لیست اختراعات رضا رسولي
در اين پژوهش يك محلول نانوذره تيتانيوم ساخته شد كه با استفاده از آن، ميتوان عسل طبيعي را شناسايي كرد. طرز استفاده از اين محلول به اين صورت است كه عسل را به محلول نانوذره، اضافه كرده در صورتي كه با گذشت زمان نانوذرات اكسيد تيتانيوم هيدراته، ته نشين شود بدين معناست كه عسل مصنوعي و از كيفيت پاييني برخوردار است و اگر محلول بدون ته نشين شدن به شكل اوليه باقي بماند، عسل طبيعي ميباشد.
با توجه به محدوديت منابع سوخت فسيلي و پيامدهاي ناشي از به كارگيري آن ها از لحاظ تخريب محيط زيست، استفاده از نابع انرژي تجديدپذير و بويژه انرژي خورشيدي ضروري است. در دهه هاي اخير گسترش زيادي يافته است.يكي از منابع لايزال انرژي، انرژي خورشيدي است. كشور ايران يكي از مناطق مستعد براي تبديل و استفاده از انرژي خورشيدي است. تابش متناوب خورشيد در طول شبانه روز، ذخيره انرژي گرمايي ناشي از آن را براي كاربرد انرژي گرمايي ناگزير ميكند. بهره گيري از گرماي نهان ناشي از تغيير فاز به همراه انرژي گرمايي محسوس از جملهه روش هاي نوين براي ذخيره انرژي حرارتي است. در اين طرح بخشي از انرژي تابشي خورشيد در طي روز در ماده تغيير فاز دهنده ذخيره و در طي شب براي گرم كردن هوا و خشك كردن ماده استفاده ميشود. افزايش زمان توليد هواي گرم، نزديكي دماي هواي گرم توليدي به دماي مورد نياز، افزايش كارايي خشك كن و ارتفاع سطح بهداشتي محصول از مزاياي اين طرح است.
سازههاي فلزي در مناطق لرزهخيز جهت تأمين معيارهاي سختي، مقاومت و شكلپذيري در برابر نيروهاي زلزله طراحي ميشوند. سختي سازه جهت محدود ساختن خسارت در اعضاي غيرسازهاي و همچنين كاهش اثرات مرتبه دوم بايد تا اندازه مناسبي بزرگ باشد. مقاومت كافي اعضاي سازه جهت انتقال ايمن نيروها و ممانهاي ايجاد شده در سازه ضروري است. شكل پذيري مناسب سازه نيز منجر به استهلاك انرژي ورودي زلزله و در نتيجه كاهش نيروهاي زلزله ميگردد. جذب انرژي در اين نوع سازهها از طريق ايجاد تغييرشكلهاي غيرالاستيك در محلهاي خاصي كه مفاصل پلاستيك ناميده ميشوند صورت ميگيرد. از طرفي ترميم چنين خسارتهايي بعد از زلزله بسيار پر هزينه، زمانبر و در مواردي غير ممكن است. با توجه به اهميت سرعت ترميم سازهها و مقاومسازي آنها جهت مقابله با زلزلههاي آتي، ايده استفاده از سيستمهاي كنترل خسارت در سازهها مطرح شده است. سيستمهاي كنترل غيرفعال جزء متداولترين و ارزانترين سيستمهاي كنترل خسارت هستند. در اين سيستمها جذب انرژي ورودي زلزله در وسايل مخصوصي كه رفتار هيسترزيس پايدار و مناسبي دارند متمركز ميگردد. در اين طرح ميراگر ويسكوپلاستيك جديدي توسعه داده شده است كه از خواص مصالح ويسكوالاستيك و تسليم مصالح فلزي جهت استهلاك انرژي بهره ميبرد. ميراگر پيشنهادي ، داراي سرعت نصب و ترميم بسيار بالايي بعد از تجربه يك زلزله قوي توسط