لیست اختراعات حسين عبداللهي
خوردگي پديده اي است كه در اثر تخريب محيطي بر روي فلزات و آلياژها اتفاق مي افتد. در بين فلزات، فلز آلومينيوم به علت دارا بودن خواص ويژه از قبيل سبكي، استحكام، مقاومت در برابر مواد شيميايي، شكل پذيري آسان و ميزان سميت حداقل ، بعد از فولاد بيشترين مصرف را در ميان ساير فلزات دارد. نظر به اين كه خوردگي اين فلز اثر مخربي بر اقتصاد جوامع بشري دارد روش هايي براي مبارزه با آن در حال گسترش است. سطح تازه آلومينيوم وقتي در شرايط جوي قرار مي گيرد بلافاصله يك لايه اكسيدي بر روي آن تشكيل مي شود. اين لايه اكسيدي در برابر شرايط خورنده ملايم (5-9(pH= از سطح آلومينيوم حفاظت ميكند ولي در برابر شرايط حاد خورنده از مقاومت كافي برخوردار نيست. تركيبات سيلاني اصلاح شده آلي (اورمسيل ها) مواد هيبريدي آلي-معدني هستند كه بوسيله واكنش هاي آبكافت-تراكم تركيبات سيليكاتي اصلاح شده آلي با پيش ماده آلكوكسيدي به روش سل-ژل تهيه مي-شوند. اين مواد داراي خواص منحصر به فردي هستند كه در نتيجه ادغام شيميايي و مكانيكي جزء آلي و معدني حاصل ميشود. با اين حال اين نوع پوشش ها نيز در طولاني مدت مورد حمله عوامل خورنده قرار گرفته و با نفوذ از آن ها به سطح فلز آلومينيوم آسيب مي رسانند. يكي از راهكارها براي رفع مشكلات فوق استفاده از نانوذرات با ايجاد لايه نفوذ ناپذير با مقاومت اهمي بالا بر روي سطح است. در اين ميان نانوذرات اكسيد آلومينيوم و تيتانيوم خواص مكانيكي و ضد خوردگي خوبي از خود نشان مي دهند. كاربرد و كارآيي اين نانوذرات در پوشش به شدت تحت تاثير ماهيت، اندازه و نحوه توزيع اين ذرات در پوشش است. در اين اختراع پوشش هاي نانوكامپوزيتي بر پايه دو نوع نانوذره سنتزي (اكسيد تيتانيوم و آلومينيوم) به روش سل-ژل تهيه شدند. در اين اختراع سه نوع پوشش براي كاربردهاي مختلف تهيه گرديدند. اولي به صورت پوشش شامل اكسيد تيتانيوم با خواص ضد خوردگي بالا و دومي پوشش شامل اكسيد آلومينيوم با خواص مكانيكي و ضد سايشي بالا تهيه شدند. پوشش سوم شامل هر دو نوع نانوذره با درصد فاز معدني يكسان نسبت به دو نمونه قبلي مي باشد كه از نظر مقاومت خوردگي بهتر از دو نمونه ديگر بوده ولي از لحاظ خواص مكانيكي حالت مابين دو نمونه قبلي را دارد.
