لیست اختراعات حسين پارسائي
در مراكز درماني و بيمارستان ها پرستاران و پزشكان مرتبط با افراد چاق و كهنسالان و افراد خاص مثل معتادان و نوزادان براي تزريق ، خون گيري يا زدن آنژيوكت با مشكل و دشواري فراواني مواجه هستند. ،عدم پيدا بودن رگ در افراد چاق به علت بافت چربي ،و خراب بودن رگ ها در افراد معتاد، وشكنندگي رگ در افراد پيرو به علت نرم بودن بافت و دروني تر بودن وريدهاي اندام نوزاد ها پيدا كردن رگ بسيار مشكل مي باشد. اين مشكل توسط اين دستگاه حل خواهد شد و كاربر به راحتي خواهد توانست رگ را مشاهده كند و عمليات تزريق يا خون گيري را انجام دهد. مشكل رگ يابي و ايجاد خون ريزي به علت پاره شدن رگ در هنگام تزريق يا خون گيري معضلي است كه همواره باعث ايجاد آزار و عارضه در بيمار مي شود. پيدا كردن رگ با استفاده از ويژگي هاي خاص متمايز كنده آن از ديگر بافت ها مي تواند باعث حل اين مشكل گردد. از مهمترين مزايا اين دستگاه: 1)\tدارا بودن بازوي محرك آن مي باشد كه مي توان با تنظيم كردن آن رگ را در افراد با سنين متفاوت يا با نژاد هاي مختلف(رنگين پوستان) و ايجاد كنتراست مناسب پيدا كرد.اين جنبه از اختراع در نمونه هاي قبلا ساخته شده ديده نمي شود.2 2)\tيكي ديگر از مزيت هاي دستگاه اين است كه مي توان زاويهLED هاي آن را به دلخواه تنظيم كرد و هنگامي كه بيشترين پراكندگي (معمولا در زاويه 45 درجه) ايجاد شد عمليات رگ گيري انجام داد. 3)\tدر اين دستگاه از تركيبي از LED جهت ايجاد كنتراست بالا و افزايش وضوح رگ استفاده شده است. با تنظيم كليد آن مي توان نور قرمز يا نارنجي يا تركيبي از نور ها را بر روي پوست تاباند. 4)\tدستگاه مورد نظر هم چنين داراي يك ويبريشن مي باشد كه باعث تورم و پر خون شدن رگ شده وهمين امر باعث نمايان تر شدن رگ مي شود يا به عبارت ديگر اين دستگاه با ايجاد گرما و انبساط ماهيچه اي توام با ضربه هاي شبيه سازي شده با حركت دست انسان، رگهاي بيماران را به سمت پوست هدايت مي كند. 5)\tتوليد دستگاهي بومي با قابليت هاي چندين برابري نسبت به نمونه هاي خارجي مثل (VeinLite، TransLite) و قيمت بسيار پايين تر دستگاه.
در بخش مدارك پزشكي پرونده ي بيماران پس از بررسي كد گذاري و سپس شماره زني شده و براي فايل شدن در قسمت بايگاني آماده مي گردد. هم اكنون شيوه شماره زني پرونده ها بدين صورت بوده است كه فرد كارمند بعد از مرتب كردن پرونده هاي ارسالي از واحد كد گذاري ، شماره پرونده بيمار مذكور را با ضرب مهر بر روي پوشه و داخل پوشه ، پرونده را آماده فايل كردن در قفسه هاي موجود در بايگاني مي كند . شايد اين قسمت از كار در بيان ساده به نظر رسيده و كاري آسان به نظر آيد ولي برخلاف تصور يكي از مهمترين و دقيق ترين قسمت كار بايگاني مي باشد چرا كه با كوچكترين بي دقتي و بي احتياطي اگر شماره اي به اشتباه ضرب بخورد نتيجه آن خواهد بود كه پرونده در ميان ميليون ها پرونده اشتباه فايل شده و مشكلات زيادي را براي پيگيري دوباره پرونده ايجاد خواهد كرد. با توجه به تعدد بيماران و تعداد كم پرسنل اين بخش، حجم كار در اين قسمت باعث خستگي پرسنل و حتي صدمه ديدن انگشتان دست آنها نيز مي شود. نتيجه اينكه بر اثر اين عوامل خطاي پرسنلي افزايش يافته و خسارات جبران ناپذيري را به دنبال دارد.در اين اختراع تلاش شده كه باكمك تكنولوژي راه حلي براي رفع اين مشكل ارائه گردد. \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" دستگاه الكترونيكي ثبت و چاپ شماره پرونده بيماران در مراكز بهداشتي و درماني \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\" ارائه شده در اين ادعا نامه از يك صفحه پايه تشكيل شده كه به عنوان تكيه گاهي براي دستگاه و پرونده ها عمل كرده و بر روي ميز قرار مي گيرد.