لیست اختراعات حميد جعفري
اختراع حاضر، رنگ نورتاب پايدار خود شارژ شونده آبگريز بر پايه SrAl2O4 فعال شده با عناصر سنگين Eu2+ و Dy3مي باشد كه براي مقابله با نقاط ضعف و نقص دستورالعمل هاي ايمني جاده ها در شب مطرح مي شود. SrAl2O4 به روش سنتز احتراقي و با غلظت هاي مختلف از يون فعال كننده (Eu2+) ، و كمك فعال كننده (Dy+) تهيه شد و توسط تكنيك هاي XRD، FTIR، SEM، EDAX، Map، PL و CA مورد مشخصه يابي قرار گرفت. رنگ نور تاب حاصله از مواد فرموله شده معيني نظير رزين، TiO2، اتانول،SrAl2O4، پيگمنت هاي پركننده و نانو كربنات كلسيم و سيلان تشكيل شده است كه بر روي سطح سرعت گيرهاي برون شهري-درون شهري جاده هاي آسفالته اجرا مي شود، بدين صورت كه انرژي نور طبيعي كه تركيبي از پرتوهاي مختلف هست در طول روز جذب كرده، و اين انرژي ذخيره شده كه سازگار با محيط زيست مي باشد، در شب هنگام به تشعشع در مي آورد كه باعث آشكار شدن و جذابيت مسير براي كاربران مي شود. بنابرين با توجه به اجرايي كرده ماده مد نظر در اين راستا نه تنها مي توان از مصرف بي رويه برق كه مورد تغذيه روشنايي آزادراه ها، اتوبان ها و جاده هاي كمربندي مي شود با توجه به اين موضوع كه روشنايي هاي خياباني مشغول به 3/2 درصد از شبكه مصرفي برق مي باشند، جلوگيري كرد، بلكه آمار تصادفات را ضمن نمايان شدن سرعتگير ها و مسير جاده ها در شب هم به طور چشمگيري به حداقل خود رساند. از طرفي با توجه به خاصيت خودتميزشوندگي و آبگريز بودن رنگ نورتاب حاصله پايداري و استقامت خوبي در برابر شرايط اقليمي مختلف و آلودگي دارا مي باشد.
تصوير برداري پرتويي يكي از كارآمدترين روشهاي تشخيصي در پزشكي و آزمون هاي غير مخرب در كاربردهاي صنعتي مي باشد. يكي از مهمترين اجزاي يك سيستم تصويربرداري پرتويي ديجيتال ، آشكارساز آن است. معمولا از يك صفحه ي سرسوزن براي تبديل پرتوي مورد استفاده در تصويربرداري (پرتوي ايكس ،نوترون و ...) به پرتوي نوري بر روي يك شبكه ي حساس به مكان استفاده مي شود. يكي از جديدترين و پر بازده ترين سنسورهاي نوري كه در اين قبيل سيستم هاي تصويربرداري ديجيتال استفاده مي شود، فوتوديود نوري است. در اين كار طراحي و ساخت يك سيستم آشكارسازي براساس شبكه ي فوتوديودي انجام شده است. فوتوديودهاي استفاده شده به صورت مربعي به ضلع 5mm و داراي بازه ي طول موجب گسترده و كمترين سطح غير فعال و متعلق به شركت تجاري هاماماتسو مي باشد. شبكه فوتوديودي ساخته شده به ابعاد 50mm2*و50 و به صوت يك آرايه ي 10*10 از فوتوديودها شكل گرفته است. همچنين يك سيستم براي حركت جشم طراحي و ساخته شد كه قادر است جسم را در راستايي افقي و قائم و همچنين چرخش حول محور خود، به حركت در بياورد. حداكثر جابجايي در جهت افقي و عمودي برابر 60 سانتي متر و هر گام حركت با دقت تقريبا 0/15 ميلي متر است. گام هاي حركتي چرخشي هم با دقتي در حدود 0/7 درجه مي باشد. در كنار اين شبكه بردهاي كنترلي لازم نيز طراحي شده اسند كه نهايتا داده هاي لازم براي تشكيل تصوير از طريق پورت نمايش در مي آيد. درستي كاركرد اين سيستم با استفاده از يك منبع نور مرئي و چندين نمونه ي آزمايشي مورد بررسي قرار گرفت. اين سيستم با الگوريتم بكار گرفته شده قادر به بازسازي تصاوير به صورت سه بعدي و بدست آوردن تصاوير از برش مقطعي جسم مي باشد.