سازه ميباشد. با بهكارگيري اين ميراگر در اتصالات خمشي تير به ستون تا حد بسيار زيادي ميتوان از توسعه تغييرشكلهاي غيرالاستيك در اعضاي اصلي سازه مثل تير و ستون جلوگيري نمود. اين در حالي است كه سختي، مقاومت و ظرفيت استهلاك انرژي در سيستم پيشنهاد شده نسبت به اتصالات خمشي متداول در حد قابل قبولي باقي ميماند. هدف اين طرح توسعه نوع جديدي از ميراگرهاي غيرفعال لرزهاي بوده است كه به طور خاص جهت استفاده در اتصالات تير به ستون فولادي و به منظور كنترل خسارت زلزله در اعضاي اصلي سازه طراحي شده است. جزئيات معرفي شده براي ميراگر بر اساس ايجاد روندي سريع براي ترميم سازه بعد از زلزله استوار بوده است. ميراگر پيشنهادي شامل لايه ي از مصالح ويسكوالاستيك و تعدادي المان هاي فولادي از جنس فولاد شكل پذير مي باشد. با استفاده از جزئيات خاصي كه براي اتصالات اين المان هاي فولادي ارائه شده است نصب و ترميم ميراگر بسيار سريع مي باشد. جانمايي ميراگر پيشنهادي در بال تحتاني اتصالات تير به ستون امكان دسترسي سريع و آسان را بعد از زلزله جهت تعويض هسته هاي فولادي، فراهم مي آورد. زماني كه سازه تحت بارهاي زلزله قرار مي گيرد ميراگر نقش فيوز را در سازه ايفا كرده و قبل از اين كه تنش ها در اعضاي اصلي سازه از حد معيني تجاوز نمايند، با ورود ميراگر به ناحيه غير الاستيك، جذب انرژي تحت بارهاي چرخه اي توسط ميراگر صورت پذيرفته و از سرايت آسيب به اعضاي اصلي سازه جلوگيري به عمل خواهد آمد. طراحي سيستم هاي سازه اي مجهز به ميراگر پيشنهادي با استفاده از علم مكانيك جامدات بسيار سهل و عملي بوده و به راحتي مي توان براي سازه هاي مختلف ابعاد مناسب المان هاي ميراگر را محاسبه نمود.
با توجه به بيان اصول فني طرح كه از سه قسمت پنجه ، قوزك و ساق پا تشكيل شده بيشترين قابليت در قسمت زانو پا مي باشد از اين رو پروتز مورد نظر داراي يك سيستم تشخيص الكترونيكي(ژيروسكوپ) مي باشد لذا زماني كه فرد در محيط شيب دار قرار ميگيرد براي ايجاد تعادل فرد معلول سيستم الكترونيكي كه در ناحيه قوزك پا وجود دارد توسط حسگر موجود شيب برخورد پا را با بدن محاسبه نموده و به ميزان زاويه محاسبه در پردازنده موجود در اين پا دستوراتي تعريف شده كه ديتاهايي را به عمگرها (مكانيزم تنظيم پا) داده شود كه عملگرها با ايجاد چرخ قوزك فرد ، باعث ايجاد تعادل و راحتي راه رفتن فرد شوند . همينطور سيستم كنترل و تنظيم زاويه چرخش پا از مهمترين علت هماهنگي فرد با سيستم توسط خود فرد مي باشد لذا براي افزايش كارايي سيستم ازگيربوكسهاي متصل بهم استفاده شده است كه اين سيستم سه عامل كنترل به جا ، عمكرد و تشخيص مناسب را به همراه دارد
