لیست اختراعات حمیده روشنی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ ثبت: 1399/05/06
خلاصه اختراع:

عنوان اختراع :ربات كشاورز( كاشت هندوانه ) حدود 80 درصد زمين هاي كشاورزي استان كرمان به روش سنتي , كاشت هندوانه را انجام مي دهند . شهرستان هاي فارياب , جيرفت ,كهنوج ,ارزوييه ,منوجان ,رودبار از جمله شهرستان هايي هستند كه بيشترين توليد هندوانه را دارند و بيشتر به روش سنتي هندوانه رامي كارند . اين روش مشكلاتي از قبيل نيروي كارگر زياد , دستمزد كارگران , ومهم ترين دليل خستگي در طول چندين روز براي كاشت چندين هكتار زمين , براي كشاورزان را به وجود مي آورد . ولي مي توان با مديريت و تحقيق بيشتر , بدون هيچ مشكلي و با نيروي كارگر و هزينه كمتر به عملكرد مطلوبي از اين محصول رسيد كه به محيط زيست ضرر نمي رساند .كاشت هندوانه به روش سنتي كاري بسيار سخت و دشوار هست كه نيازمند تعداد زيادي نيروي كارگر و صرف وقت و هزينه مي باشد . در زير ابتدا روش كاشت هندوانه به روش سنتي توضيح داده شده است. مزرعه هايي كه درآنها كاشت هندوانه صورت مي گيرد به صورت جوي و پشته طراحي مي شوند و به طور مثال يك مزرعه يك هكتاري داري 20تا 25 جوي مي باشد كه هر جوي هندوانه از دو طرف آن بايد كاشته شود . روش كاشت به اين گونه هست كه بعد از اينكه عمليات كشاورزي مزرعه ( شخم ,لور,ديسك ,نركن و...) تمام شد و جوي هاي مورد نظر براي كاشت آماده شدند , كشاورزان زمين را آبياري كرده و روز بعد كار كاشتن را به اين صورت شروع مي نمايند : يك نفر در مرحله ي اول , با بيل روي سطح هر كدام از جوي ها را ازهر دو طرف تسطيح مي كند. ( شكل 1 توصيف اختراع ) يك نفرديگر در مرحله دوم , با بيل محل كاشت بذر را با حفر كردن چاله هاي كوچك از ابتدا تا انتهاي جوي از هر دو طرف مشخص مي كند. سپس نفر سومي در مرحله سوم از پشت سرنفر دوم شروع به بذر ريختن مي كند. و در مرحله چهارم نفر چهارمي در حال پوشاندن چاله ي كوچك حاوي بذر مي باشد ولي طرح مورد نظر همه مراحل را به صورت هوشمند انجام مي دهد

تاریخ اظهارنامه: 1398/07/13
مالک/مالکان: خانم حمیده روشنی
تاریخ ثبت: 1399/05/27
مخترع/مخترعان: حمیده روشنی
خلاصه اختراع:

يكي از روش هاي آبياري سطحي ,آبياري كرتي مي باشد كه اين روش مشكلاتي از قبيل هدر رفت آب و مخصوصا سختي كار براي كشاورزان را به همراه دارد و كشاورز مجبور است براي هدايت آب در مزرعه از كرتي به كرت ديگر تمام وقت چه روز و چه شب در زمستان و يا تابستان در مزرعه بماند تا مزرعه آبياري شود . درجايي كه خود زندگي مي كنم بيشتر براي آبياري مزارع از روش غرقابي استفاده مي كنند كه يكي از اين روش ها ,آبياري به روش سنتي كرتي است .در اين روش براي هدايت آب از يك كرت به كرت ديگر, بند هايي خاكي بين كرت ها وجود دارد كه كشاورز براي بردن آب از يك كرت كوچك به كرت بعدي بايداز مركز بند خاكي ,به كمك بيل خاك رابه اندازه 40 سانتي متر بر دارد و يك سر ريز پلاستيكي يا گوني نصب كند به طوري كه بين همه ي كرت ها ارتباط برقرار باشد و آب به كمك آن وارد كرت بعدي شود.(تصوير 1 و 2 و 3 در فايل نقشه ) اين سر ريز هاي پلاستيكي بعد از برداشت محصول در زمين باقي مي مانند و باعث ضرر رساندن به محيط زيست مي شوند و در شخم گير مي كنند .همچنين ارتفاع آب بر روي اين سر ريز در همه كرت ها استاندارد تنظيم نشده است و بيشتر مواقع براثر فشار آب كنده مي شوند و كشاورز مجبور است سر ريز جديد ي را جايگزين كند و يك نكته ي ديگر اين است كه كشاورز مجبور است براي كشت بعدي از پلاستيك هاي جديد استفاده كند. بدين ترتيب براي هر كشت كلي هزينه صرف خريد اين پلاستيك ها و پرداخت هزينه هاي كارگري براي نصب آنها در زمين مي شودو مهتر اينكه بايد كشاورز موقع آبياري در زمين باشد و طول زمين را براي آبياري چند بار بپيمايد. به همين دليل تصميم گرفتم تا دستگاهي را طراحي كنم كه مرزعه را به طور خودكار آبياري كند بدون اينكه به نيروي كارگر نياز باشد و مشكلات بعدي را به همراه نداشته باشد.اين دستگاه با قابليت خودكار آبياري با اعلام به موقع زمان بازو بسته شدن دريچه ها و هدايت آب روان شده به داخل كرت ها, هم از هدر رفت آب جلوگيري مي كند و هم اينكه ديگر نيازي نيست كشاورز تمام وقت سر زمين بماند تا مزرعه آبياري شودو همچنين قادر به پخش يكنواخت كود و سم هاي محلول به طور خودكار در مزرعه مي باشد و به محيط زيست آسيب نمي رساند.

