لیست اختراعات رؤیا کاشی زاده
اين اختراع در زمينه كامپوزيتهاي پليمري مي باشد. تهيهي كف پوشهاي چوب مصنوعي از الياف سيس نخل خرما و بايندر فنولي با هدف حفاظت از محيط زيست و كاهش قطع درختان و جايگزيني چوب صورت گرفت. به علت برخوردار بودن ايران از نخلستانهاي بسيار، از الياف سطح تنه ي نخل كه الياف سيس نام دارد، استفاده شد. نخل خرما سالانه هرس ميشود و ضايعات بسياري را توليد ميكند كه بنا بر حجم بالا و عدم يافتن كاربردي صنعتي براي اين ميزان ضايعات حاصل از اين درخت، اكثرا سوزانده ميشوند. لذا با تهيهي كفپوشهاي الياف سيس كه در زمرهي كامپوزيتهاي پليمري تقويت شده با الياف طبيعي قرار ميگيرند، موفق به يافتن كاربردي صنعتي براي اين حجم مواد دور ريز حاصل از درخت نخل شديم. از سوي ديگر به علت استفاده از ضايعات موجود در طبيعت، ساخت كامپوزيت هاي جاصل با %40 مواد اوليهي كاملا رايگان بسيار مقرون بصرفه ميباشد. با بررسي خواص كامپوزيتهاي تهيه شده و مقايسه با خواص برخي از انواع چوب توانستيم جايگزيني مناسب براي چوب تهيه كنيم كه ضمن داشتن خواص ضربه و مقاومت اشتعال فوق العاده بالاتر از چوب، خواص كششي و خمشي مشابه بسياري از انواع چوب را دارا ميباشد. كامپوزيتهاي نخل – فنولي قابليت جايگزيني كف پوش و ديگر مصارف ساختماني جايگزين چوب را دارا ميباشد.
چندلايههاي فلز/ كامپوزيت از لايههاي فلزي و لايههاي ساخته شده از كامپوزيتهاي اليافي تشكيل شدهاند و به دليل ويژگيهاي مكانيكي خوب كه تلفيقي از خواص مكانيكي مناسب فلزها و كامپوزيتها است، كاربرد وسيعي در صنايع، بهويژه صنايع هواپيماسازي پيدا كردهاند. دليل اصلي رشد سريع استفاده از چندلايههاي فلز/كامپوزيت بهعنوان جايگزين ورقهاي آلومينيوم يكپارچه كه در ساخت بدنه هواپيما استفاده ميشود، مقاومت خستگي و مقاومت به ضربه بسيار خوب اين چندلايهها است. در روش مرسوم و فعلي توليد چندلايههاي فلز/ كامپوزيت، لايههاي فلزي و لايههاي پيش آغشته با روش لايهچيني دستي با توجه به طراحي انجام شده در كنار يكديگر قرار ميگيرند و پروسه پخت با استفاده از اتوكلاو يا پرس در دما و فشار مناسب انجام ميشود. زمان طولاني، هزينه بالاي ساخت و محدوديت ابعاد بهواسطه استفاده از اتوكلاو يا پرس موجب گرديده كه پژوهشگران و صنايع بهرهبردار به دنبال دستيابي به روش مناسب ديگري باشند. در طرح حاضر تدوين دانش فني توليد اين چندلايههاي آلومينيوم/ الياف شيشه با استفاده از روش تزريق در خلأ (VIP) مدنظر ميباشد. استفاده از اين روش سرعت توليد را كه يكي از مهمترين پارامترهاي ساخت قطعات بزرگ است، كاهش داده است.
در بسياري از كاربردهاي مهندسي سطوح مختلف فلزي در تماس با يكديگر قرار مي گيرند. به منظور جلوگيري يا كاهش ميزان سايش در اين شرايط استفاده از موادي با ضريب اصطكاك پايين بسيار حائز اهميت مي باشد. كامپوزيت هاي پليمري خودروانكار مناسب ترين ماده براي چنين قطعات صنعتي هستند كه علاوه بر استحكام كافي از ضريب اصطكاك پاييني بر خوردار مي باشند و نياز به روغن روانكاري ندارند. كامپوزيت هاي خودروانكار از حداقل سه جزء تشكيل مي شوند. فاز تقويت كننده اين نوع از كامپوزيت ها مي تواند شامل تركيب خاصي از الياف شيشه، كربن، كتان، ريون، پلي استر، لينن و ويسكوز با بافت تار و پودي باشد و فاز زمينه نيز مي تواند از جنس رزين هاي پلي استر، وينيل استر، اپوكسي و فنوليك بوده كه تركيب آن ها خواص مكانيكي، شيميايي و حرارتي بسيار مطلوبي را به دنبال خواهد داشت. افزودني هايي از نوع روان كننده هاي جامد شامل گرافيت، برون نيتريد، زينك اكسايد، موليبدن، تنگستن و پلي تترا فلورواتيلن به مقدار حجمي حداكثر 15% در اين نوع از كامپوزيت ها استفاده مي گردد كه موجب كاهش ضريب اصطكاك مي شوند. بديهي است بسته به شرايط عملكردي تركيب هاي متفاوتي از فاز زمينه و تقويت كننده بايد انتخاب شوند.
موارد یافت شده: 3