اين دستگاه به لحاظ ارگونوميكي با شرايط بدن سازگار بوده و مشكلي را براي فرد پرسنل به لحاظ جسماني ايجاد نمي كند. در اين دستگاه يك صفحه كليد براي تايپ شماره هاي پرونده ،و يك صفحه نمايش براي نمايش اطلاعات درخواستي نيز در دستگاه تعبيه شده است. اين دستگاه شامل يك پرينتر ويژه براي چاپ نام و نام خانوداگي و شماره پرونده بيماران روي پوشه نگهداري مدارك مي باشد. و در صورت متصل شدن به سيستم HIS داراي صفحه حروف الفبا براي ضرب نام و نام خانوادگي بيمار نيز مي باشد.اين دستگاه داراي دستگاه جوهرافشان از نوع سوزني بوده كه براي ضرب شماره پرونده بيماران در نظر گرفته شده است. اين دستگاه ادعايي داراي نوآوري بوده و قابليت ساخت و صنعتي شدن را نيز دارد ، اين دستگاه ادعايي در دنيا جديد بوده و هيچ گونه مشابه داخلي و خارجي نيز ندارد.
تورنيكت باكاف دوگانه وتكي خودكار، سيستمي هوشمند مي باشد كه در زمينه فني و پزشكي قابل اجرا مي باشد. تورنيكت با كاف دوگانه و يا تكي در هنگام بيحسي موضعي اندام و ايجاد محيطي عاري از خون براي جراح حين عمل بصورت روتين در بسياري از اتاقهاي عمل در زمينه جراحي عروق، ارتوپدي و.. مورد استفاده قرار مي گيرد. فشار وارده بر اندام ۵۰ تا ۱۰۰ و گاهي تاحد ۱۵۰ ميلي متر جيوه بيش از فشار شريان بيمار اعمال مي شود. فشار بيش از حد و بيش از مدت زمان قابل تحمل باعث آسيب عروقي و عصبي و صدمات جبران ناپذير مانند فلج اندام و قطع عضو مي شود. كاهش فشار اعمالي منجر به ورود ماده بيحسي به جريان خون و عوارض ناشي از ورود ناگهاني ماده بيحسي به خون مي شود. در تمام طول مدت زمان عمل، فشار اعمالي، كاهش يا افزايش آن، مدت زمان فشار اعمال شده توسط كاربر (تكنسين بيهوشي) بايد كنترل شود و نياز به دقت بسيار بالايي جهت جلوگيري از عوارض احتمالي دارد، كه اين امر مي تواند با خطاي انساني و خطاي دستگاههاي سنتي مواجه شود. جهت جلوگيري از خطاي انساني و بالا بردن دقت دستگاه و كاهش عوارض براي بيمار ورفع كمبود اين دستگاه در كشوربر آن شديم كه دستگاه تورنيكت با كاف دوگانه و تكي هوشمند ، خودكار و ديجيتال را با قابليت بيشتر وپيشرفته تر از نمونه هاي موجود در بازار جهان را جايگزين دستگاه تورنيكت ساده و سنتي كنيم. سيستم هوشمند ساخته شده بطور خودكار در تمام طول مدت جراحي، فشار تعيين شده را تنظيم وكنترل مي كند . قادر است فشار رابين دو كاف در زمان معين كنترل و جابجا كند. مجهز به هشدار دهنده براي كاهش يا افزايش فشار است. هوشمندي و دقت بالاي دستگاه و پايش منظم، خطاي انساني را برطرف ساخته و ميزان امنيت و اطمينان حين عمل را افزايش مي دهد. اين سيستم هوشمند وخودكار مي باشد و امكان استفاده راحت وآسان را براي تمامي كاربران به ويژه افراد مبتدي ميسر مي كند. عملكرد و كارآيي نمونه آزمايشگاهي ونيمه صنعتي دستگاه خودكار و هوشمند تورنيكت دوگانه ـ تكي، قابل استفاده در بيهوشي و جراحي ساخته شده و پس از تستهاي اوليه و كنترل كيفي در آزمايشگاه ابزار دقيق پزشكي دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، در بيمارستان چمران وابسته به دانشگاه علوم پزشكي شيراز بررسي شد. كه خوشبختانه عملكرد و كارايي اين دستگاه مورد تاييد متخصصان بيهوشي و ارتوپدي و جراحي قرار گرفته است. گزارش هاي مربوط به مراحل آزمايش اختراع دربيمارستان، به همراه تاييديه هاي لازم در فايل هاي ضميمه ارائه شده است.
