لیست اختراعات رسول سهرابي خواه
دستگاه «داي رولر » براي توليد پلت از مواد زيست توده مانند كمپوست و ورمي كمپوست مورد استفاده قرار مي گيرد. اين دستگاه در زمينة كشاورزي و براي فرآوري كودهاي آلي طراحي و ساخته شده است. همچنين از اين دستگاه مي توان در صنايع غذايي، توليد خوراك دام و طيور ، توليد انرژي هاي تجديدپذير و ساير صنايع تبديلي استفاده كرد. اين دستگاه شامل قالب، غلتك، الكتروموتور، شفت، گيربكس، شاسي، و كليدهاي خاموش-روشن فن و الكتروموتور مي باشد. مواد وارد شده به قسمت قالب توسط غلتك هاي فشاري به سمت سوراخ هاي قالب هدايت مي شود و مواد فشرده شده در انتهاي قالب به شكل پلت هاي استوانه اي به قطر 6 ميلي متر تبديل مي شود و به طور هم زمان توسط تيغه برش تعبيه شده به ضخامت هاي مشخص در خواهد آمد. منحصر بودن اين دستگاه به اين دليل است كه مواد مورد استفاده جهت فشرده سازي داراي رطوبت كمي هستند طبيعا پلت هاي توليد شده نيازي به خشك كردن ندارند و اين خود باعث كاهش چشمگير مصرف انرژي در فرآوري پلت مي شود. دستگاه توليد پلت ارگانيك، جهت توليد پلت نيازي به مواد بايندر غير مجاز همچون بنتونيت و گچ ندارد و متناسب با نوع گياه و رهايش مواد آن آنرا شكل و قوام مي بخشد.
يكي از مشكلات كشور وجود پسماندهاي بخش شهري، دامپروري و كشاورزي است. به منظور استفاده بهتر از زباله، كارهاي مختلفي چون سوزاندن و دفن كردن انجام ميپذيرد اما ميتوان با مديريت و برنامه ريزي بازيافت تمام اين مواد را به گردش توليد باز گرداند و از ماده بي ارزشي مانند زباله ماده مفيدي مانند كمپوست توليد كرد.هدف از طراحي و ساخت اين دستگاه توليد كمپوست از زباله هاي تر توليد شده و همچنين زايدات و ضايعات بخش كشاورزي، در محل توليد آنها مانند رستورانها، مراكز تجاري و مسكوني و واحدهاي كشاورزي و دامپروري ميباشد. بدين منظور دستگاه ساخته شده با در نظر گرفتن تمام جوانب انجام اين كار با تجهيزات مناسب طراحي شده است. دستگاه داراي مخزني به شكل مخروط ناقص ميباشد. هليسي به منظور همزدن مواد داخل مخزن طراحي و ساخته شد. بر روي مخزن دربي چرخان قرار گرفته كه قادر به حركت چرخشي است. موتور و هليس بر روي درب چرخان قادر به حركت ميباشد. سيستم هوادهي هوشمندي با توجه به كنترل به وسيله مدار الكتريكي بر روي دستگاه تعبيه شده كه وظيفه هوادهي جهت كنترل دما، رطوبت و تامين نياز به اكسيژن را دارد. در مسير هواي خروجي نيز مكنده هوا و بايوفيلتري قرار گرفته كه بوي ناشي از توده را از بين ميبرد.