امروزه كاربرد پهپاد در بخش¬هاي مختلف صنعتي به سرعت در حال گسترش است. بر اساس گزارش تحليلي كمپاني PwC ارزش مالي كاربري پهپادها در صنايع مختلف بيش از 127 ميليارد دلار برآورد شده ¬است ولي متاسفانه مهمترين مشكل پهپادها مساله انرژي است كه مداومت پروازي را فراهم نمي كند. در اختراع برج شارژ پهپادي براي رفع اين مشكل معرفي نموده ايم. مساله برج شارژر پهپادها، يك نياز اصلي است كه تا به حال مورد بررسي قرار نگرفته است كه در صورت اجرايي شدن اين طرح، محدوديت هاي انرژي پهپادها از بين رفته و شاهد سرعت رشد پهپادها با گام هاي بزرگتر از شرايط موجود خواهيم بود و آينده سيستم هاي هوايي را مي تواند به صورت كامل متحول كند. سيستم شارژ پهپادي از اسكلت فلزي، صفحه شارژ و باكس نيرو تشكيل شده است كه پهپادها برروي صفحات شارژ قرار گرفته و بدون تجهيزات فيزيكي و از طريق سيستم بي سيم و بدون دخالت انسان عمليات شارژ پهپاد صورت مي گيرد. در اين سيستم با عبور جريان از آنتن صفحه شارژ ميدان مغناطيسي توليد مي شود كه اين ميدان مغناطيسي به سمت آنتن پهپادها ارسال مي شود و با برخورد اين امواج به سطح آنتن انرژي الكتريكي توليد شده و عمليات شارژ انجام مي شود. علاوه بر عمليات شارژ از خاصيت ميدان مغناطيسي براي مهار پهپادها در حين شارژ نيز استفاده مي شود. وجود آنتن برروي پهپاد اين امكان را فراهم كرده است كه از طريق از طريق نويز و امواج محيط انرژي الكتريكي توليد كند و مداومت پروازي را افزايش دهد. يكي از نقاط قوت طرح، تامين انرژي الكتريكي مورد نياز برج توسط خود مجموعه برج پهپادي است كه از سه طريق انرژي خورشيدي، انرژي بادي و برداشت انرژي از محيط صورت مي گيرد كه در مساله برداشت انرژي از محيط دو راهكار براي به حداكثر رساندن انرژي در دو شرايط محيط هاي شلوغ و خلوت ارائه داده ايم.
دستگاه اندازه گيري مذكور ابزار تشخيصي است كه براي تعيين پارامترهاي الكتريكي قصعات اكترونيكي ملسفت به كار مي رود. دستگاه مذكور كه با نام parameter analyzerشناخته مي شود، از چند چهار بخش تشكيل شده است. منابع تغذيه كنترل شونده، وظيفه جاروب ولتاژپايه هاي قطعات الكترونيكي را بر عهده دارند. در اين حين مدارهاي اندازه گيري جريان، ولتاژ و دما پارامترهاي ذكر شده را اندازه گيري و به پردازنده مركزي دستگاه منتقل مي كنند سپس اين اطلاعات از پردازنده مركزي به رايانه منتقل شده و در فايل هاي نرم افزاري رايانه بايگاني مي شود. از اين مرحله به بعد آناليز داده ها توسط نرم افزار نوشته شده در رايانه بر روي فايل هاي مذكور انجام ميشود. در ضمن تمامي اين اندازهگيريها در ناحيه كاري خطي انجام ميشود كه اين ويژگي وجه تمايط بين اين دستگاه و دستگاههاي مشابه ميباشد. در نهايت پارامترهاي الكتريكي قطعه تحت آزمايش نشان داده مي شود. كاربرد اين دستگاه در فيزيك الكترونيك، فيزيك هسته اي مي باشد. به كمك اين دستگاه مشكل قرائت دوزيمترهاي ماسفت و همچنين مطالعات آسيب پرتويي بر روي ترانزيستور ماسفت مرتفع ميگردد.
