لیست اختراعات حسن نجفي
در آزمايشگاهها و مراكز تحقيقاتي براي فشردن قطعات كوچك آزمايشگاهي (با ابعاد زير 50 سانتي متر مربع) جهت انجام آزمايشهايي كه نياز به فشردن قطعه با دما ميباشد، محدوديتهايي وجود دارد، كه مي توانند به وسيله دستگاه پرس گرم آزمايشگاهي مرتفع شوند. اكثر پرسهاي موجود در بازار يا توانايي اعمال دما را ندارند، يا از نظر ابعاد بسيار بزرگ هستند و يا اينكه توانايي اعمال فشارهاي كم در حد مقادير آزمايشگاهي را ندارند. دستگاه پرس گرم آزمايشگاهي از يك چهارچوب فلزي محتوي دو بلوك پرس (ثابت و متحرك) با ابعاد 7*7 سانتي متر، از جنس آلومينيوم (جهت اننقال حرارت بهتر و سريعتر) و يك جك پنوماتيك تشكيل شده است. اين جك پنوماتيك ميتواند با كپسول نيتروژن يا با پمپ هوا كار كند. ميزان فشار اعمالي به وسيله يك رگلاتور پنوماتيك و دو عدد اگزوز كنترل فشار قابل تنظيم است. فشار تنظيم شده توسط ميله پيستون جك پنوماتيك به يك بلوك متحرك منتقل شده و سبب فشرده شدن آن به بلوك ثابت ميشود. مقدار دماي دلخواه براي اعمال به قطعه مورد نظر توسط چهار عدد المنت فشنگي (هر جفت المنت درون يك صفحه پرس به كار رفته است) تنظيم ميشود.اندازهگيري دماي اعمال شده بوسيله ترمومتر نصب شده بر روي بلوك آلومينيومي ثابت انجام ميشود. تنظيم دما به وسيله ترموكوپل و ترموستات آتونيكس انجام ميشود. اندازه دستگاه پرس گرم آزمايشگاهي 8*15*36 سانتي متر ميباشد، به طوري كه ميتوان آن را يك پرس گرم روميزي قلمداد كرد، كه به هر كجاي آزمايشگاه قابل انتقال و قابل نصب است و در واقع پرتابل محسوب ميشود. به همين دليل ميتواند در بسياري از آزمايشگاههاي تحقيقاتي دانشگاهها يا مراكز تحقيقاتي استفاده شود. در ضمن هزينه ساخت آن به نسبت پرسهاي صنعتي موجود در بازار بسيار پايينتر است. براي راهاندازي اين دستگاه ابتدا شيلنگ پنوماتيك كپسول نيتروژن را به رگلاتور پنوماتيك وصل كرده و شير خروجي كپسول را باز كرده، تا فشار موردنظر تنظيم شود. دماي موردنظر بر روي ترموستات ديجيتال تنظيم شده و زماني كه دماي پرس به دماي موردنظر رسيد، به وسيله شير اهرمي دو صفحه آلومينيومي به هم فشرده ميشوند و قطعه تحت پرس با دما قرار ميگيرد. بعد از پايان يافتن زمان، مجدد توسط شير اهرمي دو صفحه آلومينيومي از يكديگر جدا شده و قطعه فشرده شده از دستگاه خارج شده و آماده به كار خواهد بود.
"اين اختراع مبتني بر يك الگوريتم صنعتي قابل اجرا بر روي پردازندههاي صنعتي است كه علاوه بر ارائه يك روش چندسطحي براي تخمين پارامترهاي مدهاي نوساني، مكانيسمي را نيز براي شروع و توقف آشكارسازي نوسانات پيشنهاد ميدهد. اين فرآيند آشكارسازي ميتواند بصورت بلادرنگ در پايش وضعيت پايداري سيگنال كوچك سيستمهاي قدرت و نظاير آن و براي اتخاذ تصميمات به موقع در امر بهرهبرداري و ديسپاچينگ بكار گرفته شود. سطح اول پردازشي در روش پيشنهادي برآوردي اوليه از محل مدهاي غالب است و سطوح بعدي پردازشي با رويكردي ابتكاري بر مبناي تئوري فيلترهاي گوسين يا توابع كِرنِل دقت تخمين پارامترها و قدرت تفكيك زماني در تخمين دامنه و ضريب ميرايي را افزايش ميدهد. براي اين منظور از حداقل طول قاب داده بر مبناي خصوصيات مدهاي مجاور استفاده ميشود. بنابراين ميتوان به يك قدرت تفكيك زماني حداكثري دستيافت. تخمين پارامترهاي نوسانات فركانس پايين در اين روش ميتواند در جهت سادگي بستر انتقال، ذخيره و پردازش اطلاعات بهصورت غيرمتمركز در سطح واحدهاي اندازهگيري فازور (PMU) پيادهسازي شود. علاوه بر اين، بخشي از الگوريتم ارائه شده در اين اختراع قابل استفاده براي آشكارسازي مدهاي نوساني در محدودههاي فركانسي بالاتر در كاربردهاي گوناگون و همچنين استخراج مؤلفههاي هارمونيكي است."
