لیست اختراعات حسين صفايي
يكي از علايم بيماريهاي درگير كننده موتور نورون فوقاني، اسپاستيسيته ميباشد. اسپاستيسيته سبب افزايش تون عضلاني در اندامها ميشود. گروه هاي عضلاني كه در اندام تحتاني بيشتر دچار اسپاستيسيته ميشوند شامل فلكسورهاي هيپ، فلكسورهاي زانو، فلكسورهاي مچ پا و نيز ادداكتورهاي هيپ ميباشند. از عوارض اسپاستيسيته ايجاد كانتراكچر مفاصل، دفورميته مفاصل، استخوان سازي نابجا در اطراف مفصل، كوتاهي عضله، ايجاد زخم بستر و نهايتا كاهش كيفيت زندگي و افزايش از كار افتادگي ميباشد. اسپاستيسيته عضلات ادداكتور هيپ بخصوص در زمينه بهداشت فردي ناحيه پرينه اهميت دارد كه متاسفانه مديريت آن مشكل ميباشد. درمانهاي مختلفي براي مديريت اسپاستيسيته توصيه شده. اعمال كشش مستمرعضله و انجام غير فعال محدوده حركتي مفصل از مهمترين درمانهاي حمايتي براي اين بيماري محسوب ميشوند كه باعث افزايش اثر ساير درمانها نظير تزريق سم بوتولينوم شده و همچنين از بسياري از عوارض ذكر شده براي بيماري و نيز هزينه و عوارض درمانهاي تجويز شده ميكاهند و بار مالي دراز مدت بيماري را كاهش ميدهند. هدف ما در اين طرح توليد دستگاهي است كه به صورت منظم در طي روز كشش ممتد مكانيكي و مناسب با سرعت يكنواخت براي كاهش اسپاستيسيته عضلات ادداكتور هيپ ايجاد كند و نيز اعمال حركت در دامنه حركتي مفصل هيپ برقرار كرده و به افزايش كيفيت زندگي معلول كمك نمود. بر اساس مطالعات ما اين طرح براي اولين بار اجرا ميشود.
ربات آماده سازي راديوداروهاي پزشكي هسته اي از چند بخش شامل بازويي براي انتقال سرنگ و باقي اشيا مورد نياز دستگاه در سه محور X,Y,Z و جابجايي هاي مورد نياز اجزا در محيط كاري دستگاه ، بخشي براي انجام دادن فرآيند هاي مورد نياز سرنگ و ويال ، بازويي براي قرار دادن ويال و سرنگ در دوزكاليبريتور ، محلي براي قرارگيري سطل هاي سربي براي دفع اتوماتيك پسمانده اين داروها ، محلي براي قرار گرفتن دستگاه جوشاننده دارو و سازه اي اصلي براي قرار گرفتن اجزاي ذكر شده در بالا و همينطور بدنه اي خاص براي جلوگيري از انتشار اشعه هاي راديو داروها را شامل شده است و مي تواند به صورت اتوماتيك و امن فرآيند آماده سازي راديو دارو ها از قبيل دوشيدن تكنسيوم99-ام از ژنراتور ، تركيب تكنسيوم 99-ام با كلد كيت هاي مختلف و آماده سازي هر كدام بسته به فرآيند مورد نياز و همينطور آماده كردن باقي راديو دارو ها نظير يد-131 را انجام دهد .