فيلتر هفت لايه اشباه شده با نانو ذرات سه گانه زمينه اختراع : مهندسي مكانيك ،مهندسي نساجي و مهندسي شيمي اين اختراع مبتني بر بهره گيري از خاصيت غربالگري كامپوزيتهاي اسپان باند و ملت بلون به صورت 5 لايه منسجم(SMMMS) ، اشباه شده با نانو ذرات كربن اكتيو در كنار يك لايه ملت بلون آغشته به نانو ذرات نقره و يك لايه ملت بلون ديگر آغشته به نانو ذرات تيتانيا (دي اكسيد تيتانيوم) ميباشد . با به كار گيري اين 7 لايه در كنار هم قابليت فيلتراسيوني كامل و دقيق سيالات در حد حذف ذرات معلق تا ابعاد يك ميكرون و نيز جلوگيري از عبور باكتري ها ، هاگ هاي حساسيت زا ، عوامل بيماري زا ، فلزات سنگين و نيز گازها و بوهاي نامطبوع و مضر ماندد بوي سيگار، گوگرد،گازوييل ،بنزين و... دست ميدهد. مشكل فني و بيان اهداف اختراع: در فيلتر هاي موجود عمل فيلتراسون ذراتي به كوچكي يك ميكرون رخ نميدهد ؛ ضمن اينكه هر نوع فيلتر بسته به جنس مواد ساخته شده طيف محدودي از بهره وري در صنايع را داراست. هزينه هاي بالا در كنار كارايي كم ،عمر مفيد كوتاه و سختي فرايند توليد نيز از جمله معايب فيلتر هاي موجود ميباشد كه در اين اختراع ، اين نواقص و نقاط ضعف برطرف گرديده است. اين اختراع طيف بسيار گسترده اي را جهت بهره گيري شامل ميشود كه ميتوان به مواردي همچون استفاده در فيلتر هواي موتور وكابين اتومبيل ، فيلتر سيستم هاي تهويه ، فيلتر مكان هاي ايزوله مثل آزمايشگاه هاي خاص و اتاق هاي عمل،فيلتراسون مايعات خوراكي و صنعتي صنايع نفت و گاز،فيلتردودكش خروجي كارخانه جاتي كه ذرات معلق توليد ميكنند مانند صنايع سيمان و گچ ، ماسك هاي تنفسي، پاك سازي آب دريا از لكه هاي نفتي ،تصفيه آب آشاميدني و استخر ها ، پساب هاي صنعتي، اماكني كه فيلتراسيون ميكروبي نياز دارند از جمله موارد كاربرد اين اختراع است.
به منظور ايجاد ساختار سلسله مراتبي فوق آبگريز از كامپوزيت نانوذرات در بستر پليمر استفاده ميشود. كامپوزيت آماده شده روي سطح مورد نظر لايه نشاني شده و در ميدان الكتريكي قرار ميگيرد. ميدان الكتريكي موجب ايجاد ساختار سلسله مراتبي روي سطح شده و آن را به سطح فوق آبگريز تبديل مينمايد.
طرح هاي مختلفي براي ساخت بدنه مكانيكي ربات وجود داشت. ولي بهترين راهكار براي اينكه هم از لحاظ ظاهري شكلي زيبا و بازارپسند داشته و هم كارايي خوبي براي جارو كردن دارا باشد . بدين صورت بود كه جنس بدنه از فلكسي و شكل ربات بصورت دايره اي باشد. با توجه به بردهاي الكترونيكي ، باتري، موتورهاي جريان مستقيم فرچه هاي جارو و چرخ هاي آن ابعاد آن تعيين شد بطوريكه بتواند زير ميز يا صندلي رود و آنجا را جارو نمايد. در نتيجه قطر آن 40 سانتي متر و ارتفاع آن حدود 15 سانتي متر شد كه با تغيير طراحي و استفاده از قطعات الكترونيكي گران تر با ابعاد كوچكتر مي توان ارتفاع و قطر جارو را كوچكتر كرد. همچنين با تعويض جاي فرچه ها مي توانيم فضاي خيلي كمتري را براي بدنه آن اختصاص دهيم. البته خيلي كوچكتر نمودن جارو اين مشكل را به وجود خواهد آورد كه زمان بيشتري براي نظافت نياز مي شود.