امروزه، ترانزيستورهاي ماسفت از جمله مهمترين قطعات مورد استفاده در مدارهاي الكترونيكي هستند. يكي از مشكلات مهم در طراحي و كار با اين نوع ترانزيستور، عدم اطلاع دقيق از رفتار آن به خصوص كميتهاي اصلي آن مانند ولتاژ آستانه و قابليت تحرك بارها در كانال ميباشد. هدف اصلي از اين اختراع ارائه يك روش و دستگاه اندازهگيري براي تحليل رفتار ترانزيستورهاي ماسفت و استخراج كميتهاي اصلي آن مانند ولتاژ آستانه و قابليت تحرك بار در كانال ميباشد. ايده اصلي براي اجتناب از مشكلات دستگاههاي متداول، آن است كه اندازهگيري در ولتاژ پايين درين نسبت به سورس انجام شود. از اين رو، يك دستگاه اندازهگيري منحني جريان-ولتاژ با قابليتهاي نوين مانند دقت اندازهگيري نامي 003/0 % ، مسيرهاي پسخورد در اتصالات، فيلترهاي ديجيتال براي حذف نويز، ارتباط ساده و سريع با رايانه، نرمافزار تحليل در در محيط MATLAB و ... توسعه يافت. براي استفاده از دستگاه كافي است قطعه تحت آزمايش در محل تعبيهشده بر روي پروب دستگاه قرار گيرد و محدوده جاروب از سمت رايانه تعيين گردد. پس از انجام خودكار جاروب و انتقال مقادير به رايانه، نرمافزار تحليلگر مقدار كميتهاي ولتاژ آستانه و هدايت انتقالي را محاسبه ميكند.
ورزشگاه ها ميزبان رقابت ها مهم هستند كه تماشاگران زيادي براي ديدن اين مسابقات حضور پيدا مي كنند در اين شرايط يكي از مشكلات مهم، عدم پوشش مخابراتي است كه بنا به دلايل خارج بودن استاديوم ها از محدوده شهري و بازي هاي محدود در طول هفته امكان احداث ايستگاه هاي مخابراتي بيشتر به منظور بهبود پوشش مخابراتي منطقي و بصرفه نيست. به همين دليل پهپادهاي مخابراتي را به عنوان روش جايگزين ايستگاه هاي زميني ارائه نموده ايم كه از نظر عملكردي به دليل ايجاد ارتباط line of side از ايستگاه هاي پايه زميني بهتر عمل مي كنند. چالش اساسي پهپادهاي مخابراتي بحث انرژي پهپادها است كه وابسته به منبع ذخيره انرژي (باتري) آنهاست كه امكان پرواز و سرويس دهي مخابراتي به صورت مداوم و مستمر به دليل محدوديت انرژي وجود ندارد. در اين اختراع طرح دكل هاي شارژ مخابراتي را ارائه نموده ايم كه به پهپادها اجازه مي دهدكه همزمان با شارژ شدن، عمليات پوشش مخابراتي را انجام دهند. اقدام مهم اين سيستم تامين انرژي الكتريكي مورد نياز دكل هاي شارژ مخابراتي از طريق امواج صداي تماشاگران حاضر در ورزشگاه و انرژي حاصل از داده هايي كه به صورت broad cast ارسال مي شوند. اين انرژي پس از طي چند فرآيند مختلف به محل ذخيره انرژي منتقل مي شوند و سپس عمليات توزيع آنها به سمت دكل هاي شارژ صورت مي پذيرد. يكي از كاربردهاي اين طرح قابليت فيلم برداري آنلاين همراه با پوشش مخابراتي است كه بهترين تصاوير را در اختيار كارگردان تلويزيوني و كمك داور ويدئويي VAR قرار مي دهد و كاربرد ديگر آن استفاده اين سيستم ها در مناطقي است كه زير ساخت زميني مخابراتي آنها بنا به دلايل سيل، زلزله و جنگ و... و نياز به پوشش مخابراتي سريع دارند و با اين طرح در كمترين زمان ممكن مي توان ارتباط مخابراتي را با استفاده از پهپادها فراهم نمود
اين اختراع فرآيند تشخيص و مكانيابي تجهيزات استخراج رمز ارز (بيت كوين) از طريق سيستمهاي مخابراتي است. سيستمهاي استخراج رمزارز انرژي الكتريكي بسيار زيادي مصرف ميكنند كه استفاده بيشازحد كاربران از اين سيستمهاي، كشور را در فصل گرما با بحران بيبرقي و خاموشي روبرو ميكند. شناسايي سيستمهاي استخراج رمزارز بسيار پيچيده است. در اين تحقيق با بهره گيري از سيستمهاي مخابراتي محل دقيق سيستمهاي غيرقانوني فعال را شناسايي كردهايم. از MSC ترافيك غيرعادي فعال تشخيص دادهشده و مناطق با ترا كيف نامتعارف به فايروالها معرفيشده و فايروالها بر اساس IP آدرس اطلاعات دريافتي و ارسالي سيستمهاي استخراج رمزارز غيرقانوني را شناسايي مينمايد.