زمينه فني اين اختراع مربوط به سنتز تركيبات شيميايي در شيمي آلي است. پلي¬اكسي آمين¬ها يا همان پلي اترآمين¬ها از واكنش پلي¬ال¬هاي مشتق شده از پروپيلن اكسيد يا اتيلن اكسيد با آمين¬ها توليد مي¬شوند. پلي¬اكسي آمين¬ها اغلب در كفپوش¬ها، چسب¬ها و كاربردهاي الكتريكي استفاده مي¬شوند. اسكلت¬بندي بلند زنجير باعث افزايش انعطاف پذيري و باعث آهسته¬تر شدن سرعت واكنش پخت مي¬شود. در ديگر گروه از پلي¬اكسي آمين¬ها، دي¬آمين¬هاي تهيه شده بر پايه¬ي اتيلن اكسيدها قرار دارند. اين گروه نيز همانند پلي¬اكسي آمين¬هاي جف آميني به دليل ساختار پلي¬اتري در بهبود خواص رزين اپوكسي موثر هستند. اين تركيبات (در گستره جرم مولكولي g/mol400-2000) علاوه ¬بر اين كه در صنعت رزين اپوكسي مورد استفاده قرار مي¬گيرد در حوزه پزشكي و داروسازي نيز كاربردهايي دارند. پلي¬اكسي آمين¬ها با وجود اينكه به صورت تجاري موجود هستند اما قيمت تمام شده آنها بسيار بالاست كه مطمئناً به دليل مراحل مختلف سنتز و جداسازي آنها مي¬باشد. تركيبات پلي¬الي مشتق شده از پروپيلن اكسيد يا اتيلن اكسيد مواد اوليه براي تهيه اين تركيبات هستند كه بوسيله واكنش¬هاي مربوط به تغيير گروه عاملي از هيدروكسيل به آمين، به پلي اتر آمين¬ها تبديل مي¬شوند. واكنش¬هاي مربوط به تغيير گروه عاملي از هيدروكسيل به آمين را مي¬توان به سه دسته تقسيم¬بندي كرد. اين واكنش¬ها شامل واكنش¬هاي جانشيني نوكلئوفيلي، آميناسيون كاهشي و آميناسيون كاتاليستي هستند. دو روش اول مربوط به واكنش¬هاي شيميايي كلاسيك هستند كه بيش از سه مرحله دارند و طي آن عوامل شيمايي مختلف و در نتيجه جداسازي-هاي پي در پي نياز است، بنابراين مدت زمان زياد و هزينه بالايي براي رسيدن به محصول نهايي تحميل مي¬كند. در مورد واكنش¬هاي آميناسيون كاتاليست شده هم بسته به نوع كاتاليست (همگن يا ناهمگن) شرايط متفاوتي مورد استفاده قرار مي¬گيرد. واكنش¬هاي كاتاليست شده ناهمگن با مكانيسمي شامل واكنش¬هاي اكسيداسيون و احياء پي در پي به محصول نهايي منتج مي¬شوند. در اينگونه موارد واكنش تحت فشار و دماي بالا انجام مي¬شود (دماي بالاتر از °C200) و در مرحله احياء نياز به استفاده از گاز هيدروژن است كه به خطرات اين روش مي¬افزايد. اين در حالي است كه واكنش آميناسيون تحت كاتاليست همگن و در حضور آمونياك مايع (25%) نيازي به استفاده از گاز هيدروژن نيست. اما كاتاليست¬هاي همگن از لحاظ قيمت تركيبات گراني بوده (كمپلكس¬هاي بر پايه فلز Ruو Ir) و استفاده از آنها در صنعت هرگز مقرون به صرفه نيست. در اين اختراع با مطالعه دقيق عوامل شيميايي مختلف و آگاهي از رفتار وكنش¬دهنده¬ها در واكنش¬هاي شيميايي، از واكنش¬هاي شيميايي جانشيني نوكلئوفيلي جهت فرآيند تهيه پلي اكسي آمين¬ها مورد استفاده قرار گرفت. اين فرآيند طوري طراحي شده است كه در ساده¬ترين شرايط و بدون نياز به دما، فشار، شرايط فرآيندي خطرناك و تنها در دماي اتاق و طي دو مرحله با استفاده از آمونياك مايع به راندمان 100% به پلي¬اكسي آمين دست يافته شد.
