لیست اختراعات راضیه داوند
در دنياي امروز در حدود 900 ميليون نفر از گرسنگي رنج مي برند و بيش از 2 ميليارد نفر در معرض امراض خطرناك به سبب تغذيه نا مناسب مي باشند. به علت رشد جمعيت در سراسر دنيا پيش بيني مي شود كه در سال 2050 ميزان تقاضا براي غذاي مناسب 70 درصد رشد داشته باشد كه در نتيجه بر اساس اين پيش بيني ها در صورت پيدا نشدن راه كار مناسب، در آينده به هيچ عنوان آب شيرين مناسب براي كشاورزي و تهيه اين ميزان مواد غذايي، در دسترس نخواهد بود. سامانه هاي جديد آبياري تحت فشار به روش باراني (آب پاش هاي نيمه متحرك، متحرك) و همچنين آب رساني موضعي يا قطره اي، به كشاورزان و دولت ها القا نموده كه براي بهبود محصولات، ارتقاي زمين هاي زراعي و همچنين صرفه جويي در مصرف آب از اين روش ها براي آبياري استفاده نمايند. نوارهاي آبياري قطره اي براي انواع كشتهاي متراكم و رديفي نظير سبزيجات، صيفي جات، ذرت، گندم، علوفه، هندوانه، خيار، خربزه، گوجه فرنگي، پياز، سيب زميني، توت فرنگي، آفتابگردان، چغندرقند و پنبه استفاده مي شود. اين روش در گلخانه ها نيز قابل استفاده و داراي محاسن زيادي است. ميزان لوله مورد استفاده در مقوله كشاورزي در ايران (در حال حاضر) سالانه 300 هزار تن مي باشد كه از اين ميزان در حدود 30 هزار تن در سال مربوط به نوار هاي آبياري يك و چند بار مصرف مي باشد كه اولويت انتخاب نيز با نوار هاي يكبار مصرف است. در حال حاضر توليد كنندگان داخلي نوار هاي آبياري قطره اي از مواد اوليه خارجي و همچنين مواد اوليه داخلي استفاده مي كنند. مواد اوليه داخلي مورد استفاده، مناسب توليد نوار هاي آبياري قطره اي نيستند و استفاده از آن ها در مقوله توليد مشكلاتي از جمله خواص نا مناسب محصول، سرعت توليد پايين و افزايش هزينه هاي توليد را در پي دارد. با توجه به مشكلات موجود، شركت پتروشيمي جم بر آن شده است كه مواد اوليه مناسب جهت استفاده در توليد نوار هاي آبياري قطره اي با كيفيت مناسب و منحصر به اين محصولات را توليد نمايد كه در اين راه موفق بوده و مواد اوايه مناسب براي توليد نوار هاي آبياري قطره اي را توليد نموده است. هدف از اين ثبت اختراع معرفي اين مواد اوليه مي باشد. در اين ثبت اختراع به چگونگي سنتز پلي اتيلن با چگالي متوسط و توزيع وزن مولكولي پهن مورد استفاده در توليد نوار ها و لوله هاي آبياري قطره اي پرداخته شده است.
گريد تزريقي پلي¬اتيلن سنگين در زندگي روزمره بسيار ديده مي¬شود. اين پليمر در توليد بطري¬ها، درام¬ها، ظرف زباله، ظروف خانگي و آزمايشگاهي، سبدهاي پلاستيكي و اسباب بازي كاربرد دارد. تخريب در مراحل توليد و نگهداري و نيز استفاده از اين محصول در فضاي باز يكي از شايع ترين مشكلات آنها مي باشد و مي¬تواند موجب چندين تغيير اساسي و بازگشت¬ناپذير در ساختار شده و در نهايت منجر به افت خواص فيزيكي، مكانيكي و كاهش طول عمر آن ها شود. تكنولوژي و دانش توليد پلي اتيلن سنگين در فاز گازي در پتروشيمي جم وجود دارد. بر اساس اين اختراع، پارامترهاي فرايندي و عملياتي به گونهاي مهندسي و تنظيم ميشوند كه پودر اوليه گريد تزريقي در راكتور فاز گازي توليد شود. مرحله اصلي و مهم در توليد گريد تزريقي مقاوم در برابر تابش نور مرئي و فرابنفش در انتخاب پكيج مناسب افزودني هايي است كه در مرحله گرانول سازي همراه با پودر پلي اتيلن توليد شده به اكستروژن تزريق مي شود. در اين اختراع به چگونگي انتخاب نوع و غلظت اين افزودني ها پرداخته شده است به گونه اي كه بتواند مقاومت اين محصول را در برابر تخريب محيطي افزايش دهد و در عين حال بيشترين پايداري در برابر تخريب حرارتي داشته باشد تا در مرحله گرانول سازي دچار افت خواص نشود.