بيماري سيلياك يك بيماري خود ايمن گوارشي است كه در اثر سوء هضم پروتئين گلوتن ايجاد مي شود و تنها راه درمان آن استفاده از يك رژيم غذايي بدون گلوتن است. محصولات توليدي از كيفيت پاييني و قيمت بالايي داشته و تحريم ها برروي توليد و واردات آنها تاثير مستقيم مي گذارد. در اين اختراع يك نوع آرد جديد را براي بيماران سلياكي از ميوه درخت بلوط ارائه نموده كه مشكلات نام برده را برطرف مي كند. دو اقدام براي ايجاد آرد با كيفيت بر روي محصول درخت بلوط صورت گرفته است. اولين اقدام تانن گيري است كه ميزان تانن محصول بلوط را با بهره گيري همزمان از دو تكنيك حرارتي و جوشاندن كاهش داده ايم. دومين اقدام بالابردن كيفيت محصول فاقد گلوتن است كه از مواد افزودني طبيعي (آرد برنج، آرد يا پوره سيب زميني،آرد بادام زميني و صمغ گوار) براي بالا بردن موادمغذي محصول و ميزان چسبندگي و خاصيت الاستيسيته محصول استفاده مي شود.
سيستم هاي رديابي حيوانات اغلب از انرژي خورشيدي كه توسط پنل هاي خورشيدي كوچك برروي ردياب ها نصب شده اند، شارژ مي شوند. اين سيستم ها داراي مشكلاتي از قبيل عدم شارژ سيستم از زمان غروب آفتاب تا طلوع خورشيد و عمر پايين باتري است. اين عمل باعث مي شود منبع ذخيره انرژي با ابعاد بزرگتري انتخاب استفاده شود كه كل شبانه روز سيستم را شارژ كند. اما استفاده از اين نوع باتري خود باعث سنگيني وزن سيستم و ايجاد مشكلات حركتي براي حيوانات به خصوص پرواز پرندگان مي شود. از ديگر مشكلات اين سيستم مي توان به مختل شدن سيستم در فصل زمستان و شرايط هواي ابري اشاره كرد. در اين اختراع به جاي استفاده از پنل خورشيدي از آنتن حساس به امواج الكترومغناطيسي استفاده نموده ايم كه علاوه بر شارژ سيستم در تمامي ساعات شبانه روز از باتري با ظرفيت پايين استفاده مي شود. كاهش وزن باتري و عدم استفاده از پنل هاي خورشيدي وزن و ابعاد سيستم قلاده ردياب را به شدت كاهش مي دهد. ماهمچنين از سيستم GPS براي تعيين موقعيت پرندگان و سيستم هاي راديويي بي سيم و يا شبكه سلولي مخابراتي استفاده كرده ايم كه سرعت انتقال داده آنها بالا است.
سيستمهاي جستجو مصدومين در حال حاضر توسط شركت و كمپانيهاي با صلاحديد سازمان صليب سرخ و هلال احمر طراحي و اجراشدهاند كه عملكرد مناسبي در تشخيص و شناسايي مصدومين گرفتارشده در آوار و بهمن را داشته اند. اين سيستم توسط تيمهاي جستجو در نزديكي محل فاجعه قرار داده ميشود و از نتايج حاصل از آن براي تحقيق اهداف نجات استفاده ميكنند. اين سيستم ها مشكلاتي از قبيل حضور شخص نجات گر در محل فاجعه، شناسايي علائم حياتي و حركتي نجات گر بهجاي مصدوم توسط سيستم و گمراهي تيم نجات، زمان عمليات جستجو بالا، تعداد زياد كاربر موردنياز سيستم و تأخير در فرآيند تجسس در لحظات اوليه حادثه تا اعلام وضعيت منطقه توسط تيم تخصصي جستجو و نجات ميتوان اشاره نمود. در اين اختراع قصد داريم با طراحي سيستم جستجوي مصدومين با بهرهگيري از پهپادها مشكلات فوق را برطرف نماييم.
موارد یافت شده: 11