گل محمدي يك گياه با مصارف گسترده است و براي درمان انواع بيماريها استفاده ميشود و فراورده هاي درماني متنوع دارد. اين گياه مقبوليت عمومي دارد و مردم از اين گياه به عنوان خوراكي و افزودنيهاي غذايي در طول هزاران سال استفاده كرده اند ،استفاده دارويي از گل محمدي از اجزا ومحصولات مختلف آن صورت ميگيرد ، مثل گلبرگهاي گل محمدي ،قطره گل محمدي ،روغن گل محمدي ،عطر و گلاب مطالعات متعددي بر محصولات جانبي گل محمدي كه به صورت خوراكي يا موضعي تهيه شده ،صورت گرفته است و مجموع اين مطالعات بدون عارضه بودن مصرف اين محصولات را نشان داده است و هيچ دوز كشنده اي در اين مطالعات حتي با 100 برابر غلظت نيز در حيوانات آزمايشگاهي گزارش نشده است يكي از درمانهاي توصيه شده در طب سنتي براي رفع يبوست استفاده از گلبرگ گل محمدي است كه براي اثر بخشي بايد مقدار زيادي از آن استفاده شود در كتاب مخازن التعليم كه توسط حكيم محمد صادق علي خان نوشته شده ذكر شده است كه مصرف مكرر آن به اندازه دو اوقيه ( 32 گرم ) مسهل است و در كتاب مخزن الادويه كه مرجع دارويي طب ايراني است ذكر شده است كه خوردن گلبرگ گل خاصيت لينت بخشي دارد و براي لينت بخشي بايد روزي بيست درهم از آن را استفاده كرد در مطالعات اخير به خاصيت گل محمدي در افزايش آب مدفوع حيوانات پرداخته شده است ،رضا آروز مندان و همكاران در مطالعه اي نشان داده اند كه استفاده از گلبرگ گل محمدي ميتواند موجب افزايش حجم مدفوع در موشها گردد لذا با آگاهي از اين موارد و اينكه بخشي از مواد موثر ،در گلبرگ گل محمدي است و براي تغليط و بهره مندي از اين اثر بخشي ،شربت طب سنتي گل محمدي با استفاده از گلبرگ گل محمدي و افزودنيهاي مناسب تهيه گراديد متذكر ميگردد كه فرآوري گل محمدي ببسيار كم هزينه است درحاليكه استفاده از داروهاي شيميايي با اثر مشابه و حتي داروهاي گياهي ديگر ،هزينه بالاتري نسبت به اين محصول دارند براي تهيه شربت طبي سنتي گل محمدي از روش غير تهاجمي و بدون استفاده از مواد مضر استفاده شده است اين شربت ميتواند در غلظتهاي مختلف براي استفاده از اثرات مختلف گل محمدي استفاده گردد . به طور مثال در اختلالات اضطرابي - اختلالات خواب كودكان - اختلالات قلبي مثل طپش قلب - واكنشهاي داغ ديدگي و اختلالات جنسي ميتوان از اين شربت استفاده كرد
دستگاه استخراج فيله ژل گياه دارويي صبرزرد
با كمك اين دستگاه و با استفاده از روش بكارگرفته شده ي اِعمال امواج آلتراسونيك از خارج و روي بدنه ي لوله، ميتوان رسوبزدايي داخلي لوله هاي حامل مواد مايع خصوصا نفت و گاز را انجام داد. براي از بين بردن رسوبات در لولههاي نفت و گاز، امواج آلتراسونيك به وسيله كلگي آلتراسونيكي كه به بدنه خارجي لوله متصل است به لوله انتقال مييابد و با توجه شتاب بالاي ايجادشده توسط اين امواج و تفاوت بين پارامترهاي اينرسي، الاستيسيته و مقاومت براي رسوبات و بدنه فلزي لوله، جدايش و اضمحلال رسوبات صورت ميگيرد. مزيت اين روش نسبت به ساير روشها اين است كه در آن، نيازي به باز كردن لوله ها و دسترسي به داخل آنها و در نتيجه توقف فرايند انتقال مايع نيست. لذا بكارگيري اين روش به منظورِ رسوب زدايي لوله ها بسيار كاربردي و اقتصادي است. در اين وسيله ارتعاشات با يك فركانس مخصوص، توسط يك ترانسديوسر ايجاد شده و از طريق رابطي به ديوارة لوله منتقل ميشود. به منظور انتقال بهينة امواج به لوله، يك مكانيزم گوهاي گيرهبندي، از طريق دو تسمة فلزي، رابط را به لوله متصل ميكند و تماس محكمي ايجاد ميكند. فركانس مخصوص لازم براي فرايند رسوب زدايي، در اين سيستم به كمك يك برنامة رايانه اي به صورت لحظه اي و خودكار كنترل شده و توسط منبع تغذيه ي مخصوص توليد ميشود تا موج شكل گرفته در بدنه ي لوله، ايستا و سيستم درحالت تشديد و انتقال توان به لوله حداكثر باشد.