در اين اختراع به توليد پلي اتيلن چند قله اي خود رنگ مشكي كه به طور خاص در صنايع لوله كاربرد دارد، پرداخته مي شود. با توجه به اهميت جذب اشعه فرابنفش در افزايش طول عمر و كارآيي لوله هاي پلي اتيلن در شرايط آب و هوايي، از دوده به عنوان عامل پايدارسازي پلي اتيلن چند قله اي در برابر تابش فرابنفش استفاده مي شود. دراين اختراع شاخص هاي نوع دوده، نحوه توزيع و پراكنش مناسب آن در ماتريس پليمري و نيز فرمولاسيون ساير افزودني هاي همراه با دوده به گونه اي در نظر گرفته شده كه مقوامت پلي اتيلن سنگين چند قله اي در برابر تابش فرابنفش افزايش يابد. براي اين منظور، در رزين پليمر پايه از دوده به صورت مستربچ استفاده مي شود كه متشكل از دوده ، رزين حامل از نوع پلي اتيلن سنگين و برخي افزودني هاي ديگر است. هم چنين، بر اساس اين اختراع با تمركز بر انتخاب صحيح فرمولاسيون افزودني هاي به كار رفته و نيز سازگاري اين افزودني ها با يكديگر، مقاومت پلي اتيلن مشكي با توزيع وزن مولكولي چند قله اي را در برابر تابش فرابنفش افزايش مي دهد.
اختراع حاضر، ارائهي روشي براي جايگزينكردن كمككاتاليستهاي ارگانوهالوآلومينيومي با هالوكربنها در فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا با پايههاي منيزيمآلكوكسيدي است. در فرآيند ساخت مذكور و هنگامي كه از نسبتهاي بسيار پايين گونهي فلزي به پايه استفاده ميگردد، كاتاليستهاي مذكور بدون پيشفعالسازي با كمككاتاليستهاي ارگانوهالوآلومينيومي فعال نميشوند. در اين اختراع از روشي مبتني بر تزريق با تاخير (نسبت به كاتاليست) يك هالوكربن به راكتور پليمريزاسيون جهت فعالسازي كاتاليست، بدون استفاده از كمككاتاليستهاي ارگانوهالوآلومينيومي استفاده گرديده است. پليمرهاي ساخته شده با اين روش، داراي پاسخ به هيدروژن بسيار بالاتر و توزيع جرم مولكولي باريكتري نسبت به ساير همتايان خود هستند.
اختراع حاضر، ارائهي روشي براي توليد (كو)پليمرهاي (آلفا)اولفيني با فرآيندپذيري بالا و خواص مكانيكي بهبود يافته است. روش ادعايي در اين اختراع، بهينهسازي همزمان فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا و فرآيند پليمريزاسيون آنهاست كه نهايتا منجر به توليد محصولات پليمري با خواص مكانيكي و رئولوژيكي بهبود يافته ميگردد. روش مذكور مبتني بر يك فرآيند ساخت كاتاليست سهمرحلهاي شامل زيرمراحل ژلكردن پايه، نشاندن مراكز فلزي و هالوژناسيون پايه (با استفاده از مخلوطي از هالوفلزات و هالوآلكيلفلزات) و شستشو است. در ادامه از كاتاليستهاي حاضر در يك فرآيند كوپليمريزاسيون چند مرحلهاي استفاده ميگردد تا رزينهايي توليد شود كه نسبت به همتايان همردهي خود داراي خواص مكانيكي و فرآيندپذيري بهمراتب بهتري باشند.
اختراع حاضر، ارائهي روشي غيرحساس به نوسانات ناخواستهي متغيرهاي فرآيندي در ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا است. كاتاليستهاي مذكور در (كو)پليمريزاسيون (آلفا)اولفينها مورد استفاده قرار ميگيرند. يكي از مشكلاتي كه در ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا (بهخصوص در مجتمعهاي پتروشيمي) خود را نشان ميدهد، نوسانات ناخواسته در متغييرهاي درگير در فرآيند ساخت كاتاليستهاي مذكور است. در اين اختراع، روشي مبتني بر اعمال يك فرآيند گرمادهي ارائه شده است، كه با بهكارگيري آن، نوسانات يا خطاهاي ناخواسته در طي فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا با پايههاي منيزيمآلكوكسيدي، كمترين تاثير را روي خواص كاتاليستها و پليمرهاي نهايي خواهد گذاشت. بهبيان ديگر، با بهكارگيري روش پيشنهادي در اين اختراع، حساسيت خواص كاتاليست و پليمرهاي نهايي به تغييرات متغييرهاي فرآيند ساخت كاتاليست به حداقل خواهد رسيد. در نهايت از كاتاليستهاي ساخته شده، براي توليد پودرهاي (كو)پليمري (آلفا)اولفينياي با خواص اصلي مشابه استفاده ميگردد.
اختراع حاضر، ارائهي روشي براي افزايش بازده تبديل منيزيمآلكوكسيدها به منيزيمهاليدهاست. تبديل مذكور يكي از مهمترين مراحل در فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا است كه اكنون بهطور گسترده براي (كو)پليمريزاسيون (آلفا)اولفينها مورد استفاده قرار ميگيرد. با بكارگيري روش مورد ادعا در اين اختراع، تبديل فوقالذكر تقريبا تكميل ميگردد. روش ادعايي اختراع حاضر مبتني بر خردايش پايه، انجام دو مرحلهي عمليات حرارتي متوالي روي پايهي خردايش شده و واكنش هالوژناسيون پايهي مذكور با بكارگيري مخلوطي از هالوفلزهاي مورد استفاده در فرآيند ساخت كاتاليستهاي زيگلر-ناتا است. كاتاليستهاي ساختهشده با اين روش، داراي پاسخ به هيدروژن بالاتر، كومنومرپذيري بالاتر و فعاليت (كو)پليمريزاسيون بالاتري هستند و استفاده از آنها در توليد پليمرها منجر به توليد پليمرهايي با خواص مكانيكي بهبود يافته و محصولات جانبي كمتر ميگردد.
موارد یافت شده: 7