لیست اختراعات حيدر صادقي
هدف اين پروژه تنظيم شدت نور چراغ هاي اتومبيل بصورت پله اي مي باشد بدين منظور دو سنسور حساس به نور در دو قسمت خودرو قرار مي گيرد و سيگنال خروجي هر كدام از سنسورها به ورودي آنالوگ ميكرو كنترلر مي رود. همچنين در اين پروژه سيگنال سرعت اتومبيل كه بصورت پالس مربعي با فركانس متغير مي باشد سنجيده مي شود و روي صفحه نمايش نشان داده مي شود. بنا به سيگنال سنسورهاي نوري و همچنين سرعت اتومبيل سيگنال مناسب روي خروجي ميكرو كنترلر قرار مي گيرد و بدين وسيله شدت نور لامپ هاي تنظيم مي گردد و وضعيت شدت نور لامپ ها نيز روي صفحه نمايش نشان داده مي شود. همچنين خروجي جداگانه اي براي فلاشرها قرار داده شده است كه چنانچه سرعت خودرو در طي زمان كوتاهي به شدت كاهش پيدا كند (كه نشان دهنده بروز مشكل يا خطري براي خودرو مي باشد) رله مخصوص فلاشرها فعال مي گردد و فلاشرها روشن مي شوند و پس از چند ثانيه بطور خودكار خاموش مي شوند.
تشخيص ناهنجاريهاي ستون فقرات و اندازه گيري زواياي انحناء كمر و پشت، با استفاده از دو روش تهاجمي و غيرتهاجمي انجام مي¬گيرد.استفاده از تصاوير راديوگرافي ، فلوروسكوپيك ، سيتياسكن و ام.آر.آي از جمله روشهاي تهاجمي مورد استفاده براي تشخيص هستند. اين روش ها به علت اينكه، نفوذ به داخل بدن داشته، در طولاني مدت موجب تخريب بافت¬هاي نرم بدن مي¬شوند. روش هاي غير تهاجمي نيز خود به دو دسته تماسي و غير تماسي تقسيم مي¬شوند. در روش هاي تماسي براي اندازه گيري زواياي انحناهاي ستون فقرات، دستگاه¬هاي مورد استفاده، به بدن اتصال پيدا مي¬كنند. در روش¬هاي غير تماسي فرد با استفاده از "ديدن" نوع انحنا را تخميني تشخيص مي¬دهد. روش هاي تهاجمي داراي خطرات اجتناب ناپذيري هستند. مهمترين اشكال روشهاي تهاجمي براي اندازه گيري زواياي انحناء كمر و پشت، هزينه و يا خطري است كه هر كدام از روشهاي تصويربرداري بهدنبال دارند. روش هاي غير تهاجمي مذكور از حيث اينكه به بدن اتصال پيدا مي¬كنند(روش هاي تماسي) و هم از جهت اينكه به صورت كيفي تخمين زده مي¬شوند(روش هاي غير تماسي) داراي خطا هاي گوناگوني هستند كه نتايج استخراجي از اين روش ها ار دقت پاييني برخوردار است. بنابراين براي امتناع از استفاده از روش هاي تهاجمي به دليل خطرات و هزينه بالا و همچنين به دليل خطاهاي زياد موجود در روش هاي غير تهاجمي محققين تصميم به طراحي و ساخت دستگاهي گرفتند كه علاوه بر سادگي و ارزان بودن با روشي جديد و با دقت بيشتر ناهنجاري هاي موجود در ستون فقرات را محاسبه كند. اين روش مبتني بر پردازش تصوير مي باشد كه قادر است در حين حركت به تشخيص اين اختلالات يپردازد.
طراحي و ساخت دستگاه اندازه گيري تغييرات ميكرومتري وضعيت قامت بدن با ليزر به منظور ارزيابي وضعيت قامت در كليه رشته هاي مرتبط از جمله توانبخشي و بيومكانيك ورزشي ساخته شد. با استفاده از اين اختراع مي توان مقدار لرزش را در هر يك از نقاط بدن محاسبه كرد. كاربرد اين اختراع در ارزيابي پاسچر اجزاي سالم ورزشكار و غير ورزشكار در آزمايشگاه هاي بيومكانيك و در كلينيك هاي درماني شنوايي و حركتي مي باشد. براي اندازه گيري تعادل هم اكنون از دوربين ها و صفحه نيرو استفاده مي شود. ليكن به علت محدوديت دوربين ها براي اندازه گيري ميكرومتري اجزاي بدن، از آزمودني خواسته ميشود تا با حركت به طرفين، امكان ارزيابي اطلاعات را به آزمونگر بدهند. اين امر به عنوان ضعف و محدوديت تلقي مي گردد. هدف اصلي اين اختراع به منظور برطرف نمودن ضعف هاي سيستم موجود مي باشد كه دستگاهي در ابعاد كوچك، وزن كم و قابل حمل با دقت ميكرومتري بتواند تغييرات نوسانات بسيار كوچك و طبيعي بدن را بدون نياز به نصب هر گونه ماركر روي بدن افراد و به صورت غير تماسي محاسبه كند. اساس كار اين نوع حسگر بر پايه پردازش پرتو بازتاب شده از سطح جسم مورد آزمايش مي باشد.