تأمين غذاي سالم و همچنين حفظ بقاي محيط زيست از اساسي¬ترين نيازهاي بشر براي تداوم زندگي بهتر مي-باشند. ضايعات و پسماندهاي محصولات كشاورزي و فضولات حيواني(مواد زيست توده) ارزش تغذيه¬اي فراواني براي محصولات زراعي بوده و مصرف آنها گامي مؤثر در روند توسعه كشاورزي پايدار و حفظ محيط زيست خصوصاً تاًمين نيتروژن براي زمين مي باشد. رطوبت و حجم زياد و نيز يكسان نبودن مواد متشكله كود از عوامل محدود كننده استفاده از اين مواد در دنيا است. در حالت طبيعي به علت پايين بودن جرم مخصوص، حمل¬ و ¬نقل اين مواد مشكل و پرهزينه است، از جمله راه¬هايي كه سبب كاهش حجم اين مواد مي شود پلت كردن است. براي ارزيابي كيفيت پلت هاي توليد شده از فاكتور مقاومت به شكست استفاده مي شود. لذا براي اندازه گيري خواص مكانيكي مانند مقاومت به شكست پلت نياز به دستگاه در اين بخش مي باشد. دستگاه تست خواص مكانيكي پلت، خواص مكانيكي همچون سختي، مدول الاستيك، تغيير شكل، نيروي شكست و ... را اندازه گيري مي كند. اين دستگاه در زمينة كشاورزي و مواد بيولوژيكي طراحي و ساخته شده است. همچنين از اين دستگاه مي¬توان در صنايع غذايي، توليد خوراك دام و طيور و ساير صنايع تبديلي استفاده كرد. اين دستگاه شامل كمپرسور هوا، شلنگ ورودي و خرو جي، شير تنظيم فشار، فشار سنج ، شير كنترل جريان، جك پنوماتيك، لودسل ، داده خوان، رايانه و شاسي است. اين دستگاه قابليت بارگذاري قابل كنترل فشاري و كششي بر روي محصولات كشاورزي را دارد. قابليت اتصال انواع پراب ها بر روي فك متحرك و ثابت با توجه به كميت مورد اندازه¬گيري وجود دارد. و با استفاده از آن مي¬توان خواص مكانيكي همچون سختي، مدول الاستيك، تغيير شكل، نيروي شكست و ... را مي¬توان بدست آورد. هم چنين با اين دستگاه مي توان انرژي كرنش كه برابر است با كار انجام شده توسط بار وارد شده بر عضو كه به تدريج افزايش مي¬يابد را اندازه گيري كرد و چگالي انرژي كرنش ماده بر حسب انرژي كرنش در واحد حجم آن ماده تعيين مي¬شود كه برابراست با سطح زير منحني تنش-كرنش آن ماده. با استفاده از نتايج آزمون سختي پلت¬ها (مقدار نيروي لازم جهت شكستن پلت¬ها) مقدار انرژي لازم جهت شكستن و چغرمگي پلت¬ها را مي توان محاسبه كرد.
مطالعه و بررسي تمامي پديده هاي مربوط به حركت مواد گرانولي، دانه اي و پودري به گونه اي به پارامتر فيزيكي بسيار مهمي به نام ”زاويه استقرار“ بستگي دارد. هنگامي كه مواد گرانولي، دانه اي يا پودري بر روي يك سطح افقي ريخته شوند شكلي شبيه يك مخروط را به خود مي گيرند؛ به زاويه داخلي كه بين سطح مخروط و سطح افق شكل مي گيرد زاويه استقرار گفته مي شود. روشهاي مختلفي براي بدست آوردن زاويه استقرار وجود دارد كه به دو دسته روشهاي استاتيك و ديناميك طبقه بندي مي شوند. يكي از مهمترين اين روشها، روش ريزش مي باشد. در اين روش يك استوانه دو سر باز كه بر روي يك سطح تراز قرار گرفته است، از مواد پر مي شود. سپس استوانه به صورت كاملاً عمود بر سطح تراز و با سرعتي بسيار كم به سمت بالا كشيده مي شود. هنگامي كه استوانه هيچ تماسي با مواد نداشته باشد، مواد شكل يك مخروط را به خود مي گيرند. به زاويه داخلي كه بين سطح مخروط و سطح افق شكل مي گيرد زاويه استقرار ريزش گفته ميشود. در زمينه اندازه گيري زاويه استقرار بر مبناي روش ريزش عيوب عمده اي وجود دارد كه شامل متغير بودن سرعت حركت استوانه در حين آزمايش و عدم حركت استوانه به صورت كاملاً عمود بر سطح افق مي باشند. وجود اين عيوب باعث ايجاد خطا در آزمايش شده و داده هاي بدست آمده از انجام آزمايشات از مقادير دقيق و واقعي متفاوت خواهند بود. به منظور رفع مشكلات مربوط به روشهاي دستي يا نيمه دستي و رفع خطاي ايجاد شده در نتايج حاصل از انجام آزمايشات با استفاده از اين روشها دستگاه مكانيزه اندازه گيري زاويه استقرار بر مبناي روش ريزش طراحي و ساخته شد. در اين طرح علاوه بر رفع عيوب مذكور امكان بررسي اثر جنس استوانه، اثر جنس صفحه افقي كه مواد بر روي ان قرار مي گيرند و اثر سرعت خطي استوانه بر مقدار زاويه استقرار وجود دارد كه نتايج واقعاً ارزشمندي در اختيار مي نهد.
موارد یافت شده: 4