لیست اختراعات رحمت الله صبوری
در اين پژوهش نانو ذرات كربوكسي متيل سلولز به عنوان هسته و مونومر استايرن به عنوان پوسته مي باشد. يك محلول كه شامل نانو ذره كربوكسي متيل سلولز و مونومر استايران و ماده فعال سطحي مي باشد و محلول ديگري كه شامل آب و ماده فعال سطحي (متفاوت از ماده فعال سطحي اوليه) ميباشد را به طور جداگانه آماده كرده، سپس آن دو محلول را با هم تركيب كرده و سونيكيت ميكنيم. سپس آغازگر را به آن اضافه كرده و با استفاده از راكتور (راكتور شامل حمام آب گرم، ورودي گاز بي اثر، كندانسور، همزن گيربكسي و راكتور بوچي) عمليات پليمريزاسيون را شروع كرده و بعد از اتمام زمان فرآيند ماده توليدي از راكتور را خارج كرده و عمليات شستشو روي آن انجام داده و اجازه ميدهيم كه اين ماده خشك شود. اين ماده مصارف زيادي دارد از جمله مصارف اين ماده در صنايع نفت، گاز و پتروشيمي و ... ميباشد.
اين اختراع با عنوان بهبود خواص سيال حفاري (چاههاي نفت و گار) با استفاده از نانوذره كربوكسي متيل سلولز با پوشش پلي استايرن مي باشد. از مشكلات موجود در سيستم سيال حفاري، ميزان بالاي مصرف آب به دليل نفوذ آب به درون ديواره چاه، به ويژه در مناطقي كه دسترسي به آب با مشكل مواجه بوده، و همچنين ميزان بالاي مصرف گل (مواد افزودني) به دليل ايجاد لايه اندود گل بر روي ديواره چاه مي¬باشد. در نهايت اين مشكلات منجر به بالا رفتن هزينه مي¬گردد به طوري كه كاهش حداقل يك درصدي در ميزان مصرف آب و مواد افزدني باعث هدرروي قابل توجهي در هزينه ها مي¬گردد. كه با توليد اين ماده جديد ميزان مصرف آب و مواد افزودني به ميزان قابل چشمگيري كاهش مي يابد. اين ماده افزودني براي اولين بار توليد و در صنعت حفاري مورد استفاده قرار مي¬گيرد. از مزاياي اين اختراع مي توان به كاهش ضخامت اندود گل حفاري (ميزان مواد مصرفي)، كاهش ميزان آب مصرفي براي آماده سازي سيال حفاري،كاهش نيروي دراگ در بخش¬هاي مختلف صنعت نفت و صنايع پتروشيمي و قابليت استفاده در عمق هاي بالاتر به دليل بالاتر بودن مقاومت حرارتي بالاتر ماده توليدي نسبت به ماده رايج در صنعت.
اين اختراع با عنوان " فرمولاسيون سنتز نانوذره هيبريدي سيليكا / نانولوله كربني با نسبت هاي مختلف به منظور كنترل توليد آب در مخازن هيدروكربني و تعيين شرايط بهينه تزريق" ميباشد. نفت-دوست بودن (آب-گريز بودن) سطح مخازن هيدروكربني باعث بالا بردن ميزان توليد آب، افزايش افت فشار در ته چاه، كاهش تراوايي نسبي نفت و به تله افتادن نفت در محيط متخلخل مخازن ميگردد. به منظور بر طرف كردن اين مشكلات و كنترل ميزان آب توليدي، نانوذره/نانوسيال هيبريدي باعث تغيير ترشوندگي مخازن از بشدت آب-گريزي به سمت بشدت آب-دوست مي گردد كه اين تغيير ترشوندگي باعث كنترل ميزان آب توليدي و كاهش هزينه هاي توليدي نفت و هزينه هاي جداسازي/تصفيه آب در سطح و عوارض زيست محيطي آن مي گردد.
موارد یافت شده: 3