سيستم طراحي شده متشكل از يك بورد است كه حاوي يك جفت فرستنده و گيرنده موج التراسوند، يك صفحه نمايشگر و يك پورت سريال اتصال به كامپيوتر مي باشد. موج هاي فرستاده شده توسط سنسور ها از طريق پورت وارد برنامه نوشته شده در كامپيوتر مي شود و نهايتاً زاويه مورد نظر بر اساس الگوريتم نوشته شده محاسبه شده و در اختيار كاربر قرار مي گيرد. نرم افزار مربوطه شامل چندين مرحله مي باشد كه عبارتند از: 1.\\\\\\\\\\\\\\\\tمرحله پيش پردازش سيگنال(حذف نوفه ها، نويز ها و همسان سازي) 2.\\\\\\\\\\\\\\\\tموقعيت يابي نقطه برگشت موج از استخوان 3.\\\\\\\\\\\\\\\\tمرحله اندازه گيري زاويه ناهنجاري هاي مختلف بدني(الگوريتم نوشته شده در اين مرحله كاملاٌ ابداعي مي باشد) ويژگي هاي فني مثبت: روش حاضر بر خلاف روش هاي تهاجمي و غير تهاجمي كه در فرايند استخراج زاويه دخالت درمانگر وجود دارد، در اين روش هيچگونه دخالت درمانگر در فرايند اندازه گيري وجود ندارد. علاوه بر آن در اين روش از تكنيك هاي غير تهاجمي استفاده شده است كه هيچگونه ضرري براي بدن انسان ندارد.
پيچ¬خوردگي اينورژنال مچ پا حاصل دو پديده مرتبط به هم است. ابتدا يك چرخش اينورژن مركب از حركات اينورژن و پلنتارفلكشن در مفصل قاپ – درشت ني¬ايي رخ داده و سپس اينورژن مفصل زير قاپي به وقوع پيوسته به طوري كه مركز فشار بين پا و سطح زمين به سمت داخل محور زير قاپي جابجا مي¬شود. اولين واكنش الكتروفيزيولوژيك به دنبال اينورژن ناگهاني مچ پا، پاسخ فعاليت الكتريكي عضلات پرونئال بوده كه با زمان تاخيري 49 تا 90 ميلي¬ثانيه رخ مي¬دهد. اگر چه ماهيت حقيقي بي¬ثباتي عملكردي مچ پا تاكنون مشخص نشده است، اما مداركي دال بر اختلال سيستم عصبي عضلاني وجود دارند. محققين مختلف براي شبيه سازي اين پديده دستگاه¬هاي مختلفي را به كار برده¬اند. دستگاه¬هاي ساخته شده قابليت ايجاد اغتشاش در حالت ايستا را دارند و محدود به يك درجه خاص مي باشند. اما مكانيزم اصلي ايجاد پيچ خوردگي مچ پا حركت در دو صفحه آناتوميكي است و علاوه بر آن در حين راه رفتن رخ مي¬دهد. دستگاه پيشنهاد شده در اين تحقيق علاوه بر اينكه در حين راه رفتن توانايي ايجاد اغتشاش دارد قادر به ايجاد اغتشاش در هر دو صفحه را دارد.