زمينه فني اين اختراع مربوط به حوضه مكانيك سيالات مي باشد كه با استفاده از روابط تئوري معتبر جرم سيال را مستقل از ساير خواص بدست مي آورد. بسياري از فرايند هاي صنعتي نياز به اندازه گيري دقيق جرم سيال دارند دبي سنج هاي رايج معمولا حجم سيال را اندازه گيري مي كنند سپس با استفاده از حجم به صورت غير مستقيم جرم سيال را با داشتن چگالي و با استفاده از رابطه (جرم=چگالي *حجم) محاسبه مي كنند در صورت ثابت بودن چگالي ، حجم سيال به راحتي و با دقت بسيار بالايي قابل تبديل به جرم است اما تغييرات دما ، فشار و ويسكوزيته همگي بر روي چگالي تاثير مي گذارند و منجر به پايين آمدن دقت اندازه گيري جرم مي شود. در دبي سنج طراحي شده با به كار گيري ترفند خاص بر مبناي روابط تئوري مربوط به شتاب كوريوليس به طور مستقيم جرم را بوسيله نوسانات لوله محاسبه مي كند. تغيير جهت حركت سيال ناشي از ارتعاش لوله باعث بوجود آمدن نيروي كوريوليس مي شود كه اساس طراحي دبي سنج كوريوليس بر مبناي همين نيروي كوريوليس بوجود آمده مي باشد. نيروي كوريوليس يا اثر كوريوليس يك شبه نيرو است كه باعث انحراف اجسام در حال حركت به بيرون از راستاي خط راست، از ديد يك ناظر درون يك دستگاه چرخان است. اجزاي اصلي ساختمان اين دبي سنج از يك لوله قابل ارتعاش كه حركت نوساني انجام مي دهد و دو سنسور كه نيروي كوريوليس را اندازه گيري مي كنند تشكيل شده است . سيال از يك سر لوله وارد و از سر ديگر خارج مي شود همزمان لوله حركت نوساني انجام مي دهد تركيب اين دو حركت همزمان با هم موجب تاب برداشتن لوله مي شود كه عامل به وجود آورنده اين اتفاق نيروي كوريوليس مي باشد و اين نيرو توسط سنسور هايي كه طراحي شده است اندازه گيري مي شود و در نهايت با استفاده از آن ، دبي محاسبه شده و در صفحه نمايشگر نشان داده مي شود.
در حال حاضر تمامي عمليات مربوط به برداشت، پالايش و خشك كردن گل زعفران به صورت دستي انجام مي پذيرد. اين كار باعث ايجاد چند مشكل مي شود. مثلا با وجود محدوديت زماني در برداشت و تميز كردن زعفران، انجام كارها به صورت دستي زمان زيادي مي گيرد. علاوه بر اين كارهاي دستي از ديدگاه بهداشتي مورد تاييد نيست. به همين علت زعفران ايران كه بهترين كيفيت زعفران هاي دنيا را دارد، بازار متناسب با خود را بدست نياورده است. دستگاه جداكننده تمام اتوماتيك ريشه كامل زعفران از گل، جهت اتوماتيك سازي مرحله بعد از برداشت و قبل از خشك كردن زعفران به كار مي رود. جداسازي ريشه زعفران به صورت دستي بيشترين آلايندگي را به وجود مي آورد. اين دستگاه بدون دخالت دست و به صورت كاملا اتوماتيك از يك سمت گل زعفران را از روي يك نوار نقاله دريافت كرده و از سمت ديگر ريشه كامل گل را تحويل مي دهد. ريشه كامل گل شامل كلاله (بخش قرمز رنگ) و دنباله (بخش سفيد رنگ) مي باشد. برخلاف دانش عمومي جامعه، دنباله گل داراي همان خصلت هاي كلاله مي باشد و از همان ارزش هاي غذايي برخوردار است. در ابتدا، اين دستگاه گل را از مكان دقيقي گرفته، سپس توسط تيغه هايي، تنها گلبرگ هاي آن را جدا مي كند. در مرحله بعد ساقه گل شكافته شده و ريشه از درون آن بيرون آورده مي شود. از آنجايي كه كار اصلي اين دستگاه در يك حلقه دوراني انجام مي پذيرد، لذا در هر لحظه قادر است ريشه 4 گل را به صورت همزمان درآورد. نكته مهمي كه وجود دارد اين است كه در اين دستگاه با وجود اينكه تمام لحظات ريشه تحت كنترل است، به هيچ عنوان فشاري بر ريشه وارد نمي شود. اين باعث مي شود كه ريشه بدست آمده بيشترين كيفيت را داشته باشد. همچنين پس از اتمام كار، دستگاه قادر خواهد بود ريشه را دسته بندي كند. از جمله مزاياي اين دستگاه مي توان به بهداشتي نگاه داشتن محصول، سرعت بالاي آن، وزن و حجم كم و قابليت استفاده براي عموم اشاره كرد. اين دستگاه قادر است در هر ثانيه ريشه يك گل را تحويل دهد. اين دستگاه فضايي كمتر از 30*30*50 سانتي متر مكعب اشغال مي كند.