تاریخ اظهارنامه: 1399/09/14
مالک/مالکان: خانم حمیده روشنی
تاریخ ثبت: 1400/09/29
مخترع/مخترعان: حمیده روشنی
خلاصه اختراع:

يكي از سازه هاي مهم كه وظيفه انتقال آب از بالا دست به پايين دست سد در شرايط اضطراري را بر عهده دارد سرريز است. يكي از انواع اين سرريز ها، سرريزهاي نيلوفري هستند كه شامل يك برج بتني و يك شفت قائم باشند. قسمتي از اين سازه مركب در داخل خاك قرار دارد و قسمتي در داخل مخزن به وسيله آب محصور مي گردد دراين سرريز احتمال بروز پديده‌هايي نظير گرداب، لرزش سازه و خلا زايي وجود دارد. سرريز نيلوفري جهت انتقال آب از زير بزرگراه‌ها يا خطوط آهن استفاده مي‌شود. سرريز نيلوفري معمولا در سدهايي كه در دره باريك اجرا شده اند و يا داراي شيب تند تكيه گاه مي باشد , بكار مي روند . يكي از نقاط ضعف اين نوع سرريزها اين است اگر ارتفاع آب روي سرريز از ارتفاع مبناي طرح تجاوز كند ، تغييرات دبي جريان خروجي بسيار جزئي خواهد بود از نقطه ضعف هاي ديگر اين سرريزها اين است كه در سيلاب هاي بزرگ ضريب اطمينان سرريز پايين مي آيد و هم چنين در مناطق خيلي سرد اين نوع سرريزها امكان يخ زدگي دارند كه بايد براي آن ها يخ شكن تعبيه شود. هچنين وقوع زلزله باعث خرابي وآسيب ديدن شفت قائم سرريز نيلوفري مي شود به همين دليل تصميم به طراحي سرريز نيلوفري گرفتم كه معايب و مشكلات بالا را نداشته باشد در اين طرح شفت سرريز نيلوفري را به صورت متحرك ازجنس فلزهاي محكمي كه زنگ نمي زنند ساخته مي شود به اين صورت كه به شكل ليوانهاي تاشو سرريز ساخته مي شود .در زماني كه آب پشت سد كم است و قرار نيست آبي توسط سرريزسد انتقال يابد , سرريزبه طور كامل به روي خود جمع مي شود و در زماني كه آب پشت سد زياد است و نياز به تخليه داشته باشد تيغه هاي متحرك سرريز به وسيله جك آنتني هيدروليكي كه در دو طرف سرريز به كار برده شده تا اندازه اي كه آب بالا آمده است در كنار هم مي لغزند و سازه شكل مي گيرد و آماده تخليه آب مي شود( تصوير شماره 2 در فايل نقشه) همچنين قسمت بالاي سرريز كه ورودي داخلي سر ريز براي انتقال آب مي باشد را دريچه هايي تيغه اي اعمال كرديم كه به اندازه دلخواه از مركز باز و بسته مي شوند . با اين روش آب ناگهاني وارد سرريز نمي شود و باعث ايجاد خلا و آسيب رساندن به ديواره ي سرريز نمي گردد.از طرفي دريچه ها به همان اندازه اي كه مي خواهيم باز و بسته مي شوند در نتيجه دبي آبي كه وارد سريز مي شود با اين دريچه ها قابل كنترل است.

تاریخ اظهارنامه: 1402/05/26
تاریخ ثبت: 1403/02/19
خلاصه اختراع:

كشاورزان براي گرده گيري و گرده افشاني و تميز كردن شاخ و برگ و برداشت محصول به صورت سنتي اقدام مي كنند و تاكنون تعدادي از كشاوزران جان خود را به دليل بالا رفتن از نخل هاي بلند از دست داده اند و يادچار شكستگي شده اند.اين پهپاد متشكل از چهار پروانه است كه هر پروانه يا ملخ به وسيله ي يك موتور به چرخش در مي آيد و وظيفه پرواز پهپاد را برعهده دارد.همچنين داراي مخزن گرده است كه براي جمع آوري گرده به كار مي رود كه لوله گرده گير و لوله گرده افشان به آن متصل است كه نازل لوله گرده گير به وسيله موتور مكشي با ايجاد سطح فشار منفي ذرات گرده درخت نر را به داخل مخزن مي كشدو سپس نازل لوله گرده افشان به وسيله موتور ,كار گرده افشاني را برعهده دارد و داراي دو دست انعطاف پذير است كه يكي براي نگه داشتن خوشه و ديگري براي برش خوشه خرما مي باشد و در نتيجه از بالا رفتن پر تكرار كشاورزان به بالاي نخل خرما جلوگيري مي شود و پهپاد در زمان كمتر , كار گرده گيري و گرده افشاني و برداشت محصول خرما را انجام مي دهد.

موارد یافت شده: 4