اين اختراع به منظور اندازه گيري همزمان كينماتيك حركت و توزيع فشار آب در حين حركت شناگران مي باشد كه با استفاده از سنسورهاي شتاب متصل به سدت شناگر كه اطلاعات را با استفاده از فرستنده و گيرنده و image processing با استفاده از دوربين به منظور اندازه گيري نيروي جلوبرنده انجام مي گيرد. (كينماتيك: شاخه اي از علم مكانيك است كه به بررسي چگونگي و يا اثر حركت مي پردازد و در آن مفاهيمي چون زمان، فضا و موقعيت حركت جسم و به طور كلي توصيف حركت از هر نوع و شكلي مطرح مي شود) ابزارها: دستگاههاي اصلي مورد استفاده در اين اختراع در دو بخش قابل تقسيم شدن است. بخش اول) سخت افزاري كه خود به دو جزء الف) بخش كينماتيك حركت (دستگاه كانواير نگهدارنده و حركت دهنده دوربين) ب) بخش كينتيك (سيستم اندازه گيري و مانيتور نيرو و شتاب در قسمت هاي مختلف بدن به صورت بي سيم براي اندازه گيري توزيع فشار) بخش دوم) نرم افزاري كه عبارتست از ج) نرم افزار image processing كه با هدف پردازش تصاوير بدست آمده از دوربين طراحي شده است. اين بخش از نرم افزار سرعت بخش مكانيكي ، سيستمرا طوري تنظيم مي كند كه سيستم همواره شناگر را تعقيب نمايد. نرم افزار پردازش اطلاعات بدست آمده از دوربين و ذخيره داده هاي مربوط به حركت هاي يكنماتيك شناگر و آماده سازي آنها در فايلهاي مختلف براي آناليز حركت شناگر و ذخيره سازي اطلاعات سنسور به منظور اصلاح حركت شناگر.
اين دستگاه فشار سنج كه به روي پيشناني نصب مي شود براي اندازه گيري فشار وارد بر سر در زمان هد زدن توپ هاي ارسالي كرنر، استفاده مي گردد. با وجود گزارشات موجود در مطالعات، همواره اين سوال وجود داشته كه چگونه مي توان ميزان فشار ناشي از سر زدن به توپ (هدينگ) در بازي فوتبال (يكي از علل بروز آسيب هاي گردن) را محاسبه نمود. به طور مشخص در اين اختراع ، تلاش شد تا دستگاهي براي اندازه گيري ميزان فشار وارد بر سر در زمان هدينگ (توپ هاي ارسالي از طرف چپ و راست و ضربات مستقيم) را اندازه گيري كرد. اين اختراع كاربرد الكترونيك را در ورزش بيان مي دارد. اين دستگاه كه در آن يك سنسور فشار هوا استفاده شده، توانايي اندازه گيري فشار هوا تا 15PSI (يك اتمسفر) را دارد. سنسور به يك كيسه هوا متصل مي باشد كه داراي دو سر ، يكي به سنسور و ديگري به يك تلمبه كوچك با شير يك طرفه متصل شده است. دستگاه فشار سنج داراي فرستنده اي است كه اطلاعات را به كامپيوتر انتقال مي دهد. براي استفاده از داده هاي دستگاه نرم افزاري طراحي شده است كه در آن تغييرات فشار را براساس نمودار منحني پيوسته نمايش مي دهد. نرم افزار مربوطه اين اطلاعات را به هر دو صورت عددي و نموداري ذخيره مي كند. خروجي سنسور به صورت ديجيتال است و با ميكروكنترلر كنترل مي شود و داده ها و نمودار با نرم افزارLABVIEW نمايش داده مي شود. خلاصه اين دستگاه كه در آن يك سنسور فشار هوا استفاده شده، توانايي اندازه يگري فشار هوا تا 15PSI (يك اتمسفر) را دارد. سنسور به يك كيسه هوا متصل مي باشد كه داراي دو سر ، يكي به سنسور و ديگري به يك تلمبه كوچك با شير يك طرفه متصل شده است. دستگاه فشار سنج داراي فرستنده اي است كه اطلاعات را به كامپيوتر انتقال مي دهد براي استفاده از داده هاي دستگاه نرم افزاري طراحي شده است كه در آن تغييرات فشار را بر اساس نمودار منحني پيوسته نمايش مي دهد. نرم افزار مربوطه اين اطلاعات را به هر دو صورت عددي و نموداري ذخيره مي كند. خروجي سنسور به صورت ديجيتال است و با ميكروكنترلر كنترل مي شود و داده ها و نمودار با نرم افزار LABVIEW نمايش داده مي شود.
يك وسيله تمريني در شرايطي مشابه با ميكروگرانشي ميباشد تا سلامتي فضانوردان كه نياز به سازگاري با اين محيز پرخطر و استرس زا (ميكروگرانشي) دارند، تأمين شود. كاربر خود را در حالت بيوزني تصور ميكند و فعاليتهاي ورزشي مانند راهرفتن, دويدن و پرش و فرود را مانند فردي در فضا و محيط ميكروگرانشي انجام ميدهد. محققين حوزهي توانبخشي, پزشكي-فضايي و بيومكانيستها ميتوانند از اين وسيله براي شبيهسازي شرايط بيوزني در حوزه توانبخشي افراد آسيب ديده از نواحي اندام تحتاني استفاده كنند. اين وسيله ميتواند شامل يك سيستم مهاركننده افقي, سكو و درجهي تنظيم ميزان گرانش (توسط اهرم تعيين زاويه) باشد كه موضوعات توانبخشي, پزشكي-فضايي و بيومكانيكي، از جمله افراد داراي فلج مغزي, آسيب زانو و اندام تحتاني، ورزشكاران و افراد مورد تحقيق در حوزههاي توانبخشي, پزشكي-فضايي و بيومكانيك به شيوهاي مشابه شرايط واقعي بيوزني در فضا ارائه شده و فرد فعاليت بدني در اين شرايط را تجربه نمايد.
