب شده و بر روي ترموميكس به مدت چند دقيقه كاملا مخلوط مي گردند. سپس مخلوط عصاره و dl-a توكوفرول استات به آنها افزوده مي شود و پس از اينكه در پايه كاملا پراكنده شد و پس از سرد شدن درون حفره هاي قالب ريخته مي شود. فرآورده براساس ميزان فنل تام استاندارد شده است. كه بر اساس روش تيتراسيون يدومتري غير مستقيم انجام شد (روش vidypati و sectharamappx) متوسط وزن هر شياف 2/484 گرم است. درصد محتواي فنلي هر شياف 0/313% و ميزان فنل در هر شياف 7/801 ميلي گرم است.
اختراع فرآورده ي افزاينده ي اثر داروهاي كاهنده چربي خون در بيماران ديابتي مقاوم به اين داروها كه در زمينه داروسازي و طب سنتي است و براي بهبود چربي خون بيماران ديابتي مقاوم به داروهاي كنوني كاربرد دارد. بسياري از بيماران ديابتي علاوه بر افزايش قند خون مبتلا به ديس ليپيدمي هستند. ديس ليپيدمي به معني افزايش غلظت تري گليسريد، كلسترول تام و LDL (ليپوپروتئين با چگالي پايين) و كاهش غلظت HDL (ليپوپروتئين با چگالي بالا) در خون است. براي رفع ديس ليپيدمي اغلب تركيبات استاتين به بيماران تجويز مي شود كه گاهي نمي تواند به طور موثر اين مشكل را برطرف كند. راه حل اينجانبان اختراع يك فرآورده گياهي متشكل از اسفرزه، آلوئه ورا، سياه دانه، سير، شنبليله و خارمريم است كه مصرف خوراكي آن به مدت 40 روز (در فاز 1 كارآزمايي باليني) و به مدت 3 ماه (در فاز 2 كارآزمايي باليني) چربي خون بيماران ديابتي نوع 2 مقاوم به داروهاي استاتين را كاهش داده و همچنين موجب كاهش غلظت هموگلوبين گليكوزيله خون و كراتينين بيماران مي گردد.
اختراع قطره خوراكي عصاره تركيبي گياهان دارويي براي كاهش علائم يائسگي درخانمها به دليل بروز مشكلات فراوان در دوران يائسگي و عدم وجود راه حل مناسب جهت رفع كامل تمام علايم به وجود امده در اين دوران براي خانم ها، با راه حل قطره خوراكي عصاره تركيبي گياهان دارويي كه شامل تركيب عصاره سه گياه رازيانه ،بابونه و زعفران مي باشد كه با درصدهاي مشخص عصاره گيري و تهيه شده مي باشد. مراحل توليد اين قطره شامل جمع آوري گياه ، شناسايي گياه و عصاره گيري در فور به صورت عصاره الكلي انجام گرديد . در پايان كار و پس از انجام كارهاي آماري مشخص شد اين قطره در رفع علايم يائسگي و افزايش هورمون استروژن و تا حدي پروژسترون و كاهش FSH كاملا موثر بود.
اختراع آبنبات كاهش اشتها، از طريق تاثيربر فم معده كه در زمينه تغذيه كاربرد دارد؛ براي حل اين مشكل كه شيوع بيماري مزمن چاقي در جامعه روز به روز در حال افزايش است و بيماران چاق از مشكلات و بيماري هاي همراه زيادي رنج مي برند و درمان هاي شيميايي با عوارض جانبي متعددي همراه است با اين راه حل كه با تركيب گياهي محتوي خرفه، اسفرزه، برگ ختمي، روغن بادام زميني همراه با اكسپيان (شامل گلوكز و شكر) جهت چسبيدن مواد به هم و قالب گيري به صورت آبنبات هاي 2 گرمي و مصرف توسط افراد چاق قبل از هر وعده غذايي، با كاهش اشتهاي بيماران تمايل آن ها به مصرف زياد غذا و فراورده هاي ناسالم غذايي كه موجب چاقي و تجمع چربي مي شوند كاهش مي يابد و همچنين پيروي از رژيم غذايي مناسب را براي آن ها آسان مي كند و به دليل پايه ي گياهي آن عوارضي براي بيمار به دنبال ندارد، انجام گرديده است.
اختراع حاضر فرمولاسيون محلول گياهي قطع خونريزي هاي فعال دستگاه گوارش مي باشد كه جايگزين گاز آركون (APC) در قطع خونريزي هاي است. اختراع حاضر از تركيب سولفات آلومنيوم و دانه گياه بلوط (عصاره خشك شده مازو) فرموله شده است. محلول اختراعي مورد ادعا ، با استفاده از اين دو تركيب فرموله شده و در طي بكار گيري از آن نشان داده است كه قادر مي باشد از خونريزي هايي كه با روش هاي معمول به درمان پاسخ نداده اند ،جلوگيري نمايد. اين تركيب در كنار تاثير بالا از نظر هزينه نيز بسيار مقرون به صرفه بوده و مي تواند در بيمارستانها به راحتي مورد استفاده قرار گيرد. اين دارو مراحل آزمايشي خود را در نمونه هاي حيواني و انساني بخوبي نشان داده است.
اختراع دهانشويه ي گياهي حاوي عصاره ي گز موثر در درمان ژنژيويت كه در زمينه دندانپزشكي كاربرد دارد؛ كنترل پلاك بالاي لثهاي براي حفظ بهداشت دهان و دندان در سطح مطلوب ضروري است. از آنجا كه نگه داشتن ميزان پلاك دنداني زير 20% به طور مداوم براي جمعيت افراد معمولي سخت است، متخصصين توصيه به استفاده از مواد شيميايي كمكي شامل دهانشويهها ميكنند. باوجود اينكه كلرهگزيدين گلوكونات به عنوان گلداستاندارد دهانشويهها شناخته ميشود، اگر بيش از 2 تا 4 هفته استفاده گردد، ميتواند از خود عوارض جانبي چون تغيير رنگ دندان، تغيير حس چشايي و تشكيل جرم را نشان دهد.. پوست گياه گز داراي طعم قابض كمي تلخ و اثر درماني ميباشد. پوست اين درختچه به علت دارا بودن تانن فراوان اثر قابض دارد و اثر بندآوردندگي خون براي آن گزارش شده است. بخشهاي هوايي گياه در مطالعات اثرات ضد التهابي و ضد دردي، ضد ميكروبي عليه پاتوژنهاي گونه انساني و همچنين اثرات آنتي اكسيداني با مهار پراكسيداسيون ليپيدها در كنار خواص متوسطي روي سويههاي كانديدا نشان داده است و داراي پتانسيل ضد سرطان، ضد اسهال، جلوگيري كننده از سنگ كليه و حفاظت از كبد باشد. تاننها خاصيت ضد ميكروبي دارند و چون قابض ميباشند باعث سفت شدن بافت لثه و كاهش التهاب آن ميباشند در مطالعات اخير روي بيماران ديابتي دانشمندان موفق به ساخت تركيبي از عصاره ي اين گياه براي كمك به پروسه ي درمان آنها نيز گشتند. اين اختراع براي اولين بار روي بيماران مبتلا به ژنژيويت انجام شده كه نتايج آن در مقايسه با گلداستاندارد دهانشويه ها يعني كلرهگزيدين مشابه و حتي در كاهش عمق پروب به علت خواص منقبض كننده بهتر عمل نموده است.
موارد یافت شده: 9