لیست اختراعات حسين اخباري
\\" آب شيرين كن و آبگرمكن خورشيدي غير مستقيم مجهز به كلكتور سهموي خطي\\" دستگاهي براي نمك زدايي آب شور و تبديل آن به آب قابل شرب و آب گرم مورد نياز مي باشد. طراحي و ساخت اين دستگاه كاملا در حيطه ي مهندسي مكانيك، مهندسي انرژي و مهندسي انرژي هاي تجديد پذير قرار مي گيرد و از هيچ روش شيميايي و الكتريكي براي جداسازي نمك استفاده نمي شود. امروزه با توجه به بحران كمبود آب قابل شرب و توجه به توليد پراكنده در تمامي نقاط كشور، توجه ويژهاي به اين امر در دانشگاه ها و صنعت شده است. در حال حاضر از روش هاي گوناگوني براي شيرين سازي آب توسط تابش خورشيد استفاده مي كنند كه در اين طرح براي افزايش راندمان و قابليت اطمينان بيشتر دستگاه، از روش غير مستقيم توليد آب شيرين با استفاده از كلكتور سهموي خورشيدي استفاده شده است. اين دستگاه قابليت توليد همزمان آب شيرين و آب گرم مصرفي را دارد و مورد آزمايشات مختلف قرار گرفته است و كارايي دستگاه در شرايط گوناگون و شدت هاي تابش مختلف خورشيدي اثبات شده است. طراحي مكانيزم دستگاه بگونه اي است كه در آن چهار عمل اصلي افزايش دماي سيال واسط تا نقطه تبخير، انتقال حرارت بين سيال واسط و آب شور، رسيدن آب شور به حالت دو فازي (آب و بخار) و تقطير بخار آب و جداسازي نمك را بطور كامل انجام مي شود و در قسمت خروجي آب شيرين و آب گرم جهت مصرف در اختيار مصرف كننده قرار مي گيرد.
"طراحي و ساخت آب گرمكن خورشيدي قابل حمل دما بالا مجهز به كلكتور سهموي خطي " دستگاهي براي تبديل آب سرد آب گرم مورد نياز مي باشد. طراحي و ساخت اين دستگاه كاملا در حيطهي مهندسي مكانيك، مهندسي انرژي و مهندسي انرژي هاي تجديد پذير قرار ميگيرد و از هيچ روش شيميايي و الكتريكي براي گرم كردن آب استفاده نمي شود. از آنجا كه تامين انرژي مورد نياز و تكنولوژي مورد استفاده از مسائل مهم در بهره برداري از آبگرمكن است، توجه به انرژي خورشيد به عنوان يك منبع انرژي پاك و تجديدپذير اهميت ويژه اي دارد. امروزه تقاضاي مصرف انرژي درجهان رو به افزايش بوده و باتوجه به محدوديت دراستفاده ازسوخت هاي فسيلي براي توليد انرژي علاقمندي درجهت يافتن منابع جايگزين انرژيهاي تجديدپذير وجود دارد ازآنجايي كه خورشيد به عنوان يك منبع سرشار ازانرژي وبي پايان محسوب ميشود هيچ گونه آلودگي براي محيط زيست ايجاد نمي كند. با توجه به بررسي كه برروي آب گرمكن ها انجام گرفته، طراحي يك نوع آب گرمكن صنعتي با كلكتور سهموي خطي كه داراي راندمان بالايي نسبت به سيستم هاي مشابه مي باشد، انجام گرفته است. استفاده از كلكتور سهموي خطي به همراه لوله حرارتي به شكل يو (u) در بالابردن راندمان آبگرمكن خورشيدي تأثير بسزايي دارد. مهمترين ويژگي اين دستگاه قابليت توليد بخار آب است و مورد آزمايشات مختلف قرار گرفته است و كارايي دستگاه در شرايط گوناگون و شدت هاي تابش مختلف خورشيدي اثبات شده است. در يك كلكتور سهمي رابطه خطي بين طول كلكتور و افزايش دماي سيال در آن وجود دارد. به اين معناست كه چون در سطح لوله شار ثابت انرژي وجود دارد هرچه طول لوله بيشتر باشد دماي خروجي سيال بيشتر است. همچنين با كنترل جريان دبي ورودي ميتوان دماي خروجي را تغيير داد. مهم ترين مسئله در كلكتورهاي سهمي خطي لولهي جاذب بكارگرفته شده در آنهاست بگونهاي كه قطر لولهي جاذب با عرض دهانهي كلكتور رابطهي مستقيم دارد. و تمامي موارد ذكر شده در نهايت منجر به راندمان دستگاه و انرژي دريافتي از تابش خورشيد منجر مي شود.
\\" گلخانه قابل حمل و نقل بر پايه كانتينر باري با راندمان بالاي چرخه آب-غذا-انرژي در هر شرايط آب و هوايي\\" سيستمي براي كاشت، داشت و برداشت انواع گياهان بصورت ارگانيك در هر اقليم و شرايط آب وهوايي مي باشد. طراحي و ساخت اين دستگاه در حيطهي مهندسي كشاورزي، مكانيك، برق و مهندسي انرژي هاي تجديد پذير قرار ميگيرد. امروزه در جهان به منظور كنترل شرايط محيطي از قبيل دما، باران، باد، رطوبت، نور و آفات در توليد محصولات كشاورزي، با بهره گيري از گلخانه هاي پيشرفته، بسياري از مشكلات تحت كنترل در آمده و كشاورزان با افزايش چشمگير توليد محصولات گلخانه اي مواجه شده اند . گلخانه هاي مكانيزه با هدف رفع مشكلات كشاورزان و به عنوان پيام آوري در عرصه توليدات كشاورزي و به منظور افزايش توليدات محصولات گلخانه اي در ايران گسترش زيادي يافته است.از آنجا كه تامين انرژي مورد نياز و تكنولوژي مورد استفاده از مسائل مهم در بهره برداري در اين نوع از گلخانهها است، توجه به انرژي خورشيد به عنوان يك منبع انرژي پاك و تجديدپذير اهميت ويژه اي دارد. با توجه به بررسي كه برروي گلخانهها انجام گرفته، طراحي يك نوع گلخانهي قابل حمل كه داراي سازهاي مستحكم و عايق بندي شده انجام گرفته است. استفاده از پنلهاي فتوولتائيك براي تامين دماي كانتينر و نورهاي شبيه سازي شده توسط LED ها و ديگر تجهيزات الكترونيكي است، كه بطور كلي بصورت خودكفا قادر به تامين تمام انرژي مورد نياز گلخانه طراحي شده است. مهمترين ويژگي طرح سيستم نوين كشت هيدروپونيك و ايروپونيك كه در بالابردن راندمان تأثير بسزايي دارد. ويژگي ديگر سيستم روش آبياري و قفسههاي عمودي محل كشت و مانيتورينگ شرايط محيطي گلخانه در كانتينر و قابليت همزماني كنترل تمام شرايط را در داخل و خارج از كانتينر محيا ميسازد. ايروپونيك يا هواكشت يك روش باغباني سرپوشيده است كه در آن گياهان در حالي رشد و نمو ميكنند كه ساختار ريشهشان در هوا معلق ميباشد و به وسيله اسپري شدن مداوم آب حاوي مواد محلول معدني و كودهاي شيميايي تغذيه ميشوند و سيستم هيدرپونيك به معناي پرورش گياه در آب واملاح محلول و كاشت گياهان بدون خاك است ريشهها در هواي بسيار مرطوب نگاه داشته شود.
موارد یافت شده: 3