ارگانوژل¬ها (شبكه¬هاي سه بعدي متشكل از يك جزء جامد با توانائي جذب و نگهداري حلال هاي آلي) در زمينه¬هاي علمي متفاوتي از جمله رهايش كنترل شده¬ي داروها، تهيه¬ي ژل¬هاي سوختي، صنايع آرايشي و بهداشتي، آتش آغازكن ها، ژل ضدعفوني كننده دست¬ها مورد استفاده قرار مي¬گيرند. مورد آخر براي شستشوي دستها بدون نياز به آب به كار مي رود كه براي پيشگيري از ابتلا به بيماريهائي كه از طريق تماس با اشياي آلوده منتقل مي¬شوند بسيار مفيد است. رشد نگراني هاي عمومي در رابطه با استفاده از حلال هاي آلي كه عمدتا با آلودگي ها و خطرات زيست محيطي همراه هستند موجب انجام تحقيقات بسياري در زمينه ي توليد ارگانوژل هاي با توانائي جذب و نگهداري حلال هاي آلي را موجب گرديده است. الكوژل ها دسته اي از ارگانوژل ها با توانائي جذب الكل ها هستند. براي تقويت ميزان جذب در الكلوژل ها استفاده از تركيبات حاوي گروههاي اسيدي قوي مانند سولفونيك اسيد و كربوكسيليك اسيد به همراه عوامل شبكه اي ساز حاوي نمك هاي معدني كاتيون هاي فلزات واسطه مورد تحقيق و بررسي قرار گرفته است. مكانيسم جذب حلال در اين سيستم ها بر پايه ي نفوذ مولكول هاي حلال به درون شبكه ي سه بعدي ژل بر اثر برهم كنش هاي ميان حلال و زنجير پليمر مي باشد. هر عاملي كه سبب افزايش نفوذ شود ميزان جذب حلال را نيز افزايش مي دهد. براي مثال در سيستم هاي جاذب حلال هاي قطبي حضور يون هاي آزاد در محيط جذب سبب ايجاد اختلاف فشار اسمزي بين فاز حلال و ژل و افزايش شديد ميزان جذب مي شود. بهر حال در اغلب موارد هزينه¬ي استفاده از اين مواد و عدم زيست سازگارپذيري كامل آنها قابل توجه است. در هيچ يك از اين موارد تهيه ي ارگانوژل¬هاي الاستومري قابل شكل دهي و برش به اشكال دلخواه كه توانائي بالقوه اي جهت كاربرد در صنايع مختلف از جمله پاك كننده ها را مي توانند داشته باشند، مورد مطالعه قرار نگرفته است. بنابراين جهت رفع مشكلات بيان شده در اين اختراع ارگانوژل هاي پليمري-الاستومري با توانائي جذب آب، الكل ها و طيف نسبتا وسيعي از حلال هاي آلي با استفاده از تركيبات كاملا آبدوست و زيست سازگار با قدرت جذب بالا و قابليت شكل دهي مطلوب ساخته شد. ارگانوژل هاي كوپليمري شبكه اي شده ي با پيوندهاي شيميائي فوق طي سه مرحله شامل: تهيه ي محلول همگن با نسبت هاي مولي مشخص از دو كومونومر در آب به همراه گاز زادائي با نيتروژن، كوپليمريزاسيون و شبكه اي كردن همزمان مخلوط مونومرها در حضور شبكه اي ساز چند عاملي پلي وينيليك و مرحله ي خارج كردن حلال و تركيبات وارد شده در شبكه ي سه بعدي ژل مي باشد. محصول نهائي به منظور تعيين ميزان جذب آن در آب مقطر، متانول، اتانول و حلال هاي ديگر به مدت چندين ساعت براي رسيدن به بيشينه ي تورمي (تورم تعادلي) در مقادير مازادي از اين حلال ها قرار گرفت. براي رسيدن به فرمولاسيون بهينه پارامترهاي اساسي از جمله تغيير تركيب درصد مونومرها در كوپليمر و نسبت شبكه اي ساز به كار رفته مورد مطالعه قرار گرفت.