سيستم هاي ميكرو الكترومكانيكي (MEMS) و سيستم هاي مرتبط با آنها به دليل كاربردهاي روز افزون در صنايع مختلف از جمله پزشكي، شيمي، داروسازي و ... در دو دهه اخير بسيار مورد توجه دانشمندان و پژوهشگران قرار گرفته اند. يكي از مهمترين اجزاي اين سيستم ها، ميكروپمپ ها مي باشند. اين پمپ ها در تقسيم بندي كلي به دو دسته مكانيكي و غير مكانيكي تقسيم مي گردند. پمپ هاي غير مكانيكي به دليل عدم وجود قطعات متحرك در آنها و بالطبع بالا بودن قابليت اطمينان جايگاه ويژه اي در پروژه هاي تحقيقاتي و به خصوص در صنايع پزشكي پيدا نموده اند. ميكروپمپ همراه با تغيير فاز يكي از جديدترين اين پمپ ها مي باشد كه در آن از پديده تغيير فاز و تشكيل و از بين رفتن حبابها به عنوان محرك براي به حركت درآوردن سيال استفاده مي گردد. در اين پروژه، به منظور بررسي تجربي اين نوع ميكروپمپ ها و همچنين درك دقيق تراز پديده تغيير فاز و تشكيل و از بين رفتن حبابها، هدف اصلي طراحي، ساخت و تست يك نمونه از اين نوع پمپ قرار گرفته است. در طراحي انجام گرفته، ميكرو لوله اصلي سيستم با قطر داخلي 1/6 ميلي متر انتخاب گرديد و با تغيير دادن پارامترهاي هندسي سيستتم از جمله تعداد گرمكن هاي الكتريكي بكار رفته و فاصله آنها از يكديگر، تعداد 3 ميكرو لوله براي ميكروپمپ طراحي و ساخته گرديد. همچنين با طراحي و ساخت يك سيستم كنترلي، امكان تغيير و كنترل پارامترهاي الكتريكي سيستم از جمله توان ورودي و مدت زمان روشن بودن هر گرمكن و همچنين مدت زمان همپوشاني دو گرمكن مجاور با هم از طريق رايانه شخصي فراهم گرديد. از جمله قابليت هاي ميكروپمپ ساخته شده مي توان به موارد زير اشاره نمود. - قابليت پمپ نمودن سيالات اعم از خالص و يا مخلوط با ديگر مواد با دقت هاي كنترل دهي بسيار بالا (چندين ميكروليتر بر دقيقه) - قابليت تغيير دادن توان ورودي و زمان روشن بودن و همپوشاني گرمكن هاي ميكرولوله - امكان مشاهده و كنترل دقيق پديده تشكيل، گسترش و از بين رفتن حبابها - قابليت نسبتا دقيق اندازه گيري هد فشاري و دبي حجمي - پمپ نمودن سيالات بدون كاربرد اجزاء مكانيكي متحرك - كاركرد تحت ولتاژ پايين (5 تا 10 ولت) در پايان با تغيير پارامترهاي مزبور، سيستم تست گرديد و دبي حجمي و هد فشاري متناظر با هر حالت اندازه گيري شد. در پايان با تغيير پارامترهاي مزبور، سيستم تست گرديد و دبي حجمي و هدفشاري متناظر با هر حالت اندازه گيري شد. با توجه به آزمايشان مذكور ميزان دبي حجمي هد فشار بيشينه حاصل از عملكرد پمپ به ترتيب 236/5 ميكروليتر بر دقيقه و 11 ميلي متر آب (103 پاسكال) اندازه گيري گرديد.
موارد یافت شده: 6