هر فرد براي انجام كليۀ فعاليت هاي روزمره و ورزشي اش نيازمند داشتن تعادل مناسب است. تعادل مي تواند به علل مختلفي دچار اختلال گردد. در نتيجۀ اختلال در تعادل افراد، احتمال افتادن و در نتيجۀ آن بروز صدمات بعدي خفيف تا شديدي وجود دارد. مطابق با تحقيقات انجام شده سالانه هزينه هاي درماني هنگفتي صرف درمان اين گونه از بيماران مي شود. لذا با استفاده از اين اختراع مي توان: (1) احتمال خطر افتادن افراد را برآورد كرد تا در پي آن درمان مناسبي را برايشان اتخاذ نمود، (2) ميزان توزيع فشارها را در هر يك از مناطق كف پايي محاسبه كرد و در نتيجه ثبات و بي ثباتي در مناطق مختلف پا را برآورد نمود، همچنين (3) مي توان از اين وسيله به عنوان يك وسيلۀ درماني همراه با فيدبك گيري مناسب در درمان بيماران استفاده كرد. اين دستگاه در حوزۀ مهندسي پزشكي قراردارد كه با توجه به نياز پزشكي توانبخشي بيماران ساخته شد. در ساخت اين دستگاه، دو صفحۀ صلب ساخته شد و هشت عدد سنسور فشار در نواحي مورد نظر براي هر پا در بين دو صفحه جاگذاري شد. سپس اين سنسورهاي فشار با استفاده از كابل هاي مخصوص به بورد اصلي الكترونيكي وصل شدند تا ميزان نيروها را بر حسب نيوتن اندازه گيري نمايد. سپس در نرم افزار دستگاه اختراعي (BTMD) موارد مورد محاسبه تعيين شدند، شامل؛ مقدار لحظه اي فشار در هر يك از سنسورها (مطابق با نواحي مختلف كف پا)، وزن كل بدن، جابجايي مركز فشار (COP) لحظه اي در كل بدن و نيز در هر يك از پاهاي راست و چپ، ثبت گراف لحظه اي در هر يك از سنسورها، گراف نمايش بيوفيدبكي لحظه اي. براي محاسبۀ نيرو از فرمول؛Fi=(fonline-zero)×coefficient-offset و براي محاسبۀ COP از فرمول؛((fiy-fjy)/ft)×20 و ((fix-fjx)/ft)×20 استفاده شد. 1.\tدر اين پروژه تلاش شده است تا تعادل فرد را با استفاده از يك سيستم فشاري كه روي زمين قرارداده شده و فشارهاي كف پا و متعاقباً مركز فشار و محدودۀ ثبات را محاسبه مي كند، ارزيابي نماييم. 2.\tهمچنين، مي توان از اين دستگاه علاوه بر وسيلۀ سنجش به عنوان يك دستگاه تمريني بيوفيدبكي نيز استفاده نمود و تغييرات تعادل را در هر جلسۀ تمرين با جلسات ديگر مقايسه نمود. 3.\tصفحۀ دستگاه را مي توان مستقيماً بر روي زمين و يا بر روي تخته تعادل مدور و مستطيلي قرار داد و همزمان تست ها را در بيماران گرفت. 4.\tبه علاوه، مي توان همزمان مركز فشار (COP) كل بدن و نيز مركز فشار را در هر يك از پاها به تنهايي محاسبه نمود. در حين انجام تست، به صورت همزمان مي توان در نرم افزار طراحي شده ميزان نيروها را در هر يك از نواحي در هر دو پا به دقت به صورت گراف هاي در لحظه، ملاحظه نمود. همچنين، با ملاحظۀ تغييرات مركز فشار در هر دو پا و نيز در هر تك پا در لحظه، مي توان از اين سيستم به صورت فيدبكي استفاده كرد تا بتوان تغييرات مركز فشار را در نقطۀ مركزي حفظ نمود.
موارد یافت شده: 10