انتقال خون به فرآيند انتقال خون يا فرآوردههاي خوني از شخص اهدا كننده به دستگاه گردش خون فرد ديگر گفته ميشود. انتقال خون براي درمان بسياري از مشكلات پزشكي فرد دريافتكننده، مانند بيماريهاي خوني، سرطان و نيز درمان برخي جراحتها و جراحيهاي بزرگ كه در آن خون از دست رفتهاست، داراي اهميت است. نظارت بر سلامت خون و فرآورده هاي آن در تمام مراحل زنجيره انتقال امري ضروري است چرا كه عدم رعايث صحيح و دقيق اين مراحل ممكن است با عث صدمه ديدن و يا حتي مرگ بيمار شود. رايج ترين عارضه تزريق خون، خطاهاي انساني است كه بيشتر در تشخيص هويت بيماران اتفاق مي افتد. \\" دستگاه الكترونيكي كنترل تزريق فراورده هاي خوني به بيمار با استفاده از تكنولوژي شناسائي با فركانس راديوئي\\" ارائه شده در اين ادعا نامه يك سيستم الكترونيكي هوشمند براي كاهش اين خطا ها است. دستگاه از پنج قسمت تشكيل شده است: 1) دستبند الكترونيكي، 2) سيستم ثبت اطلاعات بيمار روي دستبند و كارت الكترونيكي، 3) سيستم خواندن اطلاعات بيمار از دستبند و كارت الكترونيكي و مطابقت اين اطلاعات ، 4) سيستم قطع و وصل مسير خون ، 5)منبع تغذيه. اطلاعات بيمار شامل نام و نام خانوادگي، شماره ملي و گروه خوني توسط كاربر با استفاده از صفحه كليد لمسي تعبيه شده در دستگاه وارد دستگاه مي شود. اين اطلاعات توسط سيستم ثبت اطلاعات روي يك دستبند و چندين كارت الكترونيكي ثبت مي شود. يكي از اين كارتها به همراه فرم درخواست خون به بانك خون ارسال و در آن محل روي كيسه خون چسبانده مي شود. پس از دريافت خون ، درست قبل از تزريق فراورده هاي خوني در بالين بيمار انطباق بين اطلاعات ثبت شده روي اين برچسب و دستبند بيمار توسط يك دستگاه الكترونيكي بررسي و در صورت عدم تطبيق اجازه تزريق خون داده نمي شود و مسئول بخش را از اين امر مطلع مي كند. مهمترين قسمت اين بخش از دستگاه يك پردازنده است كه جهت كنترل و ارتباط با كليه ي قسمت هاي مدار و ورودي و خروجي ها كه توسط نرم افزاري كه طراحي و نوشته شده است كليه ارتباط با ساير قسمتهاي دستگاه، كنترل تطابق اطلاعات روي دستبند بيمار با اطلاعات روي كيسه خون تهيه شده وهمچنين ارسال اطلاعات به سوپروايزر بخش را انجام مي دهد. مدرا قطع و وصل مسير خون: اين قسمت از مدار جهت مسدود كردن مسير تزريق خون به بيمار در صورت عدم تطابق اطلاعات روي كيسه خون و اطلاعات بيمار مي باشد. اين سيستم در واقع يك سيستم الكترومكانيكي است كه داراي يك گيت است كه در حالت عادي بسته است و در صورتي كه كيسه خون تحويلي صحيح باشد توسط دستگاه باز خواهد شد. منبع تغذيه دستگاه كه وظيفه اصلي آن تبديل برق شهر به ولتاژ مورد نياز ساير قسمتها از جمله ميكروپروسسور و بردهاي ورودي و خروجي مي باشد. اين برد الكترونيكي از نوع سوئيچينگ خواهد بود بطوريكه قابليت تثبيت ولتاژ خروجي را در محدوده تغييرات ولتاژ ورودي از 200 تا 240 ولت را دارا باشد. بعلاوه، براي جلوگيري از ايجاد خلل در كاركرد دستگاه بدليل قطع برق يك باطري به همراه مدارات كنترل نيز براي دستگاه تعبيه خواهد شد.اين دستگاه ادعايي داراي نوآوري بوده و قابليت ساخت و صنعتي شدن را نيز دارد ، اين دستگاه ادعايي در دنيا جديد بوده و هيچ گونه مشابه داخلي نيز ندارد.