به نام خدا خلاصه اختراع: مولد ميدان مغناطيسي يكنواخت و 50 هرتز در طول 1 متر و سطح مقطع 25 سانتي متر مربع 1- مقصود اختراع : برايانجام تحقيق بر روي مطالعات بيوالكترومغناطيس به كار مي رود. يكي از مهمترين مسايال بشري اين است كه MF چه آثار بيولوژيكي ايجاد مي كند(7- 5). تاثير امواج الكترومغناطيس و ميدان هاي مغناطيسي ايستا بر سلول ها و ساختمان هاي گياهان و انسان در آزمايشگاه ودر محيط به طور قابل ملاحظه اي مورد توجه است. 2- برجستگيهاي تكنيكي اختراع: ميدان مغناطيسي به صورت يكنواخت و تا حد 300 گاوس به نمونه ها تابيده شده و آثار بيوشيميايي مختلفي را منجر مي شود. 3- زمينه فني اظهارنامه اختراع : استفاده از كويل و خنك كننده گازي براي دوام و كنترل حرارتي انجام گرديده است. نكته حائز اهميت اين است كه از اين دستگاه با اين توان توليد ميدان مغناطيسي مي توان حتي به طور 24 ساعت نيز استفاده نمود. 4- پيشنهاد جايگزين: استفاده از مگنت هاي دائمي به عنوان جايگزين مورد توجه است. وليكن مگنت هاي دائم تنها يك ميدان را توليد مي كنند و براي ميدان هاي ديگر نياز به تنظيم فاصله داريم. نكته مهم نگهداري مگنتها در كنار يكديگر است كه كا را مشكل مي سازد. 5- مثالها: از اين اختراع در گروه علوم گياهي دانشگاه تربيت مدرس استفاده شده است، و نمونه ها مانند ذرت و گندم تحت تاثير ميدان مغناطيسي بررسي شده اند.
جهت افزايش راندمان فرآيند پرداخت¬كاري سايشي مغناطيسي، نياز به ساخت دستگاهي مي¬باشد كه بتواند در يك زمان، پرداخت¬كاري را روي چند قطعه انجام دهد. ايده¬كلي از فرآيند پرداخت-كاري حجمي گرفته شده است. اجزا :ميز، محفظه، كليد قطع و وصل برق موتور، پيچ متري آلومنيومي، مهره برنجي، فيكسچر پلكسي به همراه آهنربا، آهنرباي مركزي، موتور، پودرساينده. دستگاه شامل يك موتور تحتاني است، كه موتور به يك پيچ متري متصل مي¬باشد. چهار آهن¬رباي مركزي توسط مكعب پلاستيكي به محوريت موتور، در محفظه پودر قرار گرفته¬اند. اين چهار آهنربا باعث يكنواختي توزيع پودر در محفظه مي¬شوند. نحوه عملكرد: پس از فيكس نمودن فيكسچر در محل مورد نظر، قطعات را درون فيكسچر قرار داده، سپس محفظه مربوط به پودر سايشي در بالاي قطعات قرار مي¬گيرد. پودر سايشي از قسمت بالاي محفظه وارد دستگاه شده و سپس با زدن كليد وصل برق، دستگاه شروع بكار مي¬كند. با چرخش پودر سايشي حول محور موتور ذرات پودر سايشي با قطعات تماس ايجاد مي¬كند و عمليات ميكرو برش سطحي شكل مي¬گيرد. نيروي مغناطيس چهار آهنربايي كه درون مكعب قرار دارند، به همراه نيروي گريز از مركز پودر سايشي شرايطي را ايجاد مي¬كنند تا پودر بطور يكنواخت توزيع شود. و نهايتا كيفت مطلوب حاصل مي¬شود. دستگاه فاقد فرمولاسيون است.
موارد یافت شده: 10