چربي گيري يكي از فرآيندهاي مهم در صنايع به منظور پاك سازي سطوح پيش از عمليات هاي نهايي مانند رنگ زني مي باشد. كثيف بودن سطوح باعث مي شود رنگ و آستر با كيفيت مناسبي به سطوح نچسبد.چربي زدايي از فلزات در صنايع مختلف به منظور پاك سازي پيش از رنگ زني و داشتن سطحي كاملا تميز به شدت مورد توجه صنعتگران و قطعه سازان قرار گرفته است. در اين ميان بيشتر حلال هاي مورد استفاده در اين حوزه به خصوص در تعميرگاهها يا قدرت تميزكنندگي بالايي ندارند يا به دليل ماهيت شيميايي آتشگير، سرطان زا ، گران مي باشند.اين اختراع قدرت بالايي در پاك كردن چربي و جرم از قطعات آلوده و دست و صورت كارگران و صنعتگران دارد همچنين بدليل ژل بودن اين اختراع قدرت پاك كنندگي يك گرم آن در مقايسه با پاك كننده هاي مشابه پودري بسيار بيشتر مي باشد.
چتر ميوه جمع كن غيرموتوري و مستقل از تراكتور، وسيله اي است كه مانع برخورد ميوه ها به سطح خاك مي شود و به منظور برداشت سالم و بهداشتي ميوۀ درختان و كاهش ضايعات و تلفات ميوه ساخته شده است؛ به طور كلي از بخش هاي شاسي، چرخ هاي حمل و نقل، قسمت تنه گير درخت (به همراه ضربه گير) و پوشش پلي استر تشكيل شده است. دستگاه پس از قرارگيري مناسب در جايگاه تنه، همچون بادبزن دستي و به صورت چتر وارون دورتا دور درخت و در سطح سايه انداز، باز شده و با قلاب هايي نگه داشته مي شود و وقتي ميوه ها با تكان دادن شاخه به روش سنتي (با چوب و غيره) يا با استفاده از شيكر شاخه تكان، از محل اتصال خود جدا مي شوند، اين وسيله مانع برخورد ميوه ها به زمين شده و از آسيب مكانيكي، زخم شدن و تماس با خاك آلوده جلوگيري مي كند. سالانه به طور متوسط 25 تا 30 درصد از محصولات كشاورزي در ايران ضايع مي شود كه اين ميزان مي توانست غذاي ده ميليون نفر را تأمين كند، محصولات باغي به علت ميزان آب بالا، داراي بيشترين درصد ضايعات هستند. اين وسيله براي كمك به برداشت گردو، بادام و فندق و... (كارگران ميوه ها را از سطح زمين و يا از روي چادر جمع آوري مي كنند)، برداشت پسته (يك دانه پستۀ آلوده به قارچ هاي مولد زهرابۀ آفلاتوكسين، مي تواند كل تودۀ پسته را آلوده نشان دهد) در برداشت توت براي جلوگيري از تلفات ميوه و ...، بسيار راهگشاست.
يكي از ﺁيتمهاي ساخت ﮋنراتور هاي نيروگاهي مونتاﮋاينر كاور وﺁتر كاور مي باشد. درزمان كاركرد ﮋنراتور در نيروگاهها ارتعاش زيادي بوجود مي ﺁيد جهت مهار ارتعاش مابين اينر كاور وﺁتر كاور وجهت جلوگيري از شكسته شدن اينر كاور مي توان از دستگاه ارتعاش گيري كه مابين اينر كاور وﺁتر كاورساخته شده است استفاده كرد.
يكي از آيتمهاي ساخت ژنراتور هاي نيروگاهي مونتاژسيل هاي فايبر گلاسي روغن مي باشد كه وظيفه آن جلوگيري از پاشش روغن به بيرون وهمچنين جلوگيري از ورود ذرات خارجي به محفظه پدستال ل ژنراتور مي باشد. جهت تسريع در مونتاژو دقت در تنظيم سيل هاي مذكور ابزار مخصوص مورد نظر ساخته شده است.
موارد یافت شده: 22