\\" دستگاه الكترونيكي كنترل وتنظيم خودكار فلوي اكسيژن در اكسيژن تراپي \\" ارائه شده در اين ادعا نامه يك سيستم الكترونيكي هوشمند جهت كاربرد پزشكي ( زمينه فني پزشكي است). اكسيژندرماني در افرادي كه سطح اكسيژن اشباع خون آن ها به صورت مداوم پايين باشد (فشار جزئي اكسيژن كمتر از 55-50 ميلي متر جيوه يا اشباع اكسيژن كمتر از ۸۸٪) توصيه ميشود. امروزه با توجه به شيوع بيماريهاي ريوي و تنفسي، اكسيژن درماني بطور گسترده اي در مراكز درماني و منازل استفاده مي شود. سيستم هاي عرضه اكسيژن ، كه در واقع مهمترين بخش اكسيژن تراپي هستند، سعي در رساندن اكسيژن با مقدار بيشتر از اكسيژن موجود در اتمسفر و ثابت نگه داشتن اين مقدار دارند. هر چه روش استفاده شده بتواند اين مقدار را ثابت تر نگه دارد روش بهتري شناخته مي شود. اين در صورتي است كه نياز بيمار به اكسيژن در طول زمان تغيير مي كند. پزشك يا پرستار مي بايست در شرايطي كه امكان اندازه گيري اكسيژن اشباع خون از طريق پالس اكسيمتري وجود دارد دائماً مقدار اكسيژن را كنترل و نسبت به تنظيم ميزان فلو (جريان) گاز اكسيژن اقدام نمايد. سيستم اراِئه شده، جريان اكسيژن تحويلي به بيمار كه از ماسك مي گذرد را به گونه اي تنظيم مي كند كه سطح اكسيژن اشباع خون بيمار (Spo2) همواره ثابت باشد. در اين دستگاه درصد اشباع اكسيژن خون توسط يك پالس اكسيمتر اندازه گيري شده و به كنترلر ارسال مي شود. در اين ميان يك مدار واسط به منظور دريافت سيگنال خروجي از پالس اكسيمتر و ارسال آن به كنترلر طراحي و ساخته شده است. همچنين دستگاه در دو حالت اتوماتيك و دستي كار مي كند. دستگاه ارائه شده در اين ادعانامه از هشت قسمت تشكيل شده است: 1) پالس اكسيمتر 2) رگولاتور 3) مانومتر 4) جريان سنج 5) مرطوب كننده 6) شير تناسبي- الكترونيكي7) مدار استخراج سيگنال از پالس اكسيمتر 8) مداركنترلر به طور اجمال نحوه ي كار سيستم بدين صورت است كه ابتدا مقدار اكسيژن اشباع خون توسط يك پالس اكسيمتر كه روي انگشت بيمار نصب مي گردد اندازه گيري مي شود. مدار كنترلر مقدار اكسيژن اشباع خون را به صورت يك عدد از پالس اكسيمتر دريافت و با مقدار مورد نظر كه توسط پزشك (كاربر) تعيين شده مقايسه مي كند. مقدار مورد نظر به وسيله ي يك پتانسيومتر يا ولوم كه روي پانل دستگاه تعبيه شده است و در اختيار پرستار مي باشد قابل تنظيم است. مقدار تنظيم شده به صورت جداگانه ، روي يك نمايشگر نشان داده مي شود. مدار كنترل از مقايسه اين دو مقدار و اختلاف آن ها سيگنال خطا را مي سازد. سيگنال خطا مي تواند منفي يا مثبت باشد. كارت كنترل كه يك كنترلر PID مي باشد از روي مقدار سيگنال خطا و روند تغييرات آن و مقادير قبلي ، فرمان لازم براي كنترل شير الكترونيكي كه در مسير ماسك قرار گرفته است را محاسبه و به صورت سيگنال به شير الكترونيكي ارسال مي كند. شير الكترونيكي نيز يك شير تناسبي مي باشد كه ، ميزان باز و بسته بودن آن متناسب با سيگنال دريافتي است. يك سنسور فشار در خروجي شير قرار مي گيرد و ميزان فشار را به كارت كنترل مي فرستد. اين دستگاه ادعايي داراي نوآوري بوده و قابليت ساخت و صنعتي شدن را نيز دارد ، اين دستگاه ادعايي در دنيا جديد بوده و هيچ گونه مشابه داخلي نيز ندارد.
