لیست اختراعات زهرا راضي
با پيشرفت تكنولوژي و استفاده روزافزون از فناوري هسته¬اي در زمينه¬هاي مختلف ، كنترل پرتوهاي گسيل -شده از جمله پرتوهاي گاما و نوترون با قابليت نفوذ بالا ، از اهميت بالايي برخوردار است. بتن از مناسب ترين و پركاربردترين مصالح براي ساخت حفاظ تابش¬هاي هسته¬اي نوترون و گاما مي¬باشد؛ زيرا علاوه بر دارا بودن خواص سازه¬اي مناسب، بسيار متنوع بوده و با تركيب مواد مختلف با چگالي¬هاي گوناگون مي¬توان بتني با ويژگي هاي متفاوت بدست آورد. ديواره¬هاي ساخته شده از بتن معمولي، ضخيم است و در صورت محدود بودن فضاي قابل استفاده و يا مواردي كه افزايش شدت پرتوها، منجر به افزايش بيش از حد ضخامت حفاظ¬ مي شود، مي توان ضخامت بتن مورد نياز را با استفاده از بتن سنگين كاهش داد. در اين پژوهش با استفاده از كاني بوردار الكسيت، بتن سنگين ساخته شده است. ازكاني گالنا نيز به عنوان ماده پايه جهت افزايش چگالي نمونه¬ها استفاده شده است. نمونه¬هاي ساخته شده از نظر چگالي، تضعيف پرتو گاما و استحكام فشاري مورد آزمايش قرار گرفته¬اند. نتايج بدست آمده از آزمايشات چگالي (3cm/gr9/3- 64/3 چگالي) و ضخامت لايه نيم جذب(cm 84/2 با توجه به پرتوهاي گاماي صادره از چشمه 60Co)، نشاندهنده مناسب بودن و كاربردي بودن تركيب اين كاني ها در تضعيف پرتويي است.. علاوه بر آزمايش، شبيه سازي با روش مونت كارلو با كد MCNP نيز براي بررسي حفاظ سازي نوتروني و فوتوني بتن هاي ساخته شده انجام شده كه مقايسه نتايج حاكي از تطابق خوب آزمايشات و محاسبات است.
ارائه روش جديد در پرتودرماني كارسينوماي لب با طراحي اپليكاتور مخصوص افزايش دهنده دوز در راستاي درمان يكي از جمله رايجترين سرطان هاي لب كه معمولا 25% تا 30% سرطان هاي رايج دهان را تشكيل مي دهد با استفاده از بيم الكتروني مي باشد. روش مزبور يكي از موثرترين راههاي مقابله با تومورهاي سرطاني به خصوص در مرحله I رشد تومور مي باشد. هدف از آن روش پرتودرماني رساندن بيشترين دز اشعه به ناحيه تومورال حين مصون ماندن بافت سالم مجاور آن مي باشد. زيرا در پرتودرماني وجود گراديان دز زياد ميان ناحيه تومورال و ارگان هاي در خطر، ايده آل مي باشد. پرتودرماني با بيم الكتروني از جمله مفيدترين درمان ها براي كارسينوم لب بوده و از جمله ويژه گي هاي بيم الكتروني مي توان به همگوني توزيع دز براي تابش به تومور و كاهش آسيب به بافت هاي سالم در عمق بيشتر نسبت به تومور اشاره كرد. براي پرتودرماني تومورهاي كوچك كارسينوم لب٬ دز اشعه در حدود 45-50 Gy استفاده ميشود. اين در حالي است كه براي تومورهاي بزرگ علاوه بر دز ذكر شده٬ استفاده از دز اضافي در حدود 25 Gy با استفاده از براكي تراپي توصيه مي شود. بنابراين ارائه راهكار جهت درمان تومورهاي بزرگ لب به روش پرتودرماني بسيار مفيد و كاربردي بوده و از اهميت ويژه برخوردار است. لازم به ذكر است كه در اين روش براي اولين بار قطعه دهاني افزايش دهنده دز اشعه براي تومور لب طراحي و ارزيابي مي شود. در طراحي و ارزيابي روش و همچنين قطعه دهاني از علوم مهندسي مكانيك٬ فيزيك پزشكي و پرتوپزشكي استفاده خواهد شد. با آن كه ارائه روش ها و الگوريتم هاي دقيق و صحيح در پرتودرماني از مهمترين فعاليت هاي كشورها در زمينه درمان سرطان مي باشد٬ ولي تا جايي كه محققان اطلاع دارند اين اولين روش درمان در نوع خود با استفاده از قطعه دهاني افزايش دهنده دز تومور مي باشد.
جهت استفاده بيماران تالاسمي طراحي و ساخته شده است اين دستگاه جهت بيماران تالاسمي طراحي و ساخته شده است و بدين صورت كار ميكند كه فرد بيمار داروي ديسفرال را درون سرنگ مورد نياز كشيده و درون دستگاه قرار مي دهد و با وارد كردن نوع سرنگ و ميزان محلول كشيده شده در آن و زمان توصيه شده پزشك دكمه استارت را فشرده و دستگاه به صورت سي سي بر ساعت دارو را تا حداكثر دوازده ساعت درون بدن بيمار تزريق نموده و بعد از پايان با بوق آلارم به بيمار اعلام ميدارد . اين دستگاه داراي خصوصيات زير مي باشد : 1: كم حجم و كم وزن 2- قابليت شارژ با برق شهري 3- داراي تايمر 12 ساعته براي بيماران در سنين مختلف 4 - قابليت استفاده از سرنگ هاي مختلف در دستگاه 5 -قيمت بسيار ارزان 6- بوق آلارم خرابي و كم شدن شارژ
موارد یافت شده: 3