لیست اختراعات حسن كرمانشاهي
هدف از انجام اين آزمايش توليد مخمر غني شده با سلنيوم بود كه به عنوان منبع الي سلنيوم در صنعت خوراك انسان و دام مورد استفاده قرار مي گيرد. در اين آزمايش 4 سويه ساكارومايسس سرويسيه موجود در كلكسيون سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي مورد استفاده قرار گرفت كه تا به حال براي اين كار در دنيا استفاده نشده بود و در ابتدا غربالگري بين چهار تا سويه صورت گرفت و سپس فرايند اداپتاسيون روي سويه انتخاب شده انجام گرفت و پس از رسيدن به غلظت مناسب سلنيوم الي در مخمر ، سويه ذخيره سازي شد و در نهايت براي بررسي توليد صنعتي با استفاده از مواد اوليه ارزان قيمت در داخل فرمانتور نيز مورد ارزيابي قرار گرفت. و پودر خشك مخمر غني شده با سلنيوم حاصل گرديد. كه مي تواند به عنوان جانشين سلنيوم معدني در صنعت خوراك انسان و دام مورد استفاده قرار گيردو
موضوع اين اختراع توليد كولين كلرايد پوشش دار شده ويژه طيور است كه اگرچه قابليت جذب رطوبت آن به شدت كاهش يافته است ولي در قابليت دسترسي آن تغييري ايجاد نشده است. در اين اختراع ماده توليد شده به روش امولسيوني بوده و از دو قسمت تشكيل شده كه طي چند فاز انجام ميشود. در فاز اول كولين كلرايد بر روي حامل پاشش مي شود و سپس آب موجود در آن تبخير ميگردد. در مرحله بعد امولسيوني با انواع روغنهاي هيدروژنه گياهي، چربيهاي دامي، اسيدهاي چرب، واكسها، پلي اتيلن گلايكول و يا مخلوطي از آنها و با مواد پلي ساكاريدي مانند آلژينات، نشاسته و يا پروتئينهايي مانند پودر كنسانتره آب پنير همراه با ماده توليدي در فاز اول توليد ميشود. از دستگاه هموژنايزر و فراصوت براي توليد امولسيون استفاده شد. امولسيون توليدي خشك شده، آسياب شده وسپس ذرات بين 1 تا 2 ميليمتر قابليت استفاده در خوراك را دارند.
در اين مطالعه امكان تهيه يك مكمل پروبيوتيكي جهت كاربرد در تغذيه طيور بررسي گرديد. فلور ميكروبي 12 جوجه گوشتي در سنين مختلف (15 ، 30 و 40 روزگي) در شرايط استريل جدا و لاكتوباسيلهاي فلور هر بخش از دستگاه گوارش با كشت در محيط MRS تفكيك شد و پس از آزمايشات مورفولوژيكي و تاييد گرم مثبت بودن، باكتريها به روش سكانس ناحيه s16 ريبوزومي DNA در سطح گونه شناسايي شدند. سويه ها در هر گونه بر اساس تجزيه روابط فيلوژني تعيين شدند. بر اساس زمان كوتاه اتو-اگريگيشن 8 سويه انتخاب و تحت آزمايشات پروبيوتيكي قرار گرفتند. فعاليت ضدباكتريايي، مقاومت به اسيديته، مقاومت به صفرا، چسبندگي و آبگريزي و توليد پراكسيد ئيدروژن معيارهايي بودند كه بررسي شدند. بر اين اساس دو سويه لاكتوباسيلوس ساليواروس c4 و لاكتوباسيلوس كريسپاتوس cecae10 كه امتياز كلي بالاتري در معيارهاي تحت بررسي داشتند به عنوان سويه پروبيوتيكي شناسايي شدند.
خلاصه اختراع اين محصول يك مكمل پروبيوتيكي است كه با ترشح دو آنزيم فيتاز باعث افزايش تجزيه پذيري فسفر ميشود. ژن هاي فيتاز بوسيله لينكر مناسب به يكديگر متصل شده و در پلاسميد pPIC9k انتقال يافته سپس اين پلاسميد نوتركيب وارد ميزبان بياني شده است. اين پروبيوتيك هنگامي كه در خوراك طيور استفاده شود با آزاد كردن جداگانه هركدام از فيتازها در بدن طيور اثرات مثبت خود را بر روي افزايش دسترسي فسفر مي گذارند. همچنين چون از مخمر پيكيا پاستوريس بعنوان ميزبان بياني استفاده ميشود كه حاوي مانان اليگوساكاريد و بتادي گلوكان، نوكلئوتيدها، پپتيد و آمينواسيدهاي ضروري مي باشد اثبات شده است كه استفاده از اين مواد در تغذيه مي¬تواند اثرات مفيدي بر سلامت طيور داشته باشد و جايگزين مناسبي براي آنتي بيوتيك ها است. به منظور توليد مكمل آنزيم فيتاز نوتركيب، ژن هاي هدف در وكتور بياني pPIC9k طراحي و سنتز شد و وكتور نوتركيب پس از تكثير در باكتري اشرشيا كليDH5α وارد ژنوم مخمر پيكيا پاستوريس به عنوان ميزبان بياني شد. تحريك بيان ژن با استفاده از متانول در غلظت نهايي نيم درصد در دماي 30 درجه سانتي¬گراد صورت گرفت. نمونهگيري هر 24 ساعت انجام شد و ميزان توليد پروتئين نوتركيب با استفاده از الكتروفورز بررسي گرديد. فيتازappA و فيتاز phyA با موفقيت در مخمر پيكيا پاستوريس بيان شد. وزن مولكولي فيتازهاي نوتركيب توليد شده در حدود 45 و 80 كيلو دالتون تخمين زده شد. اندازه¬گيري فعاليت آنزيمي با استفاده از روش استاندارد فسفاتاز، فعاليت آنزيم نوتركيب توليد شده را 160.97 واحد در ميليليتر نشان داد. همچنين pH بهينه براي فعاليت آنزيم هاي فيتاز نوتركيب در حدود 5.5 برآورد شد. نتايج نشان داد كه فيتاز بدست آمده از مخمر پيكيا پاستوريس به جهت هزينه پايين توليدي گزينه مطلوبي جهت استفاده در صنعت تغذيه طيور ميباشد.
موارد یافت شده: 4