اين طرح يك سيستمي است كه افرادي كه پاي چپ خود را از دست داده اند را قادر مي سازد به راحتي و با استفاده از دست خود كلاچ گرفته و رانندگي كنند در اين سيستم هيچگونه انرژي الكتريكي و يا شيميايي استفاده نمي شود و تاثيري بر كار موتور ندارد. كار اين سيستم متكي بر سه قسمت اصلي شامل اهرم پايين برنده كلاچ اهرم هاي واسطه و پايه نگاه دارنده سيستم مي باشد. براي نصب اين سيستم روي خودرو نياز به انجام هيچ گونه تغييري در خودرو نيست.
اين طرح يك سيستم كاملا مكانيكي است كه افرادي كه پاي راست خود را از دست داده اند را قادر مي سازد به راحتي و با استفاده از دست خود گاز و ترمز را كنترل كرده و رانندگي كنند. در اين سيستم هيچگونه انرژي الكتريكي و يا شيميايي استفاده نمي شود و تأثيري بر كار موتور ندارد. كار اين سيستم متكي بر چهار قسمت اصلي شامل اهرم پايين برنده ترمز، اهرم هاي واسطه، دسته چرخشي كنترل گاز و پايه نگاه دارنده سيستم مي باشد. نصب اين سيستم روي خودرو نياز به انجام هيچ گونه تغييري در خودرو نيست.
خلاصه توصيف اختراع ليشمانيا يك بيماري است كه به وسيله تك ياخته انگلي به نام ليشمانيا ايجاد مي شود و باعث ابتلا و مرگ و مير زيادي در جوامع انساني مي شود. پس از مالاريا، ليشمانيا به عنوان كشنده ترين بيماري انگلي شناخته شده است كه حدود 350 مليون نفر در مناطق اندميك دنيا در معرض خطر ابتلا به بيماري قرار دارد. در تشخيص بيماري و زخم ليشمانيا جلدي، گرفتن نمونه از لبه ي زخم بيمار مشكوك به ليشمانيا و بررسي لام آن در زير ميكروسكوپ نوري است و مشاهده ي انگل در نمونه است. در آزمايشگاه سه نمونه ( گسترش) ازنقاط مختلف ضايعه ( هاي )جلدي تهيه مي شود . نمونه ها بايستي دراسرع وقت مورد بررسي قرارگيرند. دستگاه تشخيص دهنده ي تمام اتوماتيك انگل ليشمانياي جلدي توسط ميكروسكوپ نوري در لام تهيه شده از زخم، بدون دخالت انسان يه وسيله افزودني به ميكروسكوپ هاي نوري است كه پروسه اسكن نمونه تهيه شده در ميكروسكوپ و تشخيص انگل ليشمانيا را به صورت كاملا اتوماتيك و بدون دخالت انسان (اپراتور) انجام ميدهد و در صورت مثبت بود(وجود انگل) به كاربر الارم مي دهد. با اين اختراع مي توان تمامي مشكلات مربوط به زمان و هزينه و كمبود نيروي متخصص و همچنين تبعات ناشي از انها را مرتفع ساخت.
بيورآكتور اختراعي جزء بيورآكتورهاي كشت غضروف از طريق تحريك مكانيكي مي¬باشد. اين بيورآكتور جهت ساخت بافت غضروف مهندسي شده، طراحي شده است، و در درمان آسيب¬هاي غضروفي كاربرد و استفاده دارد. اين بيورآكتور داراي مكانيزمي ساده بوده، سبك و به آساني قابل حمل، و همچنين ارزان قيمت طراحي شده است، به گونه¬اي كه در بسياري از مراكز پژوهشي حوزة مهندسي بافت به آساني قابل بهره¬برداري مي¬باشد. نوآوريِ آن در زمينة مكانيك مي¬باشد، چراكه مكانيزم طراحي شده براي آن به گونه اي است كه مي¬تواند حركت فشاري (رفت و برگشتي) و برشي (دوراني) را براي يك ظرف چاهك¬دار از نوع ¬24تايي به طور همزمان ايجاد كند. مكانيزم¬هاي ايجاد حركت¬هاي رفت و برگشتي و دوراني اين بيورآكتور، به گونه¬اي مي¬باشند كه محور دوران در حركت دوراني بر راستاي حركت رفت و برگشتي منطبق مي¬باشد و لذا هيچ محدوديتي بر حركت رفت و برگشتي از سوي مكانيزم ايجاد حركت دوراني، اعمال نمي¬شود و هردو حركت به طور توأمان و با هر دامنة موردنياز، قابل ايجاد مي¬باشند. علاوه بر چنين قابليتي، اين بيورآكتور با ساختماني ساده، سبك و ارزان¬قيمت طراحي شده است.
موارد یافت شده: 9