اين اختراع مربوط به آميناسيون الكل¬ها در شيمي آلي است . پلي اترآمين¬ها از واكنش پلي¬ال¬هاي مشتق شده از پروپيلن اكسيد يا اتيلن اكسيد با آمين¬ها توليد مي¬شوند. اين مواد اغلب در كفپوش¬ها، چسب¬ها و كاربردهاي الكتريكي استفاده مي¬شوند. اسكلت¬بندي بلند زنجير باعث افزايش انعطاف پذيري و باعث آهسته¬تر شدن سرعت واكنش پخت مي-شود. علاوه¬براين، اين مواد در حوزه پزشكي و داروسازي نيز كاربردهايي دارند. پلي¬اتر آمين¬ها با وجود اينكه به صورت تجاري موجود هستند اما قيمت تمام شده آنها بسيار بالاست كه مطمئناً به دليل مراحل مختلف سنتز و جداسازي آنها مي-باشد. تركيبات پلي¬الي مواد اوليه براي تهيه اين تركيبات هستند كه بوسيله واكنش¬هاي مربوط به تغيير گروه عاملي از هيدروكسيل به آمين، به پلي اتر آمين¬ها تبديل مي¬شوند. واكنش¬هاي مربوط به تغيير گروه عاملي از هيدروكسيل به آمين را مي¬توان به سه دسته تقسيم¬بندي كرد. اين واكنش¬ها شامل واكنش¬هاي جانشيني نوكلئوفيلي، آميناسيون كاهشي و آميناسيون كاتاليستي هستند. دو روش اول مربوط به واكنش¬هاي شيميايي كلاسيك هستند كه بيش از سه مرحله دارند و طي آن عوامل شيمايي مختلف و در نتيجه جداسازي¬هاي پي در پي نياز است، بنابراين مدت زمان زياد و هزينه بالايي براي رسيدن به محصول نهايي تحميل مي¬كند. در مورد واكنش¬هاي آميناسيون كاتاليست شده هم بسته به نوع كاتاليست (همگن يا ناهمگن) شرايط متفاوتي مورد استفاده قرار مي¬گيرد. واكنش¬هاي كاتاليست شده ناهمگن با مكانيسمي شامل واكنش¬هاي اكسيداسيون و احياء پي در پي به محصول نهايي منتج مي¬شوند. در اينگونه موارد واكنش تحت فشار و دماي بالا انجام مي-شود (دماي بالاتر از °C200) و در مرحله احياء نياز به استفاده از گاز هيدروژن است كه به خطرات اين روش مي¬افزايد. اين در حالي است كه واكنش آميناسيون تحت كاتاليست همگن و در حضور آمونياك مايع (25%) نيازي به استفاده از گاز هيدروژن نيست. اما كاتاليست¬هاي همگن از لحاظ قيمت تركيبات گراني بوده (كمپلكس¬هاي بر پايه فلز Ru و Ir) و استفاده از آنها در صنعت هرگز مقرون به صرفه نيست. در اين اختراع با مطالعه دقيق سيستم¬هاي كاتاليستي همگن و آگاهي از رفتار كمپلكس¬هاي فلز روي (Zn) در واكنش¬هاي شيميايي، از كمپلكس [Zn(tu)3]SO4 جهت تهيه پلي¬اتر آمين¬ها مورد استفاده قرار گرفت. اين كاتليست يك كاتاليست بسيارارزان قيمت بوده و فرآيند آميناسيون فوق هم طوري طراحي شده است كه در ساده¬ترين شرايط و بدون نياز به تركيبات گازي شكل و خطرناك (مانند گاز هيدروژن و گاز آمونياك) و تنها در يك مرحله قابل انجام است.
تهيه پوششهاي نانوكامپوزيت هيبريدي فوتوكاتاليست بانانو ذرات هسته ـ پوسته Tio2-Sio2 به روش سل ـ ژل
اولين مرحله ي طراحي خودرو به صورت فني پس از بررسي هاي اقتصادي و هدف گذاري مرحله استايلينگ است . در اين مرحله فرم كلي بدنه خودرويي كه تصميم به اجراي پروژه ي ساخت ان گرفته شده است طراحي مي شود طراحي استيل بدنه خودرو با استفاده از اجزاي بسياري است كه ظرافت و دقت طراح در كاربرد آنها و تركيبي مناسب سبب برتري طرح در هر كلاس بدنه مي شود از نتايج مهم آن منافع اقتصادي قابل توجه براي سازنده است مانند نفوذ يك برند در بازار و نيز استقبال فوق العاده ي خريداران . در اين مجموعه طرح هايي بيان شده اند كه در تركيب و كيفيت كاربرد اجزايي نظير هستند حتي در برخي موارداز اجزاي جديدي استفاده شده است كه تا به حال چنين طرح هايي با نسبت ابعاد نشان داده شده در هيچ مدل خودرو به كار نرفته است چراغ جلو در همه ي مدلها با اين كيفت بي همتاست نيز طرح پايه ي جلو در مدل سدان و در مدل كوپه و ون طرز كاربرد طرح گريل در همه ي موارد براي نخستين بار است در برسي هاي انجام شده طرح هاي اتابك توسن يزد و كمان يگانه هستند و در مدل آرش اگر چه در برخي اجزا شباهتي با چند خودروي توليد شده وجود دارد اما به كارگيري اجزاي نو و نيز تركيب اجزا با جزئيات متفاوت مدل تازه اي را پديد آورده است كه در كل طرح مستقل از هر مدل شبيه به خود است
موارد یافت شده: 6