لیست اختراعات حميد حيدري
عنوان اختراع: استخراج حلالهاي الكتروليت باتريهاي ليتيوم-يون Solvents extraction of lithium-ion batteries electrolyte زمينه فني اختراع: اين اختراع در حوزهي انرژي و در صنايع باتريسازي كاربرد دارد. مشكل فني و راه حل: الكتروليتها جزء با ارزشترين تركيبات باتريهاي ليتوم-يون هستند. بنابراين جداسازي الكتروليت و استفاده مجدد از اين مواد گران قيمت بسيار حائز اهميت است. از طرف ديگر نمك LiPF6 كه در باتريهاي ليتيوم-يون وجود دارد، زماني كه در معرض آب و يا رطوبت هوا قرار ميگيرد به سرعت هيدروليز ميشود و توليد گاز سمي هيدروژن فلورايد ميكند. بنابراين جداسازي الكتروليت باتريهاي ليتيومي قبل از دور ريختن براي جلوگيري از مشكلات زيست محيطي ضروري است برجستگي هاي اختراع: به منظور جداسازي الكتروليت و استفاده مجدد از اين مواد، دستگاهي در مقياس آزمايشگاهي مطابق (نقشه ضميمه شده دستگاه) تهيه شد. هدف اصلي جداسازي حلالهاي موجود در الكتروليت باتريهاي ليتيم-يون از طريق بهكارگيري روش تقطير جزء به جزء است. با استفاده از اين روش ميتوان با بازده مناسب حلالها را از يكديگر جدا كرد و مجدداً در باتريها استفاده كرد. اين اولين بار است كه براي جداسازي حلالهاي موجود در الكتروليت باتريهاي ليتيم-يون از روش تقطير جزء به جزء استفاده ميشود. همچنين اين طرح قابليت تبديل به پايلوت صنعتي را دارد.
طراحي و توليد اين صاعقه گير بر اساس سه بخش دريافت كننده ميدان ، تقويت كننده و واحد يونيزه كننده صورت گرفته كه با استفاده از انرژي موجود در ابرهاي صاعقه دار و هدايت ميدان مغناطيسي از طريق نوك صاعقه گير به بخش تقويت كننده ميدان الكتريكي انتقال مي يابد.در اين بخش ميدان الكتريكي تقويت شده و پس از رسيدن به ولتاژ شكست از طريق واحد يونيزه كننده در زمان وقوع صاعقه آزاد سازي يونها به طور كنترل شده صورت مي گيرد.
عضلات كف لگن در حين مقاربت جنسي و ارگاسم نقش مهمي دارند. ضعف و شلي اين عضلات ميتواند سبب ايجاد اختلال در عملكرد جنسي زنان گردد. از پوست انار در طب سنتي با داشتن تركيباتي از جمله تانن، به عنوان گياهي قابض ياد شده است. در اين پژوهش بدين منظور از ژل پوست انار 3 % تا 5 % استفاده شده است. به منظور تهيه دارو در ابتدا پوست انار آسياب شد و در محلول هيدروالكلي 70 % به مدت 3روز خوابانيده شد. عصاره ي هيدروالكلي موردنظر صاف گرديد و پس از حدف حلال، عصاره ي نهايي به دست آمد. سپس ژل واژينال اين عصاره بر پايه كارباپول ميباشد. انحوه مصرف ژل بدين صورت است كه از زنان خواسته ميشود،15 دقيقه قبل نزديكي يك اپليكاتور از ژل را به صورت واژينال استفاده نمايند.
اختراع فرمولاسيون پماد موضعي عصاره انكپسوله بارهنگ در ترميم زخم اپي زياتومي و كاهش احتمال عفونت زخم و شدت درد آن كه در زمينه پزشكي زنان و مامايي كاربرد دارد. حفظ ساختار عضلات كف لگن بعد از اپي زياتومي از طريق تسريع در بهبود زخم اپي زياتومي و جلوگيري از عفونت نقش بسيار مهمي در بهبود كيفيت زندگي به خصوص كيفيت زندگي جنسي زنان دارد. يكي از اهداف مهم، اين است كه اين گياه با توجه به مواد موثره اي كه داراست (از جمله تانن ها)، قادر است جلوي خونريزي اين نوع از زخم ها را بگيرد. علاوه براين حاوي آلكالوييدها و فنل هايي است كه قادرند درد و التهاب محل زخم را با خواص ضد دردي و ضد التهابي كه دارند (با مهار آنزيم سيكلواكسيژناز و عدم توليد پروستاگلاندين ها)، كاهش دهد دارو به صورت كرم با توجه به مكانيسم فيزيولوژيك ترميم زخم و تسكين درد و جلوگيري از عفونت موضعي زخم و اثرات گياهان دارويي تهيه شده است. كرم حاوي عصاره برگهاي گياه بارهنگ كبير مي باشد. عصاره هيدروالكلي به روش خيساندن تهيه شد و با توجه به دوز دارويي در آزمايشات حيواني و تطبيق آن براي مصارف انساني، ميزان عصاره گياه مورد نظر در پايه كرم طراحي گرديد.
تركيبات گوگردي موجود در نفت خام از مهمترين منابع آلودهكننده محيطزيست در جهان ميباشند. سوختن تركيبات گوگرددار موجود در بنزين و گازوئيل منبع اصلي اكسيدهاي گوگرد (SOx) در جو است، كه منجر به مشكلات زيست محيطي، اجتماعي و اقتصادي فراواني ميشود. . بر همين اساس روشهاي متفاوتي براي گوگردزدايي از سوختها استفاده شده است. يكي از روش هاي موثر براي گوگردزدايي از بنزين روش جداسازي غشايي است. مشكل عمده بيشتر اين سيستم ها كارايي پايين و كوتاه بودن عمر غشا است. تاكنون از غشاي حاوي نانوذره UiO-66 در تركيب با پليمر PDMS براي گوگرد زدايي از بنزين استفاده نشده است. در اين اختراع ما براي اولين بار غشاي نانوكامپوزيتي PDMS را پركنندهي نانوذره چارچوب فلز-آلي UiO-66 ساختيم و سپس آن را در سيستم تراوش تبخيري براي جداسازي تيوفن(تركيب گوگردي) از بنزين بكار گرفتيم. نانو ذرات UiO-66 علاوه بر اينكه نقش جاذب را در غشا ايفا مي كنند و باعث افزايش جداسازي غشا مي شوند، بدليل تخلخل بسيار بالايي كه دارند نيز، باعث افزايش شار(عبوردهي) غشا مي شوند. همچنين بدليل برهمكنش مناسب نانوذره با پليمر در غشا طول عمر غشا بررسي و مشخص شد با گذشت زمان كاهش بسيار كمي دارد.
